TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399316 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 22, 2024, 04:54:01 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 7 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: SINUSI ? ALTERNATIVNO?  (Pročitano 41567 puta)
Milan30
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #86 poslato: Oktobar 15, 2013, 10:11:49 pre podne »

Moram još nešto da pitam. Ako sam alergičan na polen da li mogu da koristim proponasal? Negde sam pročitao da se propolis i ostali pčelinji proizvodi ne preporučuju osobama alergičnim na polen.
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #85 poslato: Oktobar 12, 2013, 12:45:54 posle podne »

Ne bih da ispadne da promovisem slanu sobu, nije tako, samo zelim da pomognem jer sam i sama prosla kroz to pa prenosim svoje iskustvo i iskustva mnogih ljudi koji su znatno olaksali sebi a i deci, sto alergijske manifestacije sto ceste prehlade i bronhitise kod dece. Dok nisam otisla na par tretmana imala sam ceste glavobolje u predelu sinusa zbog nakupljenog sekreta i svako malo infekciju, non stop zapusen nos, disala sam samo na usta ( a nemam devijaciju nosnog septuma ), i stalno sam davala silne novce na aerius i nasonex ( to jesu najbolji preparati koje sam ja korisila i dosta su mi pomagali, ali treba resavati uzrok a ne posledicu ). Ali treba otici na vise tretmana za prvi put.

Sto se aeriusa tice on je potpuno bezbedan i mozes ga koristiti duzi vremenski period - u akutnoj fazi svakog dana, a kasnije mozes dozu odrzavanja na 3. - 4. dan, zavisi kako ti bude bilo.

Nasonex, kao i sve druge sprejeve i kapi za nos, max nedelju dana pa pauza. On se inace moze koristiti dva meseca od momenta otvaranja, vodi racuna o tome i cuvaj ga prema preporukama da bi koliko toliko produzio taj period.
Sačuvana
Milan30
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #84 poslato: Oktobar 12, 2013, 12:22:01 posle podne »

U slanu sobu sam samo jednom išao i nekako mi je bilo klaustrofobično i zagušljivo, možda je do mesta gde sam bio. Kada budem u prilici ići ću svakako, ne može da škodi.
Interesuje me koliko može da se pije aerius, tj.da li može npr.2-3 kutije vezano? Isto tako koliko dugo može taj nasonex sprej da se koristi?
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #83 poslato: Oktobar 12, 2013, 09:48:39 pre podne »

To jeste objasnjenje, nakupljeni sekret koji ti stalno imas je odlicna baza za razvoj infekcije, i zato se to cesto desava. Antibiotik je jasno zasto si dobio, aerius i nasonex je standardna terapija za alergiju, a stose tice tog homeopatskog leka probaj, nece ti sigurno biti losije od njega sve i da ne bude bolje. Ja licno imam podeljena iskustva sa homeopatskim lekovima, nekome pomognu, nekome ne.

Sada nema svrhe raditi alergotestove jer si u akutnoj fazi i rezultat prosto nece biti realan.

Da li si nekada isao u slanu sobu?
Sačuvana
Milan30
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #82 poslato: Oktobar 11, 2013, 10:11:11 pre podne »

Još samo da dodam da sam u meĂ°uvremenu koristio proponasal i fluimucil ( mukodin nisu imali u apotekama).
Sačuvana
Milan30
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #81 poslato: Oktobar 11, 2013, 10:08:33 pre podne »

Evo opet ja. Pre 5 dana su mi se opet upalili sinusi, ovaj put baš jako, praćeno sa upalom grla i temperaturom. Temperatura je prošla, ali još uvek postoji upala, izbacujem žuti sekret, imam jak kašalj, bol u glavi i licu itd. Moj izabrani lekar me je konačno poslao na orl. Tamo mi je specijalista rekao da je njegovo mišljenje na osnovu pregleda i zbog toga što mi je lice podbulo da je krivac alergija, kako kaže "to ti se od proleća konstantno skuplja i sa vremena na vreme bukne". Prepisao mi je Panklav 7-10 dana, aerius 1x1,Nasonex sprej, cinnabsin (rekli su mi u apoteci da je to homeopatski lek). kontrola za 7 dana. Pitao sam ga akeo je to već alrgeijski da li mogu da uradim alergo test, rekao mi je da može ali tek u aprilu kada je sezona cvetanja, kaže da sada nema svrhe da se radi???
ŠTa vi mislite o terapiji koju mi je dao, naročito o cinnabsinu i da li je tačno to da sada nema svrhe da se radi test? Iskreno daleko mi je da čekam april.

Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #80 poslato: Septembar 22, 2013, 10:36:15 posle podne »

Uzimaj tečnosti, dosta sna i probaj da ujutru izduvaš nos dobro. Možeš uzeti i mucodine sirup za razmekšanje sekreta. Proponasal potroši do kraja....
Sačuvana
Milan30
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #79 poslato: Septembar 17, 2013, 12:29:27 posle podne »

Od proponasala je bolje, hvala. Samo što stalno izlazi voda.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #78 poslato: Septembar 07, 2013, 08:31:20 pre podne »

Da li si koristio proponasal, da li ti je bolje?
Sačuvana
Milan30
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #77 poslato: Avgust 30, 2013, 10:11:26 pre podne »

Da li je nos zapušen?
Nije skroz, uvek mi je jedna nozdrva zapušena ali mogu da dišem. Pritisak i bol osećam odmah iznad u čelu.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #76 poslato: Avgust 30, 2013, 09:46:45 pre podne »

Da li je nos zapušen?
Sačuvana
Milan30
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #75 poslato: Avgust 29, 2013, 09:48:44 pre podne »

Fluimucil je ok, mada ja više volim mucodine...
Javi kako ide.

Nakon nekog vremena tegobe su se samo ublažile. Pre 4 dana sam se vratio sa mora i od tada imam non stop jak pritisak u čelu, glavobolju i podbulo oko očiju. Ne vidim ni svrhu da idem kod lekara kad mi on samo da antibiotike i time je njegov posao zaršen (svaki put je tako). Počeo sam opet proponasal da koristim.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #74 poslato: Jul 24, 2013, 11:29:11 posle podne »

Fluimucil je ok, mada ja više volim mucodine...
Javi kako ide.
Sačuvana
Milan30
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #73 poslato: Jul 19, 2013, 12:40:56 posle podne »

Da li može podbulost lica da bude posledica sinusa? Mogu da dišem kroz nos, ali imam stalno slivanje niz grlo, pritisak u čelu i glavobolje. Inače preko cele zime moram da imam maramice pri ruci, non stop izlazi kao voda.
milane, to što si naveo su znaci upale sinusa. Hemomyicin 500 pije s tri dana po jedna je dobar za sinuse. Proponasal, mucodin sirup 3xkafena kašika, dosta tečnosti i odmora....
Da li je bolje sa proponasalom?
[/quote
Otprilike nedelju dana koristim proponasal i baš pomaže,i smanjio mi se pritisak i bol u čelu, a i menje se sliva pa me i grlo više ne boli. Piočeo sam već sa fluimucilom pa ne znam da li da se prebacujem na mucodin?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #72 poslato: Jul 19, 2013, 11:43:45 pre podne »

To što se sliva je dobro, znači da se prazni sekret iz sinusa...
Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 7 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.158 sekundi sa 17 upita.