TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398362 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 21, 2024, 01:34:46 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 6 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pasulj??  (Pročitano 39072 puta)
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 6121


« Odgovor #69 poslato: Januar 13, 2010, 08:00:02 posle podne »

za bolje varenje pasulja dodajte tokom kuvanja nane (može i ona iz kesice za čaj)...
ne oseti s epromena ukusa a stavrno se lakše vari
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #68 poslato: Januar 13, 2010, 07:42:48 posle podne »

Hmm, nisam imao problema, npr za rucak jedem to i posle sampo par h idem na trcanje i nemam nikakvih prob., ali treba probati pa se licno uveriti, heh
Nekako mi bzvz da jedem sam pasulj, a da uz to jedem hleb, hmm, ne :)

Stp se zlatiborskog tice, Zlatiborski rezanac se kuva najvise minut  ;) Sa vodom kada se pravi zna da se slepi malo, ali zato ga odmah pomesate sa cim ga vec pravite (kombinaciju). Sa mlekom ne... A ja cesto napravim sa vodom i dodam malo mleka i bude fenomenalno, i ukus ide na onaj kao sa mlekom a ne lepi se
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 11481


Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #67 poslato: Januar 13, 2010, 04:20:33 posle podne »

jeste, ja sam prekuvala isto... :)

a sa pasuljem, hmm... bila bi to čini mi se malo teža kombinacija za varenje, ali verovatno jako ukusna
Sačuvana
Takahiro
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 163


« Odgovor #66 poslato: Januar 13, 2010, 04:18:20 posle podne »

Pa sulj se rekto jede u kombinacijama, a fenomalno moze da ide sa mnogim stvarima, kao npr na ovim divotama na slikama :)

Ali meksicka salata je neprikosnovena :) pasulj, kukuruz, tuna... i malo zaljuceno

Sa rizom cu morati da probam. Jeo sam sa zlatiborskim rezancom i extra je! Bas ide... Probajte...


taj tvoj čuveni zlatiborski rezanac :D  obišla sam nekoliko zdravih hrana da bih našla neprikosnoveni zlatiborski rezanac :D   super je!



ja sam malopre prvi put jeo z. rezanac...jutros ga kupio.. kad sam ga skuvao licio mi je na sirovu lignju.. pa sam bio malo skeptican... al extra je... ;) no da ne idem u off....
Sačuvana
Qui audet adipiscitur
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 11481


Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #65 poslato: Januar 13, 2010, 04:14:35 posle podne »

Pa sulj se rekto jede u kombinacijama, a fenomalno moze da ide sa mnogim stvarima, kao npr na ovim divotama na slikama :)

Ali meksicka salata je neprikosnovena :) pasulj, kukuruz, tuna... i malo zaljuceno

Sa rizom cu morati da probam. Jeo sam sa zlatiborskim rezancom i extra je! Bas ide... Probajte...


taj tvoj čuveni zlatiborski rezanac :D  obišla sam nekoliko zdravih hrana da bih našla neprikosnoveni zlatiborski rezanac :D   super je!

Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #64 poslato: Januar 13, 2010, 03:47:59 posle podne »

Ja bas pasulj kao pasulj, corba mi je nezamljiva. Evo danas sam rucao pasulj pomesan sa nekom integralnom testeninom, mali makaroni istalasani, bas su ukusni, pogotovo zajedno... Malo bosiljka od gore, maslinei meni super :)
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
********
Na mreži Na mreži

Poruke: 12953


Never give up!

« Odgovor #63 poslato: Januar 13, 2010, 02:05:43 posle podne »

Retko ga jedem i nisam bas neki ljubitelj.Mada,ako se spremi dobro onda je veoma dobar.Vise volim daje malo corbastiji i tako mi vise prija.
Sačuvana
Robert
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 20555


Pansport
« Odgovor #62 poslato: Januar 13, 2010, 12:51:30 pre podne »

Volim da ga ispasiram, dodam malo sitno seckanog belog luka, malo vegete i ispadne mi suuupeeer. :) Za još bolji ukus, sve to može se staviti u rernu i zapeći 15 ak min.
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #61 poslato: Januar 12, 2010, 07:10:02 posle podne »

Pa sulj se rekto jede u kombinacijama, a fenomalno moze da ide sa mnogim stvarima, kao npr na ovim divotama na slikama :)

Ali meksicka salata je neprikosnovena :) pasulj, kukuruz, tuna... i malo zaljuceno

Sa rizom cu morati da probam. Jeo sam sa zlatiborskim rezancom i extra je! Bas ide... Probajte...
Sačuvana
Takahiro
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 163


« Odgovor #60 poslato: Januar 12, 2010, 02:43:28 posle podne »

Crveni pasulj
 
Mogao bi da bude vaš novi najbolji prijatelj u borbi protiv starenja. Crveni pasulj rangiran je na trećem mestu od 100 namirnica najbogatijih antioksidantima. U njima se nalaze proteini, gvožđe, B vitamini, magnezijum i zdrav holesterol.
Jedite ga  - Kuvanog (iz konzerve ili potopljen, pa  skuvan). -- iz"Zdrave zene" :)
Naučnici s državnog Univerziteta u američkoj saveznoj državi Colorado testirali su šest uobičajenih vrsta pasulja koji se mogu naći na američkom tržištu, i izmerili količinu antioksidansa u svakom od njih.
Testiranje je pokazalo da su crveni, šareni, i tamnoplavi pasulj imali i do deset puta veće količine antioksidansa i drugi lekovitih materija nego beli i žuti pasulj.

Salata od crvenog pasulja
Potrebno: 2 konzerve tunjevine u komadima, 4 kisela krastavca, 300rg crvenog kuvanog pasulja, 1-2 čena belog luka, pola glavice luka, 4 kašike maslinovog ulja, so, biber i peršun

A vidim po netu da se crvein pasulj uglavnom jede sa belim pirincom.. ;)






« Poslednja izmena: Januar 12, 2010, 04:44:32 posle podne od strane Takahiro » Sačuvana
Qui audet adipiscitur
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 6121


« Odgovor #59 poslato: Januar 08, 2010, 10:29:19 posle podne »

evo danas jela pasulj... malo preljut sos ali išlo je :) više volim da je malo jačeg ukusa, nego buzukusno (uvek volimd a podvučem da zdrava hrana ne mora biti , niti treba da bude, bezukusna)
Sačuvana
Takahiro
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 163


« Odgovor #58 poslato: Januar 08, 2010, 10:04:05 posle podne »

upravo ste mi dali ideju za meksičku salatu koju obožavam sa onim crvenim pasuljem i crvenim lukom, i kukuruzom naravno

taj crveni sa velikim zrnima je najbolji (ako na isti mislimo)... ne znam kako se tacno zove... sad bas odoh malo po netu da istrazujem o vrstama pasulja pa cu saznati... :)
ja tako kupim 4-5 vrsta pasulja pa pomesam... jos dodam svakakvog povrca, tunu... ma svasta, nek se sareni a i veoma ukusno bude ;)
Sačuvana
Qui audet adipiscitur
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 11481


Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #57 poslato: Januar 08, 2010, 06:25:31 posle podne »

upravo ste mi dali ideju za meksičku salatu koju obožavam sa onim crvenim pasuljem i crvenim lukom, i kukuruzom naravno
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 6121


« Odgovor #56 poslato: Januar 04, 2010, 01:12:46 posle podne »

probaj ljutu varijantu sa ajvarom... zakon :)
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #55 poslato: Januar 02, 2010, 05:44:29 posle podne »

E da, tako se zove :) Najbolja varijanta pasulja...
Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 6 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.088 sekundi sa 17 upita.