TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398406 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 01:51:25 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 193 194 [195] 196 197 ... 206 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Zoltan Kozma - VI PITATE JA ODGOVARAM  (Pročitano 768692 puta)
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #179 poslato: Januar 24, 2011, 12:05:54 pre podne »

koliko treninga treba imati nedeljno? ja radim 6 puta pa jedan dan pauze, mada dosta ljudi kaze da je to mnogo, i da treba vise odmora. kolko je po tebi ok raditi treninga nedeljno?

To opet zavisi od dosta faktora a prvenstveno od staza vezbaca i njegovog iskustva.Ako se radi o pocetniku kome je cilj dobijanje misicne mase i snage onda bih isao pretezno sistem dva plus jedan (dva dana rada jedan pauze) gde se vodi racuna o ishrani,suplementaciji,i odmoru na koji se treba obratiti posebna paznja.Neki vezbaci ne shvataju da misic ne raste u teretani vec kuci dok odmaraju i dobro jedu.
Sačuvana
1389
Gost
« Odgovor #178 poslato: Januar 23, 2011, 11:51:49 posle podne »

koliko treninga treba imati nedeljno? ja radim 6 puta pa jedan dan pauze, mada dosta ljudi kaze da je to mnogo, i da treba vise odmora. kolko je po tebi ok raditi treninga nedeljno?
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #177 poslato: Januar 23, 2011, 05:03:32 posle podne »

E,ko za kreatin sam i ja hteo da pitam,tj. za Kre-alkalin,jer treba da se pravi pauza u uzimanju?!Popio sam 2 kutije od 120 kap za redom i poceo trecu pre par dana... :)

U sustini ne treba ali ja ipak napravim pauzu nedelju-dve pa opet krenem sa njime i ostalom suplementacijom.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #176 poslato: Januar 23, 2011, 05:02:37 posle podne »

Колику паузу треба направити са креатином ? Ја сам га пио два месеца, па ево сад две недеље га већ не пијем. Неки кажу направити паузу од месец дана, неки две недеље, неки више. Сигурно то зависи од човека до човека, али да питам ајде.

Да ли се  глутамин и бцаа пију стално или се праве паузе као код креатина ?

Ako si uzimao dva meseca mozes napraviti i tri nedelje pauze dovoljno je.Neki ce reci da pauza nije potrebna ali ja sam iz iskustva na sebi video da pauza prija i da posle toga kreatin mi radi mnogo bolje pogotovu ako idem fazu punjenja.
Bcaa i glutamin mozes stalno piti.
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #175 poslato: Januar 23, 2011, 03:53:19 posle podne »

E,ko za kreatin sam i ja hteo da pitam,tj. za Kre-alkalin,jer treba da se pravi pauza u uzimanju?!Popio sam 2 kutije od 120 kap za redom i poceo trecu pre par dana... :)
Sačuvana
milos888
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #174 poslato: Januar 23, 2011, 03:10:18 posle podne »

Колику паузу треба направити са креатином ? Ја сам га пио два месеца, па ево сад две недеље га већ не пијем. Неки кажу направити паузу од месец дана, неки две недеље, неки више. Сигурно то зависи од човека до човека, али да питам ајде.

Да ли се  глутамин и бцаа пију стално или се праве паузе као код креатина ?
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #173 poslato: Januar 22, 2011, 10:21:57 posle podne »

Posle treninga mozes uzeti malo prostih secera ako ili jednostavno malo vise whey proteina.Sve zavisi sta je cilj i kako organizam reaguje.Ja u fazi rada na definiciji nikako ne uzimam posle proste secere vec povecavam unos proteina kroz prasak (mislim na period posle treninga).
UH treba da uneses kasnije sa proteinima ali ne mnogo.U periodu rada na definiciji povecavas unos proteina a vrsis varijacije sa uh.A koliko tacno uh e to zavisi od toga kako reagujes na njih.To moras na sebi eksperimentisati pa pratiti kilazu i gledati ogledalo.
Sačuvana
milos888
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #172 poslato: Januar 22, 2011, 10:13:08 posle podne »

Ја трчим 3-4 пута недељно и то већ пар година. Обично трчим неких 2.5 до 3 км, некад лаганим темпом, некад брже. Циљ је наравно скидање сала, више мишићне масе. Теретана 4 пута недељно. Исхрана је по "прописима"  :)

Колико би грама угљених хидрата требао да уносим после тренинга ? Неки кажу да је банана довољна, мада нешто не верујем.
« Poslednja izmena: Januar 22, 2011, 10:16:35 posle podne od strane milos888 » Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #171 poslato: Januar 22, 2011, 04:55:10 posle podne »

Какав кардио тренинг препоручујеш ? Колико пута недељно и да ли рецимо кад се трчи треба ићи лагано или спринтати за што брже скидање сала ?

Da bi se tacno dao odgovor na ovo pitanje potrebno je prvo znati nesto vise o osobi koja to trazi.Sta su ciljevi? kakvi su ostali treninzi? ishrana? genetske predispozicije itd...iz mog dugogodisnjeg iskustva okvirno mogu reci da prvi stepen napretka je naravno korigovanje ishrane.Lagano trcanje posle rada sa tegovima istim tempom u pocetku do 20min dace rezultate na duze staze.Nikako ne treba odmah ici duge relacije i forsirati dok se ne padne u nesvest sto neki i rade.Dok se organizam ne navikne u pocetku je dovoljno jednom ili dva puta nedeljno pa se vremenom moze povecati do tri puta vise ne mora.To je sve okvirno kao sto sam i na pocetku rekao.
Sačuvana
milos888
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #170 poslato: Januar 22, 2011, 04:42:49 posle podne »

Какав кардио тренинг препоручујеш ? Колико пута недељно и да ли рецимо кад се трчи треба ићи лагано или спринтати за што брже скидање сала ?
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #169 poslato: Januar 21, 2011, 10:40:36 posle podne »

To nece biti problem,ali zar nema ama bas nista da se polaze na dif-u ili negde vec...kako ces da radis ako nemas nikakvu dozvolu ili licencu ili sta ti ja znam?  ???
Da naravno,fitnes i bb(mada bb manje)

Imas  raznorazna polaganja ali sve je pitanje gde se to zaista i priznaje da ne bude samo diploma koju okacis na zid a uzmu ti pare.Znam cak da je ranije bilo reci da ce takmicarima davati diplomu za instruktore dok za zvanje trenera moras ici na dif.
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #168 poslato: Januar 21, 2011, 10:17:19 posle podne »

Ovo ti je kod nas glavna stvar što se tiče dobijanja nekih licenci http://www.fisaf-serbia.com/

Postoje i online polaganja za dobijanje nekih mnogo šire priznatih licenci.

p.s. Sajt fisaf-a je trenutno u rekonstrukciji.
Sačuvana
Lumos
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #167 poslato: Januar 21, 2011, 09:43:31 posle podne »

To nece biti problem,ali zar nema ama bas nista da se polaze na dif-u ili negde vec...kako ces da radis ako nemas nikakvu dozvolu ili licencu ili sta ti ja znam?  ???
Da naravno,fitnes i bb(mada bb manje)
Sačuvana
Sve što me ne ubije će me samo ojačati
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #166 poslato: Januar 21, 2011, 01:36:31 posle podne »

Sta je potrebno da bi neko postao licni trener?
Trazio sam po netu,ali nisam uspeo da nadjem nista sem oglasa. :-\

Kod nas apsolutno nista.Licnih trenera imas gde god hoces i to radi dosta ljudi svojevoljno.Po meni potrebno je licno dugogodisnje iskustvo u sportu za koji se ti zalazes da budes licni trener.Ako si mislio na fitness i bb onda znanje o ishrani,suplementima,trening programima itd...  i naravno bilo bi pozeljno da si dosta toga probao na sebi kako bi svoja iskustva prenosio dalje.
Sačuvana
Lumos
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #165 poslato: Januar 21, 2011, 12:22:00 posle podne »

Sta je potrebno da bi neko postao licni trener?
Trazio sam po netu,ali nisam uspeo da nadjem nista sem oglasa. :-\
Sačuvana
Sve što me ne ubije će me samo ojačati
Stranice: 1 ... 193 194 [195] 196 197 ... 206 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.32 sekundi sa 18 upita.