TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399316 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 22, 2024, 10:18:59 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 3 ... 7 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: SINUSI ? ALTERNATIVNO?  (Pročitano 41579 puta)
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #101 poslato: Decembar 01, 2013, 10:35:04 posle podne »

Moze biti i kombinacija alergena u pitanju, mada su ukljuceni i brojni drugi faktori pa je pitanje kako ce se manifestovati i u kojoj meri. Javi da li si uspeo da uradis nesto popitanju VMA, i da li ima boljitka sa novim rezimom ishrane.
Sačuvana
Milan30
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #100 poslato: Decembar 01, 2013, 10:17:53 posle podne »

Iz Požarevca sam.  Raspitaću se za VMA. Koštunjavo voće sam sada izbacio, kao i ovo ostalo pa ćemo videti.
Imam povremeno probleme sa nadutošću i sa zatvorom,ali nije bilo izraženo u tolikoj meri kao ovo sa sinusima. Primetio sam da mi ovsene u tom pogledu pomažu.
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #99 poslato: Decembar 01, 2013, 09:44:05 posle podne »

A odakle si? Koliko sam ja upucena, detaljno testiranje tog tipa se radi jedino u Beogradu, na VMA, ali obuhvata oko 400 namirnica. Da li znas koje je jos namirnice obuhvatao test? Izbaci najpre ovo sto je potvrdjeno, u tvom slucaju orahe i lesnike, pa ako nema razlike izbaci onda i sve ostalo sto si naveo, cisto da testiras sebe.

Inace, alergije na hranu su jako ceste, kod odraslih najcesce na kikiriki, orahe, bademe, lesnike, jagode, ribu, zitarice ( gluten ). Da li imas neke simptome vezane za digestivni trakt?
Sačuvana
Milan30
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #98 poslato: Novembar 30, 2013, 12:11:15 pre podne »

Orašaste plodove svakodnevno, narandže povremenom , a jagode kad im je sezona. Samo definitivno nisam očekivao da su nutritivni alergeni u pitanju, nisam znao da mogu takve simptome da daju, obično po onome što sam pročitao i što mi je na doktor na orl rekao, uzrok bude od alergena iz vazuduha . Test i bris sam radio u privatnoj laboratoriji, mada planiram da pitam doktora da mi da uput za klinički za aelrgologa (u mom gradu nema nijedan alergolog), jer ovaj test pokriva samo 16 namirnica. Da li po Vašem mišljenju treba da izbacim i badem, suncokret i sl, pošto nisu na spisku a opet spadaju u tu grupu i da li npr treba da izbacim mandarine, limun, grejp ako sam alergiičan na narandže?
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #97 poslato: Novembar 29, 2013, 11:39:05 posle podne »

Dobio sa rezultate alergo testa iz krvi. Nemam alergiju na alergene iz vazduha, ali imam na kikiriki, orah, jagodu i pomorandžu. Bris grla i nosa je uredan. 

Koliko si cesto ti to koristio u ishrani? Sad kad to znas, nemoj ih vise koristiti. Brisevi su ocekivan uredni, celokupna situacija je kod tebe ukazivala na alergijsku prirodu.
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #96 poslato: Novembar 29, 2013, 11:36:39 posle podne »

Dotkor na ORL mi je promenio terapiju, sada mi je prepisao Letizen 1x1 20 dana i Avamys sprej uveče pre spavanja. Uradio sam test iz krvi i čekam rezultate. Da li možete da mi kažete da li je taj test iz krvi pouzdaniji od onog preko kože i vaše mišljenje o Letizenu pošto nikada nisam čuo za njega?

Kozni testovi imaju svoja ogranicenja, a testiranje iz krvi je daleko komfornije za pacijenta a obuhvata i sirok spektar alergena. Gde si radio testiranje putem krvi? Sa Letizenom nemam dovoljno iskustva, samo pojedinacna, ali u rangu je jeftinijih pa nije zgoreg probati.
Sačuvana
Milan30
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #95 poslato: Novembar 29, 2013, 06:57:22 posle podne »

Dobio sa rezultate alergo testa iz krvi. Nemam alergiju na alergene iz vazduha, ali imam na kikiriki, orah, jagodu i pomorandžu. Bris grla i nosa je uredan. 
Sačuvana
Milan30
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #94 poslato: Novembar 28, 2013, 11:17:19 pre podne »

Dotkor na ORL mi je promenio terapiju, sada mi je prepisao Letizen 1x1 20 dana i Avamys sprej uveče pre spavanja. Uradio sam test iz krvi i čekam rezultate. Da li možete da mi kažete da li je taj test iz krvi pouzdaniji od onog preko kože i vaše mišljenje o Letizenu pošto nikada nisam čuo za njega?
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #93 poslato: Novembar 03, 2013, 10:38:00 posle podne »

Iz predostroznosti cu Vas zamoliti da mi napisete koje simptome imate i da lli imate nesto od terapije. Da li je alergija potvrdjena? Da li imate poviseni pritisak?

Sačuvana
igipop82
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #92 poslato: Novembar 03, 2013, 05:29:14 posle podne »

Ne bih da ispadne da promovisem slanu sobu, nije tako, samo zelim da pomognem jer sam i sama prosla kroz to pa prenosim svoje iskustvo i iskustva mnogih ljudi koji su znatno olaksali sebi a i deci, sto alergijske manifestacije sto ceste prehlade i bronhitise kod dece. Dok nisam otisla na par tretmana imala sam ceste glavobolje u predelu sinusa zbog nakupljenog sekreta i svako malo infekciju, non stop zapusen nos, disala sam samo na usta ( a nemam devijaciju nosnog septuma ), i stalno sam davala silne novce na aerius i nasonex ( to jesu najbolji preparati koje sam ja korisila i dosta su mi pomagali, ali treba resavati uzrok a ne posledicu ). Ali treba otici na vise tretmana za prvi put.

Gorana, imam simptome o kojima govorite. Uveo bih odlaske u slanu sobu kao dodatnu terapiju, ali nisam siguran koliko cesto treba da je posecujem. Ukoliko Vam nije tesko molim Vas napisite malo vise o nacinu na koji Vi koristite slanu sobu.

Koliko cesto ici? Kolike pauze praviti? Pp da je u pocetku potrebno redovno dolaziti odredjeni vremenski period, ali nisam siguran koliko cesto i koliko dugo. Znacice mi da cujem Vase iskustvo. Hvala unapred.
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #91 poslato: Oktobar 21, 2013, 09:40:46 posle podne »

Znaci proponasal ti je odgovarao i nije dodatno pogorsavao situaciju? Ajde cisto testiraj sebe pa ga nemoj koristiti jedno vreme sada kada je upala prosla ( ako mozes da izdrzis ), vidi sta ce se tako desavati i da li ce ti biti bolje. Meni se cini da tebi proponasal ne pogorsava situaciju ali to je tesko ovako napamet pratiti.
Sto se tice iskasljavanja, iskasljavaces verovatno jos neko vreme, ipak je to kod tebe vec hronican proces. Uzmi nesto od cajeva da ti malo omeksaju sekret da mozes sto lakse da ga izbacis.
Sačuvana
Milan30
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #90 poslato: Oktobar 19, 2013, 09:54:31 pre podne »

Proponasal sam koristio svaki dan dok nisam dobio upalu. Sad kada je upala prošla pijem i dalje ovo što sam dole naveo, osim Panklava. Nos još uvek malo curi i još uvek iskašljavam to što se nakupilo.
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #89 poslato: Oktobar 19, 2013, 12:36:16 pre podne »

Ako tvoj lekar smatra da je velika verovatnoca da je i polen u pitanju onda nemoj dalje provocirati proponasalom. Dr Pedja ti je njih odavno preporucio, jesi li ih na kraju uopste koristio do sada ili jos uvek nisi?
Sačuvana
Milan30
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #88 poslato: Oktobar 16, 2013, 07:08:25 posle podne »

Dr je rekao da sumnja na polen i prašinu i da provere mogu da radim tek na proleće. Pošto ja imam simptome non stop, a primetio sam i kada sam u dodiru sa prašinom da kijam i da mi još jače procuri nos pretostavljam da je to uzrok. MeĂ°utim ni polen nije isključen. Za ove pčelinje prozivode sam pitao jer je polen i dalje pod znakom pitanja. tj. po rečima dr možda sam alergičan i na jedno i na drugo, pa čisto preventivno da znam, dok ne uradim provere, da li smem da koristim te prozivode ?
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #87 poslato: Oktobar 16, 2013, 06:46:08 posle podne »

Pa nebi trebalo, ali to kod tebe nije ustanovljeno, jel tako? Simptomi ti se javljaju konstantno, koliko sam razumela, a za polen je simptomaticno da se simptomi javljaju kad pocinje cvetanje, u prolece.
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 ... 7 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.105 sekundi sa 18 upita.