TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399514 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 01, 2025, 08:51:49 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 3 4 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Machine  (Pročitano 13088 puta)
Machine
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Certified Fitness Trainer - more to come...

« Odgovor #53 poslato: Januar 28, 2011, 04:10:00 posle podne »

Dakle, resili smo dilemu, kombinujte, ali kolicine postepeno povecavajte1

Pa, kad se zajednički razmatra problem - ne postoji mogućnost da se ne reši. :)
Sačuvana
"Pain is only a weakness leaving the body."
jupiterus
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #52 poslato: Januar 28, 2011, 01:58:28 posle podne »

Dakle, resili smo dilemu, kombinujte, ali kolicine postepeno povecavajte1
Sačuvana
jupiterus
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #51 poslato: Januar 28, 2011, 01:57:10 posle podne »

Sigurno je rec o kolicini, nikad nisam isao preko 1 sup. kasike, sem tada!
Sačuvana
Machine
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #50 poslato: Januar 28, 2011, 12:20:06 posle podne »

Postoji mogucnost problema u digestivnom traktu, zato sam apelovao na opreznost. Konkrretno u mom slucaju, iako nemam osetljiv zeludac nakon takve kombinacije u roku od 30 min. sam osetio grceve u zelucu, stomaku, nakon toga pegla, dijareja... Napominjem da veoma pazim na ishranu, nista pokvareno nisam konzumirao. Ja iz svog primera navodim, bez namere da bilo koga miniram, probajte pa cete videti kako vam pase, ipak budite spremni na takve stvari koje sam naveo! Neka ostali napisu svoja iskustva na ovu temu. Ja to vise nikad necu probati kombinovano. Jesam probao whey+laneno i whey+maslinovo i sve je bilo ok. Pozdrav!
Kada sam počeo sa uljima, počeo sam sa jednom jedinom kašikom, jer suviše ulja u nenaviknutom organizmu može da izazove lošu reakciju - to je sigurno. Postepeno sam povećavao količinu. I to je nešto što bih savetovao svima - malo po malo, da se stekne tolerancija. Možda je laneno plus maslinovo u tvom slučaju bilo količinski previše masnoće odjednom - samo nagaĂ°am, jer nemam bolju ideju.
Sačuvana
jupiterus
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #49 poslato: Januar 28, 2011, 11:26:15 pre podne »

Postoji mogucnost problema u digestivnom traktu, zato sam apelovao na opreznost. Konkrretno u mom slucaju, iako nemam osetljiv zeludac nakon takve kombinacije u roku od 30 min. sam osetio grceve u zelucu, stomaku, nakon toga pegla, dijareja... Napominjem da veoma pazim na ishranu, nista pokvareno nisam konzumirao. Ja iz svog primera navodim, bez namere da bilo koga miniram, probajte pa cete videti kako vam pase, ipak budite spremni na takve stvari koje sam naveo! Neka ostali napisu svoja iskustva na ovu temu. Ja to vise nikad necu probati kombinovano. Jesam probao whey+laneno i whey+maslinovo i sve je bilo ok. Pozdrav!
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #48 poslato: Januar 28, 2011, 07:48:47 pre podne »

Da, ni ja ne razumem šta to znači. Prvo što jupiterus nij rekao kakve je teškoće imao, a drugo ne može se po jednom izolovanom slučaju tvrditi da nešto je ili nije. Uostalom koliko ja vidim g. Mašina nema nikakvih problema sa ovom kombinacijom. Enzimi ne moraju da podrazumevaju lipaze, šta ako uzima samo proteaze...mislim teoretišem, ali neva to mnogo veze, jer organizam sve te enzime sam luči...
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
Machine
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #47 poslato: Januar 27, 2011, 11:42:28 posle podne »

Svaka cast za formu. Moram medjutim upozoriti forumase da niposto ne mesaju maslinovo i laneno ulje!
Ja sam pre par godina napravio ovu kombinaciju i ne secam se da mi je u zivotu ikada bilo gore. Mozda je resenje u enzimima, ali ipak oprez!
Nije rešenje u enzimima - enzime koristim tek od prošle godine, a pre toga sam se dve godine hranio istovetno. Enzme koristim zbog mnogo proteina, a ne masti. Nikada nisam osetio ništa loše, naprotiv. Da bi se nešto loše desilo, to bi značilo da se odigrava neka reakcija izmeĂ°u ulja, ali kakva reakcija se dešava izmeĂ°u stabilnih jedinjenja na temperaturi nižoj od sobne u roku od nekoliko minuta? To je samo skup mononezasićnih i polinezasićenih masnih kiselina koji se u želucu razlažu o ustanovljenim mehanizmima. Priznajem da sam zbunjen tvojim postom.
Sačuvana
jupiterus
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #46 poslato: Januar 27, 2011, 09:46:28 posle podne »

Svaka cast za formu. Moram medjutim upozoriti forumase da niposto ne mesaju maslinovo i laneno ulje!
Ja sam pre par godina napravio ovu kombinaciju i ne secam se da mi je u zivotu ikada bilo gore. Mozda je resenje u enzimima, ali ipak oprez!
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #45 poslato: Januar 18, 2011, 05:37:24 posle podne »

Misicnu masa je dobijena drugim rezimom ishrane i svi koji zele misicnu masu moraju unositi hidrate.Ja licno bez hidrata ne bih mogao da treniram a ovolika kolicina ulja ne bi prijala ni mom zeludcu.
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #44 poslato: Januar 18, 2011, 02:56:05 posle podne »

Slažem se u potpunosti sa tobom, i ja mislim da nije dovoljno samo izbaciti uh...mislim da je ta priča sa autoregulacijom pomalo šuplja. Jeste tačno da sve kalorije nisu iste, ali isto tako kad se pretera sa kalorijama udariće se u blokadu.

Mislimda je to po literaturi naforsirana priča zbog marketinga. Jednostavno svesni su da je većina populacije ili čitalaca već blizu 20% bf ili više i onda drastično ukidanje UH daje odlične rezultate, ali do jedne granice, da bi se postigla odlična forma onda se mora voditi računa o svakom aspektu dijete.

Reci mi samo koliko dugo održavaš ovako nizak procenat bf kao što je na slikama, pošto je ovo već takmičarska forma? Koje fluktacije imaš ili si redovno u ovako niskom procentu. Pošto mi je fascinatno da si endo, a da uspevaš da se držiš ovako suv i da nemaš gubitak mišićne mase.
Sačuvana
Machine
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #43 poslato: Januar 18, 2011, 01:42:50 posle podne »

Slažem se sa tobom oko izbacivanja jednog nutrijenta u potpunosti - mada sve u organizmu može da radi na lipide, mišići koriste isključivo glikogen. I, kada doĂ°u dani za punjenje hidratima, zaista uživam u njima. Nijedna carb cycling dijeta ("Bodyopus" Dana Duchainea i Lyla Macdonalda, "Anabolic Diet" Maura diPasqualea, pa ni NHE) ne odbacuje hidrate - naprotiv.
U drugom postu sam naveo kako sam sa 108 sišao na 91, i tu stao. Nedostajalo je još nešto da učini da doĂ°em do ove forme. Tada sam shvatio da moram da smanjim kalorije i ubrzam metabolizam. Dnevnik ishrane, savršeno precizan, gde sam sve merio i podešavao iz dana u dan, uz praćenje nivoa energije doveo je dovde. Ipak sam, na 91 kg, unosio previše masti i kalorija. NHE kaže kako je zabranjeno brojanje kalorija, ali jedino tako se, po mom mišljenju, može uraditi konačni fine tweaking.
Sa klijentima počinjem izokaloričnom dijetom, ili čak onom koja sadrži najviše kalorija iz hidrata, modifikujući je usput i koristeći metodu Dr Hatfielda, i to daje lepe rezultate. Stalni monitoring i reevaluacija su ključna stvar. Pošto su moje klijentkinje uglavnom žene, koje i ne žele drastično gubljenje masnoće, takav pristup je sasvim odgovarajući.

Bez brige oko "šikaniranja", nikada ranije nismo komunicirali, pa treba da se naviknemo i prilagodimo na način razmišljanja jedno drugog.
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #42 poslato: Januar 18, 2011, 01:07:43 posle podne »

Pa kao što rekoh, da ne zalazimo u neke hipotetičke pretpostavke, nego da se držimo više na nekom relanom nivou.

Ja sam svestan toga šta izbacivanje UH iz ishrane znači i znam isto tako da tokom dužeg vremenskog perioda može da bude i loše za vežbača, a isto tako i suprotno. U stvari mislim da bilo koja dijeta koja izbacuje jednu namirnicu u potpunosti je pogrešna, to je moje mišljenje.

Vidim da ti govoriš kako ovakvu ishranu držiš godinama, pa mi je interesantno da čujem tvoja iskustva o tome kako je uticalo na tebe i naravno da li si imao slična iskustva sa svojim klijentima - tačnije da li je neko od njih sišao ovako nisko u procentu sala i koliko dugo su ga tako nisko održavali?

Nadam se da me sad bolje razumeš. Ponevljam nije mi cilj da te šikaniram, inače sam veoma vesela osoba, ali ne volim ni da "mlatim praznu slamu", a ti i nisi kao neki klinci koji doĂ°u pa lupaju gluposti, već ozbiljan čovek, ako se ne varam pa bi mi bilo i interesantno ponešto naučiti od tebe.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #41 poslato: Januar 18, 2011, 01:05:49 posle podne »

Svako treba da proba i vidi kakav mu nacin ishrane odgovara.Po meni za moj organizam ovo bi bilo ubistvo jer ja jedem mnogo cesce nego ti to jest na 2h a nekada i manje je ta razlika.Ali kao sto rekoh svakome drugacije odgovara i tebi svaka cast.
Sačuvana
Machine
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #40 poslato: Januar 18, 2011, 12:47:31 posle podne »

Ma tri ziliona godina. Tebi svaka čast za formu i sve što radiš, ali ajde da ne mlatimo praznu slamu...većina ljudi ne zna ni šta se desilo juče, a ne šta se desilo pre milion godina...uostalom pitaj popove pa će ti reći da zemlja ni ne postoji toliko dugo...

Poenta onoga što sam rekao je da svaki pristup bez Uh daje iste rezultate.
"Da ne mlatimo praznu slamu" ?
Kako komunicirati na ovakvom nivou?
Sačuvana
Machine
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #39 poslato: Januar 18, 2011, 12:45:55 posle podne »

Ovo je i suvise radikalno i vecina ljudi ovo ne bi izdrzala ni 2 dana....predpostavljam da su ovi digestivni enzimi u svrhu regulacije ovolike kolicine ulja.Ovo daje rezultate kao sto se i vidi,samo me zanima kako si se hranio pre ovog nacina ishrane?
Nadam se da ovo ne preporucujes klijentima sa kojima radis?
Pre ovoga uobičajeno, što se proteina tiče gotovo identično, samo su hidrati menjali većinu preostalih kalorija a to je godinama za mene bio put bez izlaza.
Sa klijentima počinjem sasvim drugačije, i naravno da ne uvodim ovakav režim. Većina njih ni ne želi ovako da izgleda, a rezultati kojima su oni zadovoljni ne zahtevaju ovo. Ali nekoliko njih koji su odlučili da pokušaju, nikada se nisu pokajali.
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 4 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.247 sekundi sa 18 upita.