TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398395 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 21, 2024, 09:24:25 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] 3 4 5 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: par pitanja oko ishrane  (Pročitano 18681 puta)
arkan
Gost
« Odgovor #54 poslato: Decembar 06, 2007, 08:48:23 posle podne »

citam ja ,ali ja nemam veze sa bodibildingom,samo jedem kvalitetno i radim na nekim delovima pored boxa i slicno ,,, sta je uopste dekstroza ?
dextroza je najprostiji oblik secera koji skoro pa da se ne vari, tako da brzo puni glikogenske zalihe koje si potrosio tokom trninga
Sačuvana
Aleksandar Sh.
Sitnim koracima do velikog cilja
Napredni član
Van mreže Van mreže

bulk up my muscle ;)

« Odgovor #53 poslato: Decembar 06, 2007, 08:48:03 posle podne »

a ok :) Tako nesto i pijem mozda neki put litra,ali ne tako cesto
Dextroza - grozdjani secer - dobra dopuna gligogenskih depoa nakon treninga - imas ga u svakoj prodavnici zdrave hrane na merenje
Najbolje posle treninga ako se Pedja slozi jeste Tecne amino kiseline ....
Sačuvana
Uvek spreman da pomogne na svaki nacin
Pedja_Petrovic
General of the Army
Aktivan član
Van mreže Van mreže

www.predrag-petrovic.com

www.predrag-petrovic.com
« Odgovor #52 poslato: Decembar 06, 2007, 08:46:49 posle podne »

citam ja ,ali ja nemam veze sa bodibildingom,samo jedem kvalitetno i radim na nekim delovima pored boxa i slicno ,,, sta je uopste dekstroza ?

grozdjani secer...

i bas iz razloga sprota kojims e bavis trebalo bi da pijes te dve merice sa tom dextrozom kou ne poznajes a koju imas da kupis gde hoces....i da ostale dve merice ostavis za uvecer...

i koji u opste protoen pijes
Sačuvana
Pedja_Petrovic
General of the Army
Aktivan član
Van mreže Van mreže

www.predrag-petrovic.com

www.predrag-petrovic.com
« Odgovor #51 poslato: Decembar 06, 2007, 08:45:45 posle podne »

Ak smem da pitam,a sto samo 0.3 mleka ? :) Ne smem vise ? ::)

pa od 3 do 5 dcl...to bi bio optimum..jer nema ama bas ni jednog razloga da e melko koznumira u vecim kolicinima..

neko ce da kaze pa zasto onda bebe..

pa jeste..ali mi nismo bebe...i mnogo ozbilkjnijih izovra protiena imamo nego sto je mleko
Sačuvana
horkolerbus
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #50 poslato: Decembar 06, 2007, 08:45:30 posle podne »

Sačuvana
arkan
Gost
« Odgovor #49 poslato: Decembar 06, 2007, 08:44:47 posle podne »

dekstrozom ???? zar ne treba da popijem sa mlekom to ,zar nije voda losija
s mlekom pred spavanje da bi usporio varenje, zato sto 2/3 mleka je kasein 1/3 whey, a svi znamo da se kaein superv sporo vari. posle tren. ti trebaju brzi protini a to je cist whey
Sačuvana
Aleksandar Sh.
Sitnim koracima do velikog cilja
Napredni član
Van mreže Van mreže

bulk up my muscle ;)

« Odgovor #48 poslato: Decembar 06, 2007, 08:43:20 posle podne »

Ak smem da pitam,a sto samo 0.3 mleka ? :) Ne smem vise ? ::)
Sačuvana
Uvek spreman da pomogne na svaki nacin
Pedja_Petrovic
General of the Army
Aktivan član
Van mreže Van mreže

www.predrag-petrovic.com

www.predrag-petrovic.com
« Odgovor #47 poslato: Decembar 06, 2007, 08:41:18 posle podne »

aman..pa je si ti citao bar deo texta kojeg ja ovde napisao????

jel ti nikada nisi cuo da e protein piej sa dextrozxom psole treninga..a nikako sa mlekom????

ovo ti prvi put.???

vidis sponoza.....
Sačuvana
horkolerbus
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #46 poslato: Decembar 06, 2007, 08:39:35 posle podne »

Sačuvana
arkan
Gost
« Odgovor #45 poslato: Decembar 06, 2007, 08:37:18 posle podne »

mislim da trebamo da napravimo new topic i da se zove PEDJA VS. SPINOZA ;) sta mislite, a? :-\
Sačuvana
Pedja_Petrovic
General of the Army
Aktivan član
Van mreže Van mreže

www.predrag-petrovic.com

www.predrag-petrovic.com
« Odgovor #44 poslato: Decembar 06, 2007, 08:35:15 posle podne »

koliko ja da pijem isto dva dozera posle treninga i uvece ,ili da pijem i pre treninga ,sad ne razumem dva dozera to znaci dva puta po 50gr na 3dl mleka ili ?

dve merice koje se nalzae u pakovanju su obicno oko 28 gr..

takve dve pije psoel treniga sa dextrozom i vodom..

a uvecer ako abs mora sa mlekom
Sačuvana
Pedja_Petrovic
General of the Army
Aktivan član
Van mreže Van mreže

www.predrag-petrovic.com

www.predrag-petrovic.com
« Odgovor #43 poslato: Decembar 06, 2007, 08:33:07 posle podne »

@spinoza..

dalimti u ospte znas da citas covek??

gde sam ja rekao da ne treba mleko da se piej radi insulina???

da rezmiram jer vidimd a si prilicno ogrnicen..

MLEKO NE DIZE INSULIN.

MLEKO NE TREBA DA SE PIJE U OVOM SPORTU IZ DRUGIH RELAZLOGA KAO STO SU RECIMO LAKTOZA...BLA..BLA..BLA..ILI AKO SE VEC KONZUMIRA ONDA U UMERENIM KOLICINIMA...TO JE DO 0.3 LITARA DNEVNO..

jel hoce sada obgrnutim redom da shvatis jel cigledno da cu morati do kraja da ti crtam.//

na ni jedno [pitanje moje nisi odgovrio.

mene evo recimo znaima zasto pijes sol u toku treninga???/hahhahahahha

dalje...sta bi ti na mom mestu..slao text..pa nsita rodjak..uci..mozda jednog dana i bude nko te shvato ozbiljno.

jer verujem da saljes ti pisma sirom sveta i da ljudima koji ih citaju priredjujes dobru zabavu kao sto sada ovde radis recimo.....tako da...

a sto se tice mojih tvrdnji.....pa sta bi ja trebalo..da se sa tobom..kojem neznam ni ime ni prezime iti bilo sta drugo osim sto iz prilozenog mogu da vidim tvoj mentalni skolp natezem preko nekih melaova i preovdim na swe jezik..hahhahahahhahaha...da bi dokazo ono sto ljudi znaju vec 15 godina???

jebiga..ovo nije da teb bilo ko omalovazava covece..

sam od sebe pravis karikaturu.....ne ja...ja tebi samo odgovram razumno na tvoj nerazumne postove.

jos jednom ti kazem covece..okani se IRACIONALNOG..davno je svet zavrsio sto je trebalo da se zavrsi..mesija vise nije medju nama..amnogo pametniji ljudi kao i sto sam kazes su davno resili oONO STO TEBE MUCI..

e sada..to sto ti imas problem da to
 prihvatis kao cinjnicu...priajtelju..to nije to bodi bildinga..ili fitnesa rekaretvino..to je do mentalnog sklopa...ako neko u moru naucno dokazanih cinjenica trazi ono sto bi on voleo da cuje i posle toga trazi svoje sledbenike..pa covece.....razmisli malo..

smesan si
Sačuvana
horkolerbus
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #42 poslato: Decembar 06, 2007, 08:06:39 posle podne »

koliko ja da pijem isto dva dozera posle treninga i uvece ,ili da pijem i pre treninga ,sad ne razumem dva dozera to znaci dva puta po 50gr na 3dl mleka ili ?
Sačuvana
spinoza
Gost
« Odgovor #41 poslato: Decembar 06, 2007, 08:02:58 posle podne »

Moram jos jednom da ponovim- ako se ne secas ti si spomenuo da ne valja iritirati pankreas da ljulja insulin (a neko je pominjao i mleko), ja sam nasao davno to istrazivanje, trebalo je da mi posluzi iz drugih razloga, pa sam samo povezao te dve "stvari". I nikada nisam rekao "whey je los". Niti su oni u tom istrazivanju. A definitivno je bitno to istrazivanje, posto potpuno pobija razlog zasto mleko ne treba konzumirati (ukoliko ne preformulises da je to bas iz tog razloga)...

E sad, vidi se da si veoma jak karakter posto si vrlo konkretno odgovorio na ono pitanje iz proslog posta (nisam ironican, stvarno to mislim). Zato predlazem da sklopis jasan stav kroz jedno pismo koje se lako moze poslati emailom na adresu doticnog odgovornog lica za to istrazivanje (najbolje da ti neko strucniji pomogne), ako te mrzi- ja cu ga vrlo rado koncipirati po onome sto si rekao (imacu i pomoc u vidu jednog vrlo iskusnog strucnog lica bas iz te oblasti) i naci gde treba da ga posaljes, a ti ga posalji sa svojim potpisom, a odgovor, koji ces sigurno dobiti sa doticnog svedskog univerziteta- ja cu (ili bilo ko drugi) prevesti i istaknucemo ga na forumu, a mislim da ce biti od velike koristi za ljude koji posecuju forum... Da li se slazes?

U KOM TI SVETU ZIVIS JBT
MISLIM DA BI TI TREBALO DA NAJDES NEKOGA STRUCNOG DA TI POMGNE RODJACE...VERUJ MI...ASAP
enivej...covece..ja sam rekao da pankreas NE TREBA IRTIRATI U TOKU TRENINGA...NE NA TAJ NACIN KAO RECIMO STO JE TO POTREBNO SNAZNO GA IZIRTIRATI POSLE TRENINGA...

snajnovije je pokazano da je i u toku treinga misic moguce obhrnajviti tj cuvati ga od max microtrauma,tj spreciti katabolziam i preternanost..

to s rpostize sa malom koicinom prostog secera...isolatom whey proteina i spektorm amino kislelina...to se kroisti u toku treninga.

ali nsit ato sada nije bitno...

nego je bitno to...DA NE TREBA PITI MLEKO..NI U TOKU A NI POSLE TRENINGA JER NE IRTIRA PANKREAS DA LUCI INUSLIN..

NE U TOJ MERI KOJA JE NAMA POTREBAN.

nadam se da razumes moj srpski..jsete da imam greska u pisanu ali mislim da iz ovoga i papagj bi vec naucio

I NA KRAJU...DALI SI TI SVESTAN DA TI UCESVUJES SAMO NA NEKIM DELOVIMA FORUMA gde pricas ono sto si procitao pre nekih 1 sat na nekom sajtu i OBJANVLJUJES SAMO ONO STO TI HOCES DA BUDE ISTINA TJ STO BI TI VOLEO DA JE TAKO KAKO JE TEBI PRIHVALJIVO??

STVARNO MI NISI JASAN COVECE...NA GOMILE MOJIH PITANJA TI NE DA NE ODGVRAS NEGO OBJAVULJUES SVE GLUPLJE I GLUPLJE POSTOVE.

covece shvati..da ne mozes da izmislis nesto sto je vec izmisljenjo.

opste je poznata  utvrdjena procedra ishrane..sastav namirnica..njihova vrednost...nacin obrade...sve..sve..sve...nase je samo da pratimo pravila...neko sa malo oscijlaijca ali u globalo susitna je ista.

covece..ne mozes da pijes SOL NA TRENINGU..

NE MOZES SA MLEKOM DA IRTIRAS INSULIN..

PROTEIN JE NEOPHODAN...

UH NISU GRADIVNE MATERIJE...

ITD..ITD..ITD....covece ovo su opste nacela koja moras da prihvatis dok se neisi otrovao...pametnije ti je da se posvetis RACIONALNOM NEGO STO RADIS TO STO RADIS.

ovo je iskren i priajtlejski savet...

:) Znaci neces... Ja bih recimo, ako sam siguran u ono sto pricam, definitivno poslao kritiku na bilo ciji rad...
Odgovorio sam ti na sva pitanja, cak i vise puta, ali ti neke odgovore ne mozes i neces da shvatis... A mnogo stvari kontraargumentujes diskreditujuci sagovornika, pogresno protumacenim iskazima, pa i vredjanjem... Stvarno je bespotrebno tvrditi nesto sto ljudi mnogo pametniji od mene (ili tebe) iznose.
Ti si rekao da mleko ne treba piti (odnosno vrlo malo, ako bas hocemo) iz razloga sto onda ceo dan ljuljamo insulin (da skratim pricu, ali mislim da sam precizan), ja sam samo izneo cinjenicu, da po tome, onda i whey "ne valja" (?)...
Sada vec, polako skreces pricu, ubacujuci da nije bas iz tog razloga, vec i iz drugih...
A ja nisam tvrdio da mleko treba piti posle treninga... Odakle ti to? Ja recimo popijem amino fuel tecnost (ako si mislio na mene)... A sve sam izneo posto je bilo polemike o znacaju mleka u ishrani, pa i wheya...
Ako se predomislis, odmah cu ti poslati pomenuti mejl...
Sačuvana
TeH FiLiP
Barbarian
Top poster
Van mreže Van mreže

The Heat-h is on!

« Odgovor #40 poslato: Decembar 06, 2007, 06:42:34 posle podne »

Ja ujutru pijem sa vitargom pre faksa cisto da malko dignem insulin
Sačuvana
BRING IT ON BAYBE :D
Stranice: 1 [2] 3 4 5 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.069 sekundi sa 18 upita.