TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399825 Teme od strane 25055 Članovi Poslednji član: ranilac

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 15, 2025, 07:47:08 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] 3 4 5 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Da imate...  (Pročitano 11869 puta)
Miraa
PANSPORT TEAM
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #48 poslato: Oktobar 26, 2011, 09:25:19 posle podne »

Da li stvarno mislite da na količinu od 2-3dcl mleka(koliko bi se stavilo sa dozerom proteina) razlika u procentu masti(od 0.5% pa do 1.5-2%) može da napravi bilo kakvu razliku? :)

Ja protein iskljucivo sastavljam sa vodom. Mleko svakodnevno koristim u druge svrhe i ako u prodavnici ima to od 0,5 kupujem njega, u slucaju da nema uzecu i ono od 2,8. Znaci ne opterecujem se sa tim. Rekla sam samo da ima i sa manje masti ako zeli sto da ne?
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #47 poslato: Oktobar 26, 2011, 07:01:51 posle podne »

Da li stvarno mislite da na količinu od 2-3dcl mleka(koliko bi se stavilo sa dozerom proteina) razlika u procentu masti(od 0.5% pa do 1.5-2%) može da napravi bilo kakvu razliku? :)
Sačuvana
Miraa
PANSPORT TEAM
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #46 poslato: Oktobar 26, 2011, 06:05:39 posle podne »

Hvala Miro na odg :) Ubice me Robert... :DDD Sa manje masnoca ? Manje od 0,9 ?? Iskreno nisam znao,potrazicu u prodavnicama :)

Da imas Moju Kravicu od Imleka sa 0,5, a mislim da i Ella mleko ima i manje ali nisam tu bas sigurna......nema na cemu :)
Sačuvana
Matador
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #45 poslato: Oktobar 26, 2011, 05:56:49 posle podne »

Hvala Miro na odg :) Ubice me Robert... :DDD Sa manje masnoca ? Manje od 0,9 ?? Iskreno nisam znao,potrazicu u prodavnicama :)
Sačuvana
Miraa
PANSPORT TEAM
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #44 poslato: Oktobar 26, 2011, 05:53:32 posle podne »

Uhu podeljena misljenja :))))) Ali opet hvala na odg....videcu....probacu sa vodom...ako mi bas ne bude islo..morau sa mlekom,uzecu ono sa 0,9% masti...nema mi druge.... Nego mozda sam postao dosadan,ali moram jos jednom da pitam,zar bi bilo lose,kada bi Whey uzimao ujutru i pred spavanje,a Geiner posle treninga ???

Pa mozes tako, a sto se mleka tice imas i sa manje masnoce...
Sačuvana
Miraa
PANSPORT TEAM
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #43 poslato: Oktobar 26, 2011, 05:51:50 posle podne »

Sa mlekom je skroz ok , verovatno i bolje nego u vodi

Pa sigurno da je ukusnji..onda verovatno dodje kao milk shake, ali tebi ako nije bas toliki problem pij sa vodom...
Sačuvana
Matador
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #42 poslato: Oktobar 26, 2011, 05:49:25 posle podne »

Uhu podeljena misljenja :))))) Ali opet hvala na odg....videcu....probacu sa vodom...ako mi bas ne bude islo..morau sa mlekom,uzecu ono sa 0,9% masti...nema mi druge.... Nego mozda sam postao dosadan,ali moram jos jednom da pitam,zar bi bilo lose,kada bi Whey uzimao ujutru i pred spavanje,a Geiner posle treninga ???
Sačuvana
BojanLeet
Napredni član
Van mreže Van mreže

BRO-SLAYER

« Odgovor #41 poslato: Oktobar 26, 2011, 05:32:12 posle podne »

Sa mlekom je skroz ok , verovatno i bolje nego u vodi
Sačuvana
You know how dumb the average person is, right? Well by mathematical definition, half of everybody is even dumber than that.
Miraa
PANSPORT TEAM
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #40 poslato: Oktobar 26, 2011, 05:12:42 posle podne »

Ja svejedno pijem s vodom, nego mi se malo smucio Elite whey sa vodom, jedva cekam da ga potrosim pa duzmem Sajtekov vej :P...

Hah ne blista nesto sto se tice ukusa, ali je bitno da je kvalitetan protein ;)
Sačuvana
djoleeeee
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

Trazi nacin a ne izgovor!

« Odgovor #39 poslato: Oktobar 26, 2011, 04:16:22 posle podne »

Ja svejedno pijem s vodom, nego mi se malo smucio Elite whey sa vodom, jedva cekam da ga potrosim pa duzmem Sajtekov vej :P...
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #38 poslato: Oktobar 26, 2011, 02:06:55 posle podne »

Ja trenutno pijem Pro V60 posle treninga i fantastično leži. Ionako ne mogu jesti čvrstu hranu sat-sat i po nakon treninga, pa mi blend odlično ide. Lagan je za stomak i ukusan, uz to ima dovoljno visok procenat proteina koji obezbeĂ°uje dobru količinu brzih proteina.
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #37 poslato: Oktobar 26, 2011, 01:57:21 posle podne »

Da li samo laktoza iz mleka utice na sporiju  apsorpciju tj da li kravica bez laktoze moze da zameni vodu??? :)

Laktoza nema veze sa tim - ona ti ili smeta ili ne, a i ta mast u koju se toliko kunete da usporava apsorpciju stvarno mislim da nije toliko bitna stavka. Usotalom rastvor koji popiješ mleka (2dl) i proteina (merka od 30g koji je računam 80%p) ti je 12.9% prema proteinu a svega 2.7% prema masti (W/W za ueztu gustinu mleka 1.03g/ml). Ili ti drugim rečim proteina imaš oko 5 puta više nego masti u tvom napitku. Pritom, fino su rastvorni ti proteini surutke, obzirom da ne ostaju u masti koju otkloniš pre nego što kreneš da vadiš proteine iz surutke tako da nisu toliko lipofilni niti se lepe za kazein nešto spec jer se i to frakcioniše. Poenta - mnogo više utiče na tvoje tebe psihički (da li ti se sviĂ°a ili ne) nego što ima nekog uticaja na usporavanje tvog proteina/gejnera. A čak to usporavanje ne mora da bude nužno loše jer i ako postoji taman ti se tih 30ak g proteina malkice razvuče u vremenu i zapravo iskorištljivost postaje i bolja jer preveliki pik AK koncentracije u jednom trenutku znači veću oksidaciju AK a ti želiš da ih ugraĂ°uješ, ne spaljuješ.

@Joleeee
mojih 5c na tvoje pitanje je slobodno pij to u mleku ako ti prija. ;) TakoĂ°e, cela ova priča apsolutno pada u vodu ako koristiš obrano mleko što ti savetujem. ;)
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #36 poslato: Oktobar 26, 2011, 10:19:49 pre podne »

posle treninga popij sa vodom, mišići su gladni i treba što pre da im dostaviš hranljive sastojke da mogu da se oporave i rastu ;)
Sačuvana
Opsenark@
Sladza
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #35 poslato: Oktobar 26, 2011, 02:21:13 pre podne »

Da li samo laktoza iz mleka utice na sporiju  apsorpciju tj da li kravica bez laktoze moze da zameni vodu??? :)

Mast iz mleka usporava apsorpciju, lozi te Bio ;)
Sačuvana
Hrabri mogu sve ;)
djoleeeee
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

Trazi nacin a ne izgovor!

« Odgovor #34 poslato: Oktobar 26, 2011, 01:59:56 pre podne »

Da li samo laktoza iz mleka utice na sporiju  apsorpciju tj da li kravica bez laktoze moze da zameni vodu??? :)
Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3 4 5 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.109 sekundi sa 18 upita.