TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398002 Teme od strane 25049 Članovi Poslednji član: mihailomikedjordjevic1987

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 10:28:27 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 115 116 [117] 118 119 ... 139 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: FIGHT NEWS  (Pročitano 261355 puta)
Dragan Djakonovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #338 poslato: Februar 09, 2012, 11:11:43 pre podne »

IGOR POKRAJAC,UFC:

Igor Pokrajac je novi protivnik Thiaga Silve na priredbi UFC on FOX 3. Prvobitnik protivnik Silve bio je Brandon Vera koji se pre nekoliko dana povredio.
Da podsetimo, meč izmeĂ°u Silve i Vere je trebao da bude revanš. Prvi meč je dobio Silva ali je taj meč poništen i on je suspendovan zbog upotrebe nedozvoljenih sredstava. Ipak, zbog Verine povrede moraćemo da sačekamo na revanš.

Silva je do sada samo dva puta poražen i to od bivših šampiona Rashada Evansa i Lyotoa Machide. Izuzetno je nezgodan borac i biće pravi test za Pokrajca.

Od kada je stigao u UFC pre tri godine, Pokrajac je ubeležio 3 pobede i 3 poraza. U posljednja četiri dvoboja, Pokrajac je čak tri puta slavio uz jedini poraz odlukom od Stephana Bonnara. U zadnjem meču za nešto više od 30 sekundi brutalno je nokautirao Krysztofa Soszynskog.
Sačuvana
Dragan Djakonovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #337 poslato: Februar 07, 2012, 01:09:16 posle podne »

ALEKSANDAR KOSTIĆ:

Prenosimo kompletan intervju sa Aleksandrom,od kolega iz Borilačkog kluba.

Aleksandar Kostić je sa Vladimirom Vasilievim (Ruski sistem)  proveo  14 godina tokom kojih je postao i njegov prvi asistent. Tvorac je borilačkog sistema “Systema Homo Ludens” (čovek koji se igra) i prvi čovek Systema i MMA kluba Vukovi. Jedan je od retkih koji je svoje principe i shvatanje borenja stavio ispred popularnosti i zarade.

.

Aleksandar Kostić je za Borilački klub govorio o svojim počecima,drugim veštinama,  zanimljivim iskustvima i pristao da održi kraću Systema Homo Ludens video prezentaciju.

Kako su izgledali vaši prvi koraci u borenju?

Moji prvi koraci bili su u džudou, meĂ°utim vrlo brzo sam dobio nezgodan udarac u glavu zbog kojeg sam imao problema sa srednjim uhom i majka me je ispisala. Nakon toga prelazim na karate u zemunsku Mladost kod Nece Miloševića koji je danas moj veliki prijatelj. Aktivno sam se takmičio do ’89 godine, majstorsko zvanje sam dobio kod Okiyame u Torontu.

Pre odlaska u Kanadu vežbao sam i  Uechi Ryu kod Maria Topolšeka kao i Taekwondo, gde sam početkom osamdestih učestvovao na prvom timskom Taekwondo turniru u Srbiji.

Istraživanje borilačkih veština u pravom smislu te reči kreće nakon vašeg odlaska u Kanadu?

Da, po odlasku u Kanadu sam ostao u karateu ali krećem i sa istraživanjem drugih borilačkih veština. To mi je bilo jako zanimljivo kao i verovatno svakome ko voli borilačke veštine. To je bilo sredinom osamdesetih kada nije bilo intereneta, i taj susret sa raznim nacijama, raznim stilovima borenja je bio izuzetno zanimljiv.

Koje vam je najinteresantnije iskustvo iz tog perioda?

Najinteresantiniji je definitivno prvi BJJ seminar u Kanadi čuvene porodice Gracie kao i Hapkido koji je prezentovao Master Hwang In-Shik. Shik je čovek koji je transformisao čitavu tu priču i od njega sam izvukao udarce nogama koji i moji učenici sada koriste u MMA mečevima.

Master Hwang In-Shik-a možete videti, čini mi se u poslednjem filmu Bruce Lee-ja a dosta je radio i sa Jackie Chen-om.

Znači BJJ je ostavio jak utisak na vas?

BJJ je bila pravo otkrovenje u svetu borilačkih veština jer se vrlo brzo može videti u primeni što je u principu retkost. Kasnije sam sa Antoniom Karvaljom poznatim MMA borcem postao prijatelj.  On je radio kod mene, ja sam nešto učio od njega, tako da sam pri samim počecima MMA imao priliku da vidim i razumem razvoj MMA kao sporta u onim stvarima koje su iza ekrana.

To su glavni razlozi zbog kojih sam bio privučen BJJ-om, a i dan danas sam. Mi je i radimo u nekom rekreatvnom modusu u okviru našeg treninga

Zbog čega se niste opredelili direktno za BJJ?

Pitanje je šta bi bilo izmeĂ°u BJJ-a i Ruskog Sistema da taj jedini BJJ klub u koji sam odlazio nije bio toliko daleko od mesta gde sam stanovao a tada nisam imao auto. U pitanju je Samurai Club a zanimljivo je da je tamo dolazio Carlos Newton koji je kasnije postao UFC šampion.

Šta je to što vas je privuklo Ruskom sistemu?

Ruski sistem je definirtivno bio jako interesantan jer se negde poklapao sam mojim subjektivnim životnim filosofijama i istraživanjlima. Tada kakav je bio, imao je slobodu, neku neograničenost. Bio je mnogo agresivniji i dosta se radio grepling. To je takoreći početak vojnih borbenih sistema, maskirnih uniformi i sl. MeĂ°utim, mene to nije privuklo, već me je privukao pokret, tj. sloboda pokreta, sloboda interpretacije… to je bilo nešto fundamentalno drugačije od svega ostalog. Ovde govorim o sistemu Vladimira Vasilieva mog učitelja, prema kome moram da budem korektan, iako sam ja sad na nekom svom putu.

Sa Vladimirom Vasilievim ste proveli 14 godina?

Sa Vladimirom sam od ’94,’95 godine, što su Vladmirovi počeci u Kanadi, pa sve dok na neki način nisam ekskomuniciran. Nisam ja ostavio tu priču generalno, nego sam počeo da istražujem i da joj dajem neki svoj ton. To je originalno i trebala da bude priča slobode, da sve može da se inkomporira u  nju, meĂ°utim preokrenula se u nešto drugo, ali to sada nije bitno.

OdreĂ°eni period sam bio tamo glavni instruktor i vodio sam njegovu školu. Paralelno počinjem da putujem po svetu na poziv različitih klubova zarad održavanja seminara ruskog sistema.

Putujući i držeći seminare po Evropi, Severnoj Americi, Aziji, Australiji itd. , susreo sam se sa velikim brojem poznatih instruktora iz različitih borilačkih veština. Sve su to uticaji koji su doprineli postepenom oblikovanju mog pristupa borilačkim vestinama.

Rekli ste nam da faktički ne postoji samo jedan ruski sistem.

Da, dosta sam putovao po Rusiji i proučavao razne ruske tradicionalne škole, trenirao sa njima. U Moskvi sam vežbao u pet različitih škola, da kažemo ruskog sistema jer je taj izraz ruski sistem možda neprimeren jer ima više ruskih sistema borenja. Postoji Sambo, postoje razni tradicionalni sistemi borenja, i mnogo toga izmeĂ°u tj. razne mešavine.

Ovo je jedan od tih sistema, ali naziv SYSTEMA je ostao i raširio se po svetu.

U principu ono što je tradicionalno rusko to je šaketanje, udaranje rukam i nogama koje se može videti po vašarima i jako je interesantno. I u takvoj jednoj školi sam bio.

Rusi su veliki narod i imaju dosta te borbene tradicije i oni su vremenom modifikovali mnoge stvari kao što i sve drugo u životu prolazi kroz proces konstantne transformacije, rasta…

Po vama je u svetu borilačkih veština previše mistike. Zašto je to tako?

Mi živimo u vremenu tendencije ka mistifikaciji, jer ljudi vole da pripadaju, da budu deo nečega, da imaju neki identitet. To je jedna adolescentna potreba da budeš deo neke velike priče. Nisi jednostavno individuisan lično i onda moraš da budeš deo nečega, da crpiš svoju životnu energiju odatle.

Gde ima dosta mistifikacije to je onda dobar brend.

Previše ima i manipulacija. To je danas lako ostvarivo preko medija, raznih sertifikata, diploma, predstavnika, tajni…

To što je mistično i nerazjašnjeno se u stvari koristi radi zaraĂ°ivanja novca.

Koje su po vama dobre borilačke veštine?

Svaka borilačka veština koja ima neku vrstu testiranja, borbe, takmičenja, je validna borilačka veština, koja dalje razvija odreĂ°ene delove posebno. Osnovna suština borenja je samo borenje. Ono se može biti alat za razne stvari. Na primer može biti alat vojsci i policiji, može biti alat u terapeutskom smislu za savladavanje strahova, može biti alat u rekreativnom smislu… Ali ono ne sme da izgubi suštinu da je borenje – borenje, što znači da moraš da rešiš zadatak.

U tim kontaktnim stvarima je to jako vidljivo. Ne postoji nikakvo „ako“, nikakvo „kada bi“ itd…

Da li i dalje proučavate borilačke sisteme?

Generalno volim i proučavam sve kontaktne veštine. Naravno koliko mogu i koliko mi vreme dozvoljava. Pored onoga što ja radim tu je i MMA. Kad god imam vremena vrlo rado posetim treninge u Kaizen MMA akademiji kod Marka Lajhnera, zatim tu su još i krav maga, kik boks, boks…

Kada se Stefan ( Stefan Božić - prim. autor) pripremao za nastup na Tesla FC, išli smo i u bokserski kamp i u Delije na sparing… Ja te ljude znam, sve to posmatram i trudim se da koliko god mogu participitam u tim treninzima.

Čuli smo da ste izuzetno traženi širom sveta gde održavata seminare?

Da, ja  jako mnogo putujem i bukvalno imam unapred zakazane seminare tokom cele godine.

Nikada od svog sistema niste napravili organizaciju sa striktinim pravilima, zvanjima, hijerarhijom…

Tako nešto je traženo više puta od mene, da dodelim licenece, obučim instruktore itd.

Razmišljao sam dosta o tome. To je privlačno i može da se zaradi više novca, ali ja želim da ostanem dosledan svojim principima.

Svoj sistem sam i nazvao Homo Ludens (čovek koji se igra) što predstavlja igru kao model života, slobodarskog načina istraživanja bez mehaničkog modela inkorporiranja.

Pored naziva Homo Ludens, zadržali ste i naziv Systema. Zbog čega?

Tu postoje dve priče. Neki te osporavaju i kažu ti “ne radiš više sistemu“, a drugi bi ako bih svoj sistem nazvao drugačije rekli, „šta to radiš, to je sistema“.  Ja sam odlučio da zadržim ime sistema, a Homo Ludens da dodam. To sam uradio kako bih imao poštovanje prema prošlosti, prema svom učitelju i vremenu koje sam proveo tamo, a u isto vreme sam dodao Homo ludens da bih mogao da se igram, odnosno istražujem. Na taj način sam napravio neki balans, jer ja nisam napustio sistemu,nisma otišao iz revolta već sam ekskomuniciran.

Tako je to nastalo jer ja verujem u slobodu i da svako posle odreĂ°enog vremena u svim sferama života treba da vrši neku vrstu individuacije, da eksploatiše sam. To je sasvim jedan normalan proces.

Pogledajte na primer profesionalne MMA borce. I oni nakon odreĂ°enog vremena nisu vezani samo za svoj matični klub već dosta putuju kako bi trenirali na raznim mestima i širili svoja znanja.

Kako je vaše mišljenje o borenju u Srbiji danas?

Borenje je društvena praksa koja podleže nekim ekonomskim zakonima. To je tržište gde neko kreira brend, markering i pokušava na sve načine da te osvoji kako bi zaradio novac. Ima tu finih stvari, ima i gluposti ali ne bi bilo korektno da navodim šta ja mislim da je dobro a šta loše. Definitivno, sve ovo što je sportsko i kontaktno je dobro, jer test na ovaj ili onaj način mora da postoji.

Jedino što je problematično, je to što ima dosta manipulacije. Ako ti obećaš nekome da će da nauči samoodbranu tako što će da maše po vazduhu, to je onda i problematično i socijalno neodgovorno, jer stavljate nekoga u rizik. Onaj ko ide na borenje treba da vidi kompetentnost tih ljudi koji to rade.

S’obzirom da smo mala država može se reći da je stanje u borenju dobro. MMA polako ide svojim putem, u BJJ i greplingu Žerjal i Milićević (Secutor) imaju dobre rezultate, Gagi i RoĂ°a su odlični MMA borci.

Postoje mnoge podele kada su borilačke veštine u pitanju. Na moderno i tradicionalno, hvatačke i udaračke veštine itd. Vi podelu pravite na simetrično i asimetrično borenje.

Da to je tačno.

Simetrično borenje je klasično sportsko borenje, gde dva borca pod odreĂ°enim pravilima žele jedan drugog da pobede.

Asimetrično borenje je ono što mene interesuje, gde se razvijaju borilački atributi u takoreći 360 stepeni, spontano, u svakoj situaciji…

Da li bi za posetioce Borilačkog kluba mogli da održite kraću „Systema Homo Ludens“ video prezentaciju?

Naravno.

Više informacija o Systema Homo Ludens možete naći na : http://www.homoludens-martialarts.com/

Alex Kostic intervju

Alex Kostic Homo Ludens I deo

Alex Kostic Homo Ludens II deo

Sačuvana
Dragan Djakonovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #336 poslato: Februar 07, 2012, 01:04:18 posle podne »

BJJ Seminar:

U subotu 28. januara 2012. u sali sport održan je jednodnevni intenzivni RCJ-Machado BJJ seminar, koji je vodio Avi Nardia.

Na ovom seminaru, koji je bio predviĂ°en samo za učesnike koji su bili na prethodnim seminarima u novembru I decembru prosle godine, Avi Nardia je nastavio sa upoznavanjem srpske borilačke javnosti sa RCJ-Machado BJJ-om.
Avi Nardia je BJJ crni pojas I učenik Johna Machada, ali takoĂ°e I crni pojas četvrti dan Kodokan Džudo, na ovom seminaru je prikazao kako se ove dve borilačke veštine mogu lako I uspešno meĂ°usobno dopunjavati.
Ovaj put glavna tema je bila upotreba tehnike obrnutog trougla u borbi u parteru, različiti načini plasiranja ove vrste trougla, poseban naglasak na nekoliko ključnih detalja koji utiču na efikasnost tehnike I različite opcije, i prelazi u druge tehnike finalizacija (kimura, omoplata, inverzna omoplata, raspeće, gogoplata…) ako protivnik brani inicijalnu tehniku. Avi Nardia je završio seminar objašnjavanjem tehnike “Kašivazaki”, nazvane po čuvenom japanskom Džudo takmičaru, svetskom šampionu I kasnije treneru više nacionalnih Džudo reprezentacija, Katsuhiko Kashiwazakiju.

Avi Nardia je demonstrirao primenu Kašivazaki prevrtanja i zatim ulazak u različite BJJ finalizacije.
Sledećeg dana Avi Nardia je već bio u Požarevcu u poseti klubu za praktično streljaštvo Grom, a u ponedeljak je imao privatne treninge sa instruktorima Kapap Saveza Srbije. TakoĂ°e je dogovorena i dalja saradnje u okviru koje i dovoĂ°enje jednog bivšeg UFC šampiona na seminar u Srbiju.
Sačuvana
Dragan Djakonovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #335 poslato: Februar 07, 2012, 01:02:49 posle podne »

KARATE:

Uskoro nam predstoji karate takmičenje u Beogradu,ovako izgleda obevestenje:

Sačuvana
Dragan Djakonovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #334 poslato: Februar 07, 2012, 12:59:01 posle podne »

TUF:

The Ultimate Fighter, reality show UFC-a će posle Brazila da stigne i u Indiju. Ovu informaciju je otkrio sam predsednik UFC-a, Dana White.

“Verovatno će to biti Indija. Sada je na redu Brazil, a onda ćemo vrlo veroatno otići u Indiju.“

Ovo je odlična ideja za UFC pošto bi mogli da ovime prošire MMA u Aziju, a možda otkriju i neke nove i interesantne borce.

White je već otkrio svoj konačni cilj, a to je turnirski sistem takmičenja gde bi se borci širom sveta borili kako bi stigli do UFC-a. Ovo je odlična ideja pošto bi filtrirala borce koji će nastupati na turnirima, ali i sa druge strane otvara mogućnost za dosta manjih turnira i rijalitija.

“Mogli bi to raditi s četiri, pet ili šest zemalja, to je definitivno plan. Svi pobednici bi se meĂ°usobno borili”, zaključio je White.
Sačuvana
Dragan Djakonovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #333 poslato: Februar 07, 2012, 12:58:22 posle podne »

MMA,pikanterija:

Cristiane „Cybog“ Santos i Evangelista „Cyborg“ Santos se izgleda razvode. Cris Cyborg je izjavila za UOL Esporte da se njihov brak bliži kraju.

„Posle šest godina predanosti ljubavi i sreći u našem braku, želim da vas obavestim da od decembra 2011. godine Evangelista Cyborg i ja živimo odvojeno. Želim da se zahvalim svim prijateljima za njihove izjave ljubavi i podrške tokom ovog perioda.“

Da podsetimo, Cris Cyborg prolazi kroz dosta težak period. Posle afere sa steroidima oduzeta joj je titula šampionke Strikeforce-a u pero kategoriji. Pored toga, kažnjena je sa 2.500$ i suspendovana je na godinu dana.

Evangelista nije imao tako uspešnu karijeru kao njegova supruga. Njegov profesionalni skor je 18-15, a u poslednjih devet borbi izgubio je čak šest puta.
Sačuvana
Dragan Djakonovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #332 poslato: Februar 07, 2012, 12:57:37 posle podne »

CARLOS CONDIT:

Iako je Dana White rekao da bi Condit vs. Diaz 2 bilo zanimljivo za videti, ipak do toga neće doći. Kao što smo i očekivali, Carlosa Condita ne interesuje da pruži revanš Nicku Diazu. Conditov menadžer Malki Kawa je za MMAFighting objasnio zašto neće doći do revanša, ali izneo i svoje viĂ°enje meča protiv Diaza:

„U ovom trenutktu uopšte ne razmišljamo o revanšu. Usmereni smo na GSP-a. Ljudi zaboravljaju da je Carlos dugo čekao na ovaj meč. Trenutno nas meč protiv Diaza ne interesuje ni najmanje. Mislim da je čisto dobio tu borbu, a čak je i White bodovao za njega. Svi ljudi koji nešto znaju su bodovali za njega.“

„Condit je pobedio vrlo respektabilnog borca. Dve sudije su bodovale četiri prema jedan, dok je poslednji bodovao tri na prema dva. To što sa njim nije ulazio u otvorene razmene nije bitno. Žao mi je ali svaki borac to ne treba da uradi. Radio je ono što je bilo potrebno za pobedu. To pokazuje koliko je pametan i zreo. Fanovi se ne slažu sa odlukom pošto žele meč GSP-a i Diaza. Mi smo već korak ispred, a ostavit ćemo Nicku i GSP-u da se bore, ako hoće.“

I sam Condit je u razgovoru za MMAJunkie radio rekao da bi se mogao boriti još par puta pre borbe sa GSP-om.

„Verujem da će se meč protiv GSP-a odigrati u novembru, a pre toga bih mogao da odradim još neku borbu krajem leta. Kandidata ima zaista puno.“
Sačuvana
Dragan Djakonovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #331 poslato: Februar 07, 2012, 12:56:55 posle podne »

UFC:

Dana White je u intervjuu koji je dao za portal MMAJunkie rekao da je zainteresovan za Diaz vs. Condit 2.

„Nisam razočaran ovim ishodom. GSP protiv Condita će isto bili velika borba, garantujem vam. Znam da je GSP želeo Diaza, želeo je meč sa njim stvarno jako, ali sada bi bilo dobro da se fokusira na Condita. Neka se naljuti na njega ili šta god mu je potrebno.“

Kada su ga novinari upitali za mogući revanš izmeĂ°u Condita i Diaza, White je izjavio sledeće:

„Luda ideja, ali…razmišljao sam o tome odmah nakon borbe. Ljudi se bune zbog odluke i misle da nije bila ispravna. Mogli bi da se bore ponovo pre nego što se GSP vrati. Sve zavisi od Carlosa. Carlos mora da pristane, a mora da pristane i Diaz.“

O ishodu meča se vodila žustra rasprava i na našem forumu. A borba izmeĂ°u GSP i Diaza je nešto na čemu bi UFC mogao da zaradi mnogo više nego na meču GSP vs. Condit. Iako je White prvobitno izjavio da smatra da je odluka ispravna, iznenada je promenio stav. Ostaje da vidimo šta će biti u sledećih par dana i da li će do revanša ipak doći.
Sačuvana
Dragan Djakonovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #330 poslato: Februar 06, 2012, 01:03:50 posle podne »

ED HERMAN,UFC:

Pogledajte Hermanovu izjavu posle subotnjeg meča:

UFC 143's Ed Herman On Victory Over Starks, Desire To Fight Anderson
Sačuvana
Dragan Djakonovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #329 poslato: Februar 06, 2012, 01:01:57 posle podne »

UFC:

Ako Carlos Condit nema ništa protiv, Dana white bi voleo videti instant revanš susret Diaza i Condita. U intervjuu za MMAJunkie, gazda UFC-a je objasnio svoj stav.

“Nisam razočaran ovim ishodom. GSP protiv Condita će takoĂ°e biti velika borba, garantujem vam. Znam da je St. Pierre želio Diaza, želio ga je zaista jako, pa bi bilo dobro da se sada fokusira na Condita. Neka se naljuti na njega ili što god mu treba”, izjavio je najprije White, no kada je čuo za prijedlog revanša od novinara, lice mu se ozarilo…

“Luda ideja, no… Razmišljao sam odmah nakon borbe o tome. Ljudi se bune zbog odluke i misle da nije bila ispravna. Mogli bi se ponovno boriti prije nego što se GSP ne vrati. Sve ovisi o Carlosu. Carlos mora pristati, a mora pristati i Diaz.”, kaže White.

Nije teško zaključiti da je meč GSP vs. Diaz puno isplativiji dvoboj za UFC nego GSP vs. Condit. Stoga od tuda i ovaj mekani stav Whitea. Ipak, teško je očekivati da bi Condit pristao na dvoboj iz kojeg ne može dobiti apsolutno ništa, a može izgubiti sve.
Sačuvana
Dragan Djakonovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #328 poslato: Februar 06, 2012, 12:56:59 posle podne »

UFC on Fuel TV:

Glavne borbe:

. Jake Ellenberger - Diego Sanchez
. Stefan Struve - Dave Herman
. Aaron Simpson - Ronny Markes
. Stipe Miocic - Philip De Fries

Uvodne borbe (Facebook):

. Ivan Menjivar - John Albert
. Vagner Rocha - Jonathan Brookins
. Sean Loeffler - Buddy Roberts
. Anton Kuivanen - Justin Salas
. Yoislandy Izquierdo - Bernardo Magalhaes
. T.J. Dillashaw - Walel Watson

UFC on FUEL TV: Sanchez vs. Ellenberger (LIVE) 2.15.12
Sačuvana
Dragan Djakonovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #327 poslato: Februar 06, 2012, 12:53:12 posle podne »

BOKS:

Rezultati od subote uveche:

Yoan Pablo Hernandez (26-1) je uspešno odbranio svoju IBF titulu u kruzer kategoriji jednoglasnom odlukom sudija nad Steveom Cunninghamom (24-4) u njihovom revanšu.

Hernandez je dva puta slao Cunningama na pod u četvrtoj rundi. Cunningham je izgledao nesigurno na nogama posle brojanja ali je preživeo rundu. Kubanac je probao da dovrši borbu u petoj rundi, ali se Cunnigham povratio. Amerikanac se povratio u kasnijim rundama ali to nije bilo dovoljno za pobedu. Sudije su bodovale 116-110, 116-110 i 115-111 za Hernandeza.

Nonito Donaire je podeljenom odlukom sudija pobedio Wilfreda Vazqueza iz Porto Rika i osvojio WBO titulu u perolakoj kategoriji. Donaire (28-1) je debitovao u ovoj kategoriji, osvojio je 117-110 kod dve sudije i 115-112 kod jednog. Kontrolisao je borbu iako je slomio šaku negde izmeĂ°u druge i četvrte runde.

Pošto je osvojio titule šampiona u muva, super-muva i bantam diviziji, Donaire je dokazao da je dovoljno moćan i za perolaku kategoriju.

Donaire je prvi put uzdrmao Vasqueza (21-2-1) u trećoj rundi, a u devetoj ga je posle kombinacije levog aperkata i desnog krošea poslao na pod gde je sudija morao da mu broji.

Julio Cesar Chavez Jr. (45-0-1-1) je zadržao titulu šampiona srednje kategorije po WBC, pobedivši jednoglasnom odlukom Marca Antonia Rubia (53-6-1). Sve tri sudije su bodovale za Chaveza i to 118-110, 116-112 i 115-113.

Ni jedan borac nije pao tokom borbe iako su razmenjivali izuzetno jake udarce u glavu i telo tokom svih 12 rundi.
Sačuvana
Dragan Djakonovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #326 poslato: Februar 05, 2012, 12:58:10 posle podne »

Silva vs Sonnen 2 :

Na konferenciji za novinare posle UFC 143, Dana White je najavio da će se meč za titulu u srednjoj kategoriji izmeĂ°u šampiona Andersona Silvae i izazivača Chaela Sonnena održati u junu u Brazilu. Tačnije, borci su se verbalno složili da se borba održi tada ali ostaje još samo da se tačno odredi datum.

Iako je Sonnen tvrdio da se Silva neće više boriti sa njim, dogovor je postignut tokom održavanja samog dogaĂ°aja. White je poručio novinarima da Sonnen ume da priča puno i da ga ne treba uvek slušati.

Podsećamo, u prvom meču pobedio je Silva gušenjem u petoj rundi. Iako je Sonnen bio bolji celu borbu, Brazilac je iskoristio trenutak nepažnje i ugušio ga trianglom.

Ostaje nam da vidimo da li će do borbe stvarno doći.
Sačuvana
Dragan Djakonovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #325 poslato: Februar 05, 2012, 12:57:33 posle podne »

Anderson Silva :

U poseti nacionalnom parku Xingu, Anderson Silva se oprobao u indijanskoj „huka huka“ borbi.

Nacionalni park Xingu ustanovljen je 1961. godine u oblasti kišnih šuma centralnog Brazila i tada je bio stecište odreĂ°enog broja nedirnutih uroĂ°eničkih plemena. U njemu danas, pod sve većim uticajem spoljnog sveta živi oko 6000 stanovnika u 17 plemena.

Brazilski internet portal Revista Trip, objavio je priču i slike o poseti UFC šampiona Andersona Silve jednom od ovih uroĂ°eničkih plemena, gde se oprobao u njihovoj drevnoj borbi nalik rvanju koju oni nazivaju „huka huka“.
Kako je ta poseta prošla možete pogledati na slikama, a da li će nova borbena znanja pomoći Silvi da obrani titulu u meču sa Chael Sonnenom koji ga očekuje, ostaje da se vidi.

Sačuvana
Dragan Djakonovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #324 poslato: Februar 05, 2012, 12:48:34 posle podne »

Fedor Emelianenko :

Fedor Emelianenko je tradicionalno nastupio na Prvenstvu Rusije u combat sambou. Vrlo lako je došao do finala gde se sukobio sa svojim bratom Alexanderom Emelianenkom. Ako pogledate snimke videćete da Fedoru niko zapravo nije ni pružao otpor. Meč u finalu protiv brata Aleksa trajao je samo par sekundi, a isto tako i meč protiv njegovog učenika Kirila Sidelnikova.

Combat sambo je disciplina samboa gde osim bacanja i poluga su dozvoljeni i udarci, te je stoga vrlo sličan MMA.

Fedor Emelianenko - Kirill Sidelnikov The championship of Russia sambo 2012.mp4
Sačuvana
Stranice: 1 ... 115 116 [117] 118 119 ... 139 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.201 sekundi sa 19 upita.