TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398405 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 08:41:19 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 56 57 [58] 59 60 ... 206 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Zoltan Kozma - VI PITATE JA ODGOVARAM  (Pročitano 768462 puta)
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2234 poslato: April 24, 2013, 04:35:30 posle podne »

Pozdrav
Imam pitanje koje se tice kreatina.Citao sam da kreatin navlaci mnogo vode u potkoznom tkivu ako je ogroman unos ugljenih hidrata.E sad mene zanima da li se taj "prekomeran iznos" odnosi na kolicinu vecu nego koja je potrebna za metabolizam(znaci onoliko koliko mi treba za energiju) ili se to odnosi da cela ishrana mora da bude skoro samo na proteinima(da li uopste da smanjujem hidrate ili da ih unosim onoliko koliko bi mi trebalo).
I jos nesto,da li je Creatine Monohydrate 100% pure od Scitec Nutrition-a mikrolizovan.Cena mi izgleda ok pa me samo zanima da li je dobar.
Ishrana je sredjena skorz takodje :))
Unapred hvala!

Ukoliko preteraš i sa unosom proteina može doći do toga ali to je manja verovatnoća.Uglavnom je to zbog preterivanja sa hidratima tokom celoga dana.Unos treba da bud onoliko koliko j tvome organizmu zaista i potrebno.To zavisi od mnogo faktora i moraš vršiti varijaciju da bi znao koji je to iznos u tvom slučaju.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2233 poslato: April 24, 2013, 04:31:21 posle podne »

Veliki pozz ,da ne duzim puno.Nego da postavim pitanje.
Idem 4x nedeljno u gym,2 pa 1 sistem. E sad ubacio bi posle svakog rada sa tegovima
kardio na traci ( sem kada radim noge ).Medjutim cuo sam ( citao ) da se posle takvog treninga ulazi u katabolizam .
Posto ja nisam u situaciji da uzimam bcaa ( i ostalu suplementaciju ),da li to znaci da ne praktikujem kardio posle tegova
da bi sacuvao misice.
Izvinjavam se ako je pitanje glupo,ali misljenja su podeljena,pa bolje da pitam strucnjaka.

Pozdrav, pitanje nije glupo i nema glupih pitanja.Bolje pitati ngo lutati i misliti da sve znamo.Svi mi učimo...
Iskreno da ti kažem možeš ući u katabolizam ali to svakako nije pravilo.Ako si imao dobru ishranu toga dana kao i prethodnog perioda i imaćeš posle mogućnost katabolizma nije velika.Suplementi bi svakako dobrodošli makar da se samo spreči odmah posle treninga dok ne doĂ°eš kući dalpo jedeš.Moj ti je savet da trening sa tegovima uradiš eksplozivno do 45min pa onda probaj malo traku.Ukoliko posle nekog vremena bude ok nastavi.Prati kako se situacija odvija pa mi javi jel sve ok.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2232 poslato: April 24, 2013, 04:28:00 posle podne »

Hvala. Mozes li samo jos da mi kazes na koje vremenske intervale da radim HIIT?

Probaj za početak kratko,iskreno ja baš nisam ljubitelj toga već standardnog kardia istim tempom do 45min.Meni je daloodlične rezultate ali nismo svi isti svi drugačije reagujemo.
Sačuvana
Jovan86
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2231 poslato: April 24, 2013, 11:12:28 pre podne »

Hvala. Mozes li samo jos da mi kazes na koje vremenske intervale da radim HIIT?
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2230 poslato: April 24, 2013, 09:49:11 pre podne »

hvala na odg.

jos ovo, koja je razlika izmedju 100% whey i elite whey protein?

Firma,enzimi,sastav..ali početnici tu neće osetiti neke razlike.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2229 poslato: April 24, 2013, 09:47:35 pre podne »

Pozdrav. Imam 27g,188cm,94kg,u teretani treniram intezivno 5 godina ali izuzev samog treninga ostalo je bilo prilicno lose (ishrana losa,neredovan odmor,sumplemente nisam uzimao). Vec neko vreme radim na definiciji pa sam sve to regulisao listajuci forum i postepeno sam sve to poboljsao. Ostala mi je nedoumica oko trcanja. Znam da mi je za topljenje masti potrebno min 45 min sa pulsom od oko 130-145,ali sa takvim kardiom mislim da cu izgubiti kondiciju,formu u kojoj se trenutno nalazim sto se tice trcanja(a to ne zelim). Da li je dobra ideja da kombinujem nedeljno npr : dva lagana kardia od 45min, sa 2 kardia od po pola sata(speed 11) i sa jednim HIIT-om?! Od suplemetacije koristim dymatize ellite whey i Sni bcaa blast. Unapred hvala.

Pozdrav, oko kardija je uvek polemika i ima raznih teorija.Meni lično je najbolje rezultate davalo kada sm radio odmah posle treninga sa tegovima.Isprobaj više načina pa vidi koji tebi odgovara.
Sačuvana
Nino94
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2228 poslato: April 23, 2013, 05:25:37 posle podne »

Pozdrav
Imam pitanje koje se tice kreatina.Citao sam da kreatin navlaci mnogo vode u potkoznom tkivu ako je ogroman unos ugljenih hidrata.E sad mene zanima da li se taj "prekomeran iznos" odnosi na kolicinu vecu nego koja je potrebna za metabolizam(znaci onoliko koliko mi treba za energiju) ili se to odnosi da cela ishrana mora da bude skoro samo na proteinima(da li uopste da smanjujem hidrate ili da ih unosim onoliko koliko bi mi trebalo).
I jos nesto,da li je Creatine Monohydrate 100% pure od Scitec Nutrition-a mikrolizovan.Cena mi izgleda ok pa me samo zanima da li je dobar.
Ishrana je sredjena skorz takodje :))
Unapred hvala!
Sačuvana
djavodjavo
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2227 poslato: April 23, 2013, 04:19:15 posle podne »

Veliki pozz ,da ne duzim puno.Nego da postavim pitanje.
Idem 4x nedeljno u gym,2 pa 1 sistem. E sad ubacio bi posle svakog rada sa tegovima
kardio na traci ( sem kada radim noge ).Medjutim cuo sam ( citao ) da se posle takvog treninga ulazi u katabolizam .
Posto ja nisam u situaciji da uzimam bcaa ( i ostalu suplementaciju ),da li to znaci da ne praktikujem kardio posle tegova
da bi sacuvao misice.
Izvinjavam se ako je pitanje glupo,ali misljenja su podeljena,pa bolje da pitam strucnjaka.
Sačuvana
Milos97
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2226 poslato: April 22, 2013, 03:05:32 posle podne »

hvala na odg.

jos ovo, koja je razlika izmedju 100% whey i elite whey protein?
Sačuvana
thetho
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2225 poslato: April 22, 2013, 01:42:10 posle podne »

Da li je dovoljno uzimati 10gr kreatina nakon treninga?
Treniram 4 puta nedeljno. Ne uzimam u off danima.
Pozdrav.
Sačuvana
Jovan86
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2224 poslato: April 22, 2013, 01:21:05 posle podne »

Pozdrav. Imam 27g,188cm,94kg,u teretani treniram intezivno 5 godina ali izuzev samog treninga ostalo je bilo prilicno lose (ishrana losa,neredovan odmor,sumplemente nisam uzimao). Vec neko vreme radim na definiciji pa sam sve to regulisao listajuci forum i postepeno sam sve to poboljsao. Ostala mi je nedoumica oko trcanja. Znam da mi je za topljenje masti potrebno min 45 min sa pulsom od oko 130-145,ali sa takvim kardiom mislim da cu izgubiti kondiciju,formu u kojoj se trenutno nalazim sto se tice trcanja(a to ne zelim). Da li je dobra ideja da kombinujem nedeljno npr : dva lagana kardia od 45min, sa 2 kardia od po pola sata(speed 11) i sa jednim HIIT-om?! Od suplemetacije koristim dymatize ellite whey i Sni bcaa blast. Unapred hvala.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2223 poslato: April 22, 2013, 01:09:55 pre podne »

sta preporucujes od supl. za dobijanje mase, naravno i ishranu cu poboljsati? i da li mogu ja piti protein sa 16 godina ?

Možeš nema razloga za neku bojazan jer to je osnova ali ishrana je ključna i na prvom mestu.Za dobijanje mase je uvek dobra standardna kombinacija monohidrata i proteina.Preporučio bih ti od firme dymatize monohidrat jer je mikronizovan što znači brže i bolje će se iskoristiti.Isto možeš uzeti od te firme elite whey jer sam ga redovno koristio pre i odličan je.Pored ovoga možeš uzeti vitaminsko mineralni kompleks i uz dobru ishranu ovo je sasvim dovoljno za početak.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2222 poslato: April 22, 2013, 01:07:09 pre podne »

e pa to i planiram da uradim, hvala ti :)

Nema na cemu,javi kako napredujes pa ako nisi zadovoljan da jos nesto promenimo.
Sačuvana
Milos97
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2221 poslato: April 20, 2013, 09:30:56 posle podne »

sta preporucujes od supl. za dobijanje mase, naravno i ishranu cu poboljsati? i da li mogu ja piti protein sa 16 godina ?
Sačuvana
highflyer91
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2220 poslato: April 20, 2013, 09:28:09 pre podne »

e pa to i planiram da uradim, hvala ti :)
Sačuvana
Stranice: 1 ... 56 57 [58] 59 60 ... 206 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.048 sekundi sa 13 upita.