TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398431 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 23, 2024, 10:28:39 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 3 ... 22 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Belanca  (Pročitano 83879 puta)
TwinSix
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4423


« Odgovor #328 poslato: Decembar 13, 2013, 10:37:07 pre podne »

Jamie doesn't lift!!!  :D
Salim se,ja sam citao neki clanak o tome kako se menja svojstvo ekst.dev.maslinovog ulja na visokim temperaturama,ali davno. Ako ce spremati hranu na teflonu,dovoljno je svega par kapi,a tu onda moze bilo koje ulje.
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 11481


Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #327 poslato: Decembar 13, 2013, 09:49:05 pre podne »

Przenje nema smisla ni sa jednim uljem. Pecenje da. Ako ces da koristis teflon,onda maslinovo,samo pazis da ne pocne da dimi jako.
Kvalitet maslinovog se rangira : Ekstra devicansko masl.ulje,devicansko masl.ulje,i maslinovo ulje. Tim redosledom,tako im se rangiraju i cene.

kaže Jamie Oliver da je za pečenje bolje da se koristi ono obično, jeftino maslinovo ulje, a da samo za salate ekstra devičansko. 

A što se tiče jogurta i mlečnih proizvoda sve više čitam o tome da se preporučuje neki srednji procenat masti, oko 1,6%, da nije ni jako masno a da nije ni 0,0%

Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4423


« Odgovor #326 poslato: Decembar 13, 2013, 07:28:58 pre podne »

Przenje nema smisla ni sa jednim uljem. Pecenje da. Ako ces da koristis teflon,onda maslinovo,samo pazis da ne pocne da dimi jako.
Kvalitet maslinovog se rangira : Ekstra devicansko masl.ulje,devicansko masl.ulje,i maslinovo ulje. Tim redosledom,tako im se rangiraju i cene.
Sačuvana
Fitnes trkacica
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 194

« Odgovor #325 poslato: Decembar 12, 2013, 11:48:48 posle podne »

Znaci zumance ne treba izbegavati u ishrani? Vidim da svi nesto prave omlete samo od belanaca, ne znam kako to moze da zasiti coveka...

Ne moras izbaciti zumanca ukoliko vodis racuna o ukupnom unosu. Na kraju krajeva, videces i sama da li treba da ih smanjis kroz neko vreme. Balans kogurt je odlican, samo jeste malo skuplji. Grcki jogurt je takodje odlican.


Na kom ulju je najbolje prziti?

Ja inace najvise volim kiselo 2,8% mm jer nekako ima najoptimalniji odnos proteina, masti i UH... jogurti sa smanjenim masnocama mi dodju kao seceri, a grcki mislim da je malo masniji...
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2067


« Odgovor #324 poslato: Decembar 12, 2013, 11:02:13 posle podne »

Znaci zumance ne treba izbegavati u ishrani? Vidim da svi nesto prave omlete samo od belanaca, ne znam kako to moze da zasiti coveka...

Ne moras izbaciti zumanca ukoliko vodis racuna o ukupnom unosu. Na kraju krajeva, videces i sama da li treba da ih smanjis kroz neko vreme. Balans kogurt je odlican, samo jeste malo skuplji. Grcki jogurt je takodje odlican.

Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 8645


www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #323 poslato: Decembar 12, 2013, 09:46:50 posle podne »

Ne treba ih potpuno izbegavati ,ali su dosta kaloricna i to treba imatu u vidu u ukupnom kalorijskom dnevnom unosu.
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4423


« Odgovor #322 poslato: Decembar 12, 2013, 12:55:48 posle podne »

S jedne strane,istrazivanja od ''preko bare'' nam govore da zumanca nisu povezana sa povecanjem holesterola u krvi. Ali ako vec zelis,kao neki od nas ovde,da svakodnevno jedes jaja,treba da smanjis broj zumanaca. Hteo sam da kazem da ne postoji odnos,npr. 4 belanceta i 2 zumanceta,2:1,5:1,vec uklapas ta zumanca u ukupan dnevni unos kalorija i masti. Kao i svu ostalu hranu.
Sačuvana
Fitnes trkacica
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 194

« Odgovor #321 poslato: Decembar 11, 2013, 10:48:52 posle podne »

Nema tu ama bas nikakvog pravila o odnosu belanaca i zumanaca.
Znaci zumance ne treba izbegavati u ishrani? Vidim da svi nesto prave omlete samo od belanaca, ne znam kako to moze da zasiti coveka...
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4423


« Odgovor #320 poslato: Decembar 11, 2013, 09:48:27 posle podne »

Nema tu ama bas nikakvog pravila o odnosu belanaca i zumanaca.
Sačuvana
Fitnes trkacica
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 194

« Odgovor #319 poslato: Decembar 11, 2013, 09:23:55 posle podne »

Htedoh samo da pitam da li belance i zumance uvek moraju da se konzumiraju u odnosu 2:1? Moze li recimo za dorucak dva rovita cela jaja? Kako odvajate belanca, da li pravite tvrdo kuvana jaja pa pojedete samo belance ili odvajate rucno pre przenja pa zumanca bacite? Uopste, na cemu je najbolje da przim jaja? Neki kazu palmino ulje, neki GI puter... znam da maslinovo ne sme, a suncokretovo izbegavam, zna se vec zbog cega...
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 11481


Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #318 poslato: Januar 25, 2011, 03:14:35 posle podne »

eee... dok se mi mučimo sa odvajanjem belance-žumance, zašto kod nas nema da se kupi tečno belance...grrrr

videla sam pakovanja od pola litre, litre... odlična stvar!!   samo baciti to na tiganj + malo ovsenih i savršen doručak za 5 minuta
Kako to pravis, samo belanca i ovsene u tiganj? Sa uljem ili bez?

tako je...  malo maslinovog stavim
Sačuvana
biljanans
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 514

« Odgovor #317 poslato: Januar 24, 2011, 07:31:05 posle podne »

eee... dok se mi mučimo sa odvajanjem belance-žumance, zašto kod nas nema da se kupi tečno belance...grrrr

videla sam pakovanja od pola litre, litre... odlična stvar!!   samo baciti to na tiganj + malo ovsenih i savršen doručak za 5 minuta
Kako to pravis, samo belanca i ovsene u tiganj? Sa uljem ili bez?
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 11481


Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #316 poslato: Januar 24, 2011, 07:05:30 posle podne »

ovako nekako to izgleda
Sačuvana
Robert
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 20555


Pansport
« Odgovor #315 poslato: Januar 24, 2011, 07:02:35 posle podne »

To i ja uvek pomislim kad gledam bb filmove. :)
Čak sam razmišljao i da pokrenem privatni biznis na tom polju, pa sam nekako odustao. ;D
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 11481


Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #314 poslato: Januar 24, 2011, 06:55:03 posle podne »

eee... dok se mi mučimo sa odvajanjem belance-žumance, zašto kod nas nema da se kupi tečno belance...grrrr

videla sam pakovanja od pola litre, litre... odlična stvar!!   samo baciti to na tiganj + malo ovsenih i savršen doručak za 5 minuta
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 ... 22 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.112 sekundi sa 18 upita.