TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397972 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: JamieLoYaK

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 09:34:09 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 16 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pitajte mene - ako znam odgovor neću ga kriti II deo  (Pročitano 62361 puta)
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #97 poslato: Januar 13, 2011, 07:21:58 posle podne »

To sa voćem... problem je u tome da ako ih jedemo na prazan stomak imaju i veći uticaj na rast šećera u krvi.. mada moram da priznam da to zaista nije toliko izraženo koliko se ljudi ovde boje voća... ja ih uglavnom preporučujem kao užinu pre podne, ali u tim slučajevima to su i dijete sa umerenim UH tj kad ima UH i u ručku... sa ok rezultatima :)

Sačuvana
senkovic
Napredni član
Van mreže Van mreže

Klub sportova snage "Senkovic"

« Odgovor #96 poslato: Januar 13, 2011, 03:08:51 posle podne »

Jer Alen kad pojede bananu postaje bananamen haha, mala sala ;-)
Sačuvana
Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san!!
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #95 poslato: Januar 13, 2011, 02:27:00 posle podne »

Jabuke posmatram kao UH i nešto vlakana. Znam da utiču na probavu, ali opet anekdotalno kao i ti što si načuo.

Jedem ih posle jela, kao i sve UH što jedem posle proteina i masti. Ovim usporavam varenje UH (bar se nadam) i usporavam skok insulina.

To je što se mene tiče kad je voće na dijeti u pitanju.
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #94 poslato: Januar 13, 2011, 01:10:05 posle podne »

Jel bi objasnio malo jabuke. Znamo svi da se savetuje da se pre jela jede voce jer se tada najbolje iskoristi, i meni i najvise prija pre jela, ali npr za jabuke sam ja kada sam bas bio skiny previse jeo uvece nakon vecere. Tako da ja mislim da ima nekog uticaja, oni kao da ciste stomak, glupavo receno, mislim sam bas na dosta mesta nasao da "struzu" ostatke u crevina i super su za crevnu floru pa valjda ubrzavaju metabolizam i jacaju imunitet.

Pa sta ti imas da kazes na to, ja stalno lupam glavu, a nikako da potrazim negde valjano :D

I jabuke ujutru na prazan stomak mislim da su fenomenalne!

p.s. ma banane su najbolje moguce voce, ja zivim na bananama, ujutru mazem na hleb i posle vecina treninga i u toku voznje ih jedem. narandze su takodje must, pogotovo sada zima kada ih ima na bacanje kod nas. (spomenuo sam da ovde u Portugalu u komsiluku mogu sa jedno 15 hektara da berem 10 razlicitih sorti :D)
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #93 poslato: Januar 13, 2011, 01:05:35 posle podne »

Nisam video da si napisao sta od voca konzumirate ti i Brankica.

Uglavnom jabuke i to posle doručka. U opciji je još i kivi, naradže, mandarine i slično sveže voće koje se trenutno može kupiti. Kad odradim baš jak trening onda pojedem i jednu voćku posle treninga, tad u opciju dolaze i famozne banane, za koje me Ognjen stalno proziva LOL
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #92 poslato: Januar 13, 2011, 01:03:40 posle podne »

Svaka cast Alene, kad procitam tako nesto da si sve varijante isprobao na sebi i tacno i precizno video kako sta deluje, onda nema sumnje. Nema rekla kazala.

Pa te proteine ne racunas kao kalorije, ili i sa njima je 2500 :)? Malo glupavo pitanje, ali ako unosis dosta proteina kroz suplemente ispadne da kroz hranu manje od 2000 kcal?

Ne, u ukupnu količinu ne ulazi prah, pošto se to svede na nešto malo oko 150kcal dnevno.BCAA i onako nema neke kcale tako da to ne računam. Računam samo dex ako i kad ju uzimam posle treninga.

Dnevno uzimam oko mericu i po i to pola merice pre treninga i jednu posle. Naravno i ovo varira po dnaima, kako se osećam u trenutku.
Sačuvana
senkovic
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #91 poslato: Januar 13, 2011, 11:03:03 pre podne »

Nisam video da si napisao sta od voca konzumirate ti i Brankica.
Sačuvana
Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san!!
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #90 poslato: Januar 13, 2011, 10:31:14 pre podne »

Svaka cast Alene, kad procitam tako nesto da si sve varijante isprobao na sebi i tacno i precizno video kako sta deluje, onda nema sumnje. Nema rekla kazala.

Pa te proteine ne racunas kao kalorije, ili i sa njima je 2500 :)? Malo glupavo pitanje, ali ako unosis dosta proteina kroz suplemente ispadne da kroz hranu manje od 2000 kcal?
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #89 poslato: Januar 13, 2011, 07:59:08 pre podne »

Pa kao prvo kalorije nisu toliko bitne koliko je izvor kalorija, el se slažemo. Kao drugo unosimo dosta BCAA, kreatina i glutamijna tokom dana, tako da to u mnogome sprečava katabolizam, za koji sam se ja inače uverio u mnoštvo primera da mnogo teže nastaje kod natural bildera, za razliku od nadopingovanih. Tačnije, većina dopingovanih bildera gubi previše mišića kad ne uzima hemiju tokom dijete. Znam da većina koristi da dobije masu, pa onda na dijeti prestanu i ode sve, pa čak i ono štp su imali pre kure.

Tako da kod naturalaca, ako se proteinski obroci rasporede tokom dana kako treba, neće biti velikih gubitaka, pogotovo ako se ide sa dovoljno masti i malo UH. Ovo je moje iskustvo kod mene i kod većine ljudi sa kojima sam radio, a da lako dobijaju kilažu.

Ja inače rastem na oko 3000 - 3500 kcal, kad dignem preko 4000 to znači da dobijam preko 2 kg nedeljno, dakle gojim se i ne dobijam ništa mišića.

Na ovoj dijeti sam pre dva meseca krenuo sa skidanjem kalorija i UH postepeno, tako da sam prvo sišao na 3000 i tako držao jedno mesec dana, pa onda lagano još mesec dana spuštao da bi sad došao do ~2500, a na kraju ću ići i niže, kad se dijeta prebaci samo na ribu. No količina proteina će samo da se povećava. Recimo sada sam na 250 gr dnevno, a kako se kalorije budu spuštale tako ću dizati količinu proteina dnevno dok ne doĂ°em do 320 - 350 gr dnevno. Tad će već biti kraj dijete i vreme da se pauzira i napravi novi plan, pa ćemo videti kako ide ;)
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #88 poslato: Januar 13, 2011, 02:15:15 pre podne »

Jel imaš ideju koliko kalorija na dan unosite?

Branka oko 1500, ja oko 2300-400, zavisi. Ponekad mi se desi da ne proračunam suplementaciju dobro pa proĂ°e par dana dok stignem da nabavim novu, tada padnemo za 100 kcal, ali to traje kratko.

Ti Alene unosiš 2400kcal dnevno??? SAMO??? Branka 1500kcal?!! A trenirate skoro svaki dan?
Ložiš nas...
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #87 poslato: Januar 12, 2011, 09:25:29 posle podne »

Branka oko 1500, ja oko 2300-400, zavisi. Ponekad mi se desi da ne proračunam suplementaciju dobro pa proĂ°e par dana dok stignem da nabavim novu, tada padnemo za 100 kcal, ali to traje kratko.

Čudi me kako ne gubite više na kg... svaka čast kako održavate masu sa tako malo kalorija...
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #86 poslato: Januar 12, 2011, 07:55:53 pre podne »

A kad lezete uvece?

Najkasnije u 22:30h. Većma oko 22:00, a dešava se da legnem i nešto pre. Zavisi koliko posla imam taj dan na računaru. Pošto ustajem u 6 ujutro, imam savršeno dovoljno vremena da obavim sve u toku dana. Branka sprema svu hranu za sledeći dan, prethodno veče i to nam omogući da se ne bavimo takvim sitnicama tokom dana. Obično radim po dva posla istovremeno, recimo dok sam u kancu odgovaram na poruke, održavam blog i postujem na forum. Posle 15:00 radim sa vežbačima, onda moj i Brankin trening što se završi negde oko 19:00, nekad i ranije i to je to.
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #85 poslato: Januar 12, 2011, 07:52:30 pre podne »

Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #84 poslato: Januar 12, 2011, 07:50:31 pre podne »

jel valjaju ove vezbe za trbusnjake http://www.youtube.com/watch?v=qXvNu6xxJk4 i jel dovoljno dva puta sedmicno da se rade

Vežbe ko vežbe su OK, ali za trbušnjake u korist bb su nepotrebne. Pogotovo što se izvode ove neke bočne varijante vežbi sa tolikim pomeranjem vrata da me boli kičma samo dok gledam kako radi. Tako da ako ti je cilj graĂ°enje trbušnjaka u svrhu popravljanja izgleda, onda zanemari ovaj trening.

Trbušnjaci inače ne rastu u masi nešto mnogo, tako da ih i ne treba raditi nešto previše bar kad je bb u pitanju.

Moje mišljenje je da tokom godine, kada se pokušava dobiti veća kilaža ili ti masa mišića, treba raditi vežbe koje stabilizuju trup, kao što su plank, side plank (sorry neki bukvalan prevod na srpski ti ne bi mnogo značio), kao i neke izometrijske vežbe kablovima i slično. Ove vežbe čuvaju zdravlje kičme, jer jačaju mišiće stomaka na taj način da radi svoju funkciju, a to je stabilizacija trupa. Tako će vežbač lakše da radi vežbe kao što su čučanj, mrtvo, potisci i slično.

Kad se procenat sala dovede dovoljno nisko, a po pravilo je to ispod 10%, trbušnjaci će se videti sasvim pristojno, a dovoljno je najviše dva meseca da se rade trbušnjaci sa samo dve do tri vežbe u opsegu od 12 - 15 ponavljanja da bi se uradili najbolje što može.

Tako da ti je moj savet da zanemraiš ovaj trening. Čak i ako ti trebaju neke od ovih vežbi zarad bavljenja nekim sportom, mislim da uvek imaš bolje opcije.
Sačuvana
senkovic
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #83 poslato: Januar 11, 2011, 04:57:51 posle podne »

A kad lezete uvece?
Sačuvana
Stranice: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 16 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.413 sekundi sa 18 upita.