TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398419 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 05:27:16 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 7 8 [9] 10 11 12 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: POVREDA RAMENA NA BENCHU!  (Pročitano 59849 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #59 poslato: Februar 22, 2011, 05:16:42 posle podne »

bravo!  :D
što se terapija tiče, u lečenju je 50% vera, a ostalo uradi medicina...  ;D
.... ne, stvarno, ako je upala pripoja fizikalne terapije mogu uraditi dosta..
Sačuvana
chevelle
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #58 poslato: Februar 22, 2011, 09:12:59 pre podne »

Malo sam ih skratio zbog terapija, da ne idem bas kao pecinski covek  ;D
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #57 poslato: Februar 22, 2011, 01:31:36 pre podne »

..... a dobio dlake  ::)
Sačuvana
chevelle
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #56 poslato: Februar 22, 2011, 01:15:09 pre podne »

Danas sam bio tek na prvoj terapiji. Malo sam skeptican sto se toga tice. Ako mi nisu pomogle injekcije, cisto sumnjam da ce mi pomoci neka ne vidljiva sila, poput magneta  ;) ... ali nista me ne kosta da probam ... sem 1.000 din  :D Zaista se nadam da ce ovo uspeti, jer ja vise ne mogu bez treninga, propao sam skroz. Mrzi me da slusam u teretani kako sam oslabio i kako sam izgubio tbusnjake  ;D
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #55 poslato: Februar 21, 2011, 08:47:23 posle podne »

Uradi magnet ako mozes, jer se jedino tu moze videti sta nije u redu sa ramenom. Meni je magnet zakazan tek za Jun  :o

Alex, kako napreduju terapije?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #54 poslato: Februar 21, 2011, 07:12:33 posle podne »

bol na pritisak pri spavanju posebno pri podizanju ruke iznad glave ukazuje na impigment sindrom (sindrom sudaranja u zglobu ramena) i  burzitis ili entezits mišića rotatora ramena... Probaj ice power gel na bolno mesto pre spavanja (ako imaš bolova), jačaj spoljne rotatore ramena i izbegavaj podizanja iznad glave (dešava se impigment u tom pokretu).
...javi rezultate
 :)
Sačuvana
daredevil86
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #53 poslato: Februar 19, 2011, 04:46:34 pre podne »

Ja i dalje ne treniram jos od 1 decembra. U toku dana je sve ok ne osecam da me boli rame ali evo sta sam primetio. Kada legnem da spavam na onu stranu gde mi je zdravo rame i pokusam da pomerim levu ruku na kojoj mi je povredjeno rame tada osetim bol. Kada samo pokusam da je podignem na gore, ali to se desi bas kada sam skroz opusten vec na pola sna. Ovako sad budan da legnem to necu osetiti. To mi se desi tek kad mi se skroz opuste misici i posle svako naprezanje koje bi pokusao tom rukom osetio bih da me rame zaboli...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #52 poslato: Februar 18, 2011, 02:20:02 posle podne »

Sto je najgore ne znam kako sam se povredio postoji vise mogucnosti ali mislim da je na benchu,s obzirom da je to bilo pre leta,ja sam na letu radio zgibove i sklekove neko vreme,posto je bol bio prisutan prestao sam a rame mi je pre skljocalo na prednjem delu a sad na zadnjem o.O doktor kaze da skljocanje nista ne znaci,skljoca pa skljoca...Preko leta nisam mogao da spavam na levom boku jer kada se probudim skoro cela leva strana mi se ukoci.U teretanu nisam isao od pocetka leta :/ misici su mi naravno opali i jedva cekam da se vratim u formu...poslednjix nzm koliko mozda 4 meseca nisam radio nista za ramena i gornji deo a mozda i vise :( pa sam odlucio da radim ove vezbe http://www.building-body.com/ne-dozvolite-da-vas-zaustavi-ozljeda-ramena.html jer mislim da nema smisla da toliko dugo ne radim nista....al samo mi krivo sto nisam radio magnetnu rezonancu i nzm dal da je radim...

Bol pri spavanju je posledica burzitisa ramena i iritacije pripoja tetive, vežbe koje si okači su ok!
Ako problem traje više meseci i pored terapije i modifikacije u treningu.... uradi magnet - jedino tako dobijamo pravu sliku šta se tačno dešava u ramenu.
Naravno, nije svejedno ni ko očitava magnet...
u suštini mislim da je kod tebe problem sa burzom i rotatorima i da bi trebalo da bude ok. Tako da nemoj žuriti sa MRI.
Najvažnije: postepenost u treningu, jačaj rotatore, istezanje na kraju!

Lep pozdrav  ;)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #51 poslato: Februar 18, 2011, 02:11:09 posle podne »

Pozdrav svima,nov sam na forumu...evo da se prikljucim temi,i ja vucem povredu ramena vec duze vreme negde oko 9 meseci,radio sam rendgen i ultra zvuk,na UZ nalazu pise:postoji hipoehogena zona u predelu subdeltoidne burze koja odgovara upalnoj rekaciji tetive subscapularisa,a supra i infraspinatus intaktne...to je radjeno jos u septembru...isao sam i na terapije ali samo nedelju dana...kada stavim ruku uz telo i pomerim na desno cuje se kao neko preskakanje skljocanje,mada se skljocanje cuje i na zadnjem delu ramena...zanima me dal neko zna koliko traje ovakva povreda i sta raditi da prodje,ja sam poceo da radim vezbe za jacanje rotatora?hvala

Radi se o povredi po tipu impigment-a gde bude iritiran neki od pripoja rotatora (u tvom slučaju subscapularis) kada odreaguje burza (nastane upala burze - burzitis). To je problem koji sa odmorom, fizikalnom terapijom, i malo strpljenja, bude saniran. Jako je važno da se istežeš na kraju teninga (zbog balansa prednijh i zadnjih grupa mišića ramena i rotatora), kao i da obavezno jačaš spoljne rotatore (zbog balansa takodje).
btw, škljocanje može biti i zbog neistegnuosti mišića...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #50 poslato: Februar 18, 2011, 02:04:37 posle podne »

Ja vise ne znam sta da radim. Povredu sam zaradio pre 3 meseca, a gornji deo tela nisam radio 3 nedelje. Primio sam drugu injekciju, malo je lakse, ali cim pocnem da radim nesto sa rukom, bol se povrati  :'( Ne mogu vise ovako, tri meseca treniram kao neka baba. Sav trud koji sam ulozio, sada propada  ... vec je propao :'( Dosadilo mi je da radim samo noge! Danas idem u teretanu sa namerom da pokidam rame! Kontam, ako ucinim jos gore, pre ce me izleciti doktori  ::) Na magnet treba da cekam do Juna, pa ako je potrebna operacija, koliko onda jos da cekam!? Ovako ce sve ici po hitnom postupku  ;D

Alx, glavu gore, malo više optimizma  :)
Najvažnje je da ne pokidaš ništa, ostalo će se smiriti! Video si, verovatno je upala pripoja na korakoidu brachialisa ili pectoralisa minora. Fizikala,postepeno jačanje sa akcentom na rotatorima!
Uradićeš magnet pa ćemo videti, mislim da je ok!
pozz  ;)
Sačuvana
chevelle
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #49 poslato: Februar 17, 2011, 10:41:49 pre podne »

Uradi magnet ako mozes, jer se jedino tu moze videti sta nije u redu sa ramenom. Meni je magnet zakazan tek za Jun  :o
Sačuvana
Fnatic94
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #48 poslato: Februar 15, 2011, 07:51:38 posle podne »

Sto je najgore ne znam kako sam se povredio postoji vise mogucnosti ali mislim da je na benchu,s obzirom da je to bilo pre leta,ja sam na letu radio zgibove i sklekove neko vreme,posto je bol bio prisutan prestao sam a rame mi je pre skljocalo na prednjem delu a sad na zadnjem o.O doktor kaze da skljocanje nista ne znaci,skljoca pa skljoca...Preko leta nisam mogao da spavam na levom boku jer kada se probudim skoro cela leva strana mi se ukoci.U teretanu nisam isao od pocetka leta :/ misici su mi naravno opali i jedva cekam da se vratim u formu...poslednjix nzm koliko mozda 4 meseca nisam radio nista za ramena i gornji deo a mozda i vise :( pa sam odlucio da radim ove vezbe http://www.building-body.com/ne-dozvolite-da-vas-zaustavi-ozljeda-ramena.html jer mislim da nema smisla da toliko dugo ne radim nista....al samo mi krivo sto nisam radio magnetnu rezonancu i nzm dal da je radim...
Sačuvana
chevelle
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #47 poslato: Februar 15, 2011, 06:51:58 posle podne »

9 meseci  :o Pa je l' treniras? Kako si se povredio?
Ja sam sinoc bio na treningu i naravno, bolelo me je rame. Primetio sam da me boli uglavnom za vreme treninga. Danas opet nista, samo osetim povremeno "skljocanje" i bol dok mi rame ne "skljocne". Kad cujem "klik", rame kao da se vrati na mesto i bol popusti  :-\
Ultrazvuk cu verovatno ovih dana da uradim i ako mi je ortoped rekao da se na ultrazvuku nista nece videti. Idem kod sportskog, pa da cujem i njegovo misljenje.
Sačuvana
Fnatic94
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #46 poslato: Februar 15, 2011, 10:02:49 pre podne »

Pozdrav svima,nov sam na forumu...evo da se prikljucim temi,i ja vucem povredu ramena vec duze vreme negde oko 9 meseci,radio sam rendgen i ultra zvuk,na UZ nalazu pise:postoji hipoehogena zona u predelu subdeltoidne burze koja odgovara upalnoj rekaciji tetive subscapularisa,a supra i infraspinatus intaktne...to je radjeno jos u septembru...isao sam i na terapije ali samo nedelju dana...kada stavim ruku uz telo i pomerim na desno cuje se kao neko preskakanje skljocanje,mada se skljocanje cuje i na zadnjem delu ramena...zanima me dal neko zna koliko traje ovakva povreda i sta raditi da prodje,ja sam poceo da radim vezbe za jacanje rotatora?hvala
Sačuvana
chevelle
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #45 poslato: Februar 14, 2011, 04:01:54 posle podne »

Ja vise ne znam sta da radim. Povredu sam zaradio pre 3 meseca, a gornji deo tela nisam radio 3 nedelje. Primio sam drugu injekciju, malo je lakse, ali cim pocnem da radim nesto sa rukom, bol se povrati  :'( Ne mogu vise ovako, tri meseca treniram kao neka baba. Sav trud koji sam ulozio, sada propada  ... vec je propao :'( Dosadilo mi je da radim samo noge! Danas idem u teretanu sa namerom da pokidam rame! Kontam, ako ucinim jos gore, pre ce me izleciti doktori  ::) Na magnet treba da cekam do Juna, pa ako je potrebna operacija, koliko onda jos da cekam!? Ovako ce sve ici po hitnom postupku  ;D
Sačuvana
Stranice: 1 ... 7 8 [9] 10 11 12 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.125 sekundi sa 18 upita.