TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398405 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 08:06:00 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 37 38 [39] 40 41 ... 206 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Zoltan Kozma - VI PITATE JA ODGOVARAM  (Pročitano 768294 puta)
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2519 poslato: April 28, 2014, 09:18:58 pre podne »

zoltane zanima me npr. ako zelim da smrsam i jedem slatkise,brzu hranu i ostale lose stvari da li cu smrsati
a da pritom mi je potrebno 2000 kal za odrzavanje tezine,a ja unesem manje

Možeš izgubiti mišićni tonus a da ti ostane mast.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2518 poslato: April 28, 2014, 09:16:51 pre podne »

pa uzimao sam po pola dozera(80g) 2x dnevno i to jednom nakon treninga i drugi put izmedju obroka,a nekada i uvece,sve zavisi kada stignem..pritom jeo sam i dosta pirinca,krompira i banana..

Potrebno je i meso,češći obroci na svaka dva sata koji će sadržati hidrate,povrće i meso.Povećaj unos i geinera za mericu.Biće rezultata samo budi uporan i istrajan.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2517 poslato: April 28, 2014, 09:14:54 pre podne »

Dobro,sledeci put cu kuvano onda...nisi rekao kako pa sam mislio da si mislio na tako...posto si i rekao da je bljutavo pa ono. Sto se brusnice tice neznam,nikada nisam tako probao...ali kako kikiriki...kada za to kazu da nije zdravo? msm da su orasi ili lesnik to oke.Pa isprobacu,samo mozda cu ja sa orasima ili lesnikom. Ali reci mi ako mozes ili hoces...koja je tebi gramaza na dan od bcaa i glut i wheya? posto si rekao da imas raznovrsnu suplementaciju? Sto se tice ovih obroka cu da probam svaki tako. Hvala ti za sve!
Samo mi preporuci nesto,posto od ponedeljka cu da krenem opet sa trcanjem ujutro u 7h ,stime sto cu u 6h da ustanem svaki dan...sta po tebi da ja pojedem ,posto nemogu da trcim sa praznom stomakom. Do sada sam jeo neki manji tanjir ovsene sa mlekom od 0.5% m.m. i posle kada sam dosao onda mi je isao onaj pravi dorucak. Pa onda za drugi obrok da napravim ono sa jajima i sa wheyom? I sa rostilja mogu da jedem meso isto tako?

Uvek jedi kuvana i tako ne reskiraš salmonelu.Ne znači da ćeš je dobiti ako piješ živa jaja ali mogućnost postoji i ne treba rizikovati.Taj koji kaže da kikiriki nije zdrav pojma nema.Orah i lešnik su isto ok,i ja ih stavljam u kombinaciju i naš orah i brazilski koji mi je najlepši.Kada uzimam bcca i glutamin onda je gramaža do 20,30g po dozi a whey jedna merica to jest oko 30g.
Pre trčanja samo nešto lagano ako baš mora, uglavnom ljudi trče na prazan stomak iako ja na primer ne preferiram trčanje ujutru nikada mi nije prijalo već samo posle treninga sa tegovima.
Sačuvana
shock
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2516 poslato: April 26, 2014, 07:58:26 posle podne »

zoltane zanima me npr. ako zelim da smrsam i jedem slatkise,brzu hranu i ostale lose stvari da li cu smrsati
a da pritom mi je potrebno 2000 kal za odrzavanje tezine,a ja unesem manje
Sačuvana
miniLO
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2515 poslato: April 26, 2014, 07:54:49 posle podne »

pa uzimao sam po pola dozera(80g) 2x dnevno i to jednom nakon treninga i drugi put izmedju obroka,a nekada i uvece,sve zavisi kada stignem..pritom jeo sam i dosta pirinca,krompira i banana..

Sačuvana
axel90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2514 poslato: April 26, 2014, 11:22:59 pre podne »

Dobro,sledeci put cu kuvano onda...nisi rekao kako pa sam mislio da si mislio na tako...posto si i rekao da je bljutavo pa ono. Sto se brusnice tice neznam,nikada nisam tako probao...ali kako kikiriki...kada za to kazu da nije zdravo? msm da su orasi ili lesnik to oke.Pa isprobacu,samo mozda cu ja sa orasima ili lesnikom. Ali reci mi ako mozes ili hoces...koja je tebi gramaza na dan od bcaa i glut i wheya? posto si rekao da imas raznovrsnu suplementaciju? Sto se tice ovih obroka cu da probam svaki tako. Hvala ti za sve!
Samo mi preporuci nesto,posto od ponedeljka cu da krenem opet sa trcanjem ujutro u 7h ,stime sto cu u 6h da ustanem svaki dan...sta po tebi da ja pojedem ,posto nemogu da trcim sa praznom stomakom. Do sada sam jeo neki manji tanjir ovsene sa mlekom od 0.5% m.m. i posle kada sam dosao onda mi je isao onaj pravi dorucak. Pa onda za drugi obrok da napravim ono sa jajima i sa wheyom? I sa rostilja mogu da jedem meso isto tako?
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2513 poslato: April 26, 2014, 10:51:59 pre podne »

Kada sam mislio na belanca mislio sam kuvana nikako sirova! Obavezno kuvaj da ne dobiješ salmonelu.
Što se tiče obroka posle treninga naravno da može i povrće čak je i dobrodošlo uz meso.
Ja pre treninga jedem pirinač i to beli okrugli sa piletinom ili junetinom.To mi je glavni obrok nekih sat ipo pre treninga.Posle toga malo kikirikija u kombinaiji sa brusnicom i to je to.Neko bi rekao da brusnica nije ok pre treninga ali meni odgovara to je nekih 40 min pre treninga.Posle treninga od ishrane idem piletinu sa pirinčem a uveče kombinaciju koju sam ti već pisao.
Nije ni ovo striktno ima oscilacija ali uglavnom je ovako.Naravno ja uzimam suplementaciju i to raznoraznu a to je i pre za vreme i posle treninga.
Sačuvana
axel90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2512 poslato: April 26, 2014, 10:40:54 pre podne »

Hvala ti...samo da te pitam jos, dali smem posle treninga za taj obrok sa mesom da jedem i povrce neko? posto ja hleb uopstenom nejedem tako da ono...mada mogu da pojedem samo meso bez icega,ali eto dali mogu i sa povrcem? sto se elle tice ,nisam je nasao kod mene tu nema,bio sam u pancevu, u disu ni tamo nisam nasao tako da,to bas i nemogu,jedino neka nemasni sir ili sa sto manje m.m. Ali kada smo vec kod toga,ali preporuci mi ti nesto sta ti veceras znaci i posle treninga i pre treninga taj obrok koji imas? Posto ja u 15h imam rucak tako da oko 18:30h vec jedem i posle treninga, i kada ustanem onda isto jedem,ali posto su sada bili praznici malo sam zabusavao sa spavanjem,tako da sam yglavnom imao samo 4 obroka dnevno...ali sad kad budem krenuo imacu 6h prvi obrok pre trcanja, a posle sledeci odmah u 8-9h pa u 12h i tako dalje...Nego samo da ti akzem jos, napravio sam ovo sto si mi rekao u pocetku je izgledalo onako bljutavo, a kad sam stavio whey sad je extra...samo sad enznam ja sam stavio 3 belanaca u 3dc vode  sve u cniju i napunio da bude onako gusce sa ovsenim i posle dodao 30gr wheya.Prvo sam probao bez wheya i tako moze da prodje nije lose.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2511 poslato: April 26, 2014, 09:46:26 pre podne »

zoltane popio sm pola kutije ovog dymatize-ovog geinera i nisam se ugojio ni grama,a pritom jedem koliko god moguu..ne znam sta da radim?da li da uzmem neki drugi geiner kasnije ili ?

Koliko si uzimao geinera po dozi dnevno i kada tačno u toku dana?
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2510 poslato: April 26, 2014, 09:45:25 pre podne »

Jos ja cekam posle treninga 45min. kada sam kupovao protein rekli su mi posle treninga uzeti jednu mericu i nista nemoj jesti narednih 45min i tako sam radio do sad, kada dodjem kuci umirem od gladi al kao ajde da ispostujem to sto je rekao tih 45..

Kada kazes ne treba ti u toku jednog obroka mnogo proteina, koliko je to mnogo?
Moj najveci unos proteina po jednom obroku iznosi 75g proteina to je znaci posle treninga kada popijem mericu ipo + vecera.

Okej pokusacu da jos smanjim UH kada ne treniram na nekih 100g dnevno..

Taj što ti je to rekao baš se ne razume u bb i fitness.Posle treninga je najvažnija suplementacija i hrana jer što duže čekaš to su veće šanse da se mišići razgrade.
Što se tiče unosa proteina ne bi trebalo preko 30,40g jer organizam neće iskoristiti.Ovo govorim za natural uslove.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2509 poslato: April 26, 2014, 09:42:58 pre podne »

ne zvuci lose ...tj sve sto nije tako ukusno je najbolje. Medjutim u sta da stavim u vodu to sve da izmutim ili u mleku tj izmesam?
I dali mozes da mi das jos neku ovaku hranu koju ti konzumiras za dorucak ?

U vodu uglavnom ja stavljam.Što se tiče neke druge ishrane ujutru baš i ne primenjujem jer ovo mi je najlakše za spremiti a i najviše mi prija.Mada nekada radim i kombinaciju sa pirinčem umesto ovsenih.
Sačuvana
miniLO
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2508 poslato: April 25, 2014, 05:04:28 posle podne »

zoltane popio sm pola kutije ovog dymatize-ovog geinera i nisam se ugojio ni grama,a pritom jedem koliko god moguu..ne znam sta da radim?da li da uzmem neki drugi geiner kasnije ili ?
Sačuvana
Goran87
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2507 poslato: April 25, 2014, 12:59:36 posle podne »

Jos ja cekam posle treninga 45min. kada sam kupovao protein rekli su mi posle treninga uzeti jednu mericu i nista nemoj jesti narednih 45min i tako sam radio do sad, kada dodjem kuci umirem od gladi al kao ajde da ispostujem to sto je rekao tih 45..

Kada kazes ne treba ti u toku jednog obroka mnogo proteina, koliko je to mnogo?
Moj najveci unos proteina po jednom obroku iznosi 75g proteina to je znaci posle treninga kada popijem mericu ipo + vecera.

Okej pokusacu da jos smanjim UH kada ne treniram na nekih 100g dnevno..
Sačuvana
axel90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2506 poslato: April 25, 2014, 12:22:47 posle podne »

ne zvuci lose ...tj sve sto nije tako ukusno je najbolje. Medjutim u sta da stavim u vodu to sve da izmutim ili u mleku tj izmesam?
I dali mozes da mi das jos neku ovaku hranu koju ti konzumiras za dorucak ?
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2505 poslato: April 25, 2014, 10:30:12 pre podne »

Ujutru može whey sa ovsenim pahuljama i nekoliko belanaca.malo izgleda bljutavo ali ja na primer tako radim.
U večernjim satima gledaj da to budu pretežno proteini,kuvana pileina,ella sir,tuna...
Sačuvana
Stranice: 1 ... 37 38 [39] 40 41 ... 206 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.303 sekundi sa 18 upita.