TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398419 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 05:06:11 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 29 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: hmm... Bol u kolenu,rukama...  (Pročitano 76515 puta)
cezar23
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #200 poslato: Decembar 30, 2012, 05:07:04 posle podne »

Ok, da li radiš podlaktice i istezanja?
Y radim , nema treninga u on zoni da ga ne radim... znaci od 5 dana 3  treninga sto nedeljno izadje oko 4 ili 5 puta sve zavisi koji dan padnu treninzi... takodje i  istezanje.
Sačuvana
SAX!
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #199 poslato: Decembar 30, 2012, 01:18:49 posle podne »

Ok, da li radiš podlaktice i istezanja?
Sačuvana
cezar23
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #198 poslato: Decembar 30, 2012, 01:17:10 pre podne »

Izbegavaj vežb koje izazivaju bol. Obavezna istezanja za fleksore podlaktica, šake, biceps..... Posle treninga ako ima bola hladi ledom.
Javi kako ide.
Skontao sam ovo ... na danu odmora ruke mi se fino opuste i nema bola... al zato danima kada vezbam  posle    treninga i jos posle u kasnim satima i sutradan pre sledeceg treninga  mi se jave bolovi.... Jel to tako treba? Konkretno . Idem li ka oporavku  ili u kontra stranu?

bol je pokazatelj da previše opterećuješ pripoj tetive, što znači da ne napreduješ ka izlečenju. Bol eventualno sme da se javi tokom vežbanaj ili posle treninga, ali nikako ne bi smelo sledećeg dana. To je znak da preforsiraš u treningu.
ih ... preforsiram...ono sto ja radim pa to ni zene skoro pa ne rade... ali super .. danas sam odradio fin trening bez bolova i  evo  i dok ti pisem ovo ne osecam nista ..... Osecam se sve bolje i bolje!
Sačuvana
SAX!
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #197 poslato: Decembar 30, 2012, 12:34:42 pre podne »

Izbegavaj vežb koje izazivaju bol. Obavezna istezanja za fleksore podlaktica, šake, biceps..... Posle treninga ako ima bola hladi ledom.
Javi kako ide.
Skontao sam ovo ... na danu odmora ruke mi se fino opuste i nema bola... al zato danima kada vezbam  posle    treninga i jos posle u kasnim satima i sutradan pre sledeceg treninga  mi se jave bolovi.... Jel to tako treba? Konkretno . Idem li ka oporavku  ili u kontra stranu?

bol je pokazatelj da previše opterećuješ pripoj tetive, što znači da ne napreduješ ka izlečenju. Bol eventualno sme da se javi tokom vežbanaj ili posle treninga, ali nikako ne bi smelo sledećeg dana. To je znak da preforsiraš u treningu.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #196 poslato: Decembar 30, 2012, 12:31:13 pre podne »

Da li radiš vežbe za podlaktice? da li radiš istezanja?
Sačuvana
cezar23
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #195 poslato: Decembar 29, 2012, 01:22:06 pre podne »

Javi kako ide.

Nesto sam kontao da sastavim trening celog tela od vezbi koje mogu da radim.... Od toga najvise noge...
Sta ti mislis? Ocelo to ubrzati efekat oporavka?
Recimo      -> Cucanj,biceps pregib sa kolena,Ledjna ekstenzija,laterarno letenje za ramena i razvlacenje za grudi...
Sačuvana
SAX!
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #194 poslato: Decembar 27, 2012, 01:57:18 posle podne »

Javi kako ide.
Sačuvana
cezar23
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #193 poslato: Decembar 26, 2012, 02:09:37 pre podne »

U tom položaju je pripoj mišića najopterećeniji, zato i osećaš bol.
Moraš se dobo istezati - pregibače podlaktice i prstiju... Da li ima bola pri vežbanju?
Kazem ti jedino kod pregiba za biceps.. tu osetim bol bez obzira na vezbu. Al nije strasno obicno bude u prvih 1-3 ponavljanja onda prestane... i tako u svakoj seriji.
Sačuvana
SAX!
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #192 poslato: Decembar 25, 2012, 06:48:46 posle podne »

U tom položaju je pripoj mišića najopterećeniji, zato i osećaš bol.
Moraš se dobo istezati - pregibače podlaktice i prstiju... Da li ima bola pri vežbanju?
Sačuvana
cezar23
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #191 poslato: Decembar 25, 2012, 06:33:00 posle podne »

Kod bicepsa sa kolena i stojeće vežbe za biceps rasterećuješ lakat jer delom pregibanje radiš telom, tj iz ramena...
Ovako pregled mi je zakazan za 10 januar... kao sto je vec poznato svima  brzina zakazivanja u nasoj zemlji... mada  ja sam imao vezu i ubo sam taj datum... najverovatnije tog dana ce krenuti i terapija.... a sto se tice vezbi to je ok... jedino sto me nervira sledeca scena... krenem da savijem ruku bez tegova i tu negde vec pod uglom od 30 stepeni recimo kao staticko ponavljanje.. tu ,,stegnem '' ruku i osteim bol... to je jedini ugao u koji kad dodjem osetim bol inace je sve ok...
Leva ruka je skoro prestala da me boli...  i toliko od mene.
Sačuvana
SAX!
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #190 poslato: Decembar 24, 2012, 10:25:47 pre podne »

Kod bicepsa sa kolena i stojeće vežbe za biceps rasterećuješ lakat jer delom pregibanje radiš telom, tj iz ramena...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #189 poslato: Decembar 24, 2012, 10:24:13 pre podne »

Ok, probaj trening koji napisao. Važno je da vežbu koja izaziva bol izbaciš. Treba da izbegavaš jake hvatove. Obavezno 2-3 puta nedeljno vežbe za podlaktice + istezanja...
Javi kako ide.
Sačuvana
cezar23
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #188 poslato: Decembar 23, 2012, 07:57:37 posle podne »

Iluzorno je očekivati od jednog vežbača (koji nije profesionalac i koji je relativno mentalno zdrav) da apsolutno poznaje svaki mišić na svom telu i način njegovog funkcionisanja kroz sistem povezanih vežbi koje nazivamo treningom.

Ali zato postoji BOL kao najbolji čovekov prijatelj, pogotovo usled insuficijencije inteliegencije.

:)

:D
Konacno mi je doslo u glavu... dok neizlecim ovo nema meni pravog treninga...
Eto da se javim... Danas se osecam bolje.. vise mi nece pasti napamet da radim vezbe za biceps koje dosta  forsiraju lakat... Sutra zakazujem terapiju da malo ubrzam...Posto sam dokon .. gledao sam malopre neku emisiju sa cuvenim Bibom strujom.. nesto kontam ... on bi me za cas izlecio.. xD

E da budemo nacisto.. napisacu vezbe koje radim pa  vi prosudite (Pedja, i ako je jos tu Bjelica) da li bih nesto trebalo da izbacim.
Grudi:Potisak na tranzeru-vertikalni potisak, razvlacenja sa manjim kilazama(to sam poceo od skora , ne osetim bol , pa sam reko kontao da mogu)
Ledja:Podizanja na rimskoj klupi, vucenje na lat masini... ali ne ono klasicno lat za lednja nego stavim skotovu klupu ispred masine pa kratku sipku povlacim ledjima unazad sa podhvatom, i teserisanja sa manjom kilazom
Triceps:mislim da bih mogao uski bench da pocnem sa nekom skromnijom kilazom?  i radim izolacionu vezbu sa svaku ruku posebno  .
Biceps: samo ono sa kolena...
Ramena: Potisci na tranzeru.. letenja u stranu sa manjom kilazom, i  sa latom veslanja ispred .
Noge:Cucanj(mada nisam bas siguran? posto dok  je sipka kod lopatica ruke su ,,zestoko savijene'' ne znam kolko to smeta.), Iskorak sa bucicama( Ne smatram  da ova vezba ima jak uticaj na podlaktice ), List sa z sipkom na kolenima... mada kod te vezbe nikad ne dignem sam sipku na noge .. uvek nekog nateram da uradi jedno ponavljanje mrtvog dizanja  da bi sipka dosla na moje noge.. xD

Sta mislite?

Jednostavno je: PROBAJ i tamo gde osetiš bol  laktu, tu vežbu izbaci, zameni je drugom.

Mislim da nikako ne bi smeo da radiš za triceps potpisak šipkom iza glave, onda mrtvo dizanje, onda pregibe za biceps (mada sam ja mogao stojeći, veroatno dizao iz ramena dobim delom).

Dakle, ne opterećuj se previše teorijom. Probaj u praksi. Ako nema bola -radi. AKo ima, to je signal, opomena - menjaj !
Svakako... kad si spomenuo biceps jedina vezba koja mene neopterecuje je kad mi je lakat naslonjen na nesto... u mom slucaju koleno.... a sto se tice samog treninga... shvatio sam dok ovo ne izlecim nema dalje... zato sam jos ubacio i svaki dan kardio.. da izgledam fit koliko god je to moguce  bez obzira na ovaj dosadni problem sa laktovima..
Sačuvana
SAX!
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

Ko nema u glavu - ima u ruke !

« Odgovor #187 poslato: Decembar 23, 2012, 05:33:09 posle podne »

Iluzorno je očekivati od jednog vežbača (koji nije profesionalac i koji je relativno mentalno zdrav) da apsolutno poznaje svaki mišić na svom telu i način njegovog funkcionisanja kroz sistem povezanih vežbi koje nazivamo treningom.

Ali zato postoji BOL kao najbolji čovekov prijatelj, pogotovo usled insuficijencije inteliegencije.

Eto da se javim... Danas se osecam bolje.. vise mi nece pasti napamet da radim vezbe za biceps koje dosta  forsiraju lakat... Sutra zakazujem terapiju da malo ubrzam...Posto sam dokon .. gledao sam malopre neku emisiju sa cuvenim Bibom strujom.. nesto kontam ... on bi me za cas izlecio.. xD

E da budemo nacisto.. napisacu vezbe koje radim pa  vi prosudite (Pedja, i ako je jos tu Bjelica) da li bih nesto trebalo da izbacim.
Grudi:Potisak na tranzeru-vertikalni potisak, razvlacenja sa manjim kilazama(to sam poceo od skora , ne osetim bol , pa sam reko kontao da mogu)
Ledja:Podizanja na rimskoj klupi, vucenje na lat masini... ali ne ono klasicno lat za lednja nego stavim skotovu klupu ispred masine pa kratku sipku povlacim ledjima unazad sa podhvatom, i teserisanja sa manjom kilazom
Triceps:mislim da bih mogao uski bench da pocnem sa nekom skromnijom kilazom?  i radim izolacionu vezbu sa svaku ruku posebno  .
Ramena: Potisci na tranzeru.. letenja u stranu sa manjom kilazom, i  sa latom veslanja ispred .
Noge:Cucanj(mada nisam bas siguran? posto dok  je sipka kod lopatica ruke su ,,zestoko savijene'' ne znam kolko to smeta.), Iskorak sa bucicama( Ne smatram  da ova vezba ima jak uticaj na podlaktice ), List sa z sipkom na kolenima... mada kod te vezbe nikad ne dignem sam sipku na noge .. uvek nekog nateram da uradi jedno ponavljanje mrtvog dizanja  da bi sipka dosla na moje noge.. xD

Sta mislite?

Jednostavno je: PROBAJ i tamo gde osetiš bol  laktu, tu vežbu izbaci, zameni je drugom.

Mislim da nikako ne bi smeo da radiš za triceps potpisak šipkom iza glave, onda mrtvo dizanje, onda pregibe za biceps (mada sam ja mogao stojeći, veroatno dizao iz ramena dobim delom).

Dakle, ne opterećuj se previše teorijom. Probaj u praksi. Ako nema bola -radi. AKo ima, to je signal, opomena - menjaj !
Sačuvana
Kad čovek umre ne oseća ništa, nikakvu bol, ali zato ljudi oko njega pate ... Isto je i kada si glup. :)
cezar23
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #186 poslato: Decembar 23, 2012, 01:15:42 posle podne »

Sta mislite?

Sačuvana
SAX!
Stranice: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 29 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.098 sekundi sa 18 upita.