TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399316 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 22, 2024, 10:10:11 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] 3 4 5 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Bol u stomaku...  (Pročitano 15953 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #47 poslato: Jul 13, 2013, 07:16:24 pre podne »

Postepeno radi na jačanju trbušnjaka, radi ih sa svojom težinom, zadržaje, statiku za stabilizatore trupa.
Opredeljuj se za vežbe za ostale partije sedeći i ležeći, težine 50%RM, veći broj ponavljanja. Ne smeš se naprezati jedno vreme još mesec, dva... Noge radi šutalicu i potiske, čučnjee izbegavaj. Koristi pojas, zaštitno, ali molim te nemoj se naprezati. Postepeno podiži snagu, da bi trenirao još godinama.....
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #46 poslato: Jul 12, 2013, 03:59:19 posle podne »

Konačno sam u sredu posle 47 dana počeo da treniram. :)

Sve je dobro prošlo,zdrav sam ko dren. :)

Prvi treninzi samo lagano trčanje,zgibovi i izdrzaji na laktovima (sredina i oba boka),a od ponedeljka krecu i tegovi. :)
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #45 poslato: Jun 19, 2013, 01:17:26 pre podne »

Samo polako, sigurno se moze pronaci adekvatno resenje. Budi strpljiv, prati svoj organizam i obavezno se konsultuj sa lekarom, ipak ti je zdravlje na prvom mestu.

Nadam se brzom oporavku, a mi ti stojimo na raspolaganju, kao i do sada.
Tako i radim,ne smem da zurim.

Hvala tebi i Pedji na svemu. :)
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #44 poslato: Jun 17, 2013, 12:52:46 pre podne »

Samo polako, sigurno se moze pronaci adekvatno resenje. Budi strpljiv, prati svoj organizam i obavezno se konsultuj sa lekarom, ipak ti je zdravlje na prvom mestu.

Nadam se brzom oporavku, a mi ti stojimo na raspolaganju, kao i do sada.
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #43 poslato: Jun 16, 2013, 01:55:23 pre podne »

Mirovanje da, onda mozes da krenes sa setnjom. Ti ces se mozda osetis spremnim za vezbanje, ali, organizmu treba vremena da se oporavi i vrati na staro. Jeste da oporavak ide znatno brze kod laparoskopije i trauma po operisanog je mnogo manja, ali, ipak su to dve intervencije za kratko vreme. Nakon abdominalnih operacija ne savetuje se dizanje tereta i jaci napor min tri meseca ( savetuje se do 6 meseci a ima i onih koji se vrate treningu i ranije ) ali ti poslusaj svog lekara koji te prati, najbitnije je sta ce on reci.

Vazi.

Ako 3 meseca ne budem mogao da treniram u teretani ozbiljno,to je cao fudbale,u 24 godine izgubiti polusezonu sad kad sam trebao profesionalni ugovor na leto da potpisem...ali dobro videcemo sta ce biti i kako ce se odvijati oporavak.
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #42 poslato: Jun 15, 2013, 11:50:57 posle podne »

Mirovanje da, onda mozes da krenes sa setnjom. Ti ces se mozda osetiti spremnim za vezbanje, ali, organizmu treba vremena da se oporavi i vrati na staro. Jeste da oporavak ide znatno brze kod laparoskopije i trauma po operisanog je mnogo manja, ali, ipak su to dve intervencije za kratko vreme. Nakon abdominalnih operacija ne savetuje se dizanje tereta i jaci napor min tri meseca ( savetuje se do 6 meseci a ima i onih koji se vrate treningu i ranije ) ali ti poslusaj svog lekara koji te prati, najbitnije je sta ce on reci.
« Poslednja izmena: Jun 17, 2013, 12:45:30 pre podne od strane Dr Gorana Grkovic » Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #41 poslato: Jun 15, 2013, 03:04:18 pre podne »

Meni su rekli sad da mirujem mesec dana,onda operisem drugu cistu pa jos 2-3 nedelje i to je to,posto je druga operacija laporaskopski,pa je oporavak duplo brzi,nema reza,rane...
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #40 poslato: Jun 14, 2013, 11:06:42 posle podne »

Hidrocela je nastaLa spuštanjem tečnosti. Ciste su najverovatnije urodjene, a pucaju od udarca - nervoza ne bi trebala da izazove pucanje ciste.....
Marocen si dobio za svaki slučaj....
Da li se povukao otok testisa?

U bolnici su rekli udarac ili nervoza...kao mlad si da se nerviras a igras fudbalu,znaci udarac je.A ja se ne secam nekog mnogo snaznog udarca u predelu stomaka,iako svaku utakmicu dobijem batina i batina,pogotovo poslednje 3 koje sam odigrao,igrao sam ih povredjen sa otecenim nogama od batina.

Otok na testisima se javlja povremeno,stojim 15 min i oteknu,legnem pola sata i nema otoka.Tecnost cirkulise kao pescani sat.

Da Ove lekove sto pijem sam dobio radi predrostroznosti.

Moze biti i da je jaci napor uzrokovao pucanje, isto kao sto moze biti udarac u pitanju, no, to sada nije toliko vazno. Vazno je da znas sa cime se boris. I trebace vremena da se sve to sanira, hirurzi savetuju mirovanje u periodu od 3 meseca za takvu vrstu intervencija.
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #39 poslato: Jun 14, 2013, 02:03:57 posle podne »

Pre sedam godina sam bio na skeneru jer sam zaglavio u bolnici,tad nisu nasli ciste ili ih nisu primetili,tako da ta teorija da su od rodjenja nije sigurna i to sam uzeo kao opciju.

Pre 7 godina,imao sam 17 godina i usao u prvi tim,prve pripreme,letnji raspust,tek zavrsio treci srednje.

Imao sam treninge ujutru u 9 i uvece u 6,a svako vece sam u krevet isao oko 4-5 ujutru,jer su mi bile sestre iz Zemuna kod mene u Valjevu,ja odem da spavam u 11-12 a one pod mojim prozorom sede i zezaju me,salju poruke da izadjem i ostalo i ja naravno onda ne spavam nego sedim sa njima svako vece.

Na treninzima trcanja bio uvek prvi,tek upao u prvi tim,najmladji,bilo je igraca koji su duplo stariji bili od mene,ja 17 a oni 34,dokazivao se,lomio,a spavao po 3-5 sati.Posle 4 nedelje priprema i 5 dana pred pocetak prvenstva zaglavim u bolnicu,temperatura 40,a crp uvecan 15 puta vise od dozvoljenog.

Ne znaju zasto,ja im kazem sta sam radio,doktori kazu nije to...

Odem na skener sve cisto,tad nisu nasli nikakve ciste.

Odlezim u bolnici 10 dana,proslo sve,spala temperatura,i posle mesec dana pocnem da treniram.

Od tad nisam bio bolestan,jedino sam isao kod zubara i kod fiziotarapeuta zbog povreda.Zato me je ovo sad zacudilo a ne znaju da mi kazu tacno sta je razlog pucanja niti sta je uzrok stvaranja.

Kazu moze i od velikog napora,a ja zimus mrtvo radio 8 serija po 1 ponavljanje sa 175 kg.Nikad nisam bio snazniji a ovo me sad strefi,nista mi nije jasno,a izgubi sad minimu 3 meseca da se vratim u predjasnje stanje.
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #38 poslato: Jun 14, 2013, 01:55:49 posle podne »

Hidrocela je nastaLa spuštanjem tečnosti. Ciste su najverovatnije urodjene, a pucaju od udarca - nervoza ne bi trebala da izazove pucanje ciste.....

U bolnici su rekli udarac ili nervoza...kao mlad si da se nerviras a igras fudbalu,znaci udarac je.A ja se ne secam nekog mnogo snaznog udarca u predelu stomaka,iako svaku utakmicu dobijem batina i batina,pogotovo poslednje 3 koje sam odigrao,igrao sam ih povredjen sa otecenim nogama od batina.

Otok na testisima se javlja povremeno,stojim 15 min i oteknu,legnem pola sata i nema otoka.Tecnost cirkulise kao pescani sat.

Da Ove lekove sto pijem sam dobio radi predrostroznosti.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #37 poslato: Jun 14, 2013, 01:02:50 posle podne »

Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #36 poslato: Jun 13, 2013, 12:07:06 pre podne »

Nego nikako da pitam doktore,a ni oni da mi kazu,koliko vremena treba da prodje ovo,za koliko ce otprilike da zaraste taj kanal u stomaku?!

Znam da ce lezanje i odmor uticati na brzinu oporavka,ali otprilike.
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #35 poslato: Jun 13, 2013, 12:03:47 pre podne »

Ceka me jos jedna operacija ciste koja je pored jetre,dugacka 14 cm a siroka 7 cm i koju ce mi izvaditi laporaskopski.

Zasto se formiraju ne znam,do ishrane nije sigurno ako su nastale poslednje 3 godine.

p.s inace ova sto je pukla je pukla zbog nervoze,a doktori su mislili da je od udarca posto igram fudbal,ona je pukla u petak,a bas taj dan zelim da zaboravim sto pre jer sam se toliko nervirao da sam tacno osetio bol i prepoznao odmah razlog,jer mi se desavalo vec par puta da kad se toliko iznervniram stomak zaboli krvnicki,a i prethodna 3 meseca su bila bas nervozna i teska...jos uvek su,ali dobro,procice sve ovo.
« Poslednja izmena: Jun 13, 2013, 12:05:42 pre podne od strane Stefan L. » Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #34 poslato: Jun 12, 2013, 11:57:04 posle podne »

Da, to je za nju karakteristicno, da se otok javlja u stojecem a povlaci u lezecem polozaju. Nije opasna, to je ok, ali treba je pratiti zato sto ponekad zna da naraste i da vrsi pritisak na testis, i u takvim slucajevima moze napraviti problem.

Ocigledno ti je organizam sklon formiranju cista, cim su se pojavile na vise mesta. Konkretno, hidrocela nastaje kao posledica infekcije ili povrede, pa nije lose da se kasnije, kada se malo oporavis, malo detaljnije pozabavis time.
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #33 poslato: Jun 10, 2013, 06:50:26 posle podne »

Dijagnoza kod urologa je:

Hydrocoella 1. dex

Terapija:

Th Marocen 500 2x1 posle jela 10 dana + Chymoral forete 3x2 posle jela

Kaze doktor da nije nista,da kroz taj neki kanal se spusti tecnost.Moram da lezim i odmaram a ovi lekovi su preventiva da ne bi doslo do nekog problema.
Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3 4 5 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.185 sekundi sa 18 upita.