TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398419 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 05:01:19 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 13 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Povrede u sportu  (Pročitano 53064 puta)
Ctrl
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #86 poslato: Februar 13, 2011, 06:54:39 posle podne »

Imao bih jedno pitanje u vezi upotrebe glukozamina u preventivne svrhe.
Ceste, kad kazem ceste mislim na 2 povrede u poslednjih 6 meseci, lakse povrede-upala tetive  i laksa povreda ramena na svu srecu nista ozbiljno ponekad osetim laksi pritisak u tom delu ali prodje cim namazem Biofreeze,su razlog uzimanja glukozamina,chondroitin, msm, svakodnevno u dozama 1500mg,1200mg,1200mg.
Moje pitanje je sledece da li treba praviti pauzu sa ovakvim uzimanjem preparata za zastitu zglobova i nakon koliko treba napraviti pauzu i naravno kolika ta pauza da bude?
I da li su po Vama doze koje uzimam prevelike ili premale za nekoga ko ima 5 treninga u teretani nedeljno i 2 kardio treninga.Takodje ako Vam treba informacija imam 20 godina i oko 97kg,188 visina.

Hvala unapred
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #85 poslato: Februar 01, 2011, 12:20:44 pre podne »

:)
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #84 poslato: Januar 31, 2011, 09:08:49 posle podne »

US srca je super ideja.
mada ja iskreno mislim da će sve biti ok... Osetio bi ti tegobe da se nešto ozbiljnije dešava
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #83 poslato: Januar 30, 2011, 11:08:23 posle podne »

Ok zmaju  :D  Što se tiče šuma, on može biti različitog porekla.. Često je fiziološki (ne predstavlja oboljenje i nije ograničenje za bavljenje sportom).
No, nekada šum može biti i znak oboljenja. Uglavnom se radi o problemu sa zaliscima. najčešće kod sportista šum je prisutan kod prolapsa mitralnog zaliska (svojim rečima: ne radi dovoljno dobro ventil izmedju leve pretkomore i komore). Posledica je da se izvesna količina krvi pri kontrakciji srca vrati u levu pretkomoru. Kod sportista kada je regurgitacija i prolaps mali nije ograničenje za bavljenje sportom...
E, sad. Bodibilding podrazumeva veća statička naprezanja, što opterećuje srce i zalistke.......
Moj predlog je : ultrazvuk srca da se vidi - uzrok šuma, ako je prolaps koliki je, da se izmeri debljina miokarda (srčanog mišića)...
Ako želiš da se baviš sportom treba da znaš na čemu si i koliko smeš da doziraš trening i opterećenje.....
Dobro je što je ekg ok, i što nemaš rep.. još ovo uradi i pet si!  ;)
Sačuvana
ФИКИ
Napredni član
Van mreže Van mreže

Weightlifting sister, with the middle leg twister! :D

« Odgovor #82 poslato: Januar 30, 2011, 08:51:02 posle podne »

Evo vako, radio sam pregled sve ok, sem EKG, rekose mi da imam neki sum, sta li je, pise na nalazu sinus ritam 1100, sinus aritmija 1102 mHz, ili tak nesto sa Hz. A nesto ECG normalno. I sta sad, kao treba da se zabrinem? Inace ne zamaram se brzo vise, trcim tri put po 4km u pet dana, kapacitet pluca mi se povecao za 2 l od kad sam zabatalio cigarete. Osecam se ko zmaj, doduse, fala bogu ne izgledam ko zmaj, podneo bi krljust i krila al repinu nikad! :D
Sačuvana
Sta je dobar, a sta los trip?
Dobar trip je kad vidis zmaja.
Los trip je kad zmaj vidi tebe.
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #81 poslato: Januar 24, 2011, 10:48:46 pre podne »

ok, obrati pažnju na spoljne rotatore ramena, oni su čest slaba tačka!
takodje, taj bol može biti i od tetive duge glave bicepsa...
 ::)
Sačuvana
ФИКИ
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #80 poslato: Januar 24, 2011, 10:35:17 pre podne »

Nista strasno, bio sam kod kostolomca, namesti me, povreda je blago istegnuce ligamenata sa zadnje strane ramena, nista strasno, trebalo mi je malo vremena da lokalizujem bol, a ovo napred kroz sekciju je nestalo doduse je to bio samo neki glupavi osecaj. Sad je sve sredjeno, malo cu da odmorim, posle vise meseci bez pauze, i opet. Fala u svakom slucaju. . . Inace iskerebecio sam se na mrtvom dizanju, radio nezagrejan.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #79 poslato: Januar 22, 2011, 06:18:15 posle podne »

Dobro videt cu da se opet malo detaljnije pozabavim tim medialisom, a sad drugi problem, bol tacno izmedju prednje i srednje glave deltoida od vrha kjucnjace, kroz liniju razdvajanja sekcija deltoida, ka napred.

Kako si se povredio?
da li te boli kod spoljne ili unutrašnje rotacije ruke?
Da li boli pri - ruka (opružena u laktu, dlan napred) savijena u ramenu unapred na 60 stepeni, savijaš je u laktu protiv otpora ?
 :)
Sačuvana
ФИКИ
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #78 poslato: Januar 22, 2011, 12:51:18 pre podne »

Dobro videt cu da se opet malo detaljnije pozabavim tim medialisom, a sad drugi problem, bol tacno izmedju prednje i srednje glave deltoida od vrha kjucnjace, kroz liniju razdvajanja sekcija deltoida, ka napred.
Sačuvana
M a r k o n i
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #77 poslato: Januar 22, 2011, 12:35:49 pre podne »

mislim ja sam znao sta ces napisati jer tako svi rade, ali jednostavno nije tako a necu da kazem kako treba bas iz razloga zato sto svi rade drugacije od mene, jednostavno potrebno je pogledati opseg pokreta kod leg extension i aktivaciju sve tri grupe vlakana VMO u kojim uglovima i logicno se dodje se do resenja problema

ovaj problem ima skoro svaka zena, mislim na taj sa kolenom

Sačuvana
ФИКИ
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #76 poslato: Januar 22, 2011, 12:32:28 pre podne »

Jok pretklon istezem se 10 i vise centima od prstiju nadole, cak i kad se skroz istegnem nema nikakvog zatezanja u zadjoj lozi.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #75 poslato: Januar 22, 2011, 12:24:05 pre podne »

Slažem se Markoni. Kod PFPS Leg ext može da optereti čašicu.. Medjutim, ukoliko se postepeno dozira (40-60%RM, ispod granice bola), izvodi jednom nogom - odlično jača med vast i pravilno pozicionira čašicu. Moje iskustvo je odlično!
Verovatno je glavni problem čučanj i tehnika, jer se tu čašica mnogo opterećuje....
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #74 poslato: Januar 22, 2011, 12:16:22 pre podne »

pretklon, ruke do nožnih prstiju, prava kolena - da li boli zadnja loža?  :)
Sačuvana
M a r k o n i
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #73 poslato: Januar 22, 2011, 12:14:59 pre podne »

Sta ti meni nope, ajd da te cujem. :D

ako imas taj problem koji je ognjen naveo, onda prvo sto ne trebas da radis je leg extension, odnosno poslednje sto treba da radis, cak sta vise skoro nikada ne treba ni da radis leg extension

ako imas taj problem ocigledno ne znas da radis cucanj, znaci da treba da naucis da radis cucanj, odnosno verovatno nisi sposoban da radis cucanj usled disbalnsa koji je pomenuo ognjen, znaci slabiji VMO
pa pogledaj na netu u kojem polozaju, uglu kolena se najvise aktivira VMO (odnosno postoje tri VMO :) )
Sačuvana
ФИКИ
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #72 poslato: Januar 22, 2011, 12:10:03 pre podne »

Nisam obracao paznju na to, kako utvrditi to skracenje?
Sačuvana
Stranice: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 13 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.082 sekundi sa 18 upita.