TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397972 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: JamieLoYaK

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 09:26:05 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 20 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: And It Has Begun...  (Pročitano 43176 puta)
Nitro
Gost
« Odgovor #73 poslato: Januar 17, 2008, 04:17:50 posle podne »

Samo neka udara tebe a ja cju da se snadjem normalnim putem :)
Sačuvana
M a r k o n i
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #72 poslato: Januar 17, 2008, 02:22:41 posle podne »

MAXX zna najvise o ovoj oblasti pa ja verujem u Srbije a mozda i sire , i treba da nam bude privilegija sto uopste pise a mi  treba da iskoristimo i da naucimo nesto od njega

a iz cega bi ucio , sta mislis kako se dolazi do novih saznanja , udari nekog nesto u glavu i on se prosvetli
Sačuvana
Nitro
Gost
« Odgovor #71 poslato: Januar 17, 2008, 01:10:34 posle podne »

E pustite vi studije....Inache ja bih zamolio da se vratimo topicu a to je moj trening gde cje te me pratiti i pomagati mi sa savetima...ako zelite da diskutujete o omega 3 imate taj post pa vidite pls...Inache jedan hemicar je rekao Sve je otrov samo je bitna kolicina..ja sigurno necju gutati 45 kapsula to ne da je extremizam nego je totalno nepotrebno...sa ovim sam vise nego zadovoljan i za nedelju dana izgubio sam 1% bf eto da Updateujem...

Inache Bebac,da odem u offtopic  Ja nemam nista protiv maxxa ali stvarno njegov pristup je jako negativan...to ti je isto otprilike kao da kuchetu dajes da jede samo da bi opstao i preziveo a tuchesh ga svaki dan i razbijash ga od zivota...ali ti si milosrdan pa mu dajes cisto jer mozes...tako da netrebaju mi saveti koji su prozeti tudjim negativnim stavovima i energijom...Ako promeni svoj pristup,rado cju i ,prvi mu se zahvaliti na svakom korisnom savetu...ali o5 kazem ovde niko nije sazluzio da trpi tudji egoizam...
Sačuvana
jovo18
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #70 poslato: Januar 17, 2008, 12:11:53 posle podne »

Jos jednom hvala na odgovoru @Markoni. Odlican text!!!
Sačuvana
M a r k o n i
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #69 poslato: Januar 17, 2008, 12:02:26 posle podne »

@Markoni hvala na odgovoru!!!
Meni se ipak cini da je to jako puno omega 3. S obzirom da se radi o polinezasicenim masnim kiselinama, u nasem telu visak oksidise i  dolazi do stvaranja slobodnih radikala, pa nekako mi ne zvuci bas najsigurnije. Cini mi se da u slucaju pretereanog unosa stvaramo odlican kancerogeni potencijal za buducnost. Antioksidanti mogu da pomognu samo ne znam u kojoj meri ako se radi o toj kolicini. 

to nije tacno

evo procitaj ovo
http://www.oilofpisces.com/vitamine.html
Sačuvana
jovo18
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #68 poslato: Januar 17, 2008, 11:48:12 pre podne »

@Markoni hvala na odgovoru!!!
Meni se ipak cini da je to jako puno omega 3. S obzirom da se radi o polinezasicenim masnim kiselinama, u nasem telu visak oksidise i  dolazi do stvaranja slobodnih radikala, pa nekako mi ne zvuci bas najsigurnije. Cini mi se da u slucaju pretereanog unosa stvaramo odlican kancerogeni potencijal za buducnost. Antioksidanti mogu da pomognu samo ne znam u kojoj meri ako se radi o toj kolicini. 
Sačuvana
M a r k o n i
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #67 poslato: Januar 17, 2008, 11:16:43 pre podne »

Valjda?!
Interesuje me precizniji odgovor, masnoca je masnoca pa makar bila i omega 3, visak mora negde da ode, samo gde ???

Dietary Fish Oil Upregulates Intestinal Lipid Metabolism and Reduces Body Weight Gain in C57BL/6J Mice1,2
Takuya Mori, Hidehiko Kondo*, Tadashi Hase, Ichiro Tokimitsu and Takatoshi Murase
Biological Science Laboratories, Kao Corporation, Akabane, Ichikai-machi, Haga-gun, Tochigi 321-3497, Japan

Fish oils (FO) rich in (n-3) PUFA exert hypolipidemic and antiobesity effects in association with modulated hepatic lipid metabolism. We recently demonstrated the possible involvement of intestinal lipid metabolism in the development of obesity. In this study, we examined the effect of FO ingestion on intestinal lipid metabolism in relation to obesity. When diet-induced obesity-prone C57BL/6J mice were fed an 8% FO, high-fat (30%) diet for 5 mo, body weight gain was significantly reduced compared with mice fed a 30% triacylglycerol (TG) diet without FO. In addition to modulating messenger RNA (mRNA) levels in the liver, FO ingestion for 2 wk affected the intestinal mRNA levels of lipid metabolism-related genes; those of carnitine palmitoyltransferase 1a, cytochrome P450 4A10, and malic enzyme were significantly higher in mice fed the 8% FO diet compared with mice fed the 30% TG diet. Northern blot analysis revealed that the expression levels of most lipid metabolism-related genes in the small intestine of mice fed the 8% FO diet were comparable to those in the liver. Furthermore, reflecting the difference at the mRNA level, FO ingestion affected lipid metabolism-related enzyme activity; fatty acid Ăź-oxidation,  -oxidation, and malic enzyme activities in the small intestine of mice fed the 8% FO diet were 1.2-, 1.6-, and 1.7-fold those in mice fed the 30% TG diet, respectively. These findings suggest that an upregulation of intestinal lipid metabolism is associated with the antiobesity effect of FO.
Sačuvana
bebac
Aktivan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #66 poslato: Januar 17, 2008, 11:14:37 pre podne »

Nitro
Matematika ti nije jača strana ;) :)
To da je HANS extreman slažem se 1000 % sa tobom, što je puno-puno je. :o
Sto se tiče MAXXa nije baš tako kao što kažeš, jeste ima onu crtu "direktno u glavu" i što prvo pomisli odmah kaže ali to ne znači da je loš, šta misliš koliko je takvih kao on, PeĂ°a Petrović i ostali koji bi traćili svoje vreme na nama?
Veruj mi imaju gde da potroše svoje vreme i unovče ga ali oni nam pomažu.
Oni su verovatno u mladosti pravili greške koje ne zele da mi ponovimo.
Veruj mi MNOGO gubiš ako takvog stručnjaka odgurneš od sebe a kasnije kad se smire strasti shvatićeš kakav je kao čovek.
Ja ga lično ne poznajem ali vidi se iz njegovih postova kakav je čovek drčan-na prvi pogled arogantan ali IZUZETAN čovek i sportista kad se toliko bori da ne pogrešimo...videćeš vremenom.

HANS
Brate 40 kapsula OMEGA 3, ideš ka 45 !!!
Lično mislim da je PRETERANO pa da ih imaš i besplatno a kamo li da samo na njih mesečno odvajaš 42eura(inače extra povoljno za 1000 kapsula) !!!
Nisam mislio na tebe da imaš 70kg već uopšteno, znam kako izgledaš i da imaš 110kg ali opet mislim da je puno to što uzimaš.
Tvojim ENORMNIM količinama WHEY-a Omege, BCAA, GLM... daješ poruku forumašima i vezbacima:"Ako oces rezultate mora se baciti malo para" šta misliš koliko ima takvih kao što si ti koji mogu toliko toga da priušte i samim tim se obeshrabre i dignu ruke od ovog sporta?Kontraproduktivno je tako.
UVEREN sam da sa mnogo manje i bez ASS se mogu postići fini rezutati, pogledaj moju temu "BEBAC slike 102kg-84kg za 6meseci", pogledaj šta sam uradio bez BCAA, GLUTAMINA, vrlo malo WHEY-a , malo OMEGE 3 (1kapsula dnevno)... ili još bolje pogledaj u istoj temi moju ženu koja APSOLUTNO ništa ne koristi i nije vežbala 4meseca a onako izgleda.
A kada sam pitao : "hajde da mi neko objasni kako sam mogao da postignem toliko bez svega gore navedeno i sa vrlo malo whey-a ? NIŠTA , tišina niko da mi odgovori" :(
Ne smatram sebe ni moju ženu "fenomenom" kako je nazvao 1forumaš nego da ima i drugih faktora.
Puno ima do TAJMINGA+HRANE+DISCIPLINE+GENETIKE+ raznih faktora koji nisu tone suplemenata.
Opet naglašavam da sam za suplemente ali da ovoliko hvalisanje gramima i rečenicama "sa 6kapsula dnevno OMEGE 3, MOŽEŠ POSTIĆI SAMO DA TI SRCE BOLJE RADI" !!! Navodiš vežbače na kriv kolosek a to nevalja.
Nadam se da neće ti proraditi sujeta pa da se naĂ°eš uvreĂ°enim jer nisam imao nameru da te uvredim. :)

VELIKI pozdrav
Sačuvana
Pain is temporary, Pride is forever
M a r k o n i
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #65 poslato: Januar 17, 2008, 11:13:58 pre podne »

When we were cavemen, we used to consume a diet that had a 1 to 1 ratio of Omega 6s to Omega 3 s. Now the typical American diet has a ratio of 50:1.

Now the deal is that when that ratio is not optimal (1:1), cancer, heart disease, arthritis, diabetes, and stroke risks increase dramatically.

Consume 30 to 45 grams of fish oil a day. Our Paleolithic ancestors consumed 300-400 grams of Omega 3s a week. Make sure they are free of heavy metals, and solvents such as hexanes.
Sačuvana
jovo18
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #64 poslato: Januar 17, 2008, 10:26:13 pre podne »

Valjda?!
Interesuje me precizniji odgovor, masnoca je masnoca pa makar bila i omega 3, visak mora negde da ode, samo gde ???
Sačuvana
jojevta
Gost
« Odgovor #63 poslato: Januar 17, 2008, 10:24:54 pre podne »

@Hans
Interesuje me sta se desava sa tom kolicinom omega 3 tj. sta se desava sa potencijalno ne iskoricenim masnim kiselinam, gde zavrse???

Hvala unapred!!!

pa valjda u misice  ;D   ;D
Sačuvana
jovo18
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #62 poslato: Januar 17, 2008, 09:48:30 pre podne »

@Hans
Interesuje me sta se desava sa tom kolicinom omega 3 tj. sta se desava sa potencijalno ne iskoricenim masnim kiselinam, gde zavrse???

Hvala unapred!!!
Sačuvana
jovo18
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #61 poslato: Januar 17, 2008, 09:42:29 pre podne »

Meni rekoshe da unosim gomilu proteina sa ovim sto sad radim...Ne verujem da ima 100g...Kako moze u salo ???lol.... inache ajde neka mi neko odgovori sta i kad drugu kesicu!!!?
Na zalost svaki visak koji nasa tkiva ne mogu da apsorbuju, bili to i proteini ce zavrsiti u obliku sala.
Visak belacevina(odnosno aminikiseline) se moze pretvoriti u glukozu i glikogen ukolko je energija potrebna ili u keto kiseline ili masne kiseline(salo).

Drugu kesicu mozes da popijes u rano posle podne na prazan stomak pa nakon nekih 45min jedes.
Sačuvana
Nitro
Gost
« Odgovor #60 poslato: Januar 17, 2008, 08:55:56 pre podne »

Brate ok je to ako si ti toliko tezak i ako to neskodi,znachi da koristi u svakom slucaju...ja mislim da mi je 4x2 vise nego dobro...nego jel smem ih u meal pred spavanje il ne?
Sačuvana
M a r k o n i
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #59 poslato: Januar 17, 2008, 08:25:48 pre podne »

kod nas bi ga kostalo 7300 din a ne 50 eura

drugo , zato Hans ima 110kg , ali Hans ne baca pare na gluposti

Ja uzmim 40grama ribljeg ulja i 50g Bcaa,to je za prave rezultate...vasa stvar kako cete.I nemam 80 nego 110 pa to i nije tako mnogo.
Probaj pa ces videti.Bolje rezultate cete napraviti sa ova dva suplementa nego s asvim No xplodima i vaporima i sl. stvarima.Samo back to basics.
potpisujem

i na kraju da li uopste znate zasto treba unositi omega-3 ?

Sačuvana
Stranice: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 20 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.074 sekundi sa 19 upita.