TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398419 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 04:42:33 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 29 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: hmm... Bol u kolenu,rukama...  (Pročitano 76455 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #110 poslato: Novembar 22, 2012, 07:28:23 pre podne »

Ok, samo polako  ;)
btw, nisam znao da pume tako neprijatno mirišu  :D
Sačuvana
cezar23
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #109 poslato: Novembar 21, 2012, 09:56:54 posle podne »

I radi svakog dana.
Evo dosao sam sa treninga koji je  trajao oko 90 minuta-> Uradio sam 12 serija za podlakticu ( 3 serije ,,moje vezbe,,  piramida  za fleksore, pa 4 serije sa EZ  sipkom pa 4 serije sa EZ sipkom za ekscenzore sve to 8-15 ponavljanja + 1  u sedecem polozaju za ekscenzor i 1 za fleksor) a pre toga sam uradio jedno 5 serija sa obe ruke stiskanja loptice.
Dugo nisam radio  vezbe direktno za podlaktice i zaboravio sam kakav je  to dobar osecaj osetio sam da su mi podlaktice ko kamen! mnogo bolji osecaj od onog ,,golferskog'' kad imas slabosti.

Onda sam presao na Bench (10 serija 60kg(50% od maksimalne kilaze) od 8-10 ponavljanja) , onda razvlacenje 3 serije po 10 ponavljanja isto tako 50% kilaze

Presao sam na ledja i odradio Lat (10 serija 40kg(50% od maksimalne kilaze)10 ponavljanja), onda uradio 3 serije testerice po 10 ponavljanja isto tako 50% kilaze.

Onda  jedno 12 serijica brzih trbusnjaka .
Pa onda istezanja.(Ima nesto u ovim istezanjima osecam se prijatnije)
Evo sad odo da se istusiram smrdim kao puma.
I sto je najvaznije za  vreme treninga nisam osetio ni najmanju bol.
Ovako planiram 15 dana pa onda polako da se vratim na svoj trening mada mislim da se necu usudjivati vise da radim sa maximalnim kilazama! Zvanicno prelazim u bodibildere! xD Pozdrav Tebi Pedja i Tebi Bjelice.
Sačuvana
SAX!
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

Ko nema u glavu - ima u ruke !

« Odgovor #108 poslato: Novembar 21, 2012, 08:24:31 posle podne »

I radi svakog dana.
Sačuvana
Kad čovek umre ne oseća ništa, nikakvu bol, ali zato ljudi oko njega pate ... Isto je i kada si glup. :)
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #107 poslato: Novembar 21, 2012, 08:24:02 posle podne »

Dakle, u ovoj fazi kada radiš SAMO podlakticu, odradi dve plus dve vežbe, 4-5 serija, 20-25 ponavljanja.

Sa zagrevanjem i istezanjem to će biti sasvim solidan trening od sat vremena i nekih 200-250 kcal u rashodu :)
Sačuvana
Kad čovek umre ne oseća ništa, nikakvu bol, ali zato ljudi oko njega pate ... Isto je i kada si glup. :)
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #106 poslato: Novembar 21, 2012, 08:21:51 posle podne »

Tada, u fazi povrede, kada sam radio samo podlakticu, radio sam 2 vežbe, po 4-5 serija fleksije, dve ekstenzije, po 20-25 ponavljanja.

Sada treniram svakog drugog dana, i na svakom treningu radim podlakticu duplo manje, dakle jedna plus jedna vežba, ali je i težina veća, broj ponavljanja manji.

Planiram da promenim i sistem treninga negde iza nove godine, pa ću raditi 4 puta nedeljno trening, a dva puta nedeljno podlakticu plus dva puta nedeljno trbušnjake.

Uz to, naravno i sve ostalo - standardno: jedna velika grupa plus jedna manja po treningu.
Sačuvana
cezar23
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #105 poslato: Novembar 21, 2012, 07:51:58 posle podne »

Ma OK ... verovatno intenzitet povrede nije isti ...
nasao sam u knjizi u pravu si ima samo 2 vezbe... sve ostalo su varijacije sto sam nasao na netu. Kolko ti radis serija za flekosre a kolko za ekscenzore?
Sačuvana
SAX!
cezar23
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #104 poslato: Novembar 21, 2012, 07:51:22 posle podne »

osetio sam ja bol na treningu al mi nije smetao...
Nego me je nerviralo to recimo kad igram odbojku pa serviram pa me ruka otkine od bolova ili imam kuci sipke za susenje vesa na koje volim da se kacim i da  celu duzinu predjem koristeci samo ruke... al vraga kad pustim sipku bol ...
nekoga udarim malo jace mene boli ruka... xD
i onda reko nema vise zajebavanja moram to da sredim.
Sačuvana
SAX!
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #103 poslato: Novembar 21, 2012, 07:35:47 posle podne »

Sačuvana
cezar23
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #102 poslato: Novembar 21, 2012, 07:06:06 posle podne »

Meni se nekako čini da si ti sve to dosta ubrzao. Nisam te baš pratio po datumima, ali kod mene je to izgledalo otprilike ovako:

- dve nedelje NIKAKAV trening, Lioton gel, led

- dve nedelje kineziterapija (terapija pokretom) - stiskanje lotpice, gumica za slatko - Deep Relief

- dve nedelje rad isključivo podlaktica, fleksija i ekstenzija, bučicama, opterećenje nekih 50-60%, broj ponavljanja 20-25 u seriji

- dve nedelje u teretani sa lakšim težinama, nekih 70-80% i bez vežbi koje jako opterećuju podlakticu (letenja za ramena, potisak iznad čela za triceps i sl.)

Tek nakon toga sam krenuo sa pravim treningom, a to je nekih dva meseca ... kod tebe to nekako - brzo ?!

Možda tvoja povreda nije bila tako snažnog intenziteta kao moja (jer sam ja radio dobrih mesec dana pod povredom i bolom, idiotski misleći da je u pitanju obična upala mišića koja će proći ...).

Što se tiče vežbi za podlakticu - nemaš neki preveliki izbor. To je par vežbi za mišiće fleksore i par za ekstenzore (pregibače i opružače).

Preporučujem knjigu "Anatomija - Body Building" - košta svega 500 din, a imaš opisane precizno gotovo sve vežbe za svaku grupu mišića ...
ja sam nedelju dana bez treninga to jest isao sam da radim trbusnjake,sutanje  za noge,ledjna ekstenzija i trcanje na traci.
A to je glupo sto si rekao da si pod tim bolom radio mesec dana xD ja sam mozda 10 dana i kad sam video da tu nesto ne stima obratio sam se Pedji ovde.
Evo jos cu jedno 10-15 dana podlaktice +slabiji trening +trcanje+trbusnjaci... i onda polako dolazim na svoje.
Sačuvana
SAX!
cezar23
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #101 poslato: Novembar 21, 2012, 07:03:13 posle podne »

I čučanj možeš da radiš, samo polako da ne opteretiš kolena...
Javi kako ide  ;)
E sve si mi rekao samo nisi. Dal jos uvek treba da mazem sa gelom?
Sačuvana
SAX!
cezar23
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #100 poslato: Novembar 21, 2012, 07:02:52 posle podne »

Meni se nekako čini da si ti sve to dosta ubrzao. Nisam te baš pratio po datumima, ali kod mene je to izgledalo otprilike ovako:

- dve nedelje kineziterapija (terapija pokretom) - stiskanje lotpice, gumica za slatko - Deep Relief

- dve nedelje rad isključivo podlaktica, fleksija i ekstenzija, bučicama, opterećenje nekih 50-60%, broj ponavljanja 20-25 u seriji

- dve nedelje u teretani sa lakšim težinama, nekih 70-80% i bez vežbi koje jako opterećuju podlakticu (letenja za ramena, potisak iznad čela za triceps i sl.)

Tek nakon toga sam krenuo sa pravim treningom, a to je nekih dva meseca ... kod tebe to nekako - brzo ?!

Možda tvoja povreda nije bila tako snažnog intenziteta kao moja (jer sam ja radio dobrih mesec dana pod povredom i bolom, idiotski misleći da je u pitanju obična upala mišića koja će proći ...).

Što se tiče vežbi za podlakticu - nemaš neki preveliki izbor. To je par vežbi za mišiće fleksore i par za ekstenzore (pregibače i opružače).

Preporučujem knjigu "Anatomija - Body Building" - košta svega 500 din, a imaš opisane precizno gotovo sve vežbe za svaku grupu mišića ...
imam tu knjigu ali nema posebno za podlaktice vec ima podnaslov ruke!pogledacu tu kod ruku imal sta.
Sačuvana
SAX!
cezar23
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #99 poslato: Novembar 21, 2012, 07:00:53 posle podne »

i uzmi neke fazone od Bjelice, on je tu dobro ispekao zanat  ;)

Pa ako izbegavam vucenja kako da odradim ledja?(Mislim da bi lat sa 50-60% kilaze mogao ako nema bola)?
Sačuvana
SAX!
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #98 poslato: Novembar 21, 2012, 06:42:33 posle podne »

i uzmi neke fazone od Bjelice, on je tu dobro ispekao zanat  ;)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #97 poslato: Novembar 21, 2012, 06:39:20 posle podne »

I čučanj možeš da radiš, samo polako da ne opteretiš kolena...
Javi kako ide  ;)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #96 poslato: Novembar 21, 2012, 06:37:58 posle podne »

Evo jos sutra... Pitanja postavljam danas jer ne znam kad si ti slobodan  da odgovoris a meni vec za sutra treba.
Sutara krecem sa normalnim treningom. Planirao sam da radim sve vezbe sa po 60% kilaze.(Vise sekudni da  bude negativan deo pokreta dok manje sekundi pozitivan deo pokreta recimo 5 : 2 ) da koliko toliko umorim mislc? Sta ti kazes na ovo?
Onda da li da odma od sutra krenem sa teskim vucenjima kao sto su mrtvo dizanje?
Mogu li cucanj raditi sa kilazama kao i pre terapije? dal to  smeta rukama?(iako mi samo sluze da u nekoj meri pridrze teg  na lopaticama)
Znaci onih 7 dana terapije lagano prolazi.To jest sutra,
DA li posle tih 7 dana treba da mazem gelove ili da lediram i ako treba koliko puta dnevno.
Vezbe za podlaktice bi mi mogao dati bjelica posto  i on je imao isti problem pa kontam da radim njegove vezbe, mada znam i ja neke a neke cu i da izguglam.
Takodje cu izguglati neke vezbe istezanja. Samo mi reci  na koje to misice moram obratiti paznju kad istezem? to jest koje misice treba da istezem>?

Bio bih ti zahvalan da mi na ovo sve odgovoris.
treba da izbegavaš jake hvatove. Vučenja još dve-tri nedelje ne treba da radiš. Prvo jačaš podlaktice.
Možeš kod povlačenja koristiti gurtne za ručne zglobove, čime rasteretiš mišiće podlaktica.  60% je ok, ali sam moraš videti da li ti neka vežba i težina ne izazivaju bol. Treba izbegavati forsiranje negativnog pokreta (ekscentrične kontrakcije) kod rehabilitacije jer ono pojačano opterećuje mišiće i tetive...
Sačuvana
Stranice: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 29 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.121 sekundi sa 18 upita.