TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397972 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: JamieLoYaK

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 09:27:58 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 16 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pitajte mene - ako znam odgovor neću ga kriti II deo  (Pročitano 62350 puta)
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #142 poslato: Februar 10, 2011, 04:21:35 posle podne »

Xenical je lek koji dovodi do blokiranja enzima koji razlažu masti u crevima što za posledicu ima značajno smanjenje apsorpcije masti. Šta ovo zapravo znači? Pojedeš pomfrit, on se vari u stomaku pa u crevima, UH se normalno apsorbuju a masti ostanu u crevima i izlučuju se stolicom.
Iako je puno ljudi smršalo zahvaljujući Xenicalu (masti nose najviše kalorija pa ispadne kao da unose mnogo manje kalorija), opasnost je smanjenje apsoprcije liposolubilnih vitamina A, D E i K.

Sačuvana
nemshi
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #141 poslato: Februar 10, 2011, 03:40:04 posle podne »

Poz Alene,tebe uvek imam nesto da pitam,e iskreno na keto-u sam,strasno me mrzi da radim kardio,vec mesec dana sam na dijeti,radim samom tegove 4-5 puta nedeljno i poceo sam sada trbusnjake ali kardio nemogu da se nateram.jel to problem ili mogu da nastavim ovako a druga stvar je (pazi sad ovo pitanje :P) postoji li vezba da ubrzam malo skidanje sala sa nogu imam samo sa unutrasnje strane spolja misic normalan,stomak se smanju ali noge malo slabije ?
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #140 poslato: Februar 10, 2011, 01:06:28 posle podne »

Pretpostavljam da misliš na onaj preparat za skidanje kila. Ne znam ništa posebno, niti znam sastav niti kako funkcioniše, a iskreno ne verujem u tzv "medicinske metode" za mršaljenje. Svi znamo koji preparati utiču na sagorevanje, a koji ne. Tako da sma uvek skeptičan.

Mislim da većina tih preparata radi na foru placeba, ništa drugo.
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
senkovic
Napredni član
Van mreže Van mreže

Klub sportova snage "Senkovic"

« Odgovor #139 poslato: Februar 10, 2011, 12:05:39 posle podne »

Matori ajde i tebe da pitam, jesi cuo za Ksenikal, i sta mislis o njemu?
Sačuvana
Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san!!
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #138 poslato: Januar 31, 2011, 09:00:19 posle podne »

Nemasni sir je ok uveče.
Sačuvana
acamatic
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #137 poslato: Januar 29, 2011, 04:50:49 posle podne »

Vidi ovako možeš ti da jedeš šta god hoćeš, ali ako nećeš da se gojiš onda bez UH, ne može jasnije od toga. Reko sam meso i salatu, gde tu piše mleko?
Ok hvala ti puno Alene dosta si mi pomogao..a to gde pise mleko pa "Biochemo" mi je rekao za mlecne proizvode..
Sačuvana
"Ko sme taj moze,ko ne zna za strah taj ide napred..."
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #136 poslato: Januar 29, 2011, 04:46:59 posle podne »

E ovako znaci posle treninga whey razmutim u vodu,nebi smeo u mleku jer valjda se sporije "razgradjuje"(izvinjavam se ako sam lupio glupost tako sam valjda cuo.. :P),onda belo meso+jogurt,sir(bio da li smem pavlaku..),iskreno ja sam uvek posle treninga osim mesa jeo kuvani pirinac..i na kraju ko jagoda na slagu(kao sto sam i radio)jabuku ili pomorandza :P
Hmm postavio si Alene post pre mene,dok sam ja pisao zato sada pravim drugi post..
Sad mi tek nista nije jasno da li da  jedem meso i salatu ili meso i mlecne proizvode,znam samo da trebam da izbacim kuvani pirinac :D

Vidi ovako možeš ti da jedeš šta god hoćeš, ali ako nećeš da se gojiš onda bez UH, ne može jasnije od toga. Reko sam meso i salatu, gde tu piše mleko?
Sačuvana
BojanLeet
Napredni član
Van mreže Van mreže

BRO-SLAYER

« Odgovor #135 poslato: Januar 29, 2011, 04:42:14 posle podne »

Kad je neko na masi obično završi kao debelo kopile
hahaahhahaha =)
Sačuvana
You know how dumb the average person is, right? Well by mathematical definition, half of everybody is even dumber than that.
acamatic
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #134 poslato: Januar 29, 2011, 04:08:33 posle podne »

Hmm postavio si Alene post pre mene,dok sam ja pisao zato sada pravim drugi post..
Sad mi tek nista nije jasno da li da  jedem meso i salatu ili meso i mlecne proizvode,znam samo da trebam da izbacim kuvani pirinac :D
Sačuvana
acamatic
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #133 poslato: Januar 29, 2011, 04:05:02 posle podne »

E ovako znaci posle treninga whey razmutim u vodu,nebi smeo u mleku jer valjda se sporije "razgradjuje"(izvinjavam se ako sam lupio glupost tako sam valjda cuo.. :P),onda belo meso+jogurt,sir(bio da li smem pavlaku..),iskreno ja sam uvek posle treninga osim mesa jeo kuvani pirinac..i na kraju ko jagoda na slagu(kao sto sam i radio)jabuku ili pomorandzu :P
« Poslednja izmena: Januar 29, 2011, 04:47:26 posle podne od strane acamatic » Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #132 poslato: Januar 29, 2011, 04:04:35 posle podne »

Hmm paz ovako nisam nista smeo da pisem da nebi ispao pajser :P ;D
E ovako kako sam do sada radio sve dok mi jedan covek to nije rekao...kada dodjem sa treninga odma kuci popijem elite whey pro i sacekam nekih pola sata i onda uzmem belo meso da jedem,ponekad sa  pirincem,to sam sve radio do pre neki dan kada mi je covek rekao da netrebam da jedem uvece a pogotovo sat ili dva pred spavanje jer kako mi je rekao tada se hrana talozi.. i zato sam se uplasio i pitao tebe za savet..a da i dobio sam savet da je whey dovoljan a kako da mu objasnim kada sam mnogo gladan...
I jos nesto to "na masi sam" je samo izraz   8) (znas onu foru na masi na def..i samim tim se i isharana menja,pa sam zato to rekao :P)...
P.S. nisam ja od tih koji jedu tortu za dorucak :P

Nećeš ispasti pajser, nema glupih pitanja, samo glupih ljudi.

Vidi ovako, nije najbolja opcija da jedeš pred spavanje, ima dosta razloga, ali ni jedan od razloga nije da se hrana taloži - šta god to značilo.

najbolja opcija bi bila da treniraš ranije, pa onda jedeš ranije i odeš na spavanje kad se probava prebaci u creva. Inače da svariš piletinu u potpunosti treba ti valjanih sati, ne mogu da naĂ°em dobru literaturu, ali čitao sam od 6 do 24 sata, tako da ne mogu biti siguran koliko je tačno, govedini treba i duže. Tako da treba voditi računa da se ne jede direktno pred spavanje, ali ako ti je jedina opcija da tako jedeš onda samo biraj kvalitetne namirnice, dakle bez UH, nego meso i salata i bićeš dobar.
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #131 poslato: Januar 29, 2011, 03:52:25 posle podne »

Sir i mleko/jogurt pored mesišta planiraj uveče slobodno. Ako nizbogčega drugog - makar zbog malo raznovrsnosti. Možda ti presedne da svako veče jedeš meso. Inače, kazein je mama za preko noći - tako da slobodno peglaj mlečne preraĂ°evine (MILKA SE NE RAČUNA :P).
Hidrata može malo - sve zavisi kako reaguješ na to i šta hoćeš da postigneš, ali generalno ništa hleb, šećeri, krompir. Dakle, kuvani pirinač ili brusnica ako moraš nešto da dodaš na mleko/meso.
Mene samo čudi da ti Alen nije napomenuo - ako već treniraš kasno, dakle potrošio si šećer, a ne bi da dižemo nivo šećera u krvi - VOĆE. Posle treniga popiješ whey, pojedeš jabuku - kad doĂ°eš kući jedi kako ti je pomenuto i to je to.
Sačuvana
acamatic
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #130 poslato: Januar 29, 2011, 03:20:16 posle podne »

Hmm paz ovako nisam nista smeo da pisem da nebi ispao pajser :P ;D
E ovako kako sam do sada radio sve dok mi jedan covek to nije rekao...kada dodjem sa treninga odma kuci popijem elite whey pro i sacekam nekih pola sata i onda uzmem belo meso da jedem,ponekad sa  pirincem,to sam sve radio do pre neki dan kada mi je covek rekao da netrebam da jedem uvece a pogotovo sat ili dva pred spavanje jer kako mi je rekao tada se hrana talozi.. i zato sam se uplasio i pitao tebe za savet..a da i dobio sam savet da je whey dovoljan a kako da mu objasnim kada sam mnogo gladan...
I jos nesto to "na masi sam" je samo izraz   8) (znas onu foru na masi na def..i samim tim se i isharana menja,pa sam zato to rekao :P)...
P.S. nisam ja od tih koji jedu tortu za dorucak :P
« Poslednja izmena: Januar 29, 2011, 03:23:18 posle podne od strane acamatic » Sačuvana
Ctrl
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #129 poslato: Januar 29, 2011, 03:19:33 posle podne »

Izgovor da doruckuju tortu ahahah bravo majstore :D
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #128 poslato: Januar 29, 2011, 03:06:41 posle podne »

Ne samo da možeš, nego i moraš da jedeš posle treninga. To je najbitniji momenat u kome treba da jedeš, pogotovo ako dolaziš sa treninga tako kasno. Stomak ima celu noć da vari tu hranu, to znači da ima više vremena da vari nego tokom dana izmeĂ°u obroka. Ne misliš valjda da ti varenje prestaje tokom noći...

Nemoj da budeš na masi nego se hrani pravilno i treniraj pravilno i stalno budi u dobroj formi. Kad je neko na masi obično završi kao debelo kopile, a to što je "na masi" koristi izgovor da doručkuje tortu (govorim iz svog primera ;)

Ukoliko si ozbiljan vežbač, onda ne možeš da treniraš bez whey proteina, a pošto koristiš izraze kao što su "na masi sam" onda ti definitivno treba whey - minimum. Za večeru jedi meso i salatu i to je to. Bez hleba, bez pirinča, bez ovsenih, ajde može neki sir, ali ništa UH...
Sačuvana
Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 16 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.099 sekundi sa 19 upita.