TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398419 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 05:01:59 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 13 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Povrede u sportu  (Pročitano 53065 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #71 poslato: Januar 21, 2011, 11:45:32 posle podne »

Shvatio sam da je bol u prednjem delu kolena - u tom slučaju PFPS.
Ukoliko je bol sa spoljne strane iznad pripoja soleusa (na iskoraku boli/zateže zadnja noga?) - radi se o entezitisu (upali pripoja) biceps femorisa.
Da li ti je zategnuta (skraćena) zadnja loža?
Sačuvana
ФИКИ
Napredni član
Van mreže Van mreže

Weightlifting sister, with the middle leg twister! :D

« Odgovor #70 poslato: Januar 21, 2011, 11:35:43 posle podne »

Sta ti meni nope, ajd da te cujem. :D
Sačuvana
Sta je dobar, a sta los trip?
Dobar trip je kad vidis zmaja.
Los trip je kad zmaj vidi tebe.
M a r k o n i
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #69 poslato: Januar 21, 2011, 10:23:20 posle podne »

nope :)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #68 poslato: Januar 21, 2011, 06:13:43 posle podne »

Posle cucnjeva boli sve! :D bol je u prednjem delu uz kost bese femur butna? unutra,ispod vastus lateralis, zatezanje na iskoraku,stabilizacija u dmt kada radim levu nogu, a desna stabilizuje i boli, cim desno koleno udje u dmt kraj. A kad radim cucnjeve i presu nista, mada mozda kompenzujem. I da, zatezanje u vrhu soleusa i onog na prednjoj strani potkolenice spolja pored soleusa isto u vrhu misica, blizu kolena, pored kolena. Trenutno se ne akam sa iskorakom. Radio sam i i dalje cu, kako mi Master Alen rece stabilizaciju u skleku i sa strane. Desna mi je slabija i postoji mala disproporcija u gabaritu misica.

Ok, liči na hondromalaciju patele (PFPS).
Probaj da jačaš unutrašnji vastus (unutrašnja glava kvadricepsa), smanji opterećenje na vežbama nogu (manje težine, izbegavaj da radiš ono što izaziva bol), uzmi glukozamina, msm, hondrotina (jointment support, joint repair...). Izbegavaj čučanje i klečanje (jedno vreme...)
Za jačanje medijalnog vastusa radi leg ekstenzije na mašini (sa jednom nogom - bolje pogadja unutrašnji vastus)
Pozz  :)
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #67 poslato: Januar 21, 2011, 04:24:36 posle podne »

Doktore imenjace, vi ste pomesali ITBS i PFPS :)

Naravno da sam upucen, nazalost imao sam te decije bolesti, vise puta, o ITBS-u sam najvise saznao u Australiji kada me je maser za 45 min sredio, a 2 meseca sam se mucio i isao na gluposti ovde kod nas... bukvalno, 45 min!

Usput sam razmenjivao iskustva sa raznoraznim dokazanim strucnjacima iz sportske medicine koji su u praksi - lece vrhunske sportiste, kao i sa mnogim trenerima i jos usput znam 20 ljudi iz 20 razlicitih drzava koji su imali slicne probleme, tako da ako nisam upuen onda ne znam ko je, jer nazalost nikom nisam imao da se obratim nikada pa sam morao sam da ucim.

Odakle vi izvlacite te recenice, bez uvrede (pitam vas ozbiljno) ali lice na neke prevode knjiga od pre par decenija.

Sto se tice ITBS, evo da pogledate http://sportsmedicine.about.com/cs/knee_injuries/a/knee11.htm ... znaci kratko i jasno, trkacko koleno je patellofemoral pain syndrome, ako nista google odmah izbaci na 10000 stranica, nema greska, nisam ja izmislio toplu vodu :)

itbs je nesto deseto, pa jos nisam cuo da to zovu trkacko koleno, ama bas nigde.

Sto se latinskog prevoda OK, ja na forumu podrazumevam "narodski" jezik, tako da sam pod frakturom podrazumevao ostecenje, t.j. mikrotraumu kao sto sam napisao. Ali u pravu ste sto se terminologije tice tu, moja greska iako smo se razumeli...

Gde nadjoste maturski :)?

:o
???

Uz duzno postovanje ako moze pojasnjenje. Ne volim da se raspravljam, pogovoto ne ovde gde decku treba pomoc, ali ne vidim cemu ovo "spustanje" mene?

I dalje stojite iza toga da je ITBS trkacko koleno?
Sačuvana
ФИКИ
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #66 poslato: Januar 21, 2011, 02:22:21 pre podne »

Posle cucnjeva boli sve! :D bol je u prednjem delu uz kost bese femur butna? unutra,ispod vastus lateralis, zatezanje na iskoraku,stabilizacija u dmt kada radim levu nogu, a desna stabilizuje i boli, cim desno koleno udje u dmt kraj. A kad radim cucnjeve i presu nista, mada mozda kompenzujem. I da, zatezanje u vrhu soleusa i onog na prednjoj strani potkolenice spolja pored soleusa isto u vrhu misica, blizu kolena, pored kolena. Trenutno se ne akam sa iskorakom. Radio sam i i dalje cu, kako mi Master Alen rece stabilizaciju u skleku i sa strane. Desna mi je slabija i postoji mala disproporcija u gabaritu misica.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #65 poslato: Januar 21, 2011, 01:54:31 pre podne »

Mrsav! :o 75,85 kg mrsav sa bf oko 15 ili malo vise. Kad sam krenuo da gvozdjarim obim nogu bio je 51/31 but list, sad je 60/36 u totalnom apsolutnom stand by, pet dana od zadnjeg treninga nogu! To je mrsavo? Slabije da je to! :D Znaci mucio sam se da do detalja objasnim sve da budem precizan u milimetar, nista, na kraju sam se predao i reko da osecam kao da imam malo jastuce na kolenu, da me ne boli staln, nego mi smeta  bol tako, kad radim mrtvi prokleti iskorak, kao sto opisah vec, a on meni, da izvinu ove zene! Jbeni b 6! :'(

Mislim da imaš trkačko koleno  :D (zezam se, fora je interna, vezana je samo za ovaj podforum  ;))
Ozbiljno, može biti da se radi o PFPS, jednostavnije hondromalacija patele. Da li je bol u prednjem delu kolena (čašica)? Boli  kod čučanja, hoda uz stepenice?
Može da se javi kod slabijeg medijalnog vastusa (unutrašnja glava kvadricepsa). Ako je to glukozamin, msm, hondrotin.... jačaj medijalni vastus da stabilizuje čašicu da ne beži u stranu....
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #64 poslato: Januar 21, 2011, 01:45:32 pre podne »

Hvala Doco :) ;) Radim izdrzaje u skleku vec neko vreme,tad me ne boli...inace kad radim stomak,radim izdrzaje,Tockic(Staloneovu vezbu :) ) i sklopke i tad me ne boli puno,malkice.Najvise sto jei i logicno kad radim ledja,inace zbog tog bola taj deo ledja nisam ni radio od tad. Zelena mi dosta pomaze,danas sam odmarao i mazao zelenu,sad me ne boli uopste,ali to je tako svaki put,cim krenem opet pocne jer ni jednom nisam odmorio dovoljno da prodje kako treba.Hvala jos jednom,pozz. :)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #63 poslato: Januar 21, 2011, 01:35:12 pre podne »

Naravno da sam upucen, nazalost imao sam te decije bolesti, vise puta, o ITBS-u sam najvise saznao u Australiji kada me je maser za 45 min sredio, a 2 meseca sam se mucio i isao na gluposti ovde kod nas... bukvalno, 45 min!

Usput sam razmenjivao iskustva sa raznoraznim dokazanim strucnjacima iz sportske medicine koji su u praksi - lece vrhunske sportiste, kao i sa mnogim trenerima i jos usput znam 20 ljudi iz 20 razlicitih drzava koji su imali slicne probleme, tako da ako nisam upuen onda ne znam ko je, jer nazalost nikom nisam imao da se obratim nikada pa sam morao sam da ucim.

Odakle vi izvlacite te recenice, bez uvrede (pitam vas ozbiljno) ali lice na neke prevode knjiga od pre par decenija.

Sto se tice ITBS, evo da pogledate http://sportsmedicine.about.com/cs/knee_injuries/a/knee11.htm ... znaci kratko i jasno, trkacko koleno je patellofemoral pain syndrome, ako nista google odmah izbaci na 10000 stranica, nema greska, nisam ja izmislio toplu vodu :)

itbs je nesto deseto, pa jos nisam cuo da to zovu trkacko koleno, ama bas nigde.

Sto se latinskog prevoda OK, ja na forumu podrazumevam "narodski" jezik, tako da sam pod frakturom podrazumevao ostecenje, t.j. mikrotraumu kao sto sam napisao. Ali u pravu ste sto se terminologije tice tu, moja greska iako smo se razumeli...

:o
Sačuvana
ФИКИ
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #62 poslato: Januar 21, 2011, 01:16:19 pre podne »

Mrsav! :o 75,85 kg mrsav sa bf oko 15 ili malo vise. Kad sam krenuo da gvozdjarim obim nogu bio je 51/31 but list, sad je 60/36 u totalnom apsolutnom stand by, pet dana od zadnjeg treninga nogu! To je mrsavo? Slabije da je to! :D Znaci mucio sam se da do detalja objasnim sve da budem precizan u milimetar, nista, na kraju sam se predao i reko da osecam kao da imam malo jastuce na kolenu, da me ne boli staln, nego mi smeta  bol tako, kad radim mrtvi prokleti iskorak, kao sto opisah vec, a on meni, da izvinu ove zene! Jbeni b 6! :'(
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #61 poslato: Januar 21, 2011, 01:01:14 pre podne »

Ljudi,pomagajte,sta da radim,da li da odmaram ili...?! :)

Odmaraj obavezno!
Povredu si napravio najverovatnije jer si radio forsirano (eksplozivno), a kazes i sam nisi se zagrejao...
Sto se tice vrste povrede, po nacinu nastanka, verovatno je povredjen pripoj misica m.psoas u predelu slabinske kicme.... takodje, moguca je povreda nekog od malih misica ili ligamenata u predelu slabina oko kicme...
Svejedno, mirovanje, lokalno mazanje (zelena je ok, mozes i deep relief), kada se smire bolovi jacanje misica stabilizatora trupa - prvo staticke vezbe ( u polozaju sklek nalaktovima statika 3x10-15sec, pa produzavaj). Posle kreni lagano trbusnjake i ledja, zagrejan, bez opterecenja, do granice bola...
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #60 poslato: Januar 20, 2011, 11:50:26 posle podne »

Ljudi,pomagajte,sta da radim,da li da odmaram ili...?! :)
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #59 poslato: Januar 20, 2011, 10:16:59 posle podne »

Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #58 poslato: Januar 20, 2011, 08:52:33 posle podne »

Ubij se ;)

Traži pare nazad!

PS pomoći će ti B vitamin ako imaš problema sa apetitom - možda je na to dr mislio, da si mršav pa ti ispadaju kolenca...
Sačuvana
ФИКИ
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #57 poslato: Januar 20, 2011, 07:54:02 posle podne »

Bio sam danas kod fizioterapeutaaa ili fizijatra! :D da se javno pohvalim. I za bolove u kolenu sam dobio vitamin b6 tj. Bedoksin! :D I sta da mu radim sad?
Sačuvana
Stranice: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 13 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.048 sekundi sa 13 upita.