TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398405 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 08:09:35 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 206 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Zoltan Kozma - VI PITATE JA ODGOVARAM  (Pročitano 768313 puta)
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #3014 poslato: Februar 22, 2016, 10:04:36 pre podne »

Dobro razumem,neke preporuke oko ishrane sta kako i kada?
posto si rekao da ne radim nikakvu dijetu nego vec da pratim svoje telo sta govori ...da ne gledam ketogenu ili atkinsonovu dijetu nego vec kako sem mesa i povrca ,belance,ovsene,ella pored toga bademi lesnici su dozvoljeni i sta jos? Hvala

Uvek treba da slusas svoje telo jer ono ce ti najbolje reci vremenom sta mu odgovara i sta radis dobro a sta ne.
Od toga sto si naveo jos dobre namirnice su:  Brokoli,oslic,moze i skusa,pilece belo,curece belo,tunjevina,pirinac,sav zelenis od salata,kikiriki,badem,lesnik,orasi (ali to po malo)  i obrati paznju da izbegavas zacine i raznorazne prelive jer oni samo navlace potkozu vodu.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #3013 poslato: Februar 22, 2016, 10:01:28 pre podne »

Ćao
Rekao si mi pre da kada radim kardio da radim sporeg intenziteta,pa me zanima na traci pošto su mi veći koraci da ja trčim ja trebam da povećam do 7,5 da bi mi to bilo tek početak trčanja ,ovo ostalo mi je sve brzi hod,a na 6 mi je npr super,ali nznm kako da odrredim tačno šta da mi bude 50%-70% intenzitet na traci i da traje duže i dali da gledam to što piše na traci za kalorije koliko se skinulo za odreĂ°eno vreme? Pošto mi na brzinu 6 na 30min izbaci tu oko 174kcal ,al sam onda već crko tj umorio se,a ne znam dali da držim na npr na 5icu i da trčim duže vremenski ili kako da radim to me zbunjuje ? O.o
I što se ishrane tiče danas odmah čim sam ustao pojeo sam 1 mandarinu i 2-3oraha odprilike i naravno popio sam whey sa 3dc mleka.
Doručak u 9h 1 tunjevina sa povrćem 185gr ,ali nisam našao na njega ne piše koliko kalorija ima ,na običnoj tunjevini na 100gr piše da ima 254kcal,a konzerva samo ribe ima 120gr a ovo ima ipak više iako i ovde ima taj sos od paradajza,1 čašica kiselog mleka 180gr 100gr ima 54kcal,i umesto ovoga ću ellu ali ovo sam imao tu na poslu a nisam želeo da je bacim somborski sir 2 kocke odprilike 93,75kcal...ovo mi je bilo današnji doručak.
Za ručak juče sam imao supu od mesa sa povrćem i špagete stime što sam to pojeo jedan veći tanjir mogu da kažem da je tu izmedju 200-250gr bila ta porcija,a za večeru pošto nisam bio uopštenom gladan pojeo sam pola šake sa bademom,lešnikom,i indijski-brazilski i našim orahom a pre toga tj posle treninga whey sa glutaminom i bcaa i pre spavanja whey sa mlekom naravno.
Ali mi je shrana bitna...što se tečnosti tiče na poslu pijem tu nekih 1l čaja a kod kuće ne merim ali kada ožednim celu času od 2dc popijem i tako da nekih 2l vode još popijem kod kuće onako komotno :)
Krenuo sam da računam jer me je zanimalo količina koliko pojedem na dan u kaloriji da gledam da smanjim da bude makar za početak do 2000kcal iako msm da ne jedem mnogo više.
I još nešto dali je istina to da neki protein kada popiješ ti samo proĂ°je kroz organizam i ne deluje na tebe i da se to primeti odmah prvom uzimanju?
Kao da si popio šejk a da ti mišići nisu ništa osetili od toga,a da npr neki drugi protein kada popiješ onda odmah osetiš da si popio i osećaš se onako osvežavajuće? O.o
Ovo za ishranu ne znam ,preporuči mi nešto neke izmene ,jer znam da ima... inače voće nisam baš dugo jeo i tada rano ujutro nit imam mnogo vremena a i prija mi da pojedem tako neku voćku iako znam da je banana kalorična,ali opet je bolje valjda nego neka čokolada ,a te kafe to su ujutru pijem tursku sa dve kašike šećera,bez ne mogu baš jer ne volim i tu oko 12h pijem ako pijem nes 3u1,i ponekada popijem i uveče ali to samo ponekada :)
Inače ako jedem malo više za obroke onda mi se ne jede slatko i junk food :)
I nekako bi mi bilo mnogo lakše da jedem neko meso nego te orašaste plodove ,i dali je bolje piti domaće mleko nego mleko u tetrapaku od 0,5% iako znamo da je taj sa manje masti ali je dodato boja dabi bila bela tj prašak? Pošto imam mogućnosti da pijem pravo i domaće mleko. :)
I kada sredim ishranu ,npr 1800kcal na dan da držim za neki početak dali bi igralo bolju ulogu da krenem da pijem sagorevač ili bi to treablo da smanjim na 1600-1700Kcal,ali opet ja ne mogu uvek jedno te isto da jedem,to je provereno kod mene jer sam probao i na kraju mi uvek ne bude dobro jer mi se zavrti u glavi...mogu da vidim da ubacim još 2 obroka ali opet ne znam tačno šta ,pa mi polako odgovaraj na pitanja kako stižeš :)
I Hvala ti puno :) ;)

Trcanje na traci ili sma aerobna aktivnost je potrebna skoro svakome a pogotovu onome ko zeli da se resi masnih naslaga.Ali i to je kao i sve ostalo mac sa dve ostrice jer nije to samo stanemo na traku pa trcimo dok ne padnemo u nesvest.Ja tebi preporucujem za pocetak mozda cak i brzo hodanje ali drzis jedan te isti tempo od pocetka do kraja.
Mislim da sam vec negde u prethodnim postovima pisao da je najbolje prvo rad u teretani sa tegovimai to oko50min do sat vremena jer tek onda aktiviras trosenje masnih depoa a sve dotle trosis nesto drugo i nema efekta jer skladista masti se ne aktiviraju kao energija koju tvoj organizam treba da trosi tokom treninga.
Kada zavrsis trening sa tekovima odmah krenilagano kardio oko 40min i to bi bio pun pogodak.
Ne zanosi se toliko koliko si kalorija uneo vec jedi kvalitetno.Izbacuj lose navike i ubacuj zdravije.Moras malo stisnuti zube i raditi sve kako treba.
To za proteine je donekle tacno ali nije to kod svih nas isto.Nekome to deluje dobro nekome ne ali gledaj da ako ga uzimas da to bude sa sto manje secera i hidrata a sa sto vise proteina.
Sačuvana
axel90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3012 poslato: Februar 22, 2016, 10:00:23 pre podne »

Dobro razumem,neke preporuke oko ishrane sta kako i kada?
posto si rekao da ne radim nikakvu dijetu nego vec da pratim svoje telo sta govori ...da ne gledam ketogenu ili atkinsonovu dijetu nego vec kako sem mesa i povrca ,belance,ovsene,ella pored toga bademi lesnici su dozvoljeni i sta jos? Hvala
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #3011 poslato: Februar 22, 2016, 09:53:19 pre podne »

Ćao
Rekao si mi pre da kada radim kardio da radim sporeg intenziteta,pa me zanima na traci pošto su mi veći koraci da ja trčim ja trebam da povećam do 7,5 da bi mi to bilo tek početak trčanja ,ovo ostalo mi je sve brzi hod,a na 6 mi je npr super,ali nznm kako da odrredim tačno šta da mi bude 50%-70% intenzitet na traci i da traje duže i dali da gledam to što piše na traci za kalorije koliko se skinulo za odreĂ°eno vreme? Pošto mi na brzinu 6 na 30min izbaci tu oko 174kcal ,al sam onda već crko tj umorio se,a ne znam dali da držim na npr na 5icu i da trčim duže vremenski ili kako da radim to me zbunjuje ? O.o
I što se ishrane tiče danas odmah čim sam ustao pojeo sam 1 mandarinu i 2-3oraha odprilike i naravno popio sam whey sa 3dc mleka.
Doručak u 9h 1 tunjevina sa povrćem 185gr ,ali nisam našao na njega ne piše koliko kalorija ima ,na običnoj tunjevini na 100gr piše da ima 254kcal,a konzerva samo ribe ima 120gr a ovo ima ipak više iako i ovde ima taj sos od paradajza,1 čašica kiselog mleka 180gr 100gr ima 54kcal,i umesto ovoga ću ellu ali ovo sam imao tu na poslu a nisam želeo da je bacim somborski sir 2 kocke odprilike 93,75kcal...ovo mi je bilo današnji doručak.
Za ručak juče sam imao supu od mesa sa povrćem i špagete stime što sam to pojeo jedan veći tanjir mogu da kažem da je tu izmedju 200-250gr bila ta porcija,a za večeru pošto nisam bio uopštenom gladan pojeo sam pola šake sa bademom,lešnikom,i indijski-brazilski i našim orahom a pre toga tj posle treninga whey sa glutaminom i bcaa i pre spavanja whey sa mlekom naravno.
Ali mi je shrana bitna...što se tečnosti tiče na poslu pijem tu nekih 1l čaja a kod kuće ne merim ali kada ožednim celu času od 2dc popijem i tako da nekih 2l vode još popijem kod kuće onako komotno :)
Krenuo sam da računam jer me je zanimalo količina koliko pojedem na dan u kaloriji da gledam da smanjim da bude makar za početak do 2000kcal iako msm da ne jedem mnogo više.
I još nešto dali je istina to da neki protein kada popiješ ti samo proĂ°je kroz organizam i ne deluje na tebe i da se to primeti odmah prvom uzimanju?
Kao da si popio šejk a da ti mišići nisu ništa osetili od toga,a da npr neki drugi protein kada popiješ onda odmah osetiš da si popio i osećaš se onako osvežavajuće? O.o
Ovo za ishranu ne znam ,preporuči mi nešto neke izmene ,jer znam da ima... inače voće nisam baš dugo jeo i tada rano ujutro nit imam mnogo vremena a i prija mi da pojedem tako neku voćku iako znam da je banana kalorična,ali opet je bolje valjda nego neka čokolada ,a te kafe to su ujutru pijem tursku sa dve kašike šećera,bez ne mogu baš jer ne volim i tu oko 12h pijem ako pijem nes 3u1,i ponekada popijem i uveče ali to samo ponekada :)
I nekako bi mi bilo mnogo lakše da jedem neko meso nego te orašaste plodove ,i dali je bolje piti domaće mleko nego mleko u tetrapaku od 0,5% iako znamo da je taj sa manje masti ali je dodato boja dabi bila bela tj prašak? Pošto imam mogućnosti da pijem pravo i domaće mleko. :)
I kada sredim ishranu ,npr 1800kcal na dan da držim za neki početak dali bi igralo bolju ulogu da krenem da pijem sagorevač ili bi to treablo da smanjim na 1600-1700Kcal,ali opet ja ne mogu uvek jedno te isto da jedem,to je provereno kod mene jer sam probao i na kraju mi uvek ne bude dobro jer mi se zavrti u glavi...mogu da vidim da ubacim još 2 obroka ali opet ne znam tačno šta ,pa mi polako odgovaraj na pitanja kako stižeš :)

Prvo cu ti komentarisati same slike i trenutnu formu:
Ovde ima mnogo posla i to bicu realan zaista puno posla.Visak je i vise nego evidentan i treba debelo zasuci rukave i krenuti odmah sa pravilnom ishranom jer vremena za gubljenje nema.
Ti pod hitno moras stisnuti zube i krenuti da se hranis kako treba ako zelis rezultate.
Sto vise manjih obroka ali kvalitetnih da prvo ubrzas metabolizam.
Stomak ti je najveci problem i tu ima dosta vode i masti.
Ali ne treba ocajavati vremenom i cvrstom voljom sve se to moze srediti.
Sačuvana
axel90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3010 poslato: Februar 21, 2016, 05:21:32 posle podne »

Izvoli slike:
Sačuvana
axel90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3009 poslato: Februar 21, 2016, 03:46:18 pre podne »

Oke vazi hvala ti ,sacekacu da mi ogovoris u celosti. Cilj mi je da skinem svo sala sa sebe i posle bi najverovatnije otisao na masu ali bez gainera :)
Voleo bi da znam sta tacno smem od hrane da jedem,da ne idem na dijetu jos? a posle bi isao na cistu proteinsku dijetu jer mi je to nekako najlakse nema toliko racunice ,sem mesa sta bi mi sve preporucio da smem da konzumiram  ellu si vec rekao i povrca a koliko ugljeno hidrata i kada u toku dana? bademi lesnici dali su dozvoljeni za jednu zamenu obroka ili i ne bas?
Ovako sto se tezine tice u tereteani mogu da dizem ,a i nekako sam uvek isao na to da mogu uve sve vise i vise da dizem,tj da snage imam,vreme mi je malo zeznuto...
ujutu cim ustanem moram nesto da pojdem...dorucak mogu u 9 ...mozda neke bademe-lesnike-orahe u 12h a u 15h rucak pa trening u 16h i posle njega tj trening sa kardijom pa posle tu oko 18h mozda malo ranije zavisi vecera i naravno supsi sve to ,...ali ovako bi mogao sto se tice razmaka u ghrani vremenski ali opet,na poslu ne mogu bas da pecem jaje drugo sedeci posao u kancelariji radim cisto da napomenjem :)
Slike cu videti sutra da stavim,ali nisam bas u najboljoj kondiciji TwinSix ali stavicu od ispred gornji deo tela i sa strane :)
Hvala unapred Zoltane Pozdrav
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #3008 poslato: Februar 20, 2016, 11:54:32 pre podne »

@ axel90  od ponedeljka cu detaljno odgovoriti na tvoj veliki post jer tu bas treba da se pise a sada nisam u mogucnosti.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #3007 poslato: Februar 20, 2016, 11:53:26 pre podne »

1.Zolti jel mozes da kazes kako spremas pirinac i jel znas fazon onako da se razdvaja da ne bude kao kasa?
2.Koji jos izvore uh konzumiras?
3.I jel ima isto neki fazon kad baris jaja ja uvek pola jajeta bacim sa ljuskom nikad da se lepe odvoji, i jel jedes nekad pecena, kajgana i to?

1.Fazon je da kupis okrugli i taj se uglavnom ne lepi i bude ok.Ja ga kuvam tako sto je otprilike prst do dva vode iznad pirinca u serpi.Cim pocne malo da vri odmah pocni sa mesanjem da se ne uhvati dole a i tim mesanjem ti ces spreciti da se lepi.Kada vidis da nema vode vise samo sklonis promesas jos jednom dobro poklopis i ostavis jos nekih pet do deset minuta tako.Posle bi trebalo da je ok.
2. U zavisnosti od perioda..kada sam na definiciji uglavnom samo pirinac i ovsene...na masi idem i krompir i ponekad kinuo i testo ali to redje.
3. Jaja dobro treba skuvati jedno pet minuta u vreloj vodi i onda odmah izvadis i stavis u hladu i bitno je da sto pre dobro ohladis.Tako bi trebalo to da bude uglavnom dobro.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #3006 poslato: Februar 20, 2016, 11:44:18 pre podne »

oke vazi hvala ti puno ,baziracu se na to :)
A reci mi ovako sada sam malo razgledao sta i koliko jedem na dan ,pa ovako npr jedan dan:
Znam da nije najbolje ,zato bi mi trebale neke preporuke
Prvi obrok užina...1 banana,2mandarine u 6h
doručak u 9 -1 tunjevina,kiselo mleko 1 piksla ta mala,ella sir,mozda parče proje pored,ali domačinske bez kvasca i ražano brašnom
ručak,belo meso 2parče mesa,pire salata
isto to za posle trening i u toku dana dva nesa 3u1
2071kcal
al stime što ponekada dodam i šaku orasastih plodova

Odmah na pocetku vidim dosta gresaka sto se tice ishrane pogotovu ukoliko je to period rada na definiciji.Mada i da je na masi ovo je nekako mrsavo i realno slabo.
Ne znam jesi citao moje postove u temamam ovde u mom delu foruma? jako sam detaljno pisao o svemu o mojoj ishrani na definiciji kao i masi.
Tvoja ishrana od pocetka kada ustanes je po meni greska.Savetujem ti mozda kombinaciju whey proteina sa ovsenim pahuljama.Ja to trenutno radim i napravim povecu kolicinu i onda na svakih pola sata sat jedem do rucka.Ima tu jos varijanti moze i neko nemasno meso sa malo pirinca ili salatama.Voce i nije bas neki izbor ali i to zavisi kome sta odgovara.Ja ti pisem iz mog iskustva .
Kiselo mleko izbaci,ella sir je dobra opcija..peciva izbegavaj ili smanji pa prati napredak.Protivnik sam toga da se odmah rigurozno sece jer je to sok za svaki organizam i coveka uopste.
Gledaj da imas jos nekoliko obroka sa kvalitetnim mesom ,malo hidrata i salata u toku dana.Uvece odlicna opcija ella sir sa belim mesom ili ribom,malo salata.
Imas i varijantu da na primer u ella sir stavis protein isto je odlicno.
Sačuvana
acala
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3005 poslato: Februar 19, 2016, 09:28:00 posle podne »

1.Zolti jel mozes da kazes kako spremas pirinac i jel znas fazon onako da se razdvaja da ne bude kao kasa?
2.Koji jos izvore uh konzumiras?
3.I jel ima isto neki fazon kad baris jaja ja uvek pola jajeta bacim sa ljuskom nikad da se lepe odvoji, i jel jedes nekad pecena, kajgana i to?
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3004 poslato: Februar 19, 2016, 01:43:54 posle podne »

Ja se izvinjavam što se ubacujem, ovo je Zoltanova tema i dugo baš pratim prepisku, Axel90 da li moĂ°eš da postaviš neke slike svoje forme?
Sačuvana
axel90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3003 poslato: Februar 18, 2016, 12:20:29 posle podne »

Ćao
Sačuvana
axel90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3002 poslato: Februar 17, 2016, 01:08:35 posle podne »

oke vazi hvala ti puno ,baziracu se na to :)
A reci mi ovako sada sam malo razgledao sta i koliko jedem na dan ,pa ovako npr jedan dan:
Znam da nije najbolje ,zato bi mi trebale neke preporuke
Prvi obrok užina...1 banana,2mandarine u 6h
doručak u 9 -1 tunjevina,kiselo mleko 1 piksla ta mala,ella sir,mozda parče proje pored,ali domačinske bez kvasca i ražano brašnom
ručak,belo meso 2parče mesa,pire salata
isto to za posle trening i u toku dana dva nesa 3u1
2071kcal
al stime što ponekada dodam i šaku orasastih plodova
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #3001 poslato: Februar 15, 2016, 11:21:11 pre podne »

Čist whey je uvek bolja opcija za posle treninga a blendovi za izmeĂ°u.Sve zvisi šta je kome cilj.
Moj ti je savet da ništa drugo ne ubacuješ već da pojačaš unos samih BCAA u prahu jer su najbitnije.
Sačuvana
axel90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3000 poslato: Februar 13, 2016, 07:35:44 pre podne »

Dobro znaći glutamin i bcaa bez ukusa u prahu brend do brenda nema neke velike zanemarljive razlike i jedan i drugi mogu uvek da dodam i da pijem u većim dozama što je dobro i mogu i aminox . Razumeo sam :)
A whey sledeći što budem uzeo da gledam da je čist whey da nije blend za još bolji izbor tako?
Ne znaš  možda kad će da bude neka isteka roka tu u pansportu na 1kg bcaa? da ima popust :D ( pošto znam da može posle još 6meseci posle isteka roka da se popije,pa da se odmah napunim sa 2-3kg bcaa i glut :)
Pa ništa hvala ti znači mogu u kupovinu bcaa i glutamina :)
Bi mi beta alanin ovde pomogao ili čist l-leucine možda?
Što se ishrane tiče sredio sam je malo,gledam da ne jedem junk food ,ali još imam 3 čvrsta obroka na dan ...samo sam povečao malo obroke umesto 1 parče mesa jednom 1,5 :)
Kao što si rekao polako ću vremenom kako ne bi napravio kontra efekat :) ;)
Hvala ti puno :)
Sačuvana
Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 206 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.185 sekundi sa 18 upita.