TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398419 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 05:08:10 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 25 26 [27] 28 29 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: hmm... Bol u kolenu,rukama...  (Pročitano 76520 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #35 poslato: Novembar 13, 2012, 11:45:18 posle podne »

Nije opasno, preživljavanje je oko 100-103%   ;)
u pitanju je upala gornjeg pripoja mišića podlaktice i to pregibača šake i prstiju.
Potrebno je da smanjiš opterećenje, masiraš ledom 3x na dan po 10 min, posle leda namažeš lioton gel, a uveče deeprelief pred spavanje. Radiš vežb za te mišiće sa lopticom za šaku, 3 serije po 20 ponavljanja, istežeš mišiće posle vežbanja. Pauza od teretane 7 dana, za to vreme radiš prethodno navedeno. Kad se vratiš u teretanu moraš raditi na podlakticama....
Sačuvana
cezar23
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #34 poslato: Novembar 13, 2012, 07:01:10 posle podne »

To liči na golferski lakat (medijalni epikondilitis) tj upala pripoja pregibača šake i podlaktice u predelu lakta...
e bilo mi danas dosadno na casu pa sam proveravao to s rukama.. ima tu bola oko lakta sa unutrasnje strane -blize telu..
A i sta je taj lakat jel to nesto opasno? sta da radim?
Sačuvana
SAX!
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #33 poslato: Novembar 13, 2012, 04:58:19 posle podne »

To liči na golferski lakat (medijalni epikondilitis) tj upala pripoja pregibača šake i podlaktice u predelu lakta...
Sačuvana
cezar23
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #32 poslato: Novembar 13, 2012, 10:49:42 pre podne »

Da li boli sa unutrašnje strane lakta (ka telu)? da li boli kad stiskaš šaku (npr tenisku lopticu)?
Nisam pokusao da stiskam lopticu al cim se uhvatim za sipku pocne da boli pa prodje, a bol struji tu da kazemo od lakta pa do kraja tricepsa/bicepsa ,a   u podlakticama osetim ,,slabost'' koja se pretvara u bol kad dodje do lakta pa ka navise.
Sačuvana
SAX!
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #31 poslato: Novembar 13, 2012, 10:26:18 pre podne »

Da li boli sa unutrašnje strane lakta (ka telu)? da li boli kad stiskaš šaku (npr tenisku lopticu)?
Sačuvana
cezar23
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #30 poslato: Novembar 13, 2012, 02:41:19 pre podne »

Čista mišićna masa = čist trening snage + čisti proteini
  ;)
Ne znam dal bi bilo bolje da napravim novu temu ili moze  i ovako al evo pedja javljam ti se sa novim problemom.
Citao sam malo postove i mogao bih par da ih spojim u  opis mog problema. To je sledece:

Ja sam  za Pressove -Bench,Military,varijacije bucicama itd... Slican problem mi se javljao i ranije al je proalzio al evo nesto slicno mi se vratilo   -> recimo zadnjih dana radim trening Grudi/biceps ->krenem bench. Znaci pri zavrsetku pozitivnog porketa.. znaci ruke skoro ispruzene i tu me opali strasan bol, al mi ne smeta dok radim seriju( E ne bih znao da odredim tacno mesto bola, dal triceps,dal biceps ili savijac ruke),predjem na triceps prva vezba  Ez pregib stojeci.. tu mi boli dok savijam ruku( da prvo radim biceps ne bih me nista bolelo , potisci izazovu taj bol),Pored treninga me zna boleti-(imam kuci  u dvoristu sipku po kojoj nekad znam da se verem, Cim se uhvatim za sipku  neprijatan bol me protrese kroz ruku, a sto vreme vise ide bol prestaje i da kazemo za neko vreme prodje i onda moze lepo da se vere... xD), onda u skoli (ja sam 3ca godina srednje) na fizickom odbojka kad serviram loptu isto me presece bol... Stvarno mi je to pocelo da smeta,uradim nekoga sakom mene boli ruka... Ja sam tu nesto ,,stiskao ,gledao '' bol mogu da napipam i u dlanu ruke-> moje predpostavke su da odatle sve i krece, Pri vucenjima me ne boli , al kad radim potiske boli .
Evo recimo  stavim  ruke iza  ledja, spojim ih saka  na saku i polako krenem da podizem gore ( ona vezba kojom se proverava fleksibilnost plivaca ... kad moras da okrene ruke za 180 stepeni cini mi se ) kako dizem ruke ono krene da propabada, vec sam rekao bol je neodredjena al cini mi se kao da je  na  sredini bicepsa i tricepsa gore vise ka ramenu.

Stvarno ne znam sta da radim.  Izludjuje me. za sta god da se uhvatim krene da boli(nije bas tako strasno ja mozda previse dramim al me nervira ) tako da hteo bih da cujem tvoje misljenje i neko resenje? Dal da smanjim tezinu neko vreme? neka masaza?Mozda sam ja premlad za ove tezine koje radim?
Sačuvana
SAX!
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #29 poslato: Septembar 24, 2012, 01:25:31 pre podne »

Čista mišićna masa = čist trening snage + čisti proteini
  ;)
Sačuvana
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

Ko nema u glavu - ima u ruke !

« Odgovor #28 poslato: Septembar 23, 2012, 10:10:48 posle podne »

Trbušnjaci na kraju, kardio 60min u off danima na 60%HRmax
 ;)
E i da setio sam se jos necega.. ovaj novi gejner sto je izasao u novom Biltenu... kolko je to efektivno... vidim cena mu ko whey proteinu.? ja sam ranije slusao da se od gejnera dobije dosta sala... pa me zanima sta mislis ovaj novi gejner ili whey protein  uglavnom uzimam scitecov..
ja bih prednost dao whey -u. trebaju ti mišići, a oni se grade od proteina....

Ne bi trebalo zanemariti ni uticaj bonžite i plazma keksa u procesu dobijanja čiste mišićne mase. :)
Sačuvana
Kad čovek umre ne oseća ništa, nikakvu bol, ali zato ljudi oko njega pate ... Isto je i kada si glup. :)
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: Septembar 23, 2012, 10:00:05 posle podne »

;)
E i da setio sam se jos necega.. ovaj novi gejner sto je izasao u novom Biltenu... kolko je to efektivno... vidim cena mu ko whey proteinu.? ja sam ranije slusao da se od gejnera dobije dosta sala... pa me zanima sta mislis ovaj novi gejner ili whey protein  uglavnom uzimam scitecov..

oped ja... Zanimam me dal u dobrom smeru idem?cilj masa... sada cu ti napisati ishranu + trening tako da mi  das odgovor dobro li radim u odnosu na cilj.
Ishrana-Ovo vazi za ovaj mesec.. jer sam 3ca godina i idem posle podne u skolu
9.00-budjenje - solja caja+kasika meda    .. dorucak-ovsene pahuljice,voce,sir,crveno meso(ili jaja ili pilece virsle.. to mi je uglavnom),salata+casa mleka...
11.30-11.50-Rucak(obrok pred skolu)-tunjevina,sir,salata +Shake(uglavnom whey al ako nema wheya uzmem 2supene kasike obicne surutke u prahu sa ostalim dodacim kao sto su laneno seme,banana,belance,kakao radi arome ako nije whey)
15.00 Uzina obicno popijem 0.5l cokoladnog mleka+bonzita+50g plazme... ->mada su sad zatvorili randnju gde sam uzimao bonzitu i plazmu pa obicno pijem samo cokoladno...
18.50-vecera...uglavnom jedenem kuvano-supa+(sta se nadje.. recimo sarma.. ili plavi paradajz.. ili tako nesto)+voce
19.30-trening
21.00-dolazim kuci  i pijem Shake+grozdjani secer

A sto se tice treninga.. radim sledeci sistem on on of on of  ->grudi/tric ledja/bic of  ramena/noge of
po 10 minuta kardia radnim treningzima a off danima 20-25min trbusnjake +30min cardio treninga
i mislio sam da uvedem jedno 4-6 serija ovako radnim treninzima na kraju ko sto si mi predlozio.
i zanimam me jos dal su bonzite zdrave? ako jesu dal sve ili? posto ima ih kao sa medom a ima i sa cokoladom jedini isti stastojak za obe su zitarice...
e to ti je ukratko moj plan ukupan....
Namucio sam se dok ovo napisem pls odgovori mi . bicu ti do neba zahvalan. ty

Možda sačekaš da ponovo otvore prodavnicu u kojoj ćeš moći da kupiš Bonžitu i Plazmu ?! :-)
Sačuvana
Kad čovek umre ne oseća ništa, nikakvu bol, ali zato ljudi oko njega pate ... Isto je i kada si glup. :)
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: Septembar 23, 2012, 09:56:00 posle podne »

Slažem se da bardio u bb ima više mesta kod rada na definiciji, medjutim ja smatram da svaki sportista treba da ima bar bazično razvijenu kardio sposobnost... Preporuka, bar 2 kardio treninga nedeljno  :)

Pedja, da li ovo znači da preporučuješ kardio dva puta nedeljno čak i u fazi rada na dobijanju mišićne mase u teretani ?! Hvala.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: Septembar 21, 2012, 05:06:04 posle podne »

Slažem se da bardio u bb ima više mesta kod rada na definiciji, medjutim ja smatram da svaki sportista treba da ima bar bazično razvijenu kardio sposobnost... Preporuka, bar 2 kardio treninga nedeljno  :)
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #24 poslato: Septembar 21, 2012, 08:54:00 pre podne »

Nekima ne treba ni kada se definicija radi.Najvaznija je ishrana i hard vezbanje u teretani.Ja kardio slabo radim a rezultati su odlicni.Mada i to zavisi od vezbaca,staza u teretani,iskustva itd..
Sačuvana
cezar23
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: Septembar 20, 2012, 10:32:54 posle podne »

Malo veći zadatak si mi zadao, a ja u gužvi...  :D
Mislim da ti ne treba whey u podne, bolje za užinu, za užinu ti ne treba i bonžita i plazma. Bonžita je ok, ne mora da je čokolit. Posle treninga možeš uzeti malo ella sira.
nedeljno 2-3 kardio, prekombinuj - grudi/biceps, ledja/triceps. Trbušnjake možeš i da preskočiš jedan trening....

Ranije sam radio  na taj sistem da radim veliki misic poput grudi sa tricepsom iz razloga sto pri vezbama za grudi uradim dosta i triceps i onda ga samo zavrsim. al sad sam prekombinovo jer je vec bilo i vreme... pa tako da mogu da istim tempom mogu uraditi obe misicne grupe jer bas nemaju nesto zajednicko...
u medju vremenu su se stvari promenile... mnogo sam postova poslao i na kraju dosao do odgovora da mi za izgradju misicne mase u opste ne treba kardio...?kakvo je tvoje misljenje na ovakvo pitanje?
Sačuvana
SAX!
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: Septembar 19, 2012, 11:05:23 posle podne »

Malo veći zadatak si mi zadao, a ja u gužvi...  :D
Mislim da ti ne treba whey u podne, bolje za užinu, za užinu ti ne treba i bonžita i plazma. Bonžita je ok, ne mora da je čokolit. Posle treninga možeš uzeti malo ella sira.
nedeljno 2-3 kardio, prekombinuj - grudi/biceps, ledja/triceps. Trbušnjake možeš i da preskočiš jedan trening....
Sačuvana
cezar23
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: Septembar 11, 2012, 08:37:49 posle podne »

;)

oped ja... Zanimam me dal u dobrom smeru idem?cilj masa... sada cu ti napisati ishranu + trening tako da mi  das odgovor dobro li radim u odnosu na cilj.
Ishrana-Ovo vazi za ovaj mesec.. jer sam 3ca godina i idem posle podne u skolu
9.00-budjenje - solja caja+kasika meda    .. dorucak-ovsene pahuljice,voce,sir,crveno meso(ili jaja ili pilece virsle.. to mi je uglavnom),salata+casa mleka...
11.30-11.50-Rucak(obrok pred skolu)-tunjevina,sir,salata +Shake(uglavnom whey al ako nema wheya uzmem 2supene kasike obicne surutke u prahu sa ostalim dodacim kao sto su laneno seme,banana,belance,kakao radi arome ako nije whey)
15.00 Uzina obicno popijem 0.5l cokoladnog mleka+bonzita+50g plazme... ->mada su sad zatvorili randnju gde sam uzimao bonzitu i plazmu pa obicno pijem samo cokoladno...
18.50-vecera...uglavnom jedenem kuvano-supa+(sta se nadje.. recimo sarma.. ili plavi paradajz.. ili tako nesto)+voce
19.30-trening
21.00-dolazim kuci  i pijem Shake+grozdjani secer

A sto se tice treninga.. radim sledeci sistem on on of on of  ->grudi/tric ledja/bic of  ramena/noge of
po 10 minuta kardia radnim treningzima a off danima 20-25min trbusnjake +30min cardio treninga
i mislio sam da uvedem jedno 4-6 serija ovako radnim treninzima na kraju ko sto si mi predlozio.
i zanimam me jos dal su bonzite zdrave? ako jesu dal sve ili? posto ima ih kao sa medom a ima i sa cokoladom jedini isti stastojak za obe su zitarice...
e to ti je ukratko moj plan ukupan....
Namucio sam se dok ovo napisem pls odgovori mi . bicu ti do neba zahvalan. ty
Sačuvana
SAX!
Stranice: 1 ... 25 26 [27] 28 29 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.098 sekundi sa 18 upita.