TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398405 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 09:05:20 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 38 39 [40] 41 42 ... 206 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Zoltan Kozma - VI PITATE JA ODGOVARAM  (Pročitano 768562 puta)
axel90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2504 poslato: April 25, 2014, 10:18:34 pre podne »

oke uradicu onda tako za pocetak...samo mi reci jos posto vidim da si tu odgovorio ovom drugom liku o hrani posle treninga...pa ono sta ti preporucujes meni kakav obrok da ja pojedem posle treninga ,stime sto ja oko 21:30h uvece zavrsavam trening ?
I reci mi jos samo za ujutro kada ustanem ,jer dobro radim da cim ustanem popijem whey? ili bi trebao posle obroka da popijem?
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2503 poslato: April 25, 2014, 09:12:59 pre podne »

Pozdrav, Imam nekoliko pitanja za pocetak u vezi ishrane.

-Visok sam 190cm.
-Tezina 107kg (trenutna tezina) kada sam krenuo u teretanu bio sam na 110kg.

Idem u teretanu skoro pa ce mesec dana, do sada nisam isao u teretanu tacnije zadnjih 5 godina nisam bio fizicki aktivan.
Citajuci forume itd. i slusajuci razne savete dosao sam do ove ishrane:

- Dorucak 12:00h:  100g ovsenih pahuljica + merica proteina whey. ( znaci 65 UH + 21g proteina )
- Rucak 16:00h - 16:30: 200g belog mesa + 400 grama krompira + neka salata kupus..( znaci nekih 43g proteina + 80g UH )
- trening 18:00h:  Nakon zavrsetka treninga 20:00h jedna merica ipo proteina ( znaci 32g proteina )
- Vecera 20:45: 200g belog mesa +120g pirinca obarenog + neka salata kupus..( znaci 43g proteina + 75 UH )
- Vecera2 00:00 - 02:00h:  Pola pakovanja ELLA sira od 450g+ shaka Diet badema pomesana sa vodom.
  ( znaci to bi trebalo da je nekih 6g proteina jos..)
Ako sam dobro razumeo na moju kilazu moram dnevno unositi 160g proteina + 214-220 UH.
Isto tako me zanima procitao sam mislim ovde na forumu da ako se prekoraci gramaza proteina da ona ide u salo?

* Zaboravio sam da napomenem da hleb uopste ne jedem evo skoro mesec dana i da li bi trebao ubaciti barem onaj crni?
Isto tako da napomenem da pijem samo vodu i kiselu vodu (izbacio sam sve sokove) i mnogo kafe sto turskih sto espresa, znaci posle svakog obroka uglavnom popijem jednu kafu i pre treninga zveknem jednu.

Kada ne treniram (dani pauze) smanjujem UH za rucak i veceru tada jedem samo 80grama pirinca.

Da li je ova ishrana dobra, i ako nije sta bih trebao da ubacim jos i sta da izbacim?
Isto me zanima posto jedem svaki dan isto da li je to lose? Da li moram imati raznovrsne obroke..???

Cilj je neka definicija - oblikovanje tela.

Pozdrav,

U suštini ishrana može biti ok s tim što ja vidim grešku posle treninga...ok je protein odmah ali praviš preveliku pauzu što se jela tiče a to je greška.Moraš u što kraćem razmaku posle unosa proteina da jedeš kvalietno jer protein nije sam po sebi dovoljan.On je tu samo da spreči razgradnju dok stigneš kući i odmah jedeš.Čak i to ako uradiš računaj da treba minimum 30min od kada jedš da se hrana svari a sve posle je kasno i nećeš napredovati.Isto tako moraš vršiti i balanse to jest varijacije sa hidratima kako bi znao koliko ti treba i da vidiš kako telo reaguje.Po obroku ti ne treba odjednom puno proteina jer ti organizam neće iiskoristiti sem ako nisi na hemiji a to ti ne preporučujem.
Hleb ako baš mora može ponekad i gledaj one upakovanje ražene u kesicama jer to su skuplji ali kvalitetniji.Tonus je na primer dobar ali ne preteruj.
Kada ne treniraš variraj sa uh i smanji ih taj dan jer ti nisu toliko potrebni.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2502 poslato: April 25, 2014, 09:05:02 pre podne »

Dobro a posto znam da se svaki sagorevac se pije dva puta dnevno...tako da mogu li da pijem dyma burn ujutru cim ustanem za jutarnji trening tj pre trcanja a uvece u 20h kada radim teretanu pre toga? zbog kofeina pitam za uvece i kako da pijem za vikend,posto tada samo radim kardio,samo jednu tabletu pre toga dosta ili i tada da pijem dve?msm za pocetak

Nigde nije pravilo da mora dva puta dnevno već to zavisi od načina treninga,iskustva vežbača,ciljeva itd...Ako piješ uveče to može ali i ne mora biti problem.Problem nastaje ako jako dobro reaguješ na kofein i tada može doći do nesanice to jest problem da zaspiš.To moraš sam isprobati i videti kako reaguješ.
Kada ne treniraš možeš uzetu ujutru i to je dosta.
Za početak bar jednu nedelju idi po jednu tabletu a posle možeš povećati.
Sačuvana
Goran87
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2501 poslato: April 25, 2014, 03:12:44 pre podne »

Pozdrav, Imam nekoliko pitanja za pocetak u vezi ishrane.

-Visok sam 190cm.
-Tezina 107kg (trenutna tezina) kada sam krenuo u teretanu bio sam na 110kg.

Idem u teretanu skoro pa ce mesec dana, do sada nisam isao u teretanu tacnije zadnjih 5 godina nisam bio fizicki aktivan.
Citajuci forume itd. i slusajuci razne savete dosao sam do ove ishrane:

- Dorucak 12:00h:  100g ovsenih pahuljica + merica proteina whey. ( znaci 65 UH + 21g proteina )
- Rucak 16:00h - 16:30: 200g belog mesa + 400 grama krompira + neka salata kupus..( znaci nekih 43g proteina + 80g UH )
- trening 18:00h:  Nakon zavrsetka treninga 20:00h jedna merica ipo proteina ( znaci 32g proteina )
- Vecera 20:45: 200g belog mesa +120g pirinca obarenog + neka salata kupus..( znaci 43g proteina + 75 UH )
- Vecera2 00:00 - 02:00h:  Pola pakovanja ELLA sira od 450g+ shaka Diet badema pomesana sa vodom.
  ( znaci to bi trebalo da je nekih 6g proteina jos..)
Ako sam dobro razumeo na moju kilazu moram dnevno unositi 160g proteina + 214-220 UH.
Isto tako me zanima procitao sam mislim ovde na forumu da ako se prekoraci gramaza proteina da ona ide u salo?

* Zaboravio sam da napomenem da hleb uopste ne jedem evo skoro mesec dana i da li bi trebao ubaciti barem onaj crni?
Isto tako da napomenem da pijem samo vodu i kiselu vodu (izbacio sam sve sokove) i mnogo kafe sto turskih sto espresa, znaci posle svakog obroka uglavnom popijem jednu kafu i pre treninga zveknem jednu.

Kada ne treniram (dani pauze) smanjujem UH za rucak i veceru tada jedem samo 80grama pirinca.

Da li je ova ishrana dobra, i ako nije sta bih trebao da ubacim jos i sta da izbacim?
Isto me zanima posto jedem svaki dan isto da li je to lose? Da li moram imati raznovrsne obroke..???

Cilj je neka definicija - oblikovanje tela.
Sačuvana
axel90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2500 poslato: April 24, 2014, 01:17:03 posle podne »

Dobro a posto znam da se svaki sagorevac se pije dva puta dnevno...tako da mogu li da pijem dyma burn ujutru cim ustanem za jutarnji trening tj pre trcanja a uvece u 20h kada radim teretanu pre toga? zbog kofeina pitam za uvece i kako da pijem za vikend,posto tada samo radim kardio,samo jednu tabletu pre toga dosta ili i tada da pijem dve?msm za pocetak
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2499 poslato: April 24, 2014, 11:35:38 pre podne »

Dyma burn je jedan od najjačih jer ima jako puno kofeina i stimulansa u sebi.Ukoliko imaš već iskustva možeš njega ali kreni sa jednom tabletom na početku.
Što se vitamina tiče jedna je sasvim ok,može i dve ali nema neke potrebe sem ako si na teškim dijetama i u teškom treningu.
Sačuvana
axel90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2498 poslato: April 24, 2014, 11:22:16 pre podne »

Dobro Hvala ti Puno,uradicu tako.
Samo da znas nije mi prvi put da uzimam sagorevac ,pio sam vec dosta toga. Medjutim hteo bih da uzmem dyma burn,jer vidim da dosta vas preporucujete to,pa dali bi mi to bilo jako ili ne?
I reci mi jos samo da ako uzmem daliy formulu, da pijem po jednu tabletu dnevno kao sto pise na kutiji ili mogu i vise? i koliko tableta dnevno?
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2497 poslato: April 24, 2014, 09:41:01 pre podne »

1. Može samo ne preteruj sa dekstrozom.
2. Naravno da možeš, slobodno pomešaj tako i ja radim.
3. Sagorevač može samo ti preporučujem da kreneš od nekog slabijeg koji nema puno stimulansa jer u početku nema potrebe da ideš na najjače.Nikada ne znaš kako ti organizam reaguje i iz tog razloga uvek se kreće od salbijeg pa lako ćeš ti posle preći na jači ako za to ima potrebe.
4. Ukoliko je baš definicija cilj ne treba ti NO,mada i ta kombinacija je ok ako znaš da balansiraš sa hidratima.Ali pre sam za varijantu sa sagorevačem.
Sačuvana
axel90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2496 poslato: April 23, 2014, 11:41:41 pre podne »

Dobro, a dali moze da se pije sa dextrozom ,posto ja sokove bas i nepijem,jedino sto pijem to je cedevita i one sumece?.
A posle treninga mogu da popijem bcaa sa wheyom zajedno?
I reci mi samo jos dali mi preporucujes neki sagorevac ili ne?
ili mogu li da pijem vec sada ovu kombinaciju...whey+bcaa+no reaktor i ako mi ostane za glutamin?
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2495 poslato: April 23, 2014, 11:11:14 pre podne »

Svaki sportista koji se razume i ima iskustva, reći će ti da bcaa nikada dosta i da što više uzimaš bolje će ti biti.
Pre i posle treninga je najvažnije uzimati, a što se ukusa tiče možeš sa nekim sokom ako baš moraš.
Sačuvana
axel90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2494 poslato: April 23, 2014, 10:48:24 pre podne »

Ok Dobro, a kada budem uzeo bcaa ,jer mogu da pijem tako da mi 500gr potraje 1 mesec ,stime sto bih pio u toku treninga? i citao sam nesto da dosta njih kazu da se pije i pre i posle treninga izmedju 15-20gr bcaa ? jel to neka srednja doza ili? i scime mogu da pijem bcaa ,posto mnogi nemaju sa ukusom?
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2493 poslato: April 23, 2014, 10:02:59 pre podne »

Uvek je whey prioritet ako se nema novca a yatim bcaa.Najisplativije je u prahu jer u tabletama su zaista jako male doye i ne isplati se.Bolje sa;ekaj,malo uštedi para i kupi ono što valja.
Sačuvana
axel90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2492 poslato: April 22, 2014, 11:10:38 pre podne »

Dobro hvala ti jos jednom, ali samo mi reci dali vredi da ih pijem u tabletama ako nemam finansijskih mogucnosti da uzmem u prahu bcaa i glut zajedno? znaci maximum koji proizvodjac preporuci ili ne u smislu necu da osetim tu razliku?
I nisi mi odgovorio za mesavinskih aminokiselina u prahu ,dali je to isplatljivo u cemu ima i bcaa i glutamin ili ne? ili npr amino x? posto mogu prilicno jeftinije da nabavim pa samo zato? znaci ako bi da uzmem to dali bi vredelo da uzmem jednu dozu pre treninga ,a posle whey?
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2491 poslato: April 22, 2014, 11:06:09 pre podne »

Za masu kao i kada radiš definiciju uvek je ishrana najvažnija.
A što se tiče podizanja opterećenja možeš tako kako si napisao.
Sačuvana
miniLO
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2490 poslato: April 22, 2014, 10:59:52 pre podne »

"ja uvek primenjujem sistem da prva serija bude sa težinom koju podignem i do 20 puta a drugu oko osam pa sledeće oko šest"

da li je to pozeljno za masu?
Sačuvana
Stranice: 1 ... 38 39 [40] 41 42 ... 206 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.116 sekundi sa 18 upita.