TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398405 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 08:52:47 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 34 35 [36] 37 38 ... 206 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Zoltan Kozma - VI PITATE JA ODGOVARAM  (Pročitano 768512 puta)
MB
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2564 poslato: Maj 16, 2014, 03:23:28 posle podne »

@ Zoltan...

=======================================

U sejkeru se zna prosuti :D al u zatvorenoj flasi nema sanse da se prospe, pitao sam ovo iz razloga, zato sto svi govore i svugde pise, cim se napravi, da se odmah popije... ( pa sam kontao, ako tako svi kazu i ako tako pise, da onda u fazonu ako odstoji u flasi da to posle nece valjati )

Hmmmmm, a zasto ne treba dekstroza i sta to sad ima sa definicijom, ne valja uzimati tokom definicije ili ? Jer ja sam kontao do sad, da to pospjesuje unos proteina i itd...

Vazi, znaci sto se BCAA i GLUTAMINA tice, sto vise to bolje :) onda bi ja to unosio 3 - 4x dnevno, najvise bi se fokusirao da unosim to posle trcanja, posle vecernjeg treninga ( sa tegovima ) i pre spavanja ili npr. ujutru cim ustanem, navece posle treninga ( sa tegovima ) i onda pre spavanja.
Vazno mi je bilo samo da znam, da znaci whey, glutamin i bcaa prasak mogu sve zajedno da stavim i da izmuckam i popijem :) ekstra :D

Kolicina vode nije bitna ili, posto u slucaju, ako bi uspeo i GLUTAMIN da nabavim, onda bi isla 3 praska ( whey, bcaa, glutamin ) kontam da je 3 decilitra sasvim dovoljno da se to sve izmucka tj. rastvori...  ;D
« Poslednja izmena: Maj 18, 2014, 08:45:41 posle podne od strane MB » Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2563 poslato: Maj 16, 2014, 09:18:40 pre podne »

Ne samo da je isplativije nego je i kvalitetnije jer se prah uvek pre u organiymu iskoristi od tableta i kapsula.
Sve te stvari ti možeš smućkati zajedno i odlično je to za posle treninga ali ti ne savetujem da to uradiš kod kuće pa nosiš na trening jer može da se prospe u torbi i eto belaja.Najbolje je samo sipaš sve u šejker i u teretani posle treninga sipaš vode.

Ne treba ti tekstroza ukoliko radiš definiciju, dovoljno ti je ona kombinacija koju si naveo.
Glutamin i bcaa piješ kada god možeš.Staro je pravilo koje glasi da ove dve stvari nikada dosta i da kada god uneseš dobro je došlo.Znači i pre i posle treninga.

Znači..što više to bolje i što češće to bolje.
Sačuvana
MB
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2562 poslato: Maj 15, 2014, 11:41:54 posle podne »

@ Zoltan...

Ok, znaci bolja opcija je prah, vec tablete, ne sto je bolje kao kvalitet, vec samo zato sto je isplatnije :)

Verovatno cu uspeti nabaviti i taj "BCAA Xpress" sto si naveo, uglavnom, BCAA prah mogu zajedno da pomesam sa WHEY prahom i da to sve zajedno smuckam i popijem i uz to da nadodam kapsulu Krealkayn -a :) super :) Da mi je barem ako budem uspeo ovo sve da kupim, da izdrzi 30 treninga sa ova 3 suplementa, bilo bi ekstra, jer bolje ista nego nista ( tako ja nekako gledam na to ) jer sigurno necu moci da sledeci mjesec tj. kada sve ovo potrosim, da opet tako kupim sve, posto sigurno necu imati para, pa kontam dok imam ove pare, da sve to lepo iskoristim, i naravno nikad ne zaboravljam na ishranu, za to su pare vec spremljene... :D

A ako bi slucajno, uspeo nekako da nabavim i GLUTAMIN, pa da WHEY, BCAA i GLUTAMIN pijem zajedno, jel onda mogu slobodno i prah od GLUTAMINA da smuckam zajedno sa prahom od BCAA i WHEY tj. znaci sva 3 praha od WHEY, BCAA i GLUTAMINA zajedno da naspem u sejker ili neku flasicu i da nadodam vode i da sve to smuckam i popijem ( koliko li je sad vode potrebno da naspem, posto bi onda stavljao 3 vrste praha i koliko trebam to muckati? I naravno na to da nadodam kapsulu Krealkayn -a i sve to tako zajedno moze da se pije?

Pitam ovo iz razloga, posto WHEY pravim sa ponekad vise vode, a ponekad manje, sve zavisi da li hocu da mi bude ukusnije ili ne :D zato pitam u vezi kolicine vode i koliko vremenski da muckam to... A sad ovo pitanje, da li npr. mogu da smuckam to sve kod kuce ( vec smuckano sa vodom ) i da ponesem na trening, pa da tek onda nakon trening vec onako smuckano odmah popijem, ili je bolje da sva 3 praha stavim u flasicu, pa tek onda nakon treninga da nadodam vode i smuckam, i znaci jos jednom, koliko bi trebalo vode i koliko muckati?

Mogu li uz to dodati "DEKSTROZU" ( vec sam je kupio i pijem je sa WHEY -om zajedno, posto kazu da je bolje uzimati WHEY sa dektrozom, da li je to istina i zasto je bolje?? ili npr. Kreatin sa dekstrozom ) uzeo sam ovaj puta bez ukusa, al bi znaci dekstrozu ubacivao samo POSLE VECERNJEG TRENINGA 20g-30g DEKSTROZE... e sad, da li je potrebno stavljati tj. da li je bolje stavljati DEKSTROZU sa ta 2 praha ( WHEY i BCAA ) ili npr. ako budem uspeo da kupim sebi i Glutamin, da li bi onda bilo dobro stavljati i DEKSTROZU u ta 3 praha ( WHEY, BCAA, GLUTAMIN ) ili je to ne potrebno? I naravno Krealkayn uz sve to...

I da, hocu li GLUTAMIN piti ujutru cim se probudim ili isto da ga pijem pre vecernjeg treninga ( sa tegovima ) pa odmah posle vecernjeg treninga ( sa tegovima ) i onda pre spavanja ili koliko puta da ga pijem?

To bi znaci onda ovako izgledalo kad bi uspeo da uzmem i BCAA i GLUTAMIN ( posto sam WHEY i Krealkayn vec kupio  ;D )

- Znaci ovako bi izgledalo u dane kada NE TRCIM, vec kada samo imam vecernji trening ( sa tegovima ):

* Pre treninga 1 kapsula Krealkayn sa 5g praska BCAA i 5g GLUTAMINA? Odem na trening, zavrsim, posle treninga odmah, ponovo 1 kapsula Krealkayn sa 5g praska BCAA + 5g GLUTAMINA + 30g WHEY -a i sve to zajedno popijem, i onda pre spavanja jos jednom 5g BCAA praska i 5g GLUTAMINA ili...?

- A ovako bi izgledalo u danima kada UJUTRU TRCIM i kada imam VECERNJI TRENING ( sa tegovima ):

* Znaci ovako, kad zavrsim sa trcanjem, popio bi odmah 30g WHEY + 5g BCAA i 5g GLUTAMINA, pa onda pre vecernjeg treninga ( sa tegovima ) na pola sata il 15/10min pre, bi popio Krealkayn sa 5g BCAA i 5g GLUTAMINA i onda posle vecernjeg treninga ( sa tegovima ) jos jednom 30gWHEY + 5g BCAA + 5g GLUTAMINA + Krealkayn i onda pre spavanja jos jednom 5g BCAA i 5g GLUTAMINA?

Ali sad mi nekako ne jasno, ovako bi znaci pio 4x BCAA i 4x GLUTAMIN...
Da li je bolje piti posle trcanja ili pre trcanja?
Da li je bolje piti pre vecernjeg treninga ( sa tegovima ) ili posle?
Da li je dobro piti pre spavanja?

Ova gore navedena pitanja vaze za ---> BCAA i GLUTAMIN <--- jer nekako mi je mnogo i preterano da pijem 4x dnevno BCAA i GLUTAMIN, navedi mi ti, koja je najbolja moguca opcija da se pije BCAA i GLUTAMIN?

Kontam da bi najbolja opcija bila, da se pije posle trcanja, pa onda posle vecernjeg treninga i onda pre spavanja ili npr. samo 2x dnevno ( kada nemam trcanja ) a to bi znaci bilo ovako, 1x posle vecernjeg treninga, pa onda jos jednom pre spavanja, il npr. da onda kada mi nisu dani trcanja da pijem, ujutru cim ustanem WHEY sa BCAA i GLUTAMINOM, pa posle vecernjeg treninga ( sa tegovima ) ponovo WHEY sa BCAA i GLUTAMINOM i onda pre spavanja samo BCAA i GLUTAMIN ?

I da li moze da se npr. pije 2x dnevno, a ne 3x dnevno ili je ipak bolja opcija 3x? ( jer po meni 4x da pijem je skroz nepotrebno ) ili se varam?

« Poslednja izmena: Maj 16, 2014, 12:38:30 pre podne od strane MB » Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2561 poslato: Maj 15, 2014, 08:59:58 pre podne »

već sam napomenuo mnogo puta i opet ću, ne uzimajte bcaa u tabletama jer nisu isplative uopšte kada se gleda odnos doze po tableti.Uvek uzimajte u prahu jer iako su skuplje uvek su isplativije na duže staze.
Uštedite novac i kupite pravu stvar.

Uvek su bolje bcaa ako se nema para za to i glutamin zajedno.

Bolja je opcija whey nego samo bcaa jer ipak je on kompleksan suplement za posle treninga dok bcaa bi odlično išao kao dodatak isto posle treninga zajedno pomešaš i super je to opcija.Ali opet napominjem ne u tabletama već samo prah!

Kombinacij koju si napisao je ok i tako radi samo što uzmi u prahu nemoj se dvoumiti.

Da dobro je kako si napisao za dane i kada ne treniraš i kada treniraš.

Što se kreatina monohidrata tiče i tu sada vlada mišljenje da se i od njega ne moraju praviti pauze jer tehnologija je toliko napredovala da sada više ne treba ni ono čuveno punjenje po nekoliko dana kao nekada.
Sačuvana
MB
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2560 poslato: Maj 15, 2014, 01:02:31 pre podne »

@ Zoltan...

Ja kontao uzei neki jeftiniji BCAA :D al kad sam procitao sastav po jednoj dozi ( 1 / 2 / 3 kapsule ) i sastav po jednoj dozi ( 5g ) nenormalna je razlika... tipa ovaj "BCAA X" sto sam ja hteo da uzmem http://www.pansport.rs/Aminokiseline/BCAA/SN113-Nitro-X.html , jer je mnogo jeftiniji, nego onaj gore "BCAA Xpress" sto si ti naveo

Sastav po jednoj dozi "BCAA X", jeste sledeci: Sastav 1 doze (2 kapsule)   
L-valin    300 mg    
L-leucin    600 mg    
L-izoleucin    300 mg

A ovaj BCAA sto si ti naveo "BCAA Xpress" http://www.pansport.rs/Aminokiseline/BCAA/SN520-BCAA-Xpress.html  kad bi njega uzeo, onda je sastav po jednoj dozi sledeci:

Sastojak - Količina po porciji "BCAA Xpress" (5 g)
L-leucin - 2500 mg*
L-izoleucin - 1250 mg*
L-valin - 1250 mg*

Znaci kad bi birao izmedju GLUTAMINA i BCAA, bolje da uzmem BCAA vec GLUTAMIN? To me zanima...

- I da li npr. kad zavrsim sa WHEY -om ( kada ga popijem ) mogu uzeti npr. samo BCAA? I reci mi, kad bi uzeo npr. BCAA u kapsulama, da onda popijem 1dnu pre treninga, 1dnu posle treninga i 1dnu kapsulu pre spavanja? A npr. kad bi uzimao ovaj u BCAA prahu, isto tako, pre / posle treninga i pre spavanja, ili? I da li se moze da mesa direktno sa WHEY -om? Znaci da ubacim prasak od BCAA u WHEY prasak i da izmuckam sve i da popijem, moze li tako? I da nadodam, pijem i Krealkayn, nece to smetati jedno drugom, ako budem tako uzimao sve zajedno?

- Znaci to bi nekako ovako izgledalo, u dane kada ne trcim:

* Pre treninga 1 kapsula Krealkayn sa 1 kapsula ( ili kad bi u prahu uzimao, 5g praska BCAA ), odem na trening, zavrsim, posle treninga odmah, ponovo 1 kapsula Krealkayn sa 1 kapsula ( ili kad bi u prahu uzimao, 5g praska BCAA ) sa 30g WHEY -a i sve to zajedni popijem, i onda pre spavanja jos jednom 1 kapsula BCAA ili 5g BCAA praska...? Navodim i kapsule i prasak, posto ne znam da li da uzmem BCAA u prasku ili u kapsulama, razlika u cijeni je ogromna, ali je zato i u sastojku razlika... pa se dvoumim :/ jer po cijeni "BCAA Xpress" ( jedno pakovanje 500g ) mogu uzeti "BCAA X" ( tri pakovanja po 120 kapsula )

- A ovako bi izgledalo u danima kada trcim:

* Da navedem, ovako bi onda u dane trcanja radio, kad zavrsim sa trcanjem, popio bi WHEY + BCAA, pa onda pre vecernjeg treninga Krealkayn sa BCAA i onda posle vecernjeg treninga ( sa tegovima ) jos jednom WHEY + BCAA + Krealkayn, jel to moze sve tako da se uzima kao sto sam sad u tekstu napisao?

Da li je dobro ovako kako sam napisao ili?

Hmmmmm, zanimljivo sto se ne mora da pravi pauza od Krealkay -na kao od Kreatina ( monohidrata ) posto dok sam pio kreatin, pio sam ga 4 - 5 sedmica maksimalno 6... i onda sam pravio pauzu od minimalno mjesec dana, a isao sam inace na 2 mjeseca :D

Pa da i to sto kazes, nismo svi isti :)

« Poslednja izmena: Maj 15, 2014, 10:18:02 posle podne od strane MB » Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2559 poslato: Maj 14, 2014, 08:51:43 pre podne »

Uvek je dobro ako se whey može dopuniti sa bcaa, ali ako se nema finansija odlična opcija je i naravno sam whey.
kada sam ekao prah tu sam mislio na aminokiseline,bcaa i glutamin jer njih ima i u tabletama a to i nije baš isplativa opcija za razliku od praha.
Ne mora se praviti pauza od kre alkalyina.
Što se tiče opcije oko ubacivanja trećeg suplementa ja bih se lično odlučio za kofein jer odlično na njega reagujem i daje mi energiju i fokus.Ali to zavisi kako ti reaguješ na njega jer nismo svi isti.
Sačuvana
MB
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2558 poslato: Maj 14, 2014, 12:35:28 pre podne »

Kontao sam za OMEGA 3, da je to sve isto, dal u apoteci, dal u sportskoj radnji, jer sam bas obisao sportske radnje i apoteke, i razlika je mozda u 2-3e, kapsule se krecu od 500mg - 100mg, pa reko to je verovatno jedno te isto, al izgleda sam se prevario...

Ok, uraditi cu onda tako, sto se Krealkayna tice.

Posto u WHEY -u ima i BCCA i GLUTAMINA, pa sam kontao da ovaj puta samo bude moja opcija, GoldStandardWhey + Krealkayn.
Normalno, kad bi uzeo posebno kutiju od BCCA ili GLUTAMINA, unosio bi vise toga, nego sto to unosim preko WHEY - a, al kontam da mi je i WHEY sasvim dovoljan.

Kazes da je prah najbolja opcija, da, to stoji, al nisu svi proizvodi u prahu, ima ih dosta koji su u kapsulama, kao npr. na Krealkayn nisam nigde naisao da je u prahu, svaki je u kapsualama...

Da li se mora da napravi pauza od Krealkayn -a ( mesec dana do dva meseca, ) kao i od kreatina ( monohidrata )?

Odlucio sam se za Krealkayn + WHEY, nisam bas siguran da li ubacim jedan od ova 3 proizvoda koja cu dole navesti, dok budem na Krealkayn -u i Whey - u... a druga opcija koja sam kontao ( ako se mora praviti pauza od Krealkayn -a ) da onda uzmem jedan od ova 3  proizvoda posle Krealkayn -a? I da pitam, da li moze da se 1 od ova 3 koristi i tokom uzimanja Krealkayn -a?

Caffeine - http://www.pansport.rs/Pove%C4%87anje-performansi/Stimulanti-na-bazi-kofeina-i-taurina/PL1189-Caffeine.html
Taurine - http://www.pansport.rs/Pove%C4%87anje-performansi/Stimulanti-na-bazi-kofeina-i-taurina/SN962-Taurine.html
Tyrosine - http://www.pansport.rs/Pove%C4%87anje-performansi/Ostalo/SN112-Tyrosine.html

Sta bi mi ti preporucio? Kad bi uzimao nesto od ovog, ja bi onda nekako vise bio za "Caffein ili Taurin"

« Poslednja izmena: Maj 14, 2014, 12:37:11 pre podne od strane MB » Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2557 poslato: Maj 13, 2014, 09:14:40 pre podne »

Bcaa i glutamin su veoma potrebni iz razloga što je njihova funkcija očuvanje mišića od razgradnje baš kada se radi definicija i pogotovu kada radimo teške treninge i trčanje ili neki drugi tip aerobnog treninga.Bcaa su čak i potrebnije iz razloga što je to skup jako bine tri aminokiseline koje naš organizam ne proizvodi a jako su potrebne da spreče tu mišićnu razgradnju.Sve to naravno košta ali ako me pitaš šta je prioritt onda su to definitivno bcaa.

Ukoliko uzimaš kre alkalyn nma potrebe i no da ubacuješ sada.
taj sir koji si naveo je podosta mastan i ako možeš izbaci ga ili jedi što reĂ°e a proteine uzimaj više iz piletine i ribe.
Mleko je isto masno koje god da je u pitanju i loša je opcija u svakom smislu ako želiš masnih naslaga da se oslobodiš.A ujutru ti trebaju ovsene sa vodom iz razloga što sa vodom se brže vari.Jeste ukus bljutaviji ali kaa se radi definicija malo toga je nažalost ukusno i lepo,

Shock Thearpy koji ja hvalim u mojim tekstovima je nažalost kod nas ukinut,mislim da ga čak nema više ni u evropi već samo u Americi i tim okolnim zemljama.Sada imaš neke kopije koje su onako...prosečne.
Hemo no je za vaskilarnost odličan,bar je meni dao odlične rezultate tog tipa.
Kofein sa NO reaktorom može samo ukoliko taj NO reaktor već u sebi ne sadrži kofein.

No reaktori jedu dobri ali pazi..veoma mogu biti opasni ako se pretera sa dozama jer ipak u sebi sadrže stimulanse.Imaš blaže i jače NO..pa ako se odlučiš da ih probaš kreni od slabijeg prvo recimo ATTACK pa kasnije STORM i onda SHOCK,XPAND itd...

Sve opcije koje si naveo su ok,nema najbolje jer svaka je za nekoga dobra a za nekoga ne.Probaš na sebi i videćeš kako reaguješ.

Riblje ulje je odlično i savetujem ti da uzmeš u Pansportu.Omega 3 je najbolja opcija i bitno je da uzimaš redovno u toku dana.Ja sam uzimao dug period a tajming nije toliko bitan već da piješ redovno.

Znam, znam za ovaj sir "Moja kravica" da je premastan, njega samo uzimam u slucaju, da ovog nema, a ovaj sto ja uzimam je "Padjeni" ( na 100g sadrzi 0,5 masti / 2 ugljena hidrata / 12 proteina / 61 kalorija ) mislim da je ovaj sir bas dobar, a sto se mleka tice isto uvek uzimam da uvek ima 0,5masti... al ok, upravu si sto se toga tice, dosta hrane koje jedem, nije ni sekunde lepa, al zelja za ciljem te natera da jedes :)

Obisao sam danas sportske radnje i pitao u vezi "omega 3" u kapsulicama. a takodje i u apotekama, e sad. ako me npr. dodje jeftinije u apoteci nego u sportskoj radnji, zasto onda ne uzeti u apoteci? ( Mislim da je to sve isto, ne mogu nesto drugo da stave u kapsulu... ) I da, ima kapsula koje sadrze 500mg - 1000mg "omega 3" e sad, da li bi mi bilo preterano da unosim "omega 3" kad bi npr. uzimao kapsulu od 1000mg, 3x dnevno il je bolje smanjiti dvevni unos, a ako jeste, na koliko? Da li je bolje uzimati uz obroke, il to uopste nije bitno?

De mi reci, da li bi bilo bolje uzimati pre treninga "Krealkay" koji u jednom kapsuli sadrzi 750mg, pa onda posle treninga jos jednom tako, sto znaci iznosilo bi dnevno 1500mg ili je bolje uzimati 1500mg pa opet posle treninga 1500mg ? Zasto pitam, zato sto, ja koji sam hteo "Krealkayn" da uzmem ( 120 kapsula / po kapsuli 750mg ) u PanSportu, nasao sam na drugom mjestu, za ISTE PARE, "Krealkayn" koji sadrzi ( 120 kapsula,  1dna kapsula 1500mg ) pa te zato pitam koja je bolja opcija, kontam, logicki je bolja ova druga opcija...

Ovaj sto sam ja hteo u PanSportu da uzmem, jeste >  Krealkalyn od AAEFX ( 120 kapsula, po kapsuli 750 mg ) = 25e
A ovaj sto sam nasao za iste pare, jeste Krealkalyn od Labrada  ( 120 kapsula, po kapsuli 1500mg ) = 25e

E sad u cemu je caka, nemam pojma :D ako uopste i ima cake XDD :D
I da, preporuka za Krealkayn, jeste da je to ( kopiracu sta pise ) puferisani kreatin koji deluje 10 puta jačom snagom u odnosu na običan kreatin, pa se preporučuje upotreba svega 1,5g dnevno... znaci PREPORUCUJE se 1,5g ( to je znaci 1500mg ) dnevno...

Da li je sad bolje uzeti, gore sto sam naveo, ovaj od 750mg dvevno po 2x il ovaj od 1500mg dvnevno po 2x...?

- De mi reci, koji BCCA da uzmem i kako da ga koristim?
- Koji GLUTAMIN da uzmem i kako da ga koristim?

Posto kazes, da je potrebnije uzeti BCCA, znaci mogao bi npr. samo BCCA uzeti, a GLUTAMIN . da ne uzmem... Mislim na to kad bi birao izmedju ova 2, onda bi bilo bolje da izaberem BCCA? N naravno jos bolje bi bilo kad bi mogao i jedan, a i drugi uzeti :D
Jel bolje u kapsuala ili u prahu, pa da mutim i slicno? Pitam i za BCCA, a i za GLUTAMIN?

Takodje ne razumem, u cemu je fazon, zasto je neki BCCA skuplji od drugog, ako je BCCA zapravo BCCA, zasto da onda jedno pakovanje bude skuplje u drugog ( mislim na to, ako jedno pakovanje BCCA od 60 kapsula kosta 20e, zasto onda ovo tamo neko drugo pakovanje isto 60 kapsula kosta 30e, ne kontam? Takodje i za GLUTAMIN ovo vazi... zasto to? ) Ispada da je onda taj sto je skuplji, bolji od ovog sto je jeftiniji, al to je glupo tako govoriti, al tako ispada... :v

Mnogi mi postavljaju baš to pitanje zašto da kupi u sportskoj radnji suplement kada isti taj može u apoteci jeftinije.E pa nije baš isto jer kreni logikom da prodavnice sportskih suplemenata uvoze robu od proizvoĂ°ača koji svoje proizvode specijalno prave samo za nas sportiste gde su doze i sam kvalitet proizvoda namenjeni isključivo nama sportistima i daleko kvalitetniji od suplemenata tog tipa u apotekama jer to u apotekama je za obične smrtnike i pretežno babe i dede.Tako da to nije isto.

Što se kre alkalyna tiče kreni prvo sa manjom dozom recimo dve nedelje pa onda povećaj na dve kapsule i to ti je dovoljno.Znači pre i posle treninga.
Kreni uvek prvo od manjih doza a lako ti posle možeš povećati.Što se tiče samih proizvoĂ°ača nema tu neke bitnije razlike jer oba su odlična i onda možeš na primer prvo uzeti jedan pa kasnije onaj drugi i čisto vidiš kako reaguješ.

Bcaa može recimo ovaj  http://www.pansport.rs/Aminokiseline/BCAA/SN520-BCAA-Xpress.html

uzimaj 10gr najmanje pre i posle treninga.

lutamin može ovaj  http://www.pansport.rs/Aminokiseline/Glutamin/SI287-Glutamine-micronized-1kg.html

isto kao i sa bcaa uzimanje.

Uvek je važnije uzeti bcaa jer kao što sam već i napomenuo to je skup tri jako bitne aminokiseline koje naš organizam ne proizvodi a veoma su bitne da spreče razgradnju naših mišića pogotovu posle napornih treninga u periodu dijeta.

Prah je najbolja opcija i tablete izbegavaj jer su tu doze manje i trebaće ti više novca za tablete.

Sama cena proizvoda uvek zavisi od proizvoĂ°ača, pkovanja,uvoza,poreza na robu itd...to ako je nešto skuplje ne znači uvek i da je bolje.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2556 poslato: Maj 13, 2014, 09:02:43 pre podne »

E ovako Zoltane procitao sam sada, nisam bio video. Probacu sa vise vode protein,mada ako bude bilo preslatko i dalje onda cu nesto drugo ubuduce da uzmem. Scitekove cu da isprobam sada ovih dana ,nasao u kesicama. Prvo sam bio pio neki sojin protein pa sam promenio na jedan englelski brend whey myprotein impact i taj mi bilo super,ali promenilo eto cisto zato sto si mi ti rekao . Ali nisi mi rekao kakva je razlika u proteinima ako je cist whey? znaci da nije iso 100 i da nije izolat,nego samo ove osnovnije wheyove, znaci kakva je razlika izmedju dym,twinlab,iron,syntha6,musletech,kakve veze ima sta se uzme ,kada su sve skoro iste po sastavu? I dali bi mi nesto pomoglo ako bi uzeo carnitech od universala ili je to slabo za mene? I dali ako pijem whey i sagorevac ,dali cu da izgubim samo masne naslage ili? I posto kazes da ima dosta da se radi kod mene jos,imam 87kg visok sam 182-183cm tih 4-5kg je mnogo ili bi trebao da se spustim ispod toga? I nisi mi rekao dali si pio nekada od bsna syntha 6 whey ili od mp iron whey?

Čim sipaš više vode logićno je da će biti manje slatko i onda samo doziraš sebi koliko želiš da bude slatko.Ja am uvek sipao vode toliko da baš ne bude ni preterano vodenasto jer ni to baš ne volim.
Ne lupaj glavu sa sastavima proteina toliko jer svakako nećeš njihovu razliku osetiti.Tu razliku osetimo jedino mi takmičari i to zadnjih nedelja pred izlazak na binu kada je bitno koliko koji protein ili izolat ima šećera,koji je itd...recimo u mom slučaju do nekoliko nedelja pred izlazak ja sam uzimao elite whey a posle iso 100 i to sve zbog njegovog sastava jer te nijanse se tada primete.
Ali kada se ne spremam za takmičenje to nije toliko bitno.
Sve ono šo si naveo probao sam i ok su ali kao što sam rekao ne lupaj toliko glavu o tome.
Možeš krenuti sa carnitekom ali se prvenstveno baziraj na kvalitetnoj ishrani.
Kombinacija sagorevača i wheya je uvek dobra ali opet napominjem da ako želiš dobro da napreduješ ishrana je na prvome mestu.
Sačuvana
MB
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2555 poslato: Maj 12, 2014, 02:44:49 posle podne »

Bcaa i glutamin su veoma potrebni iz razloga što je njihova funkcija očuvanje mišića od razgradnje baš kada se radi definicija i pogotovu kada radimo teške treninge i trčanje ili neki drugi tip aerobnog treninga.Bcaa su čak i potrebnije iz razloga što je to skup jako bine tri aminokiseline koje naš organizam ne proizvodi a jako su potrebne da spreče tu mišićnu razgradnju.Sve to naravno košta ali ako me pitaš šta je prioritt onda su to definitivno bcaa.

taj sir koji si naveo je podosta mastan i ako možeš izbaci ga ili jedi što reĂ°e a proteine uzimaj više iz piletine i ribe.
Mleko je isto masno koje god da je u pitanju i loša je opcija u svakom smislu ako želiš masnih naslaga da se oslobodiš.A ujutru ti trebaju ovsene sa vodom iz razloga što sa vodom se brže vari.Jeste ukus bljutaviji ali kaa se radi definicija malo toga je nažalost ukusno i lepo,

Shock Thearpy koji ja hvalim u mojim tekstovima je nažalost kod nas ukinut,mislim da ga čak nema više ni u evropi već samo u Americi i tim okolnim zemljama.Sada imaš neke kopije koje su onako...prosečne.
Kofein sa NO reaktorom može samo ukoliko taj NO reaktor već u sebi ne sadrži kofein.

No reaktori jedu dobri ali pazi..veoma mogu biti opasni ako se pretera sa dozama jer ipak u sebi sadrže stimulanse.Imaš blaže i jače NO..pa ako se odlučiš da ih probaš kreni od slabijeg prvo recimo ATTACK pa kasnije STORM i onda SHOCK,XPAND itd...

Sve opcije koje si naveo su ok,nema najbolje jer svaka je za nekoga dobra a za nekoga ne.Probaš na sebi i videćeš kako reaguješ.

Riblje ulje je odlično i savetujem ti da uzmeš u Pansportu.Omega 3 je najbolja opcija i bitno je da uzimaš redovno u toku dana.Ja sam uzimao dug period a tajming nije toliko bitan već da piješ redovno.

Znam, znam za ovaj sir "Moja kravica" da je premastan, njega samo uzimam u slucaju, da ovog nema, a ovaj sto ja uzimam je "Padjeni" ( na 100g sadrzi 0,5 masti / 2 ugljena hidrata / 12 proteina / 61 kalorija ) mislim da je ovaj sir bas dobar, a sto se mleka tice isto uvek uzimam da uvek ima 0,5masti... al ok, upravu si sto se toga tice, dosta hrane koje jedem, nije ni sekunde lepa, al zelja za ciljem te natera da jedes :)

Obisao sam danas sportske radnje i pitao u vezi "omega 3" u kapsulicama. a takodje i u apotekama, e sad. ako me npr. dodje jeftinije u apoteci nego u sportskoj radnji, zasto onda ne uzeti u apoteci? ( Mislim da je to sve isto, ne mogu nesto drugo da stave u kapsulu... ) I da, ima kapsula koje sadrze 500mg - 1000mg "omega 3" e sad, da li bi mi bilo preterano da unosim "omega 3" kad bi npr. uzimao kapsulu od 1000mg, 3x dnevno il je bolje smanjiti dvevni unos, a ako jeste, na koliko? Da li je bolje uzimati uz obroke, il to uopste nije bitno?

De mi reci, da li bi bilo bolje uzimati pre treninga "Krealkay" koji u jednom kapsuli sadrzi 750mg, pa onda posle treninga jos jednom tako, sto znaci iznosilo bi dnevno 1500mg ili je bolje uzimati 1500mg pa opet posle treninga 1500mg ? Zasto pitam, zato sto, ja koji sam hteo "Krealkayn" da uzmem ( 120 kapsula / po kapsuli 750mg ) u PanSportu, nasao sam na drugom mjestu, za ISTE PARE, "Krealkayn" koji sadrzi ( 120 kapsula,  1dna kapsula 1500mg ) pa te zato pitam koja je bolja opcija, kontam, logicki je bolja ova druga opcija...

Ovaj sto sam ja hteo u PanSportu da uzmem, jeste >  Krealkalyn od AAEFX ( 120 kapsula, po kapsuli 750 mg ) = 25e
A ovaj sto sam nasao za iste pare, jeste Krealkalyn od Labrada  ( 120 kapsula, po kapsuli 1500mg ) = 25e

E sad u cemu je caka, nemam pojma :D ako uopste i ima cake XDD :D
I da, preporuka za Krealkayn, jeste da je to ( kopiracu sta pise ) puferisani kreatin koji deluje 10 puta jačom snagom u odnosu na običan kreatin, pa se preporučuje upotreba svega 1,5g dnevno... znaci PREPORUCUJE se 1,5g ( to je znaci 1500mg ) dnevno...

Da li je sad bolje uzeti, gore sto sam naveo, ovaj od 750mg dvevno po 2x il ovaj od 1500mg dvnevno po 2x...?

- De mi reci, koji BCAA da uzmem i kako da ga koristim?
- Koji GLUTAMIN da uzmem i kako da ga koristim?

Posto kazes, da je potrebnije uzeti BCAA, znaci mogao bi npr. samo BCAA uzeti, a GLUTAMIN . da ne uzmem... Mislim na to kad bi birao izmedju ova 2, onda bi bilo bolje da izaberem BCCA? Naravno jos bolje bi bilo kad bi mogao i jedan, a i drugi uzeti :D
Jel bolje u kapsuala ili u prahu, pa da mutim i slicno? Pitam i za BCCA, a i za GLUTAMIN?

Takodje ne razumem, u cemu je fazon, zasto je neki BCAA skuplji od drugog, ako je BCAA zapravo BCAA, zasto da onda jedno pakovanje bude skuplje u drugog ( mislim na to, ako jedno pakovanje BCAA od 60 kapsula kosta 20e, zasto onda ovo tamo neko drugo pakovanje isto 60 kapsula kosta 30e, ne kontam? Takodje i za GLUTAMIN ovo vazi... zasto to? ) Ispada da je onda taj sto je skuplji, bolji od ovog sto je jeftiniji, al to je glupo tako govoriti, al tako ispada... :v
« Poslednja izmena: Maj 15, 2014, 11:15:33 posle podne od strane MB » Sačuvana
axel90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2554 poslato: Maj 12, 2014, 11:30:09 pre podne »

E ovako Zoltane procitao sam sada, nisam bio video. Probacu sa vise vode protein,mada ako bude bilo preslatko i dalje onda cu nesto drugo ubuduce da uzmem. Scitekove cu da isprobam sada ovih dana ,nasao u kesicama. Prvo sam bio pio neki sojin protein pa sam promenio na jedan englelski brend whey myprotein impact i taj mi bilo super,ali promenilo eto cisto zato sto si mi ti rekao . Ali nisi mi rekao kakva je razlika u proteinima ako je cist whey? znaci da nije iso 100 i da nije izolat,nego samo ove osnovnije wheyove, znaci kakva je razlika izmedju dym,twinlab,iron,syntha6,musletech,kakve veze ima sta se uzme ,kada su sve skoro iste po sastavu? I dali bi mi nesto pomoglo ako bi uzeo carnitech od universala ili je to slabo za mene? I dali ako pijem whey i sagorevac ,dali cu da izgubim samo masne naslage ili? I posto kazes da ima dosta da se radi kod mene jos,imam 87kg visok sam 182-183cm tih 4-5kg je mnogo ili bi trebao da se spustim ispod toga? I nisi mi rekao dali si pio nekada od bsna syntha 6 whey ili od mp iron whey?
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2553 poslato: Maj 12, 2014, 09:51:19 pre podne »

zdravo zoltane.popio sam ceo gejner od dymatize-a i ugojio sam se nekih pola kg,s time da sam prestao da pijem kreatin pre 2 nedelje pa sam mozda tu malo izgubio kilazu..sad me zanima da li mi ti preporucujes da o5 uzmem gejner neki ili protein?sta je bolje?

Ukoliko je želja da se dobije telesna i mišićna masa onda je uvek bolja opcija geiner jer sadrži kvalitetne kalorije i proteine.Ali kada se radi o geineru onda uzimaj kvalitetnije a ne one najjeftinije jer to su kako ih mi popularno zovemo šećerleme i od njih ćeš samo dobiti salo.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2552 poslato: Maj 12, 2014, 09:47:33 pre podne »

E Zoltane ovako, uzeo sam dymatize elite whey manje pakovanje tj od 920gr +15% sto daju gratis ,pise da je nova formula,ali problem mi je u tome sto je preslatko,pise da na tu jednu mericu ima 1gr secera i da je sa zasladjivacem...sada neznam dali je firma to komplet promenio formulu na celoj liniji nihovog wheya ili samo na nekima?,jer je stvarno preslatko,isprobacu scytek professional,mada ako je ovaj sladak onda taj neznam kakav je,posto moj zeludac bas nevoli preslatke stvari. Eventualno dali mozes da mi kazes dali si ti nekada pio syntha 6 od bsna? ili ovaj novi iron whey? slicno sam prosao jos pre kada sam probao od biotecha onaj enzy pro fusion gold,od toga mi nije bilo dobro,jedino sreca sto je bilo besplatan primerak. Tako da ako je dymatize celu liniju wheya promenilo na novu formulu,onda cu ja njih da zaobidjem,inace ukus je vanila koje sam uzeo. I dali si pogledao slike vec ,posto vidim da mi neodgovaras nista? Pozzdrav

Pogledaj nekoliko postova iznad u ovoj temi jer odgovorio sam ti još ranije za tvoje slike.
Što se tiče linije suplemenata da moguće je da su slaĂ°i ali zato sipaj više vode pa samim time što je reĂ°e biće ti manje slaĂ°e.Kvalitetni su a to je najvažnije.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2551 poslato: Maj 12, 2014, 09:44:24 pre podne »

pozz imam pitanje vezano za cink . Zeim ga kupiti u apoteci jer nemam bas za ovaj iz pansporta i ostalih radnja suplemenata. Zanima me koliko mg dnevno meni treba , visok 175 , imam 62 kg, imunitet mi je bas oslabio izgleda izlaze mi herpesi na usnama , inace uzimam b vitamin i c .

Optimalna doza  može biti oko 50mg ali zavisi od potrebe vežbača.
Moj ti je savet da uštediš novac i uzmeš kvalitetan suplement za nas sportiste jer veruj mi vredi svaku paru.
Moja preporuka je ovaj

http://www.pansport.rs/Minerali/TL1205-Zinc-Caps.html
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2550 poslato: Maj 12, 2014, 09:39:26 pre podne »

@ Zoltan...

Strpljen spasen  ;D

- A zasto bas idealno bilo bcca i glutamin posle trcanja? Znas kako, uzeo bi ja sve moguce, da mogu, samo sto pare nedaju, nema se toliko para za sve... najvise trosim para na ishranu, jer ona je na prvom mjestu, al rado bi izdvajao pare i za suplemente, samo sto to nije moguce...

- Hmmm, a posto cu sad uzeti Krealkayn, da li je potrebno i taj NO reaktor, posto kontam, dovoljno je samo Krealkayn sa WHEY -om il se varam?

- Znaci pirinac, krompir, riza, po nekom zakljucku je bolje preko dana jesti, a ne navece posle treninga, ok. Trazio sam taj ella sir, al ga nmg naci, jedem sir "Padeni" a kad nema njega, onda kupim "Moju kravicu" ( koja na 100g sadrzi, 95,4kcal / 13,8 proteina / 1,5 ugljenog hidrata / 3,8 masti / ) znaci za 3,3 masti vise nego "Padeni" i za 2 proteina vise, al ipak idem uvek na to, sa sto manje masti...

- Zbog cega da ujutru pre trcanja izbacim mleko sa ovsenim/musle -om i itd... ? I da jedem pahuljice sa vodom? Znam samo da je ukus katastrofalan, kad se jede sa vodom :D al radio sam i to ^__^ jbg nuzda natera na sve :D

- Sto se tice trcanja, imam 2 razlica treninga, 1x radim trcanje bez prekida, 1x radim sprinteve sa odmorima ( da spustim sebi puls ) i itd... kombinujem... Ne znam samo, da li je fazon u tome da tokom trcanja spustam stalno puls, il da picim konstantno bez stajanja, ne kontam u cemu je ta caka...

Da li bilo onda dobro uzimati neki "NO REAKTOR, Krealkayn i WHEY" zajedno?
Citao sam clanak, gde si nahvalio "Shock Therapy" al mnogo si mi privukao paznju i sa "HEMO NO" samo izgleda da ga PanSport ne nabavlja, jer sam prelistao listu "no reaktora" i nisam nigde na njega naisao...

Recu ti ovo, pricao mi je jedan momak, iz teretane gde i ja idem, da je uzimao Krealkayn od Labrade, i da je bio bas zadovoljan, jos mi je nadodao, da nikad pre toga nije imao, da mu se vene vide, pri uzimanju tog Krealkay -na dobio je bas na snazi i vene su mu dosle bas do izrazaja... pa me zato zanima, da li bi onda bez veze bila kombinacija "Krealkay -na" i "NoReaktora" sa "WHEY -om"... ?

Uz to, da li bi dobro bilo uzimati "kofein" tabletice pre treninga, il je i to nepotrebno uzimati tokom uzimanja "Krealkay -na" ?
Po nekoj logici unosenje dodatnog kofeina preko tabletica sa kombinacijom NoReaktora je bespotrebno, jer se skoro u svim NoReaktorima nalazi kofein? ( Dobro, naveo si ovaj "HOMO NO", da se u njemu nalazi... )

Da minimiziram, ono sto zelim, jeste, da mi vene bas dodju do izrazaja i da povecam koliko god mogu misicnu masu ( i da, naravno uvek znam da je ISHRANA na prvom mjestu, ali hocu sad da ubacim i neke suplemente, dosao sam do nekih para, pa zbog toga najvise hocu, da utrosim u nesto, sto ja volim i u moj cilj da ulozim i zelim da ga nenormalno je*eno ostvarim, motivacija mi je do  maksimumu ) pogotovo na bicepsu ramenima ( i na celu, ona vena serulja da mi dodje do izrazaja XDD hahaha salim se :D :D :D ) salu na stranu, i naravno da sredim trbusnjake do maksimuma sto mogu za ovo ljeto, a do sledeceg ljeta ce oni ( trbusnjaci ) ako Bog da srece i zdravlja, da izgledaju najsavrsenije sto mogu...

Sve vise sto citam o "NoReaktorima" sve vise mi paznju privlace... takodje sam procitao tvoja iskustva sa "NoReaktorima" i koliko sam skontao, NoReaktor bas prosiruje vene ( tokom uzimanja ) sta ce biti kada prestanem?

Reci mi sad, koja bi bila bolja opcija ---> NoReaktor + Whey   il    Krealkayn + Whey    il    Krealkayn + Kofein + Whey ?

Ne mogu ponuditi jos opcija, tipa gore sto sam naveo i pitao te da li je dobro, NoReaktor+Krealkayn+Whey, jer pare nedaju :( ali nema veze, ti navedi sve moguce opcije, ako ti ne bude tesko barem 3-4-5 ^_^ opcija, pa cu ja skontati sta i kako...

I naravno, dok budes naovodio opcije, navedi mi jednu od najboljih mogucih opcija ( i jos jednom napomenem, na definiciji sam, zelim vene da dodju do izrazaja i da sredim trbusnjake i naravno sa tim da povecam koliko god mogu misicnu masu ) da bi sredio ovo sto zelim, jer imam nenormalnu ogromnu zelju da ovo sredim i ostvarim :)

Citam sad po netu, nisam znao da je "riblje ulje" toliko dobro, kojih ribljih ulja sve ima? Jel najbolje uzimati "omega 3" il ih ima jos vise? Navedi mi koja je najbolja opcija i kada uzimati to riblje ulje ili ti omega tri, ujutru, popodne, pre spavanja? Pre trcanja ili posle jutarnjeg trcanja? Pre treninga ( sa tegovima ) ili posle treninga ( sa tegovima )? Iiiii koliko puta dnevno da uzimam?
Sad dok sam citao, nisam mogao da verujem, da je to riblje ulje ili ti omega 3 toliko dobro, pa cak i za gubljenje masti, pre nego sto sam procitao sad o tom riblju ulju/omega 3, kontao sam, ULJE = pa to ce samo da deblja bez veze i da nabacuje masti, medjutim, izgleda da sam grdno pogresio, jel to istina? Da li da ubacim onda to neko riblje ulje i koje tacno? Posto se ne razumem oko ovog ribljeg ulja, pa zato pitam i da li da kupim u apoteci ( ako ga ima ) ili u PanSportu i itd...?

Sačuvana
Stranice: 1 ... 34 35 [36] 37 38 ... 206 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.047 sekundi sa 14 upita.