TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398382 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 21, 2024, 05:01:24 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 ... 15 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Koje Aminokiseline?  (Pročitano 64883 puta)
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #178 poslato: Januar 29, 2015, 02:33:14 pre podne »

Do sada sam radio tako tegovi pa kardio, ali posto mi trening sa tegovima traje oko 1h+ nekad jednostavno ne stignem da radim kardio zbog obaveza i najbolje bi mi bilo da radim nekim drugim danima.
Visok sam 190 - 91kg. startovao sam sa 110-111kg.
Izbacio sam iz ishrane hleb i sokove pijem samo vodu i kafu.
Do skora sam bio na nekom minimumu hidrata, sada mi je ishrana malo drugacija:
Dorucak: ovsene whey jaja malo badema povrce salata...
Uzina: Nekad sir mladi 150g+ i povrce sa salatom.
Rucak: Piletina, riba, junetina zavisi kako kad(gledam da mi je svaki dan razlicito)  + krompir koji ubacujem 2x nedeljno i on varira tipa poneedljak 200g utorak 400g pa onda ubacim u sredu 100g pirinca.
Posle rucka ide trening posle nekih sat-dva.
Zatim posle treninga vecera  uglavnom riba ili piletina bez hidrata samo povrce i salata sa bademima (npr kod piletine ne merim koliko grama ima nego samo odvalim jednu polovinu prsa, a kada je pile manje onda pojedem obe strane grudi.
I obavezno par sati posle te vecere moram da jedem jos jednom nekad i 2x.
Pa uglavnom piletinu opet jedem znaci samo piletinu, a nekad ela sir i whey.
To je sto se tice ishrane, a sto se tice kardio treninga radim samo hodanje gledam da su mi otkucaji 130 do 140 i tako hodam 1h i pise da skinem oko 450-500kalorija za to vreme.

Evo nekih osnovnih smernica...ne zaboravi da je delotvoran unos hidrata individualan...

http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/plan-ishrane-za-poetnike.html

Po pitanju kardia...moj savet bi bio...okvirno...ŽELJENA ZONA KARDIO TRENINGA JE ONA U KOJOJ NEMA OSEĆAJA PRETERANE ZADIHANOSTI, TJ. ZONA U KOJOJ JOŠ UVEK MOŽEMO DA NORMALNO GOVORIMO, BEZ ZADIHANOSTI.
DAKLE, BEZ ISCRPLJIVANJA!
Npr. Dok god bez prekida možemo da kažemo- „upomoć, ne mogu više”  ;D

E sad, pulsmetar je najpreciznija stvar da bi ostao u "željenoj zoni pulsa"...( 65-70% od maksimalnog pulsa)

Bitno je i trajanje, preporuka oko 45-60 min...3-6 puta nedeljno...

Gledajući tvoje slike slažem se da ti treba rad na što je moguće kvalitetnijoj mišićnoj masi( laički rečeno)...

Dakle, zdrave navike, kvalitetna klopa, dovoljno sna, korektan trening, eto rezultata...  ;)

« Poslednja izmena: Januar 29, 2015, 02:36:31 pre podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
Goran87
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #177 poslato: Januar 29, 2015, 12:38:51 pre podne »

Nista bacam se na citanje o (lean mass).
Hvala na odgovorima i usmeravanju.
Sačuvana
Pecha
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

Eat clean, train hard, die anyway...

« Odgovor #176 poslato: Januar 29, 2015, 12:00:02 pre podne »

Pisao je Slavisa konkretan primer jelovnika gde samo manipulises hidratima, ako si mislio na to.
Samo ti prvo moras da se odlucis da li hoces misicnu masu ili jos da skidas mast. Lepo si se otesao, ne zaboravi da si visok i da ces izgledati kao stalak za infuziju ako nastavis da skidas jos. Pitanje je i koliko ces moci dalje da skidas bez neke hemije, dosta si skinuo kao sto rekoh, kortizol je ver. dosta skocio. Kreni na masu, samo pazi da se ne mastis. Nemoj slucajno da se vratis u prethodno stanje!
Sačuvana
Panta rei, panta res.
Goran87
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #175 poslato: Januar 28, 2015, 11:53:01 posle podne »

Citao sam nesto o (lean mass) mislim da je Slavisa pisao o tome pogledacu sve teme vezano za to da te ne smaram ovde bzv. Ako mi nesto ne bude jasno javicu se. Samo mi odgovori za kardio da li je okej onako sto sam pitao znaci hodanje 130-140otkucaiji i to u danima kada ne radim sa tegovima?
Sačuvana
Pecha
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #174 poslato: Januar 28, 2015, 11:46:14 posle podne »

Na drugoj kao maneken, odlican! :D
Ti ne mozes da gubis mast i dobijas misice. Sada je pravo vreme da krenes sa cistom masom (lean mass) i jakim treninzima. Do leta mozes dobro da se uradis. Eto, to je moj predlog.... Npr. UH na 450g P na 200-200g M do 80g. To je onako od prilike...
Sačuvana
Panta rei, panta res.
Goran87
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #173 poslato: Januar 28, 2015, 11:33:09 posle podne »

Da smrasao sam 20kg i sada sam mislio da sa ovom ishranom kojom sam ti napisao dobijam na misicnoj masi ali se i dalje spustam samo polagano. Izbacicu masti (bademe) tj na 30g kao sto si rekao.
Evo slike pocetkom septembra je slikano, a ova druga je sveza od pre neki dan.
http://i.imgur.com/d0TmjbE.png

Sačuvana
Pecha
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #172 poslato: Januar 28, 2015, 10:11:22 posle podne »

Sta kukas da nisi zadovoljan, 20kg je extra rezultat. Ali sada ti se telo verovatno naviklo na taj deficit. Ako zelis kilazu jos da spustas, onda ces morati hidrate jos da spustis dole, a boga mi i masti. Masti su vrlo kaloricne i na dijeti max do nekih 40g, mada ne moras da ih drzis na max naravno. 30g je sasvim ok. Proteine oko 200g. Mada mozda ne bi bilo lose da ubacis neku sliku cisto onako da se vidi stanje...
Sačuvana
Panta rei, panta res.
Goran87
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #171 poslato: Januar 28, 2015, 09:02:54 posle podne »

Do sada sam radio tako tegovi pa kardio, ali posto mi trening sa tegovima traje oko 1h+ nekad jednostavno ne stignem da radim kardio zbog obaveza i najbolje bi mi bilo da radim nekim drugim danima.
Visok sam 190 - 91kg. startovao sam sa 110-111kg.
Izbacio sam iz ishrane hleb i sokove pijem samo vodu i kafu.
Do skora sam bio na nekom minimumu hidrata, sada mi je ishrana malo drugacija:
Dorucak: ovsene whey jaja malo badema povrce salata...
Uzina: Nekad sir mladi 150g+ i povrce sa salatom.
Rucak: Piletina, riba, junetina zavisi kako kad(gledam da mi je svaki dan razlicito)  + krompir koji ubacujem 2x nedeljno i on varira tipa poneedljak 200g utorak 400g pa onda ubacim u sredu 100g pirinca.
Posle rucka ide trening posle nekih sat-dva.
Zatim posle treninga vecera  uglavnom riba ili piletina bez hidrata samo povrce i salata sa bademima (npr kod piletine ne merim koliko grama ima nego samo odvalim jednu polovinu prsa, a kada je pile manje onda pojedem obe strane grudi.
I obavezno par sati posle te vecere moram da jedem jos jednom nekad i 2x.
Pa uglavnom piletinu opet jedem znaci samo piletinu, a nekad ela sir i whey.
To je sto se tice ishrane, a sto se tice kardio treninga radim samo hodanje gledam da su mi otkucaji 130 do 140 i tako hodam 1h i pise da skinem oko 450-500kalorija za to vreme.

Sačuvana
Pecha
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #170 poslato: Januar 28, 2015, 08:30:43 posle podne »

Zasto mislis da kardio ne mozes raditi u danu kada radis i tegove ? Kardio se radi 3-6 puta nedeljno ako je cilj skidanje sala. Gledaj da ga iskljucivo radis ujutru na prazan stomak i odmah posle tegova.
Ajde daj neki info vise o sebi. Visina, tezina, preciznija ishrana ? Koju vrstu kardio treninga radis trenutno ? Koliko si kg imao kada si krenuo sa treningom koliko imas sada ? Neka slika ?
Sačuvana
Panta rei, panta res.
Goran87
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #169 poslato: Januar 28, 2015, 08:01:55 posle podne »

Oko 8 - 9 meseci treniram, ali nesto nisam zadovoljan napretkom... Sve mislim da je zbog kardia posto ga ne radim redovno.
Jedino da probam ovo sto sam ti rekao ta 3 dana da budu samo za kardio pa da vidim kako ce ici  u krajnjem slucaju 2x nedeljno i ostavim jedan dan za odmor..
Sačuvana
Pecha
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #168 poslato: Januar 28, 2015, 07:04:36 posle podne »

Ja zaista mislim da su tebi aminokiseline bacanje para.

A ako bih radio 4 dana u ned. trening sa tegovima, a ostala 3 dana samo kardio od 1h.?
- To znaci da ne bih imao dan odmora u toku nedelje da li je to lose?
Pa nije lose, ali ja ti postavljam pitanje sta mislis koliko bi dugo izdrzao tako da svaki dan imas neku aktivnost ? Koliko dugo treniras ?
Sačuvana
Panta rei, panta res.
Goran87
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #167 poslato: Januar 28, 2015, 06:37:52 posle podne »

A ako bih radio 4 dana u ned. trening sa tegovima, a ostala 3 dana samo kardio od 1h.?
- To znaci da ne bih imao dan odmora u toku nedelje da li je to lose?
Sačuvana
Pecha
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #166 poslato: Januar 05, 2015, 02:33:06 posle podne »

Sačuvana
Panta rei, panta res.
Goran87
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #165 poslato: Januar 05, 2015, 02:23:09 posle podne »

http://shop.x3mgym.com/upload/images/products/aminokiseline/glutamin/md-the-nutrition-glutamine-500.jpg
ovaj..
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #164 poslato: Januar 05, 2015, 02:14:12 posle podne »

Opterećuješ se u smislu da preterano veliku pažnju poklanjaš kombinacijama i tajmingu suplemenata, a oni su zaista manje bitna stavka napretka. :) Koji si glutamin uzeo?
Sačuvana
Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 ... 15 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.095 sekundi sa 18 upita.