TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 405438 Teme od strane 25067 Članovi Poslednji član: BlueCloud

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Septembar 07, 2025, 04:29:58 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 9 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Bench - maximum  (Pročitano 29604 puta)
GoranKS
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

Muški trener u teretani

« Odgovor #95 poslato: Februar 20, 2008, 09:22:47 posle podne »

Naravno.Kako raste tezina tegova tako i misicna masa jer misic tezi da se prilagodi toj tezini , naravno uz pravilnu formu pokreta.
Sačuvana
oktagon
Hero Member
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #94 poslato: Februar 20, 2008, 09:00:31 posle podne »

Ziva istina !
Sačuvana
I don't give a fuck
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #93 poslato: Februar 20, 2008, 08:19:55 posle podne »

ja sam uvek za pravilnu formu izvodjenja uz maximalnu tezinu.Poenta je da mnogi citaju sta recimo profi bilderi predlazu oko izolacionih vezbi,ali citajte izmedju redova..ne bi bili profi da nisu radili osnovne vezbe sa velikim opterecenjem
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #92 poslato: Februar 20, 2008, 07:17:49 posle podne »

A tek kad meni neki "smart guy" kaze: "sta ga dizes tu celu vecnost(misleci na to kako spustam tezinu na bencu 2-3 sekunde), spusti, odbij od grugi i dizi. Tako ces da dignes mnogo vise nego sto se mucis tu sa 70kg".

E, i sta trebam da mu kazem?! Kazem mu najblazim mogucim tonom i bez cinizma da gleda svoj posao i to je to.

On, sa jedne strane, misli da se mucim sa tezinom zato sto je "sporo" spustam a, sa druge strane, ima i totalno pogresno misljenje o tehnici izvodjenja ove vezbe. Eh, da je makar samo ova vezba upitanju, nego i sve ostale.

Tuzno, tuzno...
Sačuvana
TeH FiLiP
Barbarian
Top poster
Van mreže Van mreže

The Heat-h is on!

« Odgovor #91 poslato: Februar 20, 2008, 07:05:55 posle podne »

Nema bez velikih tezina grudi,ali nema ni misca ako nam za podizanje tezine treba 'zalet',cimanje,odbacivanje i varanje....

I cini mi se da je Pedja lepo rekao,"Ja radim cucnjeve sa 25kg" a ima ekstremno dobre butine.Tenzija,tenzija....
Sačuvana
BRING IT ON BAYBE :D
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #90 poslato: Februar 20, 2008, 06:06:36 posle podne »

Pre svega, da te pozdravim, Marko! Nismo vec izvesno vreme razmenjivali misljenja. :)

Naravno, slazem se sa tobom ali poenta mog pisanja je sledeca: da bi smo stigli do velikih tezina, koje nam omogucavaju najveci moguci razvoj misicne mase, moramo proci dug, dug put. Znaci, nema leka od toga sto ce neko dizati veliku tezinu ako je to nepravilno. A da bi naucio pravu formu pokreta, mora raditi sa odgovarajucim tezinama izvesno vreme. Posle nekog vremena, sve se kockice poklope i dobijemo zlatnu kombinaciju - velike tezine+odlicna forma izvodjenja.

Sada cu reci nesto iz mog licnog iskustva. Ima dosta ljudi u mojoj teretani koji od prvog dana rade sa mnogo vecim tezinama od onih za njih u toj fazi optimalnih. Ti ljudi i posle duzeg vremena nisu postigli znacajniji napredak i i dalje ne izvode pravilno vezbe. Znaci, oni su napravili gresku od samog pocetka i ne idu nikuda.
Za neke je ispod ponosa, recimo, raditi bench sa 70kg i pravilno pa se zato cimaju i guraju na sve moguce nacine tezine od preko 100kg.

Ja mislim da mi imamo isto misljenje oko ove problematike.
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #89 poslato: Februar 20, 2008, 05:53:35 posle podne »

Robert,sve je to tacno ,ali niko nije uspeo da razvije velike grudi bez velikih tezina.Lako je zidati kucu kada uradis dobar temelj!Pravilno izvodjenje vezbi uz koncentraciju na misic koji se radi,forsirana ponavljanja..
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #88 poslato: Februar 20, 2008, 10:25:40 pre podne »

Bas tako - sve zavisi od toga da li pravilno i maximalno skoncentrisano izvodimo pokret.

Upravo je Misko poznat po toj "mishic - mozak" vezi o kojoj on toliko prica. Uvek ima gomile ljudi koji samo natovare sipku, zaurlicu i izbacuju to bez ikakvog smisla. Ne obraca se paznja da li su laktovi blize telu ili izbaceni, da li se tezina jednostavno spusti na grudi i izbaci ili ce to biti koncentrisano i tehnicki perfektno izvedeno...

Jednostavno, takvima su bitne samo cifre,tj. broj kg koje dizu.(Ne govorim o power liftingu)

Naravno, ima i ljudi koji zaista rade perfetkno sa velikim tezinama. E, to su pravi majstori.

Zaista, mislim da tezina nije bitna dokle god je to u okvirima "predvidjenih ponavljanja"(da se ne zanosi neko sa malom tezinom koju izbacuje 15, 20 i vise puta a da ne shvata da treba povecati opterecenje) i da je sve, kao sto rece Nitro, stvar forme pokreta i, u nekoj meri, genetike.
Sačuvana
Nitro
Gost
« Odgovor #87 poslato: Februar 19, 2008, 11:53:51 posle podne »

sta znam...sarcev je pricao kako je u teretani video da lik koji dize 70kg ima bolje grudi od onog sto dize 150 i to neuporedivo:P...tako da sve je to do nacina izvodjenja i ...pa genetike...
Sačuvana
TeH FiLiP
Barbarian
Top poster
Van mreže Van mreže

The Heat-h is on!

« Odgovor #86 poslato: Februar 19, 2008, 10:29:31 posle podne »

naravno, nego uvek mi napamet padaju klinci i njihovo segacenje sa tezinama, imam averziju prema takvim scenama...
Mozda neko trenira powerlifting...
Sačuvana
BRING IT ON BAYBE :D
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #85 poslato: Februar 19, 2008, 09:28:12 posle podne »

naravno, nego uvek mi napamet padaju klinci i njihovo segacenje sa tezinama, imam averziju prema takvim scenama...
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #84 poslato: Februar 19, 2008, 08:47:49 posle podne »

Nije sve u tezinama,ali nema ni velike mase bez tezina :o
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #83 poslato: Februar 19, 2008, 08:30:43 posle podne »

sto ne volim to hvalisanje sa tezinama, kao neka enormna tezina, a ucestvuje 20 misicnih grupa umesto jedne  :D

salim se,  ali stvarno je bitno, kako i koliko a ne samo koliko..........
Sačuvana
GoranKS
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

Muški trener u teretani

« Odgovor #82 poslato: Februar 16, 2008, 01:06:30 posle podne »

Naravno da nije sve u tezinama vec treba obratiti paznju na formu pokreta i broj ponavljanja a snaga ce vremenom rasti a sa njom i tvoja masa i naravno tezina tegova.budi strpljiv i uporan za svaki dobar rezultat je potrebno vreme.
Sačuvana
shevchenko
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #81 poslato: Februar 16, 2008, 12:15:36 pre podne »

Idem u teretanu skoro 2 meseca i mogu da izbacim maximum 80 kg.Mislim da je to OK.imam jednog druga koji vezba oko 2 godine,on moze da izbaci i 200kg,jednom sam imao prilike da ga gledam....Ekstra,ali kao sto ste i vi naveli nije seve u tezinama,vec u pravilnom radjenju vezbe. :)
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 9 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.052 sekundi sa 17 upita.