TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 404095 Teme od strane 25064 Članovi Poslednji član: skinnyfat

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Jul 07, 2025, 10:51:09 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 121 122 [123] 124 125 ... 207 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Zoltan Kozma - VI PITATE JA ODGOVARAM  (Pročitano 957715 puta)
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #1261 poslato: Januar 04, 2012, 06:57:38 posle podne »

Podebljaj doze bcaa glutamin ti ne treba.Njegova uloga je bitnija kada se radi misicna definicija.Ishrana deluje ok stim sto bih jos ubacio malo cesce obroke sa mesom i pirincem.Sto se tice treninga bitno je da tebi on daje rezultate a to ces videti ako eksperimentises na sebi.Mozes probati sistem dva plus jedan za pocetak ako ti tako odgovara,tu mislim dva dana vezbas jedan odmaras pa tako stalno.I posle treninga mozes jesti malo hidrata potrebno je organizmu pogotovu u vreme rada na masi.Bilo bi pozeljno i tu posle treninga kada popijes sve,pojedes malo kvalitetnog hidrata da imas zatim obrok sa mesom.
Sačuvana
*SHONE*
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1260 poslato: Januar 04, 2012, 06:15:30 posle podne »

Pozdrav, a koji je tebi cilj? sto se tice suplementacije malo je to bcaa,treba minimum 10gr po dozi.Glutamina tek treba vise od 15gr pa na gore da bi imalo efekta.Kre alkalyn u pocetku tako a posle po dve tablete.Kad ne treniras jedna ujutru a jedna moze uvece.Whey posle treninga.Sto se ishrane tice napisi tacno sta jedes od namirnica.

Cilj mi je da nabacim malo mišićne mase.

Čim ustanem jedem ovsene sa whey
Radim od 8 do 16. Na poslu jedem ono što sam spremio dan pre, a to je bareno ili pečeno meso na malo ulja sa integralnim hlebom. Ponesem i konzervu tunjevine, ulje iscedim. Na poslu jedem dva puta. Leti sam nosio 5 belanaca i jedno žumance kao jedan obrok. Imamo frižider na poslu. Ta jaja sam jeo na terasi pošto, znaš i sam, jaja hoće malo da se osećaju :) Leti nosim i razne salate, uglavnom paradajz.
Kada se vratim sa posla jedem meso sa povrćem. Nekada se kuva meso zajedno sa boranijom, graškom, kupusom, mešanim povrćem. Nekada umesto povrća jedem krompir. Nekada je prisutan i ðuveč. Sve se sprema bez masnoća ili jako malo ulja. Umesto mesa nekada ima ribe.
Nakon treninga whey, bcaa, glutamin, dekstroza.
Nakon sat vremena pojedem 5 belanaca i jedno žumance, mladi sir i čaša bezmasnog jogurta. To je oko 20:30-21č.
Trudim se da dosta kombinujem da hrana ne bude jednolična.

Ako još nešto treba, tu sam.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #1259 poslato: Januar 04, 2012, 04:51:49 posle podne »

Pozdrav, a koji je tebi cilj? sto se tice suplementacije malo je to bcaa,treba minimum 10gr po dozi.Glutamina tek treba vise od 15gr pa na gore da bi imalo efekta.Kre alkalyn u pocetku tako a posle po dve tablete.Kad ne treniras jedna ujutru a jedna moze uvece.Whey posle treninga.Sto se ishrane tice napisi tacno sta jedes od namirnica.
Sačuvana
*SHONE*
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1258 poslato: Januar 04, 2012, 08:28:09 pre podne »

Pozdrav Zoltane,
Zanima me tvoje mišljenje o treningu koji planiram.
Idem već godinu dana u teretanu i sobzirom kako sam se hranio solidno sam zadovoljan rezultatima. Skinuo sam 5 kg i nabacio malo mišića.

Plan mi je sledeći:

Nabavljeni suplementi:
Kre-aklalyn (AAEFX)
BCAA Xpress (Scitec Nutrition)
Elite Whey Pro (Dymatize Nutrition)
Take One (Natrol INC)
L-glutamine (Scitec Nutrition)

Kre-alkalyn bih pio tabletu pre i tabletu posle treninga. Kako da ga pijem kada ne treniram?
BCAA bih pio 5g pre treninga, 5g tokom i 5g nakon treninga.
Whey 1 merica nakon treninga. Uzimao bih ga i ujutru kao prvi obrok sa ovsenim pahuljicama. Da li da ga pijem i pred spavanje?
Take One 1 tableta posle prvog obroka.
L-glutamin 5g posle treninga.

Što se tiče ishrane zastupljena su jaja, riba, meso, bareno porvće Frikom, krompir, pirinač. Imam 5, a nekada i 6 obroka.

Trening:

1 trening: grudi i biceps.
U teretani se za grudi nalaze ravna, kosa i kontrakosa klupa, pek-dek i propadanje.
Kosi benč, ravni benč i kontrakoso razvlačenje, a sledeći trening menjam pa radim ravni i kontrakosi benč i koso razvlačenje. Da li je dovoljno raditi 3 vežbe po 4 serije.

Za biceps bih radio stojeći pregib ez žipkom uski hvat, sedeći pregib na kosoj klupi, hamer pregib i koncentracijski pregib u pretklonu. Sve po tri serije.

2 trening: leða i tricep
Za leða bih radio lat ispred glave, veslanje na donjem koturu i jednosručno veslanje. Sve u 4 serije.

Za triceps bih radio potisak na latu, ekstenzija iznad glave i francusku ekstenziju bućicama. Sve u 4 serije.

3 trening: noge i ramena
Noge: čučanj, šutiranje za prednju ložu, ona sprava za zadnju ložu i iskorak. Sve u 3 serije.

Ramena: potisak bućicama, lateralno i lateralno u pretklonu

Stomak bih radio 2 puta nedeljno.

Svi predlozi i sugestije su svakako dobrodošli. Hvala.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #1257 poslato: Januar 04, 2012, 01:19:19 pre podne »

pozdrav Zoltane
verovatno je i bilo ovako pitanje ali evo na brzinu...planiram da kupim ponovo Super amino 4800 (Dymatize Nutrition) i da uzimam dnevno 30g (25 tableta) da li moze savet kako da ih podelim da ne gutam odjednom 25 tableta,jer pise da se ne uzimaju sa whey-om posle treninga.Da li mogu da ih ne uzimam kada ne treniram ili time gubim mnogo na rezultatu?
Zanimam me i tvoje misljenje Kre – Alkalyn ili monohidrat za rekreativca?

Uzimaj onda pre treninga iz recimo dva puta u razmaku.Sto se tice kreatina obe opcije su ok stim sto ce ti alkalyn vise dati samo na oporavku a klasican monohidrat vise za snagu i masu.Naravno opet tu mnogo zavisi od ishrane jer na primer ako unosis puno hidrata nadut ces biti od monohidrata itd...najbolje je prvo srediti ishranu maksimalno.
Sačuvana
qwertyns
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1256 poslato: Januar 04, 2012, 12:29:59 pre podne »

pozdrav Zoltane
verovatno je i bilo ovako pitanje ali evo na brzinu...planiram da kupim ponovo Super amino 4800 (Dymatize Nutrition) i da uzimam dnevno 30g (25 tableta) da li moze savet kako da ih podelim da ne gutam odjednom 25 tableta,jer pise da se ne uzimaju sa whey-om posle treninga.Da li mogu da ih ne uzimam kada ne treniram ili time gubim mnogo na rezultatu?
Zanimam me i tvoje misljenje Kre – Alkalyn ili monohidrat za rekreativca?
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #1255 poslato: Januar 01, 2012, 05:52:03 posle podne »

a kakav trening ukratko treba da bude ako mi je cilj povecanje mase ( obima ) misica , misici su mi mrsavi ali dizu lepo , ako razumes sta hocu da kazem ? :D

Prilagodjen samo tebi,a to ces tacno saznati ako eksperimentises na sebi probajuci razne sisteme vezbanja pocev od trajanja treninga do broja serija i ponvljanja.Ali ishrana na prvom mestu.
Sačuvana
petar95
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1254 poslato: Decembar 31, 2011, 12:53:09 pre podne »

a kakav trening ukratko treba da bude ako mi je cilj povecanje mase ( obima ) misica , misici su mi mrsavi ali dizu lepo , ako razumes sta hocu da kazem ? :D
Sačuvana
train hard or go home !
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #1253 poslato: Decembar 31, 2011, 12:08:12 pre podne »

Nema na cemu  ;)
Sačuvana
Galleryst
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

Today is my future!

« Odgovor #1252 poslato: Decembar 31, 2011, 12:06:41 pre podne »

Pozdrav Zoli. kazhi mi molim te koliko technih amino da pijem otprilike dnevno? Pored njih imam pokrice amino u kapsulama i bcaa.

Pozdrav, uzimaj pun dozu pre i posle treninga tada je najvaznije.

Jel ima poente ako se pije malo vishe? Naravno ne bih preterivao.

Mozes slobodno.

hvala zoli :)
Sačuvana
Ko ne zna, a misli da zna - Kloni ga se. Ko ne zna, a zna da ne zna - Nauci ga. Ko zna, a misli da ne zna - Uputi ga. Ko zna i zna da zna - Sledi ga.
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #1251 poslato: Decembar 31, 2011, 12:05:45 pre podne »

Pozdrav Zoli. kazhi mi molim te koliko technih amino da pijem otprilike dnevno? Pored njih imam pokrice amino u kapsulama i bcaa.

Mozes slobodno.
Sačuvana
Galleryst
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

Today is my future!

« Odgovor #1250 poslato: Decembar 31, 2011, 12:00:08 pre podne »

Sačuvana
Ko ne zna, a misli da zna - Kloni ga se. Ko ne zna, a zna da ne zna - Nauci ga. Ko zna, a misli da ne zna - Uputi ga. Ko zna i zna da zna - Sledi ga.
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #1249 poslato: Decembar 30, 2011, 11:34:10 posle podne »

koliko je meni potrebno serija a koliko serija do otkaza ( sa asistiranjem ) da bih pocepao misic dovoljno da bi rastao a da ne preteram ? posto povecavam stalno tezine a misic slabo raste. . . Imam 16 god , i uglavnom mi kazu da mi je potrebno samo malo da bi ''pocepao'' misic. Inace vremenski u teretani se trudim da ostanem manje od sat vremena . . .

Misic ne raste na treningu vec u kuhinji kada jedes.Ono sto zelim reci da takozvano cepanje ne igra toliku ulogu kao ishrana.Hrani se kako treba i rezultati ce sigurno doci.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #1248 poslato: Decembar 30, 2011, 11:32:12 posle podne »

Sačuvana
petar95
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1247 poslato: Decembar 30, 2011, 10:21:11 posle podne »

koliko je meni potrebno serija a koliko serija do otkaza ( sa asistiranjem ) da bih pocepao misic dovoljno da bi rastao a da ne preteram ? posto povecavam stalno tezine a misic slabo raste. . . Imam 16 god , i uglavnom mi kazu da mi je potrebno samo malo da bi ''pocepao'' misic. Inace vremenski u teretani se trudim da ostanem manje od sat vremena . . .
Sačuvana
train hard or go home !
Stranice: 1 ... 121 122 [123] 124 125 ... 207 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.062 sekundi sa 14 upita.