TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 404377 Teme od strane 25064 Članovi Poslednji član: skinnyfat

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Jul 14, 2025, 05:48:02 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 16 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pitajte mene - ako znam odgovor neću ga kriti II deo  (Pročitano 70423 puta)
deni12
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #217 poslato: April 26, 2011, 08:18:32 posle podne »

A trake?
Sačuvana
BojanLeet
Napredni član
Van mreže Van mreže

BRO-SLAYER

« Odgovor #216 poslato: April 26, 2011, 07:31:51 posle podne »

monohidrat je i dalje najbolji oblik kreatina
Sačuvana
You know how dumb the average person is, right? Well by mathematical definition, half of everybody is even dumber than that.
deni12
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #215 poslato: April 26, 2011, 07:14:50 posle podne »

Ne znam gde da stavim ovo pitanje, pa neka bude ovde. Zanimaju me rastegljive trake (One sto se teze razvlace) gde imaju da se pazare i kolika je cena?

I zanima me koji je kreatin ucinkovitiji, monohidrat ili ethyl ester? Bacio sam oko na primaforce - etil ester, i sad me zanima da li je ok raditi fazu punjenja sa tim kreatinom, posto nije monohidrat, zanima me kakav bi efekat imao? Znaci 4 x 5 grama punjenje nedelju dana, a ne standardno uzimanje od 2 x 2 grama dnevno kako se kaze da se pije.
Sačuvana
micri
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Pcaxe
« Odgovor #214 poslato: April 26, 2011, 10:39:48 pre podne »

Josh nisam uzeo whey, za sada imam kreatin i amino 1900, znachi nisu techne nego su u tabletama... Ovih dana naruchujem BCAA i kofein, pa posle nekog vremena whey, kada legne neka kinta.
Sačuvana
Mario, I wasted my childhood to save your bitch!!!
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #213 poslato: April 26, 2011, 08:42:11 pre podne »

A aminokiseline ? kada njih pijem ? Kada i kreatin i kofein ? da bih mogao da se uklopim da pijem 3 puta dnevno...

Hvala ;)

dovoljan je whey u kombinaciji sa bcaa i glutaminom. 

Amino ako su tečne možeš i na pola treninga, ako je dobar trening.  Inače ih je najbitnije piti oko treninga, kad je mišić izložen stresu :)
Sačuvana
micri
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Pcaxe
« Odgovor #212 poslato: April 26, 2011, 01:10:35 pre podne »

A aminokiseline ? kada njih pijem ? Kada i kreatin i kofein ? da bih mogao da se uklopim da pijem 3 puta dnevno...

Hvala ;)
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #211 poslato: April 25, 2011, 05:26:38 posle podne »

Ok, ja za svaki sluchaj da pitam, jer ne volim da se zezam oko ovakvih stvari, jer sam shvatio ovo ozbiljno, a ne kao igrachku pa hocu sve da znam :) Izhrana je valjda ok, tj pazim shta je, gledam shto vishe obroka da imam, gledam kada jedem i shto vishe :) Izbacio sam junk food, gazirano, masno, slatko...
Inache, sada gledam i uzeo bih i coffeine 200mg isto tako nekoliko ljudi mi je reklo da coffeine zna da ponishiti dejstvo kreatina, da li je to istina?

I kako bih trebao ja sve to da uzimam, po mojoj nekoj logici to bi trebalo ovako da izgleda

Kreatin, aminokiseline, bcaa, sachekam malo, pa obrok, pa posle njega protein i coffeine i isto tako posle treninga? Ili bez coffeina ?

Unapred hvala

Ovako pre treninga kreatin i kofein, posle treninga BCAA, glutamin, protein.
prvo jedeš pa onda sve ovo.

Sačuvana
Dr.Alex
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #210 poslato: April 25, 2011, 09:41:09 pre podne »

Ok, ja za svaki sluchaj da pitam, jer ne volim da se zezam oko ovakvih stvari, jer sam shvatio ovo ozbiljno, a ne kao igrachku pa hocu sve da znam :) Izhrana je valjda ok, tj pazim shta je, gledam shto vishe obroka da imam, gledam kada jedem i shto vishe :) Izbacio sam junk food, gazirano, masno, slatko...
Inache, sada gledam i uzeo bih i coffeine 200mg isto tako nekoliko ljudi mi je reklo da coffeine zna da ponishiti dejstvo kreatina, da li je to istina?

I kako bih trebao ja sve to da uzimam, po mojoj nekoj logici to bi trebalo ovako da izgleda

Kreatin, aminokiseline, bcaa, sachekam malo, pa obrok, pa posle njega protein i coffeine i isto tako posle treninga? Ili bez coffeina ?

Unapred hvala

http://www.pansport.rs/forum/index.php?topic=130281.0
Sačuvana
Granice ne postoje za one koji ih ne vide
micri
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Pcaxe
« Odgovor #209 poslato: April 25, 2011, 03:55:26 pre podne »

Unapred hvala
Sačuvana
Superman91
Član
**
Van mreže Van mreže

znaci plazma!

« Odgovor #208 poslato: April 24, 2011, 09:28:28 posle podne »

Pozdrav svima,visok sam 180cm,imam 88-89 kg,sasvim solidno definisanih,svi trbusnjaci mi se se ocrtavaju,ali nisam u potpunosti zadovoljan.Voleo bih da imam takmicarski izdefinisan stomak(ako mogu tako da se izrazim,mislim da znate na sta mislim) do leta,sto znaci da imam jos 2 meseca na raspologanju.Sredio sam ishranu,sada je sasvim ok.Alene, da li mislis cu moci da postignem ono sto zelim,a to je 86-87kg(da skinem 1-2 kg,dobijem jos definicije i 'unistim' stomak) za ovih nekoliko mesec sa nekom osnovnom suplementacijom i dobrom ishranomi ili da ipak ubacim neki sagorevac?Plasim se da cu izgubiti i misice,pa mi zato zent od sagorevaca.  :)
Trenutno koristim whey,amino 23.000 i l-glutamin.
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #207 poslato: April 24, 2011, 08:19:48 posle podne »

Sve su to aminokiseline  - i BCAA i glutamin :)
znači, ne možeš da se overiš ni predoziraš, ni bilo šta osim da porasteš veeeliki :) (ako budeš lepo jeo)
Sačuvana
micri
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Pcaxe
« Odgovor #206 poslato: April 24, 2011, 06:48:31 posle podne »

Hvala na detaljnom odgovoru, na kraju sam se odluchio za

Ultimate Nutrition creatine Monohydrate
Universal Nutrition 1900 aminokiseline
Nitro X BCAA
i Dexenegy
A uzecu i protein whey 4.5kg...
Mislim da je za sada ovo ok, ne znam da li bi trebao josh neshto da ubacim... Glutamin ?

I da li moze do nekog ne zeljenog efekta meshajuci aminokiseline sa BCAA i Glutaminom, tj do overe da se tako izrazim :)
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #205 poslato: April 15, 2011, 06:55:19 pre podne »

OK, kao prvo nemojte me pogrešno shvatiti, ne kažem da je Xpand loša ideja, ima on odlične sastojke, ali samo da napomenem jednu stvar - kad se Xpand raščlani na svoje sastojke vrlo lako je shvatiti da sam preparat nije čudotvoran.

Da pokušam da vam demonstriram:

Ukupno kalorija    6kcal    -
Ukupno ugljenih hidrata    1g    1%
Šećeri    0g    -
Natrijum    10mg    0%
Kalijum    10mg    0%
Vitamin B3 (Niacin i niacinamid)    36mg    180%
Vitamin B6 (Piridoksin HCL)    17mg    850%
Folna kiselina    400mcg    100%
Vitamin B12 (cijanokobalamin)    30mcg    500%
Vitamin C    60mg    100%

Kreatinski matriks za snagu i izdržljivost    5 g    
Kreatin citrat, Kreatin i Di-kreatin malat    

Kompleks za povećanje volumena    3,5gr    
Arginin AKG, Arginin HCL i Arginin ketoizokaproat    

Anabolički aminokiselinski kompleks    5g    
Taurin, L-leucin, L-izoleucin, L-valin, glutamin    

Beta alanin    2,5gr    

Matriks za eksplozivnu energiju i mentalni fokus    3,9gr    
L-tirozin, Metil ksantin (kofein), glukonorolakton, fenilalanin, N-Acetil- L-cistin, L-histidin, Vodonik citrat i SiO2    

OK šta imamo ovde, imamo dosta vitamina B i u ovoj kombinaciji (nisma siguran za doze) trebalo bi da poboljšava funkciju mozga (CNS) meðutim ništa što već nećete naći u solidnom multivitaminskom preparatu.

Vitamihn C je u smešnoj količini i praktično je dekoracija za etiketu.

Kreatina ima 5 grama, koliko vidim ima klasičnog monohidrata, ovog sitrata i ovod di kreatin malata. Generalno svi koji su ikada pričali sa mnom na temu kreatina znaju da sam ja pristalica monohidrata. Tako da 5 gr je OK cifra, ali jasno je da nam treba mnogo više kreatina da bi od njega imali bilo kakav efekat. Dakle ukoliko je Xpand samo jedan deo suplementacije kreatinom onda može da proðe, ali ako je to jedini izvor kreatina onda neće biti mnogo rezultata od samo kreatina osim za osobe koje tek kreću sa kreatinom ili osobe sa ispod 75kg kojima i ne treba toliko kreatina.

E onda imamo ove interesantne dodatke kao što su arginin AKG. Da se ja pitam ja bi stavio samo 3.5 gr AKG-a i ukoliko ima bar 3 grama AKG-a u ovoj dozi onda može biti i koristi od njega.

Koja god studija da se radila za arginin davala je slične rezultate - povećanje maksimalne snage i donekle izdržljivosti, meðutim većina je istraživala kombo sa kreatinom. U svakom slučaju arginin je taj koji širi krvne sudove i daje onaj osećaj pumpe u teretani. Navodno povećava lučenje hormona rasta što je odlična osobina.

Ovaj "kompleks" aminokiselina je tanko razvučen pravo da vam kažem, kao premalo džema na previše hleba. Ima ga ali nije to - to...

Samo BCAA bi trebalo da bude minimum 5 gr po dozi, a ja verujem samo u velike doze glutamina (30gr+) i to smao kad je ozbiljan kalorijski deficit u pitanju i kada je se ide sa jako malo UH. Iskreno nikad nisam verovao u glutamin prevuiše, ali ne kažem možda se i to promeni. U svakom slučaju gde god da sam video ozbiljne rezultate od glutamina video sam samo mega doze.

E sad još jedan vrlo interesantan dodatak je beta alanin. Jedinjo što je doza opet malo bleda. Koliko ja znam efikasne doze su negde oko 4 - 6 gr dnevno.

Na kraju ima ovaj kofein i još par amino koje dodaju čitavom spektru "za buðenje"

Dakle nema neke velike magije iza ovog preparata, samo dobro odabrane komponente, ali kao što rekoh u malo tankim dozama.

E sad šta je fora kod svih NO-a?

Ljudi obično po teretanama trenirjau kao žene, isto tkao se i hrane (bez uvrede damama, izraz više koritsim figurativno ;)

Onda kada uzmu Xpand obično ga uzmu sa još nekim preparatima i naoštre se na trening. To naravno izaziva nagli napredak jer je to kratko vreme koje uzimaju preparat skočila motivacija i povećali su unos suplementacije što izaziva neke eventualne napretke.

Isto tako mali  broj ljudi zna kako da se hrani i trenira da bi izazvali pumpu u mišiću. Uzimanjem NO ne treba mnogo ni da se trudiš da bi postigao ovaj efekat i to kratkotrajno navlačenje edema u mišić ljudi često pogrešno komentarišu kao napredak.

Moj zaključak je da Xpand nije loš, samo bi ja duplirao dnevnu dozu i onda bi ovaj preparat imao smisla.
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
micri
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Pcaxe
« Odgovor #204 poslato: April 14, 2011, 11:12:18 posle podne »

Hvala na odgovoru...

Moj neki plan je stici do 90, 95kg, uz neku odredjenu defku, znachi ne chistu masu... Svestan sam toga da to ne moze preko noci i da treba vremena i truda kao i para... Znachi xpand odpada... Naruchi cu onda josh 300g kreatina i uzecu protein whey 4,5kg... E sad, ponovo, treba mi preporuka koji tachno BCAA ili ako je potrebno BCAA i Glutamin... Sa ukusom :) Ne volim nishta shto je gorko :) Shto se tiche sala realno ga i nemam puno... Imam ga ali nishta strashno i vidljivo... ali vremenom ce otici :) Da rezimiramo, kreatin, protein, pravila ishrana, trening i po vashoj preporuchi BCAA i mozda Glutamin... Mozda neki coffein ?

Josh jednom unapred HVALA ;)
Sačuvana
igi87
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #203 poslato: April 14, 2011, 10:01:47 pre podne »

''Xpand, nisam siguran šta će to uraditi za tebe (ili bilo koga), ali to je već na tebi...''

Alene, mislis da xpand ne vredi ? Do sada su ga svi koje sam pitao hvalili.

Visok sam 187cm, imam 102kg, poradio bih jos malo na masi. Od suplemenata uzimam whey, bcaa, glutamin, creatin i glukozamin. Pa sam mislio da dodam xpand.  Sta umesto njega ?

Hvala :)
Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 16 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.039 sekundi sa 14 upita.