TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398405 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 08:04:06 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 68 69 [70] 71 72 ... 206 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Zoltan Kozma - VI PITATE JA ODGOVARAM  (Pročitano 768285 puta)
Milos97
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2054 poslato: Januar 11, 2013, 09:14:59 posle podne »

Radim 5x nedeljno grudi i biceps. A propadanja ne radim jer mogu da uradim samo jedno propadanje i Osetim bol u grudima.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2053 poslato: Januar 11, 2013, 07:30:07 posle podne »

Hocu da uradim sto jace i vece grudi kao i biceps, radim 5x nedeljno samo te dve vezbe, pa me zanima da li je dobro da radim te dve vezbe ili da ubacim jos neke vezbe i da promenim program treniranja? Za grudi radim ravni bench i izdizanje bucica, a za biceps na EZ sipci sto uzi hvat, bucice i hvat na EZ sipci u sirini ramena.

Imam ja izgradjene grudi ali hocu da budu sto jace i vece. Radio sam jedno 2 meseca pa sam prestao i poceo sam pre nedelju dana da vezbam.
I jos nesto, kada hocu da radim propadanja posle provog prodanjana osetim bol u grudima, kao da me probada nesto, pa me zanima zbog cega je to?

I ako moze da mi kazete sta treba da jedem u toku dana i u skoli posto sam prva smena, da li da jedem neko pecivo ili nesto drugo?  Imam 15 god. visok 188cm i tezak 75kg duze vreme, nikako da povecam tezinu.

Ako sam te dobro razumeo ti radis grudi pet puta u nedelji bez imalo odmora? Ako je to tako evo na pocetku jako velike greske koja se mora ispraviti.Misic se radi jednom nedeljno ali kako treba i onda se odmara makar tri dana minimalno kako bi se on oporavio i bio spreman da se opet stavi pod napore.
Ako ga tako stalno radis nema sanse da imas velike grudi.Za rast grudi bitna je i ishrana kao i genetika.Ako je genetika dobra bice odlicnih rezultata,ali ako nije bice mnogo teze.
Prvo mi odgovori koliko ih dugo nedeljno radis,koliko dana pa da znam kako da ti detaljnije odgovorim na to.

Sto se tice bola,postoji mogucnost da si povredio misic ili mozda nesto drugo i savetujem ti da tu vezbu neko vreme izbegavas.

Sto se tice ishrane ona je vecini glavni problem jer retko ko shvata da misice ne dobijate u teretani vec kuci dok jedete kvalitetnu ishranu.U tvom slucaju bilo bi dobro jesti cesce ali kvalitetno i to kvalitetne izvore hidrata: pirinac pretezno kao i crvenog mesa:govedina,junetina,konjetina,zdrebetina...
Sto cesci obroci po malo je najidealnije resenje.
U skoli ako te sramota da nosis hranu u posudi i jedes na odmoru onda kupi pilece belo meso sa sto manje premaza i tako ces makar neki kvalitet unositi.
Mozes i u zdravoj hrani kupiti bademe,kokiriki,lesnih,orahe pa malo grickas kada si u skoli.Ovo poprilicno zasiti a kvalitetno je.
Sačuvana
Nikolito
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

TopForm Teretana

« Odgovor #2052 poslato: Januar 11, 2013, 06:39:04 posle podne »

Kako je po tebi bolje da radim

grudi biceps i ledja triceps ili grudi triceps i ledja biceps?

I jos jedno pitanje u vezi trbusnjaka valjda ces me razumeti sta sam hteo da te pitam :)

Kad radim trbusnjake jel je bolje da uradim 3 vezbe za gornje,donje,oblikuse po 4 serije ili da uradim 12 vezbi sa 1 ponavaljanjem te vezbe 30 komada u seriji...valjda si me razumeo...hvala unapred.. pozz zoli
Sačuvana
Господе, ја знам да има те, ал не знам дал нас чујеш? Знам да видиш све, и зато не разумем, дал ове што су нам се крви напили, пушташ на Земљи па ћеш их тек горе казнити.
Milos97
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2051 poslato: Januar 11, 2013, 03:26:39 posle podne »

Hocu da uradim sto jace i vece grudi kao i biceps, radim 5x nedeljno samo te dve vezbe, pa me zanima da li je dobro da radim te dve vezbe ili da ubacim jos neke vezbe i da promenim program treniranja? Za grudi radim ravni bench i izdizanje bucica, a za biceps na EZ sipci sto uzi hvat, bucice i hvat na EZ sipci u sirini ramena.

Imam ja izgradjene grudi ali hocu da budu sto jace i vece. Radio sam jedno 2 meseca pa sam prestao i poceo sam pre nedelju dana da vezbam.
I jos nesto, kada hocu da radim propadanja posle provog prodanjana osetim bol u grudima, kao da me probada nesto, pa me zanima zbog cega je to?

I ako moze da mi kazete sta treba da jedem u toku dana i u skoli posto sam prva smena, da li da jedem neko pecivo ili nesto drugo?  Imam 15 god. visok 188cm i tezak 75kg duze vreme, nikako da povecam tezinu.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2050 poslato: Decembar 28, 2012, 05:08:04 posle podne »

Liquid speed je kada imaš extremno težak trening kick boxa ili boxa.Ja sam trenirao veoma teško sa takmičarima i to je podrazumevalo prvo dosta trčanja,rad sa fokuserima,na dzaku i na kraju sparinge.Da bih sve to izdržao morao sam uzeti njega i iskren da budem jako mi je pomogao.
Jel tebi potreban ne znam jer to moraš sam videti u zavisnosti od tvojih treninga koliko su žestoki.
Mada nisam siguran da ga je sada lako naći jer ga u Pansportu više nema.
Sačuvana
Mali92
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2049 poslato: Decembar 28, 2012, 12:20:07 posle podne »

Oke,uzecu onda whey protein,posto cu ga piti samo posle treninga znaci jedna merica dnevno,kupicu kolicinu koja ce mi istrajati mesec dana,i kupicu kreatin monohidrat posto on 5gr prei posle treninga to je 10 gr dnevno isto uzecu za mesec dana,spremam i one ovsene pahuljice sa medom,samo me zanima ono sto si ti koristio onaj liquid speed tako nesto,cemu to sluzi i jel je meni potrebno to uopste? :)
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2048 poslato: Decembar 28, 2012, 10:08:41 pre podne »

Suplementacija je veoma dobrodošla ali bez ishrane je sve džaba.Kada nju središ onda ti savetujem kreatin i to monohidrat koji će ti dati mase,snage i izdržljivosti.Protein kao nezaobilazan jer posle treninga su ti mišići gladni a on je idealan jer ide brzo u krvotok i hrani ih.Vitamini i minerali su obavezni jer kod nas sportista nije dovoljan unos samo kroz ishranu jer jako se trošimo,zato ih moramo uzimati.

Ne znam sa koliko novca mesečno raspolažeš ali ovo je minimum.Ako ne znaš kako se ovi suplementi koriste ili imaš još neka pitanja postavi ih i rado ću ti pomoći.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2047 poslato: Decembar 28, 2012, 10:01:40 pre podne »

Doći do te kilaže neće uopšte biti lako a pogotovu do obima mišića.Razlog je prvo vreme jer i da je sve ok sreĂ°eno treba dosta vremena da proĂ°e.
Što se tiče same kombinacije teretane i kik boksa ako si pročitao moje tekstove video si kako ja to radim,ali moraš po sebi to uskladiti kako tebi odgovara.
Ishrana je tu bitna i moraš je bazirati na kvalitetnim proteinima i hidratima.Što manji ali češći obroci gde ubacuj i crveno meso koje je bogato kreatinom a to su:Govedina,junetina,konjetina...tebi treba snaga a od toga će je biti,zatim povećaj kvalitetne hidrate kroz pirinač integralni i beli,može i krompir.
Sačuvana
Mali92
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2046 poslato: Decembar 28, 2012, 12:40:39 pre podne »

Pozdrav brt,pazi kik boksom ne planiram da se bavim nesto bas ozbilno,ali imam bas iscrpljujuce treninge 3 puta nedeljno ,a teretanu 2-3 uvece,i nedeljom ujutru,posto imam oko 67 kg,ali sto se tice teretane sam bas pocetnik mozda idem vec tipa oko dve nedelje,planiram znaci makar do 70-72 kg da doguram,i malo znaci samo malo da dobijem misicne mase,nista preterano,i nista ozbiljno sto se tice teretane,znaci cisto malo,lupam 1-1.5cm obima misica kada bi mogao da povecam  Pa me znaci zanima,kakva ishrana da mi bude,koje namernice,posto ja uglavnom dosta cepam pilece belo i pirinac,a od suplementacije bi uzeo nesto bas pocetnicki pa reko da te pitam :)   Hvala unapred :)
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2045 poslato: Decembar 24, 2012, 10:13:58 pre podne »

Pozdrav,

Za nekoga ko je student ovo nije lose već veoma pohvano jer se držiš jednog režima ishrane koji je težak ako si student.Veoma pozdravljam tvoju rešenost da uspeš i to je primer ostalima da tvoj primer slede.

Nemam zamerki sem saveta da se maksimalno trediš oko ishrane kad god si u prilici.Manji ali česti kvalitetni obroci uradiće pravu stvar.
Sačuvana
Kizo_Zr
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2044 poslato: Decembar 24, 2012, 10:03:33 pre podne »

Pozdrav Zoltane ,
Voleo bih da mi das savet kako da poboljsam ishranu od dole navedene
Dorucak: – 100g ovsenih + merica wheya +omega 3 + kompleks vitamina i minerala
Uzina: – merica blenda + 30g badema/lesnika
Rucak: – Nesto kuvano sto u tom trenutku ima za rucak ali minimum unesem 150g proteina i oko 80-100 grama UH
Uzina: – merica blenda + 30g badema/lesnika
*Trening
Whey + dextroza + glutamin+bcca
Vecera: – 200g belog/crvenog + 100g pirinca ili krompira
Pred spavanje: Blend + kompleks vitamina i minerala + omega 3
Koristim toliko blendova u toku dana jer sam student i uglavnom sam po ceo dan na faxu i ne stizem da se hranim redovno ,pa smatram da mi je lakse i zdravije da napravim neki blend i ponesem par grama badema nego da idem da kupim neko pecivo u pekari .
Predlozi mi neki drugi plan ishrane ako smatras da je ovo lose .
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2043 poslato: Decembar 23, 2012, 04:45:35 posle podne »

Zdravo,

Već si na samome početku dao odgovor na tvoje pitanje jer kada se obilno jedu hidrati doĂ°e do te takozvane pospanosti.
Razlog je jednostavan jer ti krv ide u stomak da vari hranu koja je obilna i teška pa ti nije do ničega,dolazi do pospanosti,umora,bezvoljnosti itd...

Ovo nije ništa strašno i nemaš razloga za brigu.
Samo obrati malo pažnje na unos hidrata posebno nekvalitetnih i ne pretovaruj se sa hranom već imaj češće obroke po malo.
Sačuvana
Ivangl
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2042 poslato: Decembar 22, 2012, 12:45:40 posle podne »

Pozdrav Zoltane!

Javljam ti se u vezi mog problema koji me odavno muci.
Naime,radi se o sledecem:
Imam problem sa cestom pospanoscu,oslabljenom koncentracijom
i cini mi se,hronicnim umorom.
Cesto nemam onu pravu bistrinu u glavi,kao da su mi misli u nekoj magli.
Ovo je narocito izrazeno nakon obroka u kome su zastupljeni ugljeni hidrati.
A pogotovo je izrazeno u popodnevnim casovima,nakon rucka.
Ishrana je,znam,dosta losa. Zasniva se na pecenoj,przenoj hrani,
tjesteninama od bijelog brasna i suhomesnatim proizvodima.

Visok sam 186cm,tezak 90 kg a salo mi se najvise nakuplja na donjem
stomaku,donjem dijelu ledja i bokovima.

Po svemu sto sam dosad procitao na internetu mislim da se radi o poremecenoj
insulinskoj osjetljivosti.

Mislis li da je ovo u pitanju ili je nesto drugo?

Molim te da mi das neki savjet kako da rijesim ovaj svoj problem jer je odavno
prisutan a sad je pocelo stvarno da mi smeta.

Pozdrav!
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2041 poslato: Decembar 22, 2012, 10:31:30 pre podne »

Slično jeste ali nije isto.Ono ti je bio samo primer,a svako od nas mora na sebi isprobati vežbe i videti koje mu najviše odgovaraju.Ja sam uvek za kombinacije i menjanje vežbi jer tako stalno šokiraš mišiće i nema šanse da se on navikne na trening.
Sačuvana
bg87
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2040 poslato: Decembar 21, 2012, 09:04:14 posle podne »

Zoltane, jedno pitanje.. Ako mi je trening grudi ponedeljkom, kako najbolje organizovati svaki trening da mi neki delovi grudi (gornji,srednji) ne bi cekali po dve nedelje da bi ih opet kvalitetno opteretio? Nadam se da razumes sta hocu da kazem  :)

Najbolje bi bilo da tim treningom obuhvatiš sve delove grudi i da trening odradiš dobro.Evo nrkog primera: Benč za punoću grudi srednjeg dela najviše,potisak bučicama sa kose klupe za gornji deo grudi,kontra kosi potisak za donji deo grudi i možeš kros na kraju.Ovo je jedan od primera koji obuhvata sve.
Toga se odprilike i pridrzavam... A jel moze recimo umesto kontra kosog potiska da radim propadanja i umesto krosa razvlacenje bucicama? Deluju mi kao slicne vezbe,pa me zanima sta je bolje resenje?
Sačuvana
Stranice: 1 ... 68 69 [70] 71 72 ... 206 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.152 sekundi sa 18 upita.