TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398419 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 05:02:10 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 ... 12 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: POVREDA RAMENA NA BENCHU!  (Pročitano 59836 puta)
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #134 poslato: April 13, 2011, 11:27:35 posle podne »

Ok, mada me interesuje šta je obajšnjenje? MEhanizam mene interesuje doc! :) Ako te ne mrzi voleo bih da čujem, kako stvarno ne mogu da se upuštam sad i u to. U nekoj genetici, mikrobima i signalnoj transdukciji sam do guše. ;D
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #133 poslato: April 12, 2011, 12:23:06 pre podne »

Meni u celoj toj priči ne pada na pamet kako magnetno polje ili zračenje laserom može da ubrza oporavak? ???

Bio, nauka dokazala  ;)
« Poslednja izmena: April 12, 2011, 12:58:59 posle podne od strane Ognjen Pedja Tutorov » Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #132 poslato: April 12, 2011, 12:19:29 pre podne »

Meni u celoj toj priči ne pada na pamet kako magnetno polje ili zračenje laserom može da ubrza oporavak? ???
Meni su rekli da ubrzava protok krvi kroz tkivo nesto tako kao x)
Kontam da pomaze kod nekih povreda ali ne KOD SVIH.. A oni te salju na to slomio ti ruku, uganuo rame, imao trkacko koleno ili te boli bruh... Sto je apsurd...

...bruh ne može :)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #131 poslato: April 12, 2011, 12:17:31 pre podne »

Tesko mi je da poverujem u te magnete i lasere. Pogotovu ova devojka sto mi radi terapije, samo smota taj magnet i tako mi to stavi na rame. Na drugim mestima mi obmotaju rame magnetom  ::) A tek sto sam skeptican prema laserima ... suvise su mi sci fi ;D
  Brate razumem te, mesec dana sam isao na terapije za koleno.. magnet i struja haha... U fazonu pomoglo mi je nista x)   Bol je isti bio dok nisam krenuo sa korektivnim vezbama : )

pfps - fizikala smanji tegobe, korektivne vežbe definitivno  ;)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #130 poslato: April 12, 2011, 12:15:15 pre podne »

Veruj mi ovo iz Domova zdravlja ne pomaze nista... Tj govorim za moj slucaj "trkackog kolena" : )
Te lasere nisam probao, kontam da su bolji-moderniji

kod pfps fizikalna terapija može da privremeno smanji bol i otok kolena, ali rešenje problema je jačanje kvadricepsa tj. pravilna pozicija čašice (tako da fizikala u tom slučaju nije definitivno rešenje nego korektivne vežbe).
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #129 poslato: April 12, 2011, 12:09:43 pre podne »

Pozdrav! Nekoliko dana sam bio busy, a vidim da se priča razvila....
Dakle, za uspešno lečenje je potrebno ispuniti princip:
tačna dijagnoza + adekvatna terapija
.... uz to povoljno je imati i nešto sreće (to se može reći  - lečenje pomaže organizmu da svojim snagama pobedi bolest  :o )

e sad, imamo nekoliko primera:
- pogrešna dijagnoza + dobra terapija (ali za tu dijagnozu)  :(
- dobra dijagnoza + loša terapija  :(
- pogrešna dijagnoza + loša terapija  :(
- najvažniji primer - idem na fizikalu i malo vežbam (da vidim kako reaguje rame, koleno....) - da li se neko prepoznao  ???
.......  >:(
Fizikalna medicina podrazumeva kombinaciju većeg broja agenasa u oporavku tkiva od povrede. Te kombinacije imaju svoj redosled, svaka od njih svoje mesto i razlog (prema mehanizmu kako deluju na tkiva). To podrazumeva:
1. sprečavanje pogoršanja nastale povrede (nastanak hematoma, otoka, pogoršanje nastale rupture, fisure....)
2. uklanjanje otoka, hematoma, bola
3. podsticanje regeneracije oštećenog tkiva
4. podizanje mišićne snage i elastičnosti
5. propriocepcija

U zavisnosti od vrste povrede daju se različite terapije (kombinacije terapija) u dužem ili kraćem trajanju, da bi se to kombinovalo sa kineziterapijom (vežbe pokreta - snage, elastičnosti.....).
Rehabilitacija povrede je postupak od trenutka nastanka povrede i početka lečenja, do povlačenja tegoba i vraćanja sportiste u pun trening. To
i onda piše na forumu..... fizikalna medicina bez veze  :o ne zaboravite - svi vrhunski sportisti vrlo često tokom karijere imaju razne vrste fizikalnih tretmana (laser, ultrazvuk, magnet, struje...) i one im pomažu i omogućavaju da iznesu napore treninga i takmičenja, kao i da naprave rezultate kojima se divimo!  Metode fizikalne medicine imaju različite efekte na organizam..... a kad čovek udje u tu priču, to je cela nauka  ;)
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #128 poslato: April 11, 2011, 09:00:22 posle podne »

Upravo tako.. cilj ej slično i kremama i IC lampama i slično povećati lokalno cirkulaciju (izazvati vazodilataciju) i na taj način ubrzat regeneraciju tkiva.
Ima tu još i nekih drugih (nedokazanih i manje dokazanih efekata)ali kapiram da se sve manje više svodi na vazodilataciju.
Sačuvana
NATURE
Napredni član
Van mreže Van mreže

Чекам васкрсење мртвих, и живот будућег веka

« Odgovor #127 poslato: April 11, 2011, 02:58:26 pre podne »

Meni su rekli da ubrzava protok krvi kroz tkivo nesto tako kao x)
Kontam da pomaze kod nekih povreda ali ne KOD SVIH.. A oni te salju na to slomio ti ruku, uganuo rame, imao trkacko koleno ili te boli bruh... Sto je apsurd...
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #126 poslato: April 10, 2011, 11:19:15 posle podne »

Sačuvana
NATURE
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #125 poslato: April 10, 2011, 09:20:15 posle podne »

Veruj mi ovo iz Domova zdravlja ne pomaze nista... Tj govorim za moj slucaj "trkackog kolena" : )
Te lasere nisam probao, kontam da su bolji-moderniji
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #124 poslato: April 10, 2011, 03:50:16 posle podne »

Iskreno metode fizikalne edicine su nepotpune, kao i medote svake druge grane medicine - nekad uspemo da pomognemo, nekad ne.
Ali od ljudi sam više čula da pomogne Biotron infracrvena lampa nego magneti...
Sačuvana
NATURE
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #123 poslato: April 09, 2011, 10:22:51 posle podne »

Tesko mi je da poverujem u te magnete i lasere. Pogotovu ova devojka sto mi radi terapije, samo smota taj magnet i tako mi to stavi na rame. Na drugim mestima mi obmotaju rame magnetom  ::) A tek sto sam skeptican prema laserima ... suvise su mi sci fi ;D
  Brate razumem te, mesec dana sam isao na terapije za koleno.. magnet i struja haha... U fazonu pomoglo mi je nista x)   Bol je isti bio dok nisam krenuo sa korektivnim vezbama : )
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #122 poslato: April 09, 2011, 08:22:21 posle podne »

Definicija uspešne terapije je da smanjuje tegobe - šta je to nije važno samo da ti ne škodi.. prema tome šibaj sa tim što ti pomaže i ne misli dalje
Sačuvana
chevelle
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #121 poslato: April 09, 2011, 04:33:51 posle podne »

Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #120 poslato: April 09, 2011, 02:49:39 posle podne »

Nzm, možda ima neka fora, ali meni iskreno na osnovu sastava liči na gubljenje para. Mada ako te radi - (pa makar i placebo) kidaj samo. ;) Drugo, nije nemoguće da terapija uraĂ°a plodom. Za te stvari ipak treba vremena.
Sačuvana
Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 ... 12 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.122 sekundi sa 18 upita.