TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399864 Teme od strane 25055 Članovi Poslednji član: ranilac

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 17, 2025, 08:30:14 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 3 4 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Sta ce mi teretana,Pogledaj ovog!!  (Pročitano 17689 puta)
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #54 poslato: Jul 28, 2010, 08:32:54 posle podne »

...samo sto imaju i tu prednost da vecom kilazom mogu da stimulisu grudi, noge, listove i sl...samim tim im je i napredak brzi....

Prednost da većom kilažom stimulišu blabla? Ajde ti reci nekome ko ne može ili jedva uradi zgib da mu je zgib nedovoljno težak. Ti dok ne opeglaš 10-ak zgibova u jednoj seriji ta vežba je i više nego dovoljna što se opterećenja tiče.
E, a kad možeš to - onda kreni sa negativcima ili tempom 3-0-2-0 za početak, pa ćeš videti da će da sastaviš možda 3 komada. ;)
posle pojačaj tempo na 4-0-2-0 itd.
To da je napredak brži je totalna glupost, jer nije progresivno povećavanje kilaža JEDINI način da stimulišeš mišić da raste. (a čak možda nije ni najbolji - nego je najlakši - pa se ljudi eto tako kunu u to da je THEONEANDONLY :P)

A ako si u teretani na vratilu ne znači da ne možeš da DODAŠ opterećenje. Šta uraditi kad možeš da uradiš brdo zgibova? - Staviš tegove na noge ili ih uvežeš oko struka.
... ... ...

Nego (lakše mi je nego da ispisujem ovo isto) :
Nema mnogo smisla da se nastavljamo, ti ocigledno da si odlucio da upres glavom od zid, al nek ti bude nemam ja nista protiv.

Amin na ovo sto se mene tice. Sve je stvar improvizacije i maste. Pa gde sve i kako ljudi treniraju i kako izgledaju. Sto vise imamo to smo lenji i zaslepljeniji izgleda... Ne znam kako nekome ne moze da padne na pamet da stavi nesto na noge ako su mu obicni zgibovi suvise laki :)

Ja kada radim podizanje nogu (trbusnjake) kada sam na onoj spravi naslonjen laktovima i ledjima (izvinite na ne strucnom izrazu, mozak mi stao. ne mogu da se setim imena vezbe) i kada radim ledjnjake naravno da u prvoj stavim teg (mislim da je 7.5 kg) medju stopala i njega dizem i kada radim ledjnjake radim sa 20 kg. pa ne postoji prosta vezba koja se uz manju korekciju moze "doterati" do izuzetno teske.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #53 poslato: Jul 28, 2010, 01:33:29 posle podne »

Stavis na noge 20 kg i probaj da radis zgibove ili propadanja.

Neka se krene prvo sa 5kg ali pravilno,a ne da se cima,krivi itd...

Sačuvana
tarantula
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #52 poslato: Jul 28, 2010, 01:23:34 posle podne »

Stavis na noge 20 kg i probaj da radis zgibove ili propadanja.
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #51 poslato: Jul 27, 2010, 09:44:13 pre podne »

...samo sto imaju i tu prednost da vecom kilazom mogu da stimulisu grudi, noge, listove i sl...samim tim im je i napredak brzi....

Prednost da većom kilažom stimulišu blabla? Ajde ti reci nekome ko ne može ili jedva uradi zgib da mu je zgib nedovoljno težak. Ti dok ne opeglaš 10-ak zgibova u jednoj seriji ta vežba je i više nego dovoljna što se opterećenja tiče.
E, a kad možeš to - onda kreni sa negativcima ili tempom 3-0-2-0 za početak, pa ćeš videti da će da sastaviš možda 3 komada. ;)
posle pojačaj tempo na 4-0-2-0 itd.
To da je napredak brži je totalna glupost, jer nije progresivno povećavanje kilaža JEDINI način da stimulišeš mišić da raste. (a čak možda nije ni najbolji - nego je najlakši - pa se ljudi eto tako kunu u to da je THEONEANDONLY :P)

A ako si u teretani na vratilu ne znači da ne možeš da DODAŠ opterećenje. Šta uraditi kad možeš da uradiš brdo zgibova? - Staviš tegove na noge ili ih uvežeš oko struka.
... ... ...

Nego (lakše mi je nego da ispisujem ovo isto) :
Nema mnogo smisla da se nastavljamo, ti ocigledno da si odlucio da upres glavom od zid, al nek ti bude nemam ja nista protiv.
« Poslednja izmena: Jul 27, 2010, 09:48:54 pre podne od strane Biochemo » Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #50 poslato: Jul 26, 2010, 09:42:13 posle podne »

Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
bojanjolie
Ja samo BOLJI!
Redovan član
Van mreže Van mreže

Be yourself no matter what they say!

« Odgovor #49 poslato: Jul 26, 2010, 12:45:30 posle podne »

vratilo jeste pokazatelj snage bolji nego bench..ali ne treba genaralizovati stvari....postoje mnogi koji vezbaju u teretani i rade zgibove, propadanja i sl...samo sto imaju i tu prednost da vecom kilazom mogu da stimulisu grudi, noge, listove i sl...samim tim im je i napredak brzi....
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #48 poslato: Jul 26, 2010, 12:41:05 posle podne »

Mislim da je odgovor na ovo pitanje vrlo prosto.Mnogo vise ljudi moze svoju snagu pokazati izbacajem na benchu nego radom na vratilu.Jednostavno lakse je ili vise im odgovara.Mada ima i onih koji su dobri u obe stvari.
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #47 poslato: Jul 26, 2010, 09:32:05 pre podne »

Pa jeste, po meni je za rekreativca mnogo bolji pokazatelj snage vratilo nego bench, smao sto niko nece doci i reci koliko mozes da odradis na vratilu...zato mislim da je Valeria test odlican za proveru snage kod bildera.
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #46 poslato: Jul 26, 2010, 09:21:36 pre podne »

Poptuno se slazem sa poslednim postom. cinjenica.

I takodje sam za varijantu da mi je presmesno da neko dize ne znam kakve tezine na bencu, da radi cucanj sa ne znam koliko kg a da ne moze da uradi sklekova i zgibova kao prosecan vezbac
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #45 poslato: Jul 26, 2010, 06:50:18 pre podne »

Pa to sam ti i rekao, ne slazem se sa tobom po tom pitanju. Ja licno mislim da se moze postici odlican izgled i samo sa vezbama sa svojom telesnom tezinom.

Nece se postici velika misicna masa kao sto moze sa tegovima, ali 90% ljudi ne mogu da postignu misicnu masu ni sa tegovima, nije smao trening u pitanju tu se slazemo, verujem. Tako i ja treniram sa tegovima jer sam pacenik kao i vecina ljudi koji dizu tegove, svi bi mi da budemo ogromni ;), ali daleko od toga da nisam svestan da je trening sa svojom kilazom gotovo identicna stvar.
Sačuvana
nickey
Gost
« Odgovor #44 poslato: Jul 25, 2010, 11:21:54 posle podne »

Bez uvrede momcino, ali ako je ovo tvoja slika na avataru onda mi delujes kao da si tek par meseci u teretani, a ne kao neko ko vezba godinama da bi mogao da tvrdis da ces postici los izgled radeci samo vezbe sa sopstvenom tezinom, a ja garantujem da se moze postici nevorovatno i masivan i skladan izgled radeci samo vezbe bez tegova. Opet ti govoris o postizanju snage, ali ako recimo ne mozes da uradis 10 cucnjeva na jednoj nozi tzv "pistol" onda mozes da radis koliko hoces kila na cucnjevima koja je poenta, ocigledno je da ih ne radis pravilno nego samo izvodis neku vezbu ili pokret na kome ti noge gotovo uopste i ne rade...

A ja sam vidjao mnostvo onih koji "guraju" neke kilaze na benchu, cucnju ili mrtvom, a ne mogu da urade dva ponavljanja na vratilu - kako neam pojma. Verovatno zato sto kad rade taj bench izlgeda kao da su iz Mostara...

Nije poenta price o meni ovde mozda si lose razumeo. Msm da je poenta da li ce sa takvim vezbanjem postici isto sto i neko vezbanjem na spravama? I da li ce istom brzinom to postici? Uostalom ti treniras 16 godina sa tegovima, zasto kad moze i bez tegova?

E ne kazem da svi sto ne treniraju sa opterecenjem izgledaju jadno ali mislim da bi imali bolje rezultate sa tegovima.
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #43 poslato: Jul 25, 2010, 08:01:44 posle podne »

lol
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #42 poslato: Jul 25, 2010, 05:51:09 posle podne »

Bez uvrede momcino, ali ako je ovo tvoja slika na avataru onda mi delujes kao da si tek par meseci u teretani, a ne kao neko ko vezba godinama da bi mogao da tvrdis da ces postici los izgled radeci samo vezbe sa sopstvenom tezinom, a ja garantujem da se moze postici nevorovatno i masivan i skladan izgled radeci samo vezbe bez tegova. Opet ti govoris o postizanju snage, ali ako recimo ne mozes da uradis 10 cucnjeva na jednoj nozi tzv "pistol" onda mozes da radis koliko hoces kila na cucnjevima koja je poenta, ocigledno je da ih ne radis pravilno nego samo izvodis neku vezbu ili pokret na kome ti noge gotovo uopste i ne rade...

A ja sam vidjao mnostvo onih koji "guraju" neke kilaze na benchu, cucnju ili mrtvom, a ne mogu da urade dva ponavljanja na vratilu - kako neam pojma. Verovatno zato sto kad rade taj bench izlgeda kao da su iz Mostara...
Sačuvana
nickey
Gost
« Odgovor #41 poslato: Jul 23, 2010, 09:50:26 posle podne »

Ali bas isto vazi i suprotno, jako malo momaka koji vezbaju te ninja varijante moze da uradi veci deo vezbi koje teretandzije rade.

I stvarno ne znam sta imate protiv teretane, to su samo sprave, oprema i prostor, kako ces da vezbas i u kom pravcu ces da unapredjujes sebe zavisi od toga kako radis....
Ne vazi suprotno(osim u nekim ekstremnim slucajevima)

Pa bas vazi suprotno, u moju teretanu dolaze likovi koji treniraju bjj dzudo karate itd. i niko ama bas niko ne radi cucanj, mrtvo i benc 1mp kojom ja radim a iste smo kilaze i iako oni rade 500 slekova a ja ne i 300 zgibova a ja ne, ja ih poduplam na mrtvom i cucnju.

Ok nije ovo pl vec bb, oke mozes neke vezbe neke ne mozes sa svojom tezinom, ali i te sto mozes polako prerastas onda ubacis tempo... i sada je i to presusilo i sta onda? jos jaci tempo? promeniti formu izvodjenja i unakaziti vezbu da bi je otezali? zar nije lakse samo pomeriti osigurac za 5kg i nastaviti dalje?

Jednostavno nije efektivno kao rad u ter. A ko zeli da se hvali koliko zgibova moze da uradi opet ce doci u teretanu jer ce posebnim treningom preteci onog sto radi u parku.
Sačuvana
tarantula
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #40 poslato: Jul 19, 2010, 02:52:33 posle podne »

a koje su to vezbe?
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 4 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.172 sekundi sa 19 upita.