TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399323 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 22, 2024, 11:04:01 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: trebam savet HITNO!  (Pročitano 32197 puta)
bokaadsl
Gost
« Odgovor #83 poslato: Maj 07, 2012, 07:10:10 posle podne »

Pa sta ti nije jasno? Jesi procitao sto si napisao? 7-8l je smrt za bubrege. Probaj da smanjis na 4l. U stvari, neka se javi doktor Pedja, pa neka kaze svoje misljenje. Ja pijem dosta vode i uvek ustajem u toku noci da mokrim jednom. I to me uzasno nervira. Ne mogu da zamislim kako je tebi.
BTW, zasto pijes tako mnogo vode? Koliko se trosis?
Naprotiv,unosim dosta proteina dnevno,zelim bubrege da zastitim time sto pijem vise vode.Pored toga uz tu kolicinu vode se bolje razlazu ti proteini...Koliko se trosim ne mogu ti tacno reci.Radim ujutru kardio i popodne teretanu.U oba treninga mi DUKS bude mokar!
Sačuvana
next Cutler
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #82 poslato: Maj 07, 2012, 03:52:49 posle podne »

Pa sta ti nije jasno? Jesi procitao sto si napisao? 7-8l je smrt za bubrege. Probaj da smanjis na 4l. U stvari, neka se javi doktor Pedja, pa neka kaze svoje misljenje. Ja pijem dosta vode i uvek ustajem u toku noci da mokrim jednom. I to me uzasno nervira. Ne mogu da zamislim kako je tebi.
BTW, zasto pijes tako mnogo vode? Koliko se trosis?
Sačuvana
bokaadsl
Gost
« Odgovor #81 poslato: Maj 07, 2012, 02:58:30 posle podne »

Uzeo sam Nitron tecne amino i mogu vam reci da je najkompleksiji definitivno...A mala je razlika u ceni!
Imam drugi problem:uvek,kada sam na dijeti,unosim oko 5-6 l vode sada sam povecao na 7-8 l i mogu vam reci da se mnogo bolje osecam,bolji efekat.Ljudi popodne znaci posle 4,idem u wc sigurno 3 puta u sat vremena i tako do uvece.Nocu sigurno 4 puta ustajem(ali i nocu unosim vodu).Ranije sam mogao da trpim po pola sata,sada kada me presece ne mogu 3 min da izdrzim...Pre neki dan bio u solarijumu-znaci sekunde su bile u pitanju da ne napravim poplavu :)...Jel postoji neki preparat da to malo ublazi?Zeleni caj pijem poslednjih 5 godina tokom treninga i njega sam izbacio!
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #80 poslato: Maj 07, 2012, 08:48:24 pre podne »

A neko uzme sve bcaa,prah,tablete..pa miksuje malo :-)
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #79 poslato: Maj 06, 2012, 11:51:37 posle podne »

ili ako je kupio cist leu bas g briga za ostale bcaa :P
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #78 poslato: Maj 06, 2012, 05:24:45 posle podne »

Neko kupi čist Leucin pa ga dodaje bcaa prahu kako bi povećao odnos u korist ove amino. :)
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #77 poslato: Maj 06, 2012, 04:11:21 posle podne »

leucin
Sačuvana
bokaadsl
Gost
« Odgovor #76 poslato: Maj 06, 2012, 03:22:22 posle podne »

Nije tu toliko reci o kvalitetu vec isplativosti za dzep.Kapsule zaista treba mnogo uzimati kako bi uneo potrebne doze bcaa,a kroz prah je to mnogo lakse.Secam se ranije da sam i tako probao pa su mi veoma kratko trajale.Moras videti koliko ima u jednoj kapsuli-tableti pa onda uzmes da minimum bude 10gr po dozi.Kad preracunas videces da je to zaista puno.
O ovome bi se komotno mogla otvoriti nova tema...Recimo da sam poredio BCAA nano 3d tablete i BCAA Xpress u prahu.
BCAA nano 3d u jednoj dozi(3 tablete) sadrzi|:leucin-450 mg;izoleucin-900 mg;valin-450 mg
BCAA Xpress u jednoj dozi(5 g) sadrzi:leucin-2500 mg;izoleucin-1250;valin-1250
Da nebi bilo zabune 3 tablete nisu 5 g vec manje...E sad na 10 g znaci da treba da unesem:le 5000;izo-2500;va-2500
sto ispada da mi treba u jednoj dozi 15 tableta.I veliki detalj koji nisam znao da zavisi od proizvodjaca koju razmeru radi u BCAA neki imaju 2:1:1 a na primer ovi drugi 1:2:1...Pitanje je koja je od ove tri aminokiseline najvaznije?:)
Sad sam ga tako zakomplikovao neko ce me oterati u ... :)
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #75 poslato: Maj 05, 2012, 12:19:55 posle podne »

Nije tu toliko reci o kvalitetu vec isplativosti za dzep.Kapsule zaista treba mnogo uzimati kako bi uneo potrebne doze bcaa,a kroz prah je to mnogo lakse.Secam se ranije da sam i tako probao pa su mi veoma kratko trajale.Moras videti koliko ima u jednoj kapsuli-tableti pa onda uzmes da minimum bude 10gr po dozi.Kad preracunas videces da je to zaista puno.
Sačuvana
bokaadsl
Gost
« Odgovor #74 poslato: Maj 05, 2012, 12:01:01 posle podne »

I ja cu te razocarati jer zaista ga moras mnogo unositi ako mislis da on stigne do misica.Mnogo bolja ti je opcija bcaa.
ok.Onda cu oko 30 g glutamina dnevno a sutra cu da kupim bcaa...Zoltane mozes li mi dati savet u vezi suplementacije?!Koristim whey pure nitro gold,omega 3,kreatin ph-x,glutamin,sutra cu da uzmem bcaa,kofein...Cilj mi je definicija pred leto.Da li mi je potrebno jos nesto a da je vazno?Gledam kod dosta takmicara da naglasavaju mineral-vitaminski kompleks.Moja logika je da u povrcu unesem dosta toga...Ako te ne mrzi mozes dole pogledati ishranu i trening kojeg se pridrzavam!

Odlicno je sto si me poslusao za bcaa jer jako je vazno da njih imas u kolekciji pogotovu kada se radi definicija.Pre treninga uzmi kofein na nekih 30min pre treninga,pre samog pocetka idi miks bcaa i glutamina i odmah posle treninga sve to plus whey zajedno.Vitamini i minerali su bitni i savetujem ti da ih uzmes.Omega tri uzimaj u toku dana.
Uzeo sam bcaa nano 3d-vidim da i nisu bog zna kakvog kvaliteta ali moram se uklapati u cenu.Mali problemcic jer su u kapsulama.Razmisljao sam da otvorim kapsule i prospem prah zajedno uz glutamin.Gledam da si ti koristio cak 15 g bcaa pre treninga.Kada sam gledao odnos mg tih amino kiselina(u bcaa) i ovih koje ja koristim vidim da su tvoje mnogo kvalitetnije.Znam po pravilu kako se pije ali bih vise voleo da cujem koliko da pijem ovih mojih bcaa pre,posle treninga i pred spavanje?
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #73 poslato: Maj 04, 2012, 06:59:34 posle podne »

I ja cu te razocarati jer zaista ga moras mnogo unositi ako mislis da on stigne do misica.Mnogo bolja ti je opcija bcaa.
ok.Onda cu oko 30 g glutamina dnevno a sutra cu da kupim bcaa...Zoltane mozes li mi dati savet u vezi suplementacije?!Koristim whey pure nitro gold,omega 3,kreatin ph-x,glutamin,sutra cu da uzmem bcaa,kofein...Cilj mi je definicija pred leto.Da li mi je potrebno jos nesto a da je vazno?Gledam kod dosta takmicara da naglasavaju mineral-vitaminski kompleks.Moja logika je da u povrcu unesem dosta toga...Ako te ne mrzi mozes dole pogledati ishranu i trening kojeg se pridrzavam!

Odlicno je sto si me poslusao za bcaa jer jako je vazno da njih imas u kolekciji pogotovu kada se radi definicija.Pre treninga uzmi kofein na nekih 30min pre treninga,pre samog pocetka idi miks bcaa i glutamina i odmah posle treninga sve to plus whey zajedno.Vitamini i minerali su bitni i savetujem ti da ih uzmes.Omega tri uzimaj u toku dana.
Sačuvana
bokaadsl
Gost
« Odgovor #72 poslato: Maj 04, 2012, 05:29:44 posle podne »

Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #71 poslato: Maj 04, 2012, 04:22:10 posle podne »

Glutamin stinuliše sekreciju hormona rastam ali to rade i ostale aminokiseline...
Prave kliničke sutdije nisu raĂ°ene ali ima jedna na 9 (???) muškaraca u vezi glutamina i GH i jeste porasla koncetracija ali to je to... ništa od onda tj zadnjih 15 tak godina
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #70 poslato: Maj 04, 2012, 12:39:28 posle podne »

Sačuvana
bokaadsl
Gost
« Odgovor #69 poslato: Maj 04, 2012, 08:48:58 pre podne »

Sta kaze Zoltan Kozma na ovu temu za glutamin???Stefane i Beochemo hvala na objasnjenju.Znam naravno sta je glutamin,cemu sluzi i...Ali nisam znao da ga treba konzumirati u tolikim kolicinama.Imam inace 103 kg!
Sačuvana
Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.072 sekundi sa 18 upita.