TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398406 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 12:38:04 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 12 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: POVREDA RAMENA NA BENCHU!  (Pročitano 59805 puta)
NATURE
Napredni član
Van mreže Van mreže

Чекам васкрсење мртвих, и живот будућег веka

« Odgovor #149 poslato: April 28, 2011, 02:57:38 posle podne »

:/ 

Zao mi je kad cujem za ovakve situacije....
Sačuvana
chevelle
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #148 poslato: April 28, 2011, 02:21:55 posle podne »

Samo da preporucim svim ljudima iz Zrenjanina, da ne idu kod Dr. Lukica (Sportrehamedica), samo ce vam oduzeti pare i vreme! Posle terapija, bol se vratio, a nisam ni poceo da treniram! Sve je isto kao prvog dana (22. Novembra) PUN MI JE K* SVEGA!

Zamolio bih admine da obrisu moj acc, jer ja ovde vise nemam sta da trazim

Hvala
Sačuvana
chevelle
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #147 poslato: April 22, 2011, 11:34:39 pre podne »

Dr. Lukic je uradio kontrolni ultrazvuk u utorak i kaze da je tetiva sada cela. Rekao mi je da jos desetak dana radim vezbe sa thera-bandom, a pre toga da zagrejem rame termoforom. Osetim bolove u ramenu jos uvek, ali cim odradim te vezbe, bol kao da je rukom odnet, ali to traje jako kratko  :-\ Bilo koje druge vezbe kad bih radio, npr. sklekove, ramena ili zgibove, bol je i dalje tu, kao i prvog dana.
Takodje je rekao da on ne vidi nikakav razlog zasto se ja Maja ne bih vratio normalnom treningu, naravno sa manjim kilazama u pocetku, uz postepeno povecevanje kilaze.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #146 poslato: April 20, 2011, 10:20:25 posle podne »

druže, čekamo nalaz magnetne rezonance... ako hoćeš možemo da se nadjemo u teretani da ti pokažem program vežbi....
Sačuvana
chevelle
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #145 poslato: April 19, 2011, 11:16:56 pre podne »

Evo ovako, danas mi je poslednja terpaija kod sportskog. Uradicu kontrolni ultrazvuk i to je to. Kako doktor kaze, on je zadovoljan kako se stvari odvijaju i mogao bih da se vratim u teretanu vec Maja, jer kako on vidi ja sad imam "pun pokret" ramena  :-\ Nisam hteo nista da mu govorim, ali ja sam imao pun pokret ramena i za vreme povrede. Bar ti to znas, Pedja. Ti si me takodje pregledao. Mene jos uvek boli rame pri nekim pokretima, npr. kad skidam ili oblacim majicu. Kad pokusavam da dohvatim nesto iza ledja ili ne daj Boze da probam da radim obicne sklekove. Doktor kaze to je normalno  ::) Zasto mi onda to nije rekao pre pocetka terapija, pre tih 7.000 din sto sam dao  :-[ Ne mogu reci da mi nije ni malo bolje, ali mogu reci da mi je povreda na istom nivo da me spreci da treniram  :'(

Vise informacija kasnije ...
« Poslednja izmena: April 19, 2011, 11:18:53 pre podne od strane chevelle » Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #144 poslato: April 18, 2011, 11:05:20 posle podne »

:) drago mi je da si dobro.
odlično si napisao - tu je rešenje problema! dobar warm up, postepenost u treningu, istezanje na kraju. obavezno jačati rotatore ramena.
ukoliko se pojavi bol u ramenu, uveče pre spavanja namažeš ice power gel, nekoliko dana smanjiš opterećenje. ako ti je rame slaba tačka moraš obratiti pažnju na njega, ali sa dobrim radom problem može biti rešen  ;)
Sačuvana
Arlovski
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #143 poslato: April 17, 2011, 09:39:44 posle podne »

Doktore, meni je rame skroz ok !? da kucnem o drvo. Naime, uz zagrevanje po video klipovima koje sam ovde video i postepeno povecavanje broja ponavljanja kod propadanja - prvi dan 5, pa onda 7,pa 10, pa 12 - do sadasnjih 20 u seriji, vise uopste ne osecam bolove. Ono sto mi se desava kao da mi je rovito rame, ali onakvih bolova jezivih vise nema vec skoro 2 nedelje.

Dakle, dobra forma svake vezbe, narocito negativni deo ponavljanja, bez brzanja i naglih pokreta uz dobro zagrevanje je bio kljuc moje "povrede". Ako nekome pomogne i ovo kao savet, Bogu hvala.

Sačuvana
Those who push themselves, and are willing to face pain, exhaustion, humiliation, rejection, or worse, are the ones who become champions.
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #142 poslato: April 16, 2011, 01:19:30 pre podne »

:)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #141 poslato: April 16, 2011, 01:16:42 pre podne »

71:23....
U lečenju sportskih povreda fizikalna terapija može biti osnovna (i glavna) ili pomoćna (pre i posle operacije) metoda lečenja. Fizikalna terapija podrazumeva primenu različitih agenasa (izvora), koji su pretežno veštački. U fizikalnoj terapiji kombinuje se dejstvo različitih energija: toplotne, mehaničke, električne, elektromagnetne, svetlosne.
Osnovne su sledeće metode:

1. Termoterapija

-Krioterapija - terapija hladjenjem (led, gel, oblozi...). smanjuje bol, metabolizam tkiva, protok krvi, propustljivost kapilara. Indikacija sveže povrede i akutni bol.
-Terapija zagrevanjem - podiže metabolizam, ubrzava protok krvi, uklanjanje štetnih materija, elastičnost kolagena, smajuje napetost mišića. indikacije: uvod u kineziterapiju, spazam mišića.

2. Ultrazvuk - smanjuje bol, povećava lokalni metabolizam i protok krvi, vaskuraizaciju, fagocitozu, smanjuje otok, podstiče biohemijske reakcije, sonoforeza (ubacivanje leka lokalno). indikacije - sveže povrede, ožiljci, povrede prenaprezanja.

3. Elektroterapija. Postoji mnogo vidova el teraije. Efekti su - smanjenje bola, regulacija protoka krvi, tonusa mišića, metabolizma, limfne drenaže, povećava lokalni metabolizam, smanjenje otoka, elektroforeza (lokalno ubacivanje leka).

4. Magnetoterapija - Smanjuje bol, otok, upalu, ubrzava regeneraciju, zarastanje kostiju.

5. Laser - stimuliše regeneraciju tkiva, zarastanje, smanjuje bolnost, stimulacija akupunkturnih tačaka).

Ovo je ukratko, a biće i članak na ovu temu......

mission acomplished 71:07 (Bio)......
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #140 poslato: April 15, 2011, 09:35:03 posle podne »

Čuj požuriš... Doktore, imate još 72 sata, a onda postaje gadno. :P ;D
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #139 poslato: April 15, 2011, 12:28:58 posle podne »

ok. Držim te za reč. ;)

a i Bio me drži u šaci (moram da požurim sa pisanjem)  :D
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #138 poslato: April 15, 2011, 12:27:46 posle podne »

Hvala Danijela, lepih reči nikada dosta  :) txt stiže uskoro...
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #137 poslato: April 15, 2011, 10:35:41 pre podne »

Insipirisana ovim postovima napisala sam kratak txt o metodama fizikalne medicine ali čekamo da nam PeĂ°a više kaže o tome.. ja sam teorijušto se tih metoda tiče, a on bogami zna i praksu :)
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #136 poslato: April 13, 2011, 11:41:13 posle podne »

ok. Držim te za reč. ;)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #135 poslato: April 13, 2011, 11:39:35 posle podne »

druže staviću par reči ovih dana o svim tehnikama (stigla me neka gužva ovih dana).... a jedan od sl članaka će biti detaljan  ;)
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 12 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.323 sekundi sa 18 upita.