TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397972 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: JamieLoYaK

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 04:43:16 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 7 8 [9] 10 11 12 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Umro od steroida !  (Pročitano 28518 puta)
Bolex
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #47 poslato: Maj 11, 2012, 09:57:30 pre podne »

Sto se tice smrti momka i istinitosti pisanja novina sve govori cinjenica da je njegov otac (dan nakon sto je objavljeno u novinama kako mu je sin preminuo od steroida) polupao iventar u Avazu i Press-u!
Sačuvana
"hemijom'' protiv genetike... 8)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #46 poslato: Maj 11, 2012, 06:24:09 pre podne »

To je poenta kod mene.Ponedak se umorim,ali znam i zbog cega.2 meseca vec ne radim kardio.Krenucu sad da trcim malo,lepo je vreme.Inace,ne znam kako,ali,u zivotu su me srce i glava boleli sve ukupno mozda 5-10min.Stvarno me retko kad zezaju pritisak i ostale stvarcice!Skoro pa nikad.Bas me cudi to.Ali,buni me sto su mi i sa caletove i sa mamine strane losi geni.Njihova braca i roditelji,svi imaju problema sa srcem i pritiskom.Sem caleta i keve,svi ostali imaju! Mozda sam nekako pobegao od 'sire' genetike,ko ce ga znati. :)
verovatno  je i kondicija.... Zbog genetike je potrebno da se pregledaš. Bavi se sportom bezbedno i uživaj u tome  :)
javi nam rezultate....
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #45 poslato: Maj 11, 2012, 06:21:46 pre podne »

trebalo bi stvoriti svest kod vezbaca da su dva odlaska kod lekara godisnje neka normalna i jako bitna stvar. dzaba ti sve ako imas neku manu za koju i neznas pa situacija postaje vremenom gora
bilo bi dobro da svi bovi se bave sportom tako razmišljaju. Danas j rekreativno bavljenje sportom jako relativno. Rekreativci su često toliko posvećeni da su nbihovi treninzi identični profesionalcima. Svakako, bar jednom godišnje za rekreativce je odlično....
Sačuvana
Nenad.LJ
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #44 poslato: Maj 10, 2012, 07:41:26 posle podne »

trebalo bi stvoriti svest kod vezbaca da su dva odlaska kod lekara godisnje neka normalna i jako bitna stvar. dzaba ti sve ako imas neku manu za koju i neznas pa situacija postaje vremenom gora
Sačuvana
neko tamo
Aktivan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #43 poslato: Maj 10, 2012, 02:20:36 posle podne »

To je poenta kod mene.Ponedak se umorim,ali znam i zbog cega.2 meseca vec ne radim kardio.Krenucu sad da trcim malo,lepo je vreme.Inace,ne znam kako,ali,u zivotu su me srce i glava boleli sve ukupno mozda 5-10min.Stvarno me retko kad zezaju pritisak i ostale stvarcice!Skoro pa nikad.Bas me cudi to.Ali,buni me sto su mi i sa caletove i sa mamine strane losi geni.Njihova braca i roditelji,svi imaju problema sa srcem i pritiskom.Sem caleta i keve,svi ostali imaju! Mozda sam nekako pobegao od 'sire' genetike,ko ce ga znati. :)
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #42 poslato: Maj 10, 2012, 09:00:24 pre podne »

neophodno je d svako ko se bavi u bilo kom obliku sportom uradi bar jednom najobičniji ekg i pregled sportskog lekara. Na osnovu tog osnovnog pregleda ukolibo postoji potreba uradi se i dodatno ispitivanje srca(eho i ergometrija). potpuno je besmisleno da neko opterećuje srce a da nijednom nije provwrio da li je sve ok. A sad, plus stres, plus godine, plus gojaznost, plus porodično opterećenje srčanim bolestima... A plus - imao sam nekad neki problem sa srcem!?
to je kao ruski rulet  :)

Ja znam da u Novom Sadu dosta sportista ode do lekara.. to su oni profesionalni sportisti koji vežbaju u nekom klubu...
sa druge strane znam dosta ljudi koji za sebe vežbaju za npr maraton ili u nekom manjem klubu i nikad im niko nije pregledao ništa od organa.. kao urade krvnu sliku, pitaju mene ili nekog drugog lekara i kao pošto je sve ok ne moraju na preglede...

Da iskoristim ovu prilikud a kažem ljudima da krvna slika ne može ništa puno da vam kaže o vašem zdravlju osim da li imate anemiju ili infekciju... i još neke jako retke stvari...
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #41 poslato: Maj 10, 2012, 08:58:09 pre podne »

Slažem se da će nalaz verovatno biti dobar... većina ljudi zna ili bar pretpostavlja da posotji problem jer ima tegobe.. ti, koliko vidim, nemaš tegobe (osim nedostatka kondicije ;))
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #40 poslato: Maj 10, 2012, 08:47:55 pre podne »

Naravno.Ja cu mozda i sutra da odem,bolje je.Na vreme treba videti! Inace,priznajem,treniram pola godine aktivno,nemam pojma kako mi je srce.Ne boli kada se umorim,ponekad tesko dodjem do daha,i to kad se bas umorim.Osecam da mi je srce jako,ali,ali.U porodici ( siroj ) , skoro svi da imaju neke probleme sa srcem.
najverovatnije da će nalaz biti dobar, ali sobzirom na sve treba da se prebontrolišeš, pa da mirne duše tutiraš čuku  :D
to je kao da ideš na neki ozbiljniji put kolima, pa prekontrolišeš kola da ne rizikuješ da se nešto desi. Kad kontrolišemo auto, a da ne prekontrolišemo sebe?!
Sačuvana
neko tamo
Aktivan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #39 poslato: Maj 09, 2012, 08:13:57 posle podne »

Naravno.Ja cu mozda i sutra da odem,bolje je.Na vreme treba videti! Inace,priznajem,treniram pola godine aktivno,nemam pojma kako mi je srce.Ne boli kada se umorim,ponekad tesko dodjem do daha,i to kad se bas umorim.Osecam da mi je srce jako,ali,ali.U porodici ( siroj ) , skoro svi da imaju neke probleme sa srcem.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #38 poslato: Maj 09, 2012, 12:37:59 posle podne »

Očigledan je značaj pregleda srca kod svake osobe koja se ozbiljnije bavi nekom fizičkom aktivnošću. Potrebno je uraditi ekg, auskultatorni pregled. Prema proceni lekara, dodatno se uradi test opterećenja i ultrazvuk srca. Veoma je važno imati jasnu situaciju vezano za reakciju srca na napor. U nekim stanjima  stanjima intenzivno fizičbo opterećenje pogoršava poremećaj koji postoji na srcu. Cilj bavljenja sportom je unapredjenje zdravlja  :)

kao sportski lekar, koje su po tebi indikacije za UZ srca?
mislim da je to veoma važan pregled koji može da otkrije stvari koje se ne vide na ekg-u...

Potpuno se slažem da poruka ove teme treba da bude da je redovan pregled srca za sve ozbiljne rekreativce i sportiste, kao i za one koji su ranije imali probleme sa srcem krucijalan!
to je pravo pitanje. Sve je više mišljenja u stručnim krugovima da svako ko se takmičarski bavi sportom treba da ima uradjen ultrazvuk srca. Stvari se menjaju u tom pravcu posebno iz razloga da je ultrazvuk sve dostjpnija dijagnostička metoda. Takodje na ekgu se nebe stvari i nevide, zato se kada posoje neke nepravilnostk i traži dopuna eho srca. Indikacije se donose na osnovu auskultacije, ekg i ergometrije.
Pozz
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #37 poslato: Maj 09, 2012, 12:31:38 posle podne »

neophodno je d svako ko se bavi u bilo kom obliku sportom uradi bar jednom najobičniji ekg i pregled sportskog lekara. Na osnovu tog osnovnog pregleda ukolibo postoji potreba uradi se i dodatno ispitivanje srca(eho i ergometrija). potpuno je besmisleno da neko opterećuje srce a da nijednom nije provwrio da li je sve ok. A sad, plus stres, plus godine, plus gojaznost, plus porodično opterećenje srčanim bolestima... A plus - imao sam nekad neki problem sa srcem!?
to je kao ruski rulet  :)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #36 poslato: Maj 09, 2012, 06:24:37 pre podne »

Ja se sve plasim da odem na EKG i UZ.Videcu,moram jednom da odem! Bolje je na vreme saznati ako postoji neki problem.
bolje je otići pre nego kasnije.... Ako imaš neki problem on neće nestat ako ne znaš za njega  :)
Sačuvana
neko tamo
Aktivan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #35 poslato: Maj 09, 2012, 12:36:56 pre podne »

Ja se sve plasim da odem na EKG i UZ.Videcu,moram jednom da odem! Bolje je na vreme saznati ako postoji neki problem.
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #34 poslato: Maj 08, 2012, 02:18:04 posle podne »

Očigledan je značaj pregleda srca kod svake osobe koja se ozbiljnije bavi nekom fizičkom aktivnošću. Potrebno je uraditi ekg, auskultatorni pregled. Prema proceni lekara, dodatno se uradi test opterećenja i ultrazvuk srca. Veoma je važno imati jasnu situaciju vezano za reakciju srca na napor. U nekim stanjima  stanjima intenzivno fizičbo opterećenje pogoršava poremećaj koji postoji na srcu. Cilj bavljenja sportom je unapredjenje zdravlja  :)

kao sportski lekar, koje su po tebi indikacije za UZ srca?
mislim da je to veoma važan pregled koji može da otkrije stvari koje se ne vide na ekg-u...

Potpuno se slažem da poruka ove teme treba da bude da je redovan pregled srca za sve ozbiljne rekreativce i sportiste, kao i za one koji su ranije imali probleme sa srcem krucijalan!
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #33 poslato: Maj 08, 2012, 06:17:19 pre podne »

Cilj se ne ostvaruje uvek  :)
Sačuvana
Stranice: 1 ... 7 8 [9] 10 11 12 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.108 sekundi sa 18 upita.