TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397972 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: JamieLoYaK

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 09:36:04 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 16 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pitajte mene - ako znam odgovor neću ga kriti II deo  (Pročitano 62367 puta)
deni12
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #217 poslato: April 26, 2011, 08:18:32 posle podne »

A trake?
Sačuvana
BojanLeet
Napredni član
Van mreže Van mreže

BRO-SLAYER

« Odgovor #216 poslato: April 26, 2011, 07:31:51 posle podne »

monohidrat je i dalje najbolji oblik kreatina
Sačuvana
You know how dumb the average person is, right? Well by mathematical definition, half of everybody is even dumber than that.
deni12
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #215 poslato: April 26, 2011, 07:14:50 posle podne »

Ne znam gde da stavim ovo pitanje, pa neka bude ovde. Zanimaju me rastegljive trake (One sto se teze razvlace) gde imaju da se pazare i kolika je cena?

I zanima me koji je kreatin ucinkovitiji, monohidrat ili ethyl ester? Bacio sam oko na primaforce - etil ester, i sad me zanima da li je ok raditi fazu punjenja sa tim kreatinom, posto nije monohidrat, zanima me kakav bi efekat imao? Znaci 4 x 5 grama punjenje nedelju dana, a ne standardno uzimanje od 2 x 2 grama dnevno kako se kaze da se pije.
Sačuvana
micri
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Pcaxe
« Odgovor #214 poslato: April 26, 2011, 10:39:48 pre podne »

Josh nisam uzeo whey, za sada imam kreatin i amino 1900, znachi nisu techne nego su u tabletama... Ovih dana naruchujem BCAA i kofein, pa posle nekog vremena whey, kada legne neka kinta.
Sačuvana
Mario, I wasted my childhood to save your bitch!!!
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #213 poslato: April 26, 2011, 08:42:11 pre podne »

A aminokiseline ? kada njih pijem ? Kada i kreatin i kofein ? da bih mogao da se uklopim da pijem 3 puta dnevno...

Hvala ;)

dovoljan je whey u kombinaciji sa bcaa i glutaminom. 

Amino ako su tečne možeš i na pola treninga, ako je dobar trening.  Inače ih je najbitnije piti oko treninga, kad je mišić izložen stresu :)
Sačuvana
micri
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Pcaxe
« Odgovor #212 poslato: April 26, 2011, 01:10:35 pre podne »

A aminokiseline ? kada njih pijem ? Kada i kreatin i kofein ? da bih mogao da se uklopim da pijem 3 puta dnevno...

Hvala ;)
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #211 poslato: April 25, 2011, 05:26:38 posle podne »

Ok, ja za svaki sluchaj da pitam, jer ne volim da se zezam oko ovakvih stvari, jer sam shvatio ovo ozbiljno, a ne kao igrachku pa hocu sve da znam :) Izhrana je valjda ok, tj pazim shta je, gledam shto vishe obroka da imam, gledam kada jedem i shto vishe :) Izbacio sam junk food, gazirano, masno, slatko...
Inache, sada gledam i uzeo bih i coffeine 200mg isto tako nekoliko ljudi mi je reklo da coffeine zna da ponishiti dejstvo kreatina, da li je to istina?

I kako bih trebao ja sve to da uzimam, po mojoj nekoj logici to bi trebalo ovako da izgleda

Kreatin, aminokiseline, bcaa, sachekam malo, pa obrok, pa posle njega protein i coffeine i isto tako posle treninga? Ili bez coffeina ?

Unapred hvala

Ovako pre treninga kreatin i kofein, posle treninga BCAA, glutamin, protein.
prvo jedeš pa onda sve ovo.

Sačuvana
Dr.Alex
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #210 poslato: April 25, 2011, 09:41:09 pre podne »

Ok, ja za svaki sluchaj da pitam, jer ne volim da se zezam oko ovakvih stvari, jer sam shvatio ovo ozbiljno, a ne kao igrachku pa hocu sve da znam :) Izhrana je valjda ok, tj pazim shta je, gledam shto vishe obroka da imam, gledam kada jedem i shto vishe :) Izbacio sam junk food, gazirano, masno, slatko...
Inache, sada gledam i uzeo bih i coffeine 200mg isto tako nekoliko ljudi mi je reklo da coffeine zna da ponishiti dejstvo kreatina, da li je to istina?

I kako bih trebao ja sve to da uzimam, po mojoj nekoj logici to bi trebalo ovako da izgleda

Kreatin, aminokiseline, bcaa, sachekam malo, pa obrok, pa posle njega protein i coffeine i isto tako posle treninga? Ili bez coffeina ?

Unapred hvala

http://www.pansport.rs/forum/index.php?topic=130281.0
Sačuvana
Granice ne postoje za one koji ih ne vide
micri
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Pcaxe
« Odgovor #209 poslato: April 25, 2011, 03:55:26 pre podne »

Unapred hvala
Sačuvana
Superman91
Član
**
Van mreže Van mreže

znaci plazma!

« Odgovor #208 poslato: April 24, 2011, 09:28:28 posle podne »

Pozdrav svima,visok sam 180cm,imam 88-89 kg,sasvim solidno definisanih,svi trbusnjaci mi se se ocrtavaju,ali nisam u potpunosti zadovoljan.Voleo bih da imam takmicarski izdefinisan stomak(ako mogu tako da se izrazim,mislim da znate na sta mislim) do leta,sto znaci da imam jos 2 meseca na raspologanju.Sredio sam ishranu,sada je sasvim ok.Alene, da li mislis cu moci da postignem ono sto zelim,a to je 86-87kg(da skinem 1-2 kg,dobijem jos definicije i 'unistim' stomak) za ovih nekoliko mesec sa nekom osnovnom suplementacijom i dobrom ishranomi ili da ipak ubacim neki sagorevac?Plasim se da cu izgubiti i misice,pa mi zato zent od sagorevaca.  :)
Trenutno koristim whey,amino 23.000 i l-glutamin.
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #207 poslato: April 24, 2011, 08:19:48 posle podne »

Sve su to aminokiseline  - i BCAA i glutamin :)
znači, ne možeš da se overiš ni predoziraš, ni bilo šta osim da porasteš veeeliki :) (ako budeš lepo jeo)
Sačuvana
micri
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Pcaxe
« Odgovor #206 poslato: April 24, 2011, 06:48:31 posle podne »

Hvala na detaljnom odgovoru, na kraju sam se odluchio za

Ultimate Nutrition creatine Monohydrate
Universal Nutrition 1900 aminokiseline
Nitro X BCAA
i Dexenegy
A uzecu i protein whey 4.5kg...
Mislim da je za sada ovo ok, ne znam da li bi trebao josh neshto da ubacim... Glutamin ?

I da li moze do nekog ne zeljenog efekta meshajuci aminokiseline sa BCAA i Glutaminom, tj do overe da se tako izrazim :)
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #205 poslato: April 15, 2011, 06:55:19 pre podne »

OK, kao prvo nemojte me pogrešno shvatiti, ne kažem da je Xpand loša ideja, ima on odlične sastojke, ali samo da napomenem jednu stvar - kad se Xpand raščlani na svoje sastojke vrlo lako je shvatiti da sam preparat nije čudotvoran.

Da pokušam da vam demonstriram:

Ukupno kalorija    6kcal    -
Ukupno ugljenih hidrata    1g    1%
Šećeri    0g    -
Natrijum    10mg    0%
Kalijum    10mg    0%
Vitamin B3 (Niacin i niacinamid)    36mg    180%
Vitamin B6 (Piridoksin HCL)    17mg    850%
Folna kiselina    400mcg    100%
Vitamin B12 (cijanokobalamin)    30mcg    500%
Vitamin C    60mg    100%

Kreatinski matriks za snagu i izdržljivost    5 g    
Kreatin citrat, Kreatin i Di-kreatin malat    

Kompleks za povećanje volumena    3,5gr    
Arginin AKG, Arginin HCL i Arginin ketoizokaproat    

Anabolički aminokiselinski kompleks    5g    
Taurin, L-leucin, L-izoleucin, L-valin, glutamin    

Beta alanin    2,5gr    

Matriks za eksplozivnu energiju i mentalni fokus    3,9gr    
L-tirozin, Metil ksantin (kofein), glukonorolakton, fenilalanin, N-Acetil- L-cistin, L-histidin, Vodonik citrat i SiO2    

OK šta imamo ovde, imamo dosta vitamina B i u ovoj kombinaciji (nisma siguran za doze) trebalo bi da poboljšava funkciju mozga (CNS) meĂ°utim ništa što već nećete naći u solidnom multivitaminskom preparatu.

Vitamihn C je u smešnoj količini i praktično je dekoracija za etiketu.

Kreatina ima 5 grama, koliko vidim ima klasičnog monohidrata, ovog sitrata i ovod di kreatin malata. Generalno svi koji su ikada pričali sa mnom na temu kreatina znaju da sam ja pristalica monohidrata. Tako da 5 gr je OK cifra, ali jasno je da nam treba mnogo više kreatina da bi od njega imali bilo kakav efekat. Dakle ukoliko je Xpand samo jedan deo suplementacije kreatinom onda može da proĂ°e, ali ako je to jedini izvor kreatina onda neće biti mnogo rezultata od samo kreatina osim za osobe koje tek kreću sa kreatinom ili osobe sa ispod 75kg kojima i ne treba toliko kreatina.

E onda imamo ove interesantne dodatke kao što su arginin AKG. Da se ja pitam ja bi stavio samo 3.5 gr AKG-a i ukoliko ima bar 3 grama AKG-a u ovoj dozi onda može biti i koristi od njega.

Koja god studija da se radila za arginin davala je slične rezultate - povećanje maksimalne snage i donekle izdržljivosti, meĂ°utim većina je istraživala kombo sa kreatinom. U svakom slučaju arginin je taj koji širi krvne sudove i daje onaj osećaj pumpe u teretani. Navodno povećava lučenje hormona rasta što je odlična osobina.

Ovaj "kompleks" aminokiselina je tanko razvučen pravo da vam kažem, kao premalo džema na previše hleba. Ima ga ali nije to - to...

Samo BCAA bi trebalo da bude minimum 5 gr po dozi, a ja verujem samo u velike doze glutamina (30gr+) i to smao kad je ozbiljan kalorijski deficit u pitanju i kada je se ide sa jako malo UH. Iskreno nikad nisam verovao u glutamin prevuiše, ali ne kažem možda se i to promeni. U svakom slučaju gde god da sam video ozbiljne rezultate od glutamina video sam samo mega doze.

E sad još jedan vrlo interesantan dodatak je beta alanin. Jedinjo što je doza opet malo bleda. Koliko ja znam efikasne doze su negde oko 4 - 6 gr dnevno.

Na kraju ima ovaj kofein i još par amino koje dodaju čitavom spektru "za buĂ°enje"

Dakle nema neke velike magije iza ovog preparata, samo dobro odabrane komponente, ali kao što rekoh u malo tankim dozama.

E sad šta je fora kod svih NO-a?

Ljudi obično po teretanama trenirjau kao žene, isto tkao se i hrane (bez uvrede damama, izraz više koritsim figurativno ;)

Onda kada uzmu Xpand obično ga uzmu sa još nekim preparatima i naoštre se na trening. To naravno izaziva nagli napredak jer je to kratko vreme koje uzimaju preparat skočila motivacija i povećali su unos suplementacije što izaziva neke eventualne napretke.

Isto tako mali  broj ljudi zna kako da se hrani i trenira da bi izazvali pumpu u mišiću. Uzimanjem NO ne treba mnogo ni da se trudiš da bi postigao ovaj efekat i to kratkotrajno navlačenje edema u mišić ljudi često pogrešno komentarišu kao napredak.

Moj zaključak je da Xpand nije loš, samo bi ja duplirao dnevnu dozu i onda bi ovaj preparat imao smisla.
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
micri
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Pcaxe
« Odgovor #204 poslato: April 14, 2011, 11:12:18 posle podne »

Hvala na odgovoru...

Moj neki plan je stici do 90, 95kg, uz neku odredjenu defku, znachi ne chistu masu... Svestan sam toga da to ne moze preko noci i da treba vremena i truda kao i para... Znachi xpand odpada... Naruchi cu onda josh 300g kreatina i uzecu protein whey 4,5kg... E sad, ponovo, treba mi preporuka koji tachno BCAA ili ako je potrebno BCAA i Glutamin... Sa ukusom :) Ne volim nishta shto je gorko :) Shto se tiche sala realno ga i nemam puno... Imam ga ali nishta strashno i vidljivo... ali vremenom ce otici :) Da rezimiramo, kreatin, protein, pravila ishrana, trening i po vashoj preporuchi BCAA i mozda Glutamin... Mozda neki coffein ?

Josh jednom unapred HVALA ;)
Sačuvana
igi87
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #203 poslato: April 14, 2011, 10:01:47 pre podne »

''Xpand, nisam siguran šta će to uraditi za tebe (ili bilo koga), ali to je već na tebi...''

Alene, mislis da xpand ne vredi ? Do sada su ga svi koje sam pitao hvalili.

Visok sam 187cm, imam 102kg, poradio bih jos malo na masi. Od suplemenata uzimam whey, bcaa, glutamin, creatin i glukozamin. Pa sam mislio da dodam xpand.  Sta umesto njega ?

Hvala :)
Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 16 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.193 sekundi sa 18 upita.