TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398362 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 21, 2024, 02:23:00 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 7 8 [9] 10 11 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Razlika izmeĂ°u sportske i obične dijete.  (Pročitano 56698 puta)
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #38 poslato: Februar 08, 2011, 07:47:01 posle podne »

Hehe a sta bi mi koji jedemo na svaka dva sata pa i cesce :-) jednostavno ne treba odustajati od makar rekreativnog vezbanja i nece biti problema.
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #37 poslato: Februar 08, 2011, 05:44:55 posle podne »

Zato pazite kad jednog dana smanjite broj treninga.. tek će vam se onda gomilati ta hrana na 3h...
Sačuvana
BBBbbb
Napredni član
Van mreže Van mreže

Jusqu'ici tout va bien…

« Odgovor #36 poslato: Februar 08, 2011, 04:32:01 posle podne »

Ta navika da jedem na svaka 3 sata je mene sahranila za praznike (NG-Bozic), obroci obilni i losi, a cesti. Evo tek prosle nedelje sanirao posledice.
Sačuvana
BojanLeet
Napredni član
Van mreže Van mreže

BRO-SLAYER

« Odgovor #35 poslato: Februar 08, 2011, 04:12:56 posle podne »

Zato ti se i jede stalno kad jedes svaka 2sata
Sačuvana
You know how dumb the average person is, right? Well by mathematical definition, half of everybody is even dumber than that.
Stefan L.
Gost
« Odgovor #34 poslato: Februar 08, 2011, 04:09:29 posle podne »

Sad sam smazao jabuku a pre sat vremena sam rucao pilence sa pirincem i krompirom i za pola sata ce mi se opet nesto jesti,moracu da "tucam" orahe. :)
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #33 poslato: Februar 08, 2011, 03:02:27 posle podne »

Jedna od dobrih stvari na visokoproteinskoj dijeti je to što nema jake gladi i želje za slatkišima... 

i ja sam navikla svoj organizam da svaka 2-3 sata jedem nešto... naravno to ne mora biti obilan obrok
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #32 poslato: Februar 08, 2011, 02:47:43 posle podne »

Nikad u zivotu nisam nocu ustajao u wc,a evo ova tri meseca od kad radim sve kako treba(koliko-toliko) cesto mi se desi,jer stvarno popijem dosta vode i caja,skoro 3 L(samo 1 L popijem dok rastvorim Whey). :) Nikad ranije nisam puno jeo ili pio bilo sta(naravno ima situacija i kad jesam,ali generalno ne),a sad jedem kao "provaljen" i non-stop sam gladan,taman jedem i prodje pola sata opet bi mogao,pocinjem da se brinem... :)
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #31 poslato: Februar 08, 2011, 12:20:33 posle podne »

Onda je vreme da kreneš i piješ tih 6 litara vode ;)
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
Ctrl
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #30 poslato: Februar 08, 2011, 11:48:47 pre podne »

Hhhhhhh stvarno si amater sto se tice jela i pica ;D
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #29 poslato: Februar 08, 2011, 10:27:11 pre podne »

Nisam ja nesto mnogo kolicinski jeo(zavisi sta je mnogo za koga),ali kad sam video da od 365 dan u godini,u 325 nisam imao ni jedan zdrav obrok u danu,zapitam se kako se nisam deformisao skroz i imao 120 kg.Nikad nisam imao vise od 4-5 kg viska...Ja nisam nikad popio ni vode 6 L,ali jesam piva na maturskoji ekskurziji za jedan dan oko 5-6 L. :)
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #28 poslato: Februar 08, 2011, 07:58:35 pre podne »

Hvala na odgovorima.Morao sam da pitam iako je malo glupo,jer sam znao da pojedem i po 200 g kikirikija i lesnika za 45 min,dok gledam utakmicu sa drugarima.Inace kad pogledam sta sam sve i koliko jeo ranije,ne smem ni da kazem onom ko nesto zna o ishrani.Znao sam za dan da pojedem 200 g cokolade,1 L koka kole,a za oboroke pljeskavice,cevape i virsle.Sad kad vidim uhvati me sto muka.

Ti si sinko amater, veruj mi. Imam na mom sajtu jedan pdf koji sam sastavio za sve koji se prijave na mail listu i tamo sam napisao šta sam sve ja trpao u sebe svojevremeno.

Imam samo jednu priliku gde sam spakovao 6 litara kole u sebe, a pored toga brdo slatkiša, sledećih 5 dana temperatura 40.

Zašto ovo govorim? Bitno je da si shvatio da ti je zdravlje na prvom mestu, da možeš da preuzmeš kontrolu nad svojim zdravljem i izgledom i da možeš sve to da rešiš veoma lagano uz korkciju ishrane i pravilan trening ;)
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #27 poslato: Februar 08, 2011, 12:03:58 pre podne »

Hvala na odgovorima.Morao sam da pitam iako je malo glupo,jer sam znao da pojedem i po 200 g kikirikija i lesnika za 45 min,dok gledam utakmicu sa drugarima.Inace kad pogledam sta sam sve i koliko jeo ranije,ne smem ni da kazem onom ko nesto zna o ishrani.Znao sam za dan da pojedem 200 g cokolade,1 L koka kole,a za oboroke pljeskavice,cevape i virsle.Sad kad vidim uhvati me sto muka.
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: Februar 07, 2011, 09:24:00 posle podne »

100g će biti previše... to ti je 500kcal...
Dovoljno je 60g, to ti je oko polovine potrebnog magnezijuma i oko 350kcal. Sasvim dovoljno za užinu uz sve ovo što si naveo. Samo napred, na pravom si putu :)
Sačuvana
nemshi
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: Februar 07, 2011, 12:40:46 posle podne »

Hahahaha lol kad si napisao odmah proverio tako je :-),koji sam som...:-)
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #24 poslato: Februar 07, 2011, 08:05:06 pre podne »

Hvala Alene pa to me i zanimalo koje da uzmem da pijem a za to laneno sam i mislio pise da ima dodatak omega 3...hvala jos jednom...

Nema frke. nema laneno dodatak, ono ima u sebi omega 3 ;)

Odlican tekst i sto se mene tice u pravo vreme,posto sam bio na dijeti i nisam jeo nista sem mesa(piletina i junetina po 600 g dnevno),jaja(3 cela i jos tri belanca uz ta tri cela),jabuku i bananu posle treninga(posle trcanja i posle tegova),voda i caj ok 2-3 L dnevno,i kriska crnog integralnog hleba po obroku(3).Imam odlicne rezultate i stvarno sam presrecan i prezadovoljan,bas sam se lepo izdefinisao,ali sam izgubio na snazi,pa sam mislio da mi pirinac i krompir nece biti dovoljan izvor uh da povratim snagu,sad vidim da hoce. :) Imam jedno pitanje,koliko otprilike lesnika,oraha,badema dnevno bi bilo dovoljno za mene(76 kg,188 cm) i jel ok da se od sutra hranim ovako: DORUCAK- 2 cela jajeta i tri belanca sa Ela sirom i kriskom hleba,UZINA-posle treninga trcanja merica Whey-a,pa jabuka i banana,a posle pola sata 200 g junetine ili piletine sa 100 g pirinca i 100 g krompira,UZINA-lesnici,orasi i bademi oko 100 g,posle treninga sa tegovima opet banana i jabuka sa Whey-om,a posle pola sata vecera ista kao rucak ali krompir i pirinac po 50 g,jel valja ovo?! Cilj mi je samo misicna masa i definicija,ali nista preterano,da recimo za 6 meseci dobijem 3-4 kg zdrave mase i misica?! :) Hvala

Stvarno ne mogu da ti kažem kako da se hrnaiš, nisam nutricionista, mogu samo da dajem neke predloge, probaj da vidiš sa Danijelom.

Problem je u tome što niko ne može tačno na pamet da ti kaže kako da jedeš apsolutno tačno, samo da ti da neke predloge, bar dok se ne sazna koji je tvoj slučaj.

Što se tiče količine, kao što Ogi kaže, bez preterivanja. Koštunjavo voće je korisno zbog zdravih masti i magnezijuma koje ima u sebi, ali isto tako nam ne treba nešto mnogo. Ono što sma ja primetio je da ovo zrnevlje može izazvati probleme u probavi, pogotovo na dijetama sa malo UH, tako da polako.

Isto tako opne oko badema i sličnih znevlja ograničava probavu ovih zrna i zato treba jesti sakmo blanširane ili mlevene da bi se iskoristili kako treba.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 7 8 [9] 10 11 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.112 sekundi sa 17 upita.