TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397971 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: JordanSnots

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 02:29:41 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Mislim da smo vam se smulici mi pocetnici, zar ne? lol  (Pročitano 28675 puta)
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #20 poslato: Septembar 06, 2010, 10:55:01 pre podne »

Pa ako ne svariš jedan deo od 6000 kcal onda je to i dalje jedan ukupan dnevni unos prosecne osobe :D tako da to tek nema smisla posto bi to trebalo da znači da ti je probava urnisana i ne samo da bi imao losu probavu nego i toliku naduvenost creva da bi licio na balon, tako da nisam siguran da to ima ikakve veze kod tebe.

A sto ce ti kardio ako hoces da dobijes masu, to je kontradiktorno smao po sebi jer ti yelis sto vise kalorija da zadržiš u sebi, a ne da ih potrošiš. Jedini slučaj kad radiš kardio u toku dobijanja kilaže je kad imaš potrebu da dobiješ što manje sala, ali ovo je većma fora koju koriste takmičari.
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
ФИКИ
Napredni član
Van mreže Van mreže

Weightlifting sister, with the middle leg twister! :D

« Odgovor #19 poslato: Septembar 06, 2010, 08:06:47 pre podne »

Ma opušteno, twoje primedbe su i blage da ti pravo kažem. Ove budale(drugari) mi prete da će da me bandažiraju konopcem kad radim lat, da mi ruke ne idu unapred! :-) sve savete prihvatam, tu sam da učim i od najboljih!
Prema onome što sam ja iščeprkao na forumu ja grešim nenormalno u vezi ishrane, priznajem. Ali polako peglam sve neravnine! Dobio sam čak i jedno objašnjenje oko toga šta se dešava u mom stomaku, vidiš postoji mogućnost da zbog mojeg zubnog stanja,fali mi tu i tamo poneki zub(sta da radim kad sam ratoboran, i mali) jedan deo hrane bude loše predprocesuiran, tako da se i ne svari baš najbolje tako da ja iako dosta un0sim, jedan deo prodje digestivni trakt kao krava kroz kukuruz, tako da je sve owo prežderavanje iako donekle radi poso samo preopterećivanje želudca! I još jedno pitanje, skoro svaki dan prepešačim 2x 2 km za 15 min jel to može da posluži ko kardio?
Sačuvana
Sta je dobar, a sta los trip?
Dobar trip je kad vidis zmaja.
Los trip je kad zmaj vidi tebe.
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #18 poslato: Septembar 06, 2010, 06:56:22 pre podne »

Nisam rekao da je ne moguće nego da je malo čudno. ViĂ°ao sam i ranije ljude koji treba da jedu ogromne količine kalorija da bi dobili kilažu, samo sam rekao da je malo čudno to je sve.

Sačuvana
ФИКИ
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Septembar 05, 2010, 11:18:04 posle podne »

Kao prvo da se izvinim zbog tog slova o, ali to nije slowo vec nula, lakše se piše sa mobilnog telefona, tako se brže otkuca post.
 Inače većinu čitanja koje radim na forumu radim sa telefona, pošto nemam baš mnogo vremena, a i kad sam kod kuće retko kad imam vremena da sednem za računar. Vrlo je malo verovatno da sam nešto dodao, vec mnogo verovatnije da sam nešto izostavio. Čist primer su variva, čorbuljaci koje jedem, pošto ne mogu da nadjem njihove vrednosti!Mada opet šta ja znam! Moguće da sam se zeznuo u računanju. Zanimljiva stvar je vrednost za beli hleb, pošto se kod nas u kući ne jede kupovni, tako da svaka pogača garant ima kilo, ako ne i više! Ja slistim jednu dnevno. Sedam dana tako, i ispadne negde oko 16000kcal nedeljno samo na to. :) Mislim šta bih postigao preuveličavanjem!? Ovaj forum je mesto gde se skupljaju razni stručnjaci i zbog toga mi je veoma drago, što ljudi kao mi, koji imaju volje da svoj život učine boljim, imaju mogućnosti da se oslone na vas radi postizanja boljih rezultata. Uopšte aktivnosti koje preduzimaju i njihova svrha, služe na čast naprednim članovima. Lako je čoveku odmoći. . .a ja sad idem da potražim vagu! Lol! :D hvala na strpljenju!    
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #16 poslato: Septembar 05, 2010, 12:27:34 posle podne »

Tako je najbolje, moras zapisatsi sve inace znas kako se lako zaboravi ili se i doda nesto, sto je verovatno u tvom slucaju :)

Probaj da nadjes i profil t.j. koliko cega imaju namirnice pa napisi...

Takodje, pisi o kao normalno o a ne 0, iritirajuce je za citanje ;)
Sačuvana
ФИКИ
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Septembar 05, 2010, 02:58:20 pre podne »

:-[ dodjavola! Izvinite jbga, m0zda je bilo malo pretenciozn0 ja ipak laik još uwek! Sam0 mi nije jasn0 kako sam se preračunao! Ali nema nazad! Moguće zbog količina, ali i to če sredim0 od ponedeljka pišem sve na papir monitor i sl. Na kraj nedelje ide post sa u gram tačnim merenjima! :) ne zezam se!

CERN, HM KONKURENCIJU NE WOLIM! :P :D
Ugojio sam se 3kg za tri nedelje
« Poslednja izmena: Septembar 05, 2010, 03:01:50 pre podne od strane Fiki » Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Septembar 04, 2010, 10:53:46 posle podne »

6400kcal, 305gr proteina, 800 rg uh, 216gr masti.

6400kcal? lol i 305g proteina? lol :D
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #13 poslato: Septembar 04, 2010, 10:38:13 posle podne »

Ako unosis ovoliko hrane onda unosis duplo vise od mene kalorija i 8 puta vise UH od mene i duplo vise masti, a ja imam 110kg i 6 treninga nedeljno, tako da ako na ovoliko kalorija ne dobijas kilayu onda bi trebalo da vidis sa CERN institutom da vide da nisi stvorio veštačku crnu rupu u stomaku.

Sačuvana
ФИКИ
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Septembar 04, 2010, 12:58:10 posle podne »

Ako ti program treninga nalaze da sve vezbe radis 5 serija po 10 ponavljanja radim da bih naucio kako se pravilno izvodi vezba, nema program samo gledam kako da sto brze naucim vezbe,mada ako je vase misljenje da treba drugacije nema problema, promenicu, ipak vi ste majstori a ja jos uvek pocetnik.

maximalno nesto necu vise da spominjem zato sto je ocigledno neki mambo jumbo,mojeg druga.

punjenje krvlju u principu gazrevanje, sa malom tezinom,dok ne iskoce vene na opterecenom delu tela, jel to to il sam opet pobrkao? :'(

Sto vise tema procitam lagano pocinjem da shvatam da ovi nasi nazovi bilderi, pojma nemaju, nadam se da ne smeta kad poneki tup lupnem, opet ja citiram ono sto mi je receno. ??? U nasem kraju ima veoma malo profeoisnalnih bodibildera. Istocna Srbija.

Da se vratim na ishranu, enter pasulj, za njega bih dusu prodao crnom djavolu :D. Nasao sam zanimljivu temu na forumu, i tamo jos zanimljivije linkove, medju njima i neki kaulklator. Veoma interenastno sto izracunava sve dnevne potrebe ljudskog organizma, pa cu da es bacim na matematiku, pa da vidim sta treba da uskladim, javicu  vam se za misljenje kada zavrsim sa racunanjem. Ako je on merodavan?
Nutritiondata bmi i calories burnded?

Da dodam ovo, posto sam koristio malo digitron! Otprilike, napominjem, otprilike unosim dnevno, 6400kcal, 305gr proteina, 800 rg uh, 216gr masti.
Brojke sam dobio tako sto sam uzeo hranljive vrednosti 100gr namirnica koje najvise jedem, i pomnoizo ih sa bojem koji dovodi do kolicine koju pojedem za nedelju dana pa sam te bojeve podelio sa sedam  i dobio rezatlute. Meni se sve cini da je to premalo? :-[
Mada me uzasava i sama pomisao na to da sam se negde uzasno zeznuo?

Hvala unapred
« Poslednja izmena: Septembar 04, 2010, 03:04:30 posle podne od strane Fiki » Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Septembar 04, 2010, 11:45:52 pre podne »

Post je bre za masu mama! Meni je najbolje kada mi neka ortakinja kaže "rešila sam da smršam, pa ću da postim"!
Idiotizam. Na čemu? Na pecvima? jeah righhhhht...

Elem, par dana posta doĂ°e lepo - enter pasulj i enter riba. Proteina plenty. Treba li ti nešto više? :P
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #10 poslato: Septembar 04, 2010, 09:57:58 pre podne »

Ne moras se odricati ribljeg paprikasa, cak naprotiv. Zacini ti nista nece smetati, a post ako nisi do sad radio verovatno ne treba ni od sada. Ostavi post za religiju, a ne za sport.

Ako ti program treninga nalaze da sve vezbe radis 5 serija po 10 ponavljanja, onda tako radi, ali ja nisam siguran da sam cuo za takav program. Cuo sam za 10x10 i 5x5 i 5/3/1 ali 5x10 nisam. Ovo sto pricas za punjenje krvlju i maximalno nesto nisam bas ni razumeo sta hoces da se kaze, ali cini mi se da nema mnogo smisla. Pauze zavise od vezbe od vrste serija i od gomile drugih faktora, ali treba ih drzati sto manjim, nema potrebe za previse odmora, misic ne treba mnogo da se odmara, to je vise potrebno tvom CNS-u, ali da ne komplikujemo dalje...kreni sa minut pauze izmedju tezih serija i od 30 do 45 sec izmedju laksih serija, ali kao sto rekoh to sve zavisi od programa koji se radi...
Sačuvana
ФИКИ
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Septembar 03, 2010, 03:29:12 posle podne »

geiner vise za one koji imaju problema sa telesnom masom   to je to.

Masa je mama, kako jedan nas glumac kaze. To je jedino sto me sada zanima, nista sem toga. Meso i jaja, toga ima podosta u mojoj ishrani za sada kao i ostalih zivotinjskih proizvoda i preradjevina stim sto moram da naglasim da je sve to domaceg porekla jer zivim na selu. Neprskano voce i povrce, nicega mi ne manjka. Jedina greske koje sam uocio citAjuci, je to sto ne postim, apsoultno nikada ne postim, i to sto volim jako zacinjena jela, hobi mi je inace kuvanje. Kad god imamo prilike ja i durstvo se prijavljujemo na takmicenja u kuvanju ribljeg paprikasa, a njega ce mi biti najteze odreci se.

Maxout tezine sam spomenu posto smo razgovarali o tome, jer opet nisam bas imao nameru da se prijavljujem na mister olipya, nego da se ovim bavim rekreativno dugi niz godina koje dolaze, to su u principu tezine koje mi je drug naveo kao maximalne vrednosti sa kojima bi se ja trebao zamajavati kada dostignem svoj maximum. Preko toga barem po njegovim recima ne bih trebao da idem, kada dostignem zeljeni nivo.

Znaci sad guram samo masu, definicija ce doci sa godinama rada koje mi predstoje, tako da sad opet pitam postoji li potreba za svim dole navedenim dodatcima?

Sve vezbe radim u 5 serija 10 ponavljanja, prva serija sa manjim tezinama da bi napunio misic krvlju, 3 serije sa maximalnom, i zavrsnu sa malom o5.
Pauze izmedju vezbi su tacno jedan min, ponavajlnja razvlacim isto na jedan minut( sat je svo vreme ispred mene)

Jos komentara unapred zahvalan.

Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #8 poslato: Septembar 03, 2010, 01:16:12 posle podne »

Ako sam ja dobro shvatio momak i neće da skida kile nego da ih nabaci, kaže da ima 66kg?

Znam, pisao sam mu uopsteno da zna da se te stvari drasticno razlikuju i da ne pravi gresku kao vecina,  pa tek posle ucinjene greske nama se javljaju za savete.
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #7 poslato: Septembar 03, 2010, 01:04:42 posle podne »

Ako sam ja dobro shvatio momak i neće da skida kile nego da ih nabaci, kaže da ima 66kg?

Suplementacija koju si naveo je OK, ali ja savetujem da ju zanemariš za sada i uložiš to para u meso i jaja.

Što se težina sa koima ćeš da radiš se takoĂ°e nemoj previše pakćati. Prvo to pravilo što si ti naveo je za šta tačno? Za ljude koji hoće snagu ili šta? Jer mišićna masa se ne nabacuje sa teranjem sve veće kilaže, igra ulogu i to dosta veliku ali nije to poenta. Bilo kako bilo ja na presi guram 5X svoju težinu i to nekoliko ponavljanja tako da presa nije nikakav osnov za računanje snage ili bilo čega.

Ono što ti treba da radiš od početka je da kreneš sa učenjem forme izvoĂ°enja vežbi i da se držiš u tom opsegu od 8 - 12 ponavljanja i tako da radiš nekoliko meseci, a onda možeš da razmišljaš o nekom daljem ganjanju snage i slično.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #6 poslato: Septembar 03, 2010, 11:50:01 pre podne »

Bitno je da imas novca za kvalitetne namirnice koje ces redovno unositi svaki dan jedan duzi period.suplementi su ok i oni dolaze tek kada se ishrana sredi kao dodatak istoj a nikako kao osnova sto mnogi ljudi misle pa grese.Drug ti ej rekao dobru suplementaciju s tim sto je geiner vise za one koji imaju problema sa telesnom masom a ne za one koji zele da smrsaju ili rade definiciju misica.Te dve stvari treba razdvojiti (masa i definicija).
Drugo..kreatin ako se radi o monohidratu ne bih ti preporucio u fazi rada na definiciji jer postoji mogucnost navlacenja potkozne vode koliko striktno ne vodis racuna o unosi hidrata.Ali opet zavisi sta je tebi cilj pa time se i koriguje whey ili geiner,monohidrat ili nesto drugo.Ali osnova pored toga su svakako vitamini i minerali,omega 3..i njih treba da imas u kolekciji sta god radio.Novac jeste veliki problem ali ako mozes ustedi pa sve nabai i kreni kako treba a ne polovicno jer time neces daleko stici.
Sto se bencha tice i drugih vezbi koje su primamljive za pokazivanje snage mislim da tu nema nekog posebnog pravila i da ne treba da juris tezine vec da pravilno izvodis svaku vezbu a kako budes jacao i one ce vremenom dolaziti.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.095 sekundi sa 17 upita.