TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 404166 Teme od strane 25064 Članovi Poslednji član: skinnyfat

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Jul 10, 2025, 03:16:05 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8 9 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: BeastMode: ON!  (Pročitano 42018 puta)
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #41 poslato: Novembar 06, 2013, 09:39:55 pre podne »

Stavi i snimak čučnja, intetersuje me kako ti to izgleda ;)
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
BeastMode
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #40 poslato: Novembar 04, 2013, 12:29:46 posle podne »

Hvala ti na dosta korisnim informacijama , i ulozenom trudu ... Da to podizanje na prste mi je skroz podsvesno , ja to nisam ni primetio dok mi neko na forumu nije ukazao i tek sam onda shvatio , to se uglavnom desava kada treba da lockoutujem neku vecu kilazu ... Snimak DL-a cu ubaciti u cetvrtak jer tad radim ledja ... Danas radim cucanj pa mozda i snimim i okacim usput , jer i mene zanima kako to izgleda , mada mislim da je tu sve dosta stabilno ;)
Sačuvana
You are only strong as your weakest link!
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #39 poslato: Novembar 04, 2013, 09:56:39 pre podne »

To neće raditi, jer na taj način ćeš samo dodatno da istegneš ove mišiće u startnom položaju i to je bilderska fora za rumunsko mrtvo kada vežbač hoće da poveća obim pokreta. Kod mrtvog dizanja cilj je više da se pokret skrati, a podigne veća kilaža.

OK, ajde da probamo deo po deo da raščlanimo dvoj DL, malo je teško korigovati nečiju formu samo preko snimka, ali probaću da ti raščlanim tehniku deo po deo i ukažem na neke greške.

Prvo što mislim je da nemaš problem sa fleksibilnosti jer na 100kg radiš sve kako treba, osim što su ti kukovi previše visoko u startnoj poziciji, to ti je prva ova prikačena fotka. Iz tog razloga kažem da su ti kukovi previsoko u startu. Ovo se dešava samo zato što si loše učio da radiš u startu i tvoje telo sada zna da ovako može dizati više kila.

Idealna pozicija zavisi od vežbača i oni sa dužim nogama će kretatai sa kukovima više i obrnuto, ali neke dobre pozicije su ti prikazane na ovim fotkama:

Obe ove fotke prikazuju dobru startnu poziciju kukova, samo što je desna nešto sličnija čučnju, dok recimo ova fotka pokazuje startnu poziciju gotovo identičnu kao u čučnju:

Druga stvar koju treba da koriguješ je zategnutost leðnih mišića, jer krećeš skroz labav, a to uvek znači da će leða da se iskrive tokom dizanja.

Da se ponovo vratimo na ovu fotku. Leva fotka prikazuje dobar položaj kukova, ali ramena i leða su opuštena, dok desna fotka prikazuje sve to upakovano i stegnuto.

To je opet ono što ti fali, a to je nešto što moraš naučiti da bi držao leða što pravilnije.

Probaj ovo da skontaš da izvedeš, snimi pa ću ti reći da li ide na bolje ili ne.

Isto tako nemoj da se izdižeš na prste to je loša navika, izgubićeš balans sa tegovima u ruci i vrlo verovatno zadobiti neku povredu ;) interesantno je da se samoinicijativno dižeš na prste na kraju pokreta, a to nema veze sa tehnikom, samo sa lošom navikom.
Sačuvana
BeastMode
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #38 poslato: Novembar 04, 2013, 12:01:17 pre podne »

Pa onda samo ne koristiš noge jer si naučio da ih izbegavaš tokom izvoðenja DL, a to automatski znači da možeš manje kila da dižeš jer koristiš manje mišića. Mrtvo je veža gde je telo u najjačem položaju i baš zato treba da naforsiraš što više mišića da rade tokom DLa.

Da li si učio da upakuješ latove pri dizanju ili nisi obraćao pažnju na odaljenost šipke od tela?
Pa uvek sam se trudio sa mi putanja sipke ide sto blize telu , a nisam mnogo obracao paznju na to da mi grudi uvek budu isturene , ledja upakovana itd... Dobio sam par saveta od Ironman-a da uvek drzim grudi isturene ledja prava , da vucem skroz uz cevanice , da mi oslonac bude na peti ... Pokusavam da ih primenim sada kada ispravljam formu , mislio sam da stavim male ploce od 1,25kg ispod prstiju ( prednjeg dela stopala) kako bih forsirao vise hams/gluteus , i da bi sprecio podizanje prstiju u toku DL-a , sta mislis o tome?
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #37 poslato: Novembar 03, 2013, 11:00:05 posle podne »

Pa onda samo ne koristiš noge jer si naučio da ih izbegavaš tokom izvoðenja DL, a to automatski znači da možeš manje kila da dižeš jer koristiš manje mišića. Mrtvo je veža gde je telo u najjačem položaju i baš zato treba da naforsiraš što više mišića da rade tokom DLa.

Da li si učio da upakuješ latove pri dizanju ili nisi obraćao pažnju na odaljenost šipke od tela?
Sačuvana
BeastMode
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #36 poslato: Novembar 03, 2013, 12:17:30 posle podne »

Ovde jeste bilo nešto bolje na manjoj kilaži, ali čim si povećao sve se vratilo na isto.

Mislim da ti je glavni problem što uopšte ne koristiš noge na mrtvom dizanju, jer i sam startni položaj ti je loš...krećeš vežbu kao rumunsko mrtvo dizanje, ali sve radiš na kriva leða.

Koliko uopšte radiš kilaže na čučnju?

Dosta manje , 130kg 1RM ... Ali forma na cucnju mi je perfektna , ledja su mi uvek prava , ne idem u good morning nikad , dubina dobra , nikad nisam imao problema sa cucnjom ...
joj bre nemoj da tovaris kilaze sa ovoliko losom formom :)
skenjaces se kao nikad, forma je bitnija, ovako neces ni napredovati a rizikujes ozbiljnu povredu
Radim na tome :D
Sačuvana
jekka
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #35 poslato: Novembar 03, 2013, 10:17:23 pre podne »

joj bre nemoj da tovaris kilaze sa ovoliko losom formom :)
skenjaces se kao nikad, forma je bitnija, ovako neces ni napredovati a rizikujes ozbiljnu povredu
Sačuvana
you could make a wish or you could make it happen
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #34 poslato: Novembar 03, 2013, 09:39:22 pre podne »

Ovde jeste bilo nešto bolje na manjoj kilaži, ali čim si povećao sve se vratilo na isto.

Mislim da ti je glavni problem što uopšte ne koristiš noge na mrtvom dizanju, jer i sam startni položaj ti je loš...krećeš vežbu kao rumunsko mrtvo dizanje, ali sve radiš na kriva leða.

Koliko uopšte radiš kilaže na čučnju?
Sačuvana
BeastMode
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #33 poslato: Novembar 02, 2013, 11:26:40 posle podne »

Trenutno radim na ispravljanju forme , radio sam u pocetku pravilno ali sam verovatno vremeno koristio vise izvlacio na ledja i tako napravio imbalans izmedju donjih ledja i zadnje loze kod vucenja ... inace ovo je 4 dana nakon skidanja gipsa sa noge ... ovako je to izgledalo 7 dana nakon tog treninga http://www.youtube.com/watch?v=D5-5f-pNvrE .... Sad sam se fokusirao na formu ,i istezanje zadnje loze i kukova , i fokusirao sam se da akcenat stavim na hams i gluteus ... :)
« Poslednja izmena: Novembar 02, 2013, 11:58:11 posle podne od strane BeastMode » Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #32 poslato: Novembar 02, 2013, 11:00:16 posle podne »

Imaš jako lošu formu i pri ovakvom dizanju ti kičma jako trpi jer bukvalo ne koristiš ni jedan mišić da fiksiraš kičmu u neutrali...da li si skoro počeo sa ovom vežbom ili sam provaljuješ tehniku?
Sačuvana
BeastMode
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #31 poslato: Oktobar 21, 2013, 06:01:54 posle podne »

Posle treninga nogu  - separacije : 0 ! Overpumped  :D
Sačuvana
BeastMode
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #30 poslato: Oktobar 17, 2013, 09:58:52 posle podne »

Evo i danasnji trening ... Kao sto rekoh , zadnja loza mi je jos uvek zategnuta i napeta , kukovi su mi totalno nerazgibani , pa sam odlucio da ih postedim malo vise i zato se nisam spustao u kukovima - jer nisam hteo da opteretim zadnju lozu , gluteus , i kukove jos vise ... http://www.youtube.com/watch?v=J8fzAe59fto
[/quoteMozda mi se cini, nisam lepo video, ne znam... Ali kao da su ti ledja malo povijena? To ne bi smelo.. ali velika je tezina, nisi se povredio (daleko bilo), znaci dobro je. Neka jos neko baci kom na klip, verovatno se tripujem za djale.

Ne tripujes se , ledja su mi kao banana , to je tako moralo ovom prilikom :) Imas dole i obrazlozenje zasto ...
Sačuvana
škemi
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #29 poslato: Oktobar 17, 2013, 08:06:54 posle podne »

Evo i danasnji trening ... Kao sto rekoh , zadnja loza mi je jos uvek zategnuta i napeta , kukovi su mi totalno nerazgibani , pa sam odlucio da ih postedim malo vise i zato se nisam spustao u kukovima - jer nisam hteo da opteretim zadnju lozu , gluteus , i kukove jos vise ... http://www.youtube.com/watch?v=J8fzAe59fto
[/quoteMozda mi se cini, nisam lepo video, ne znam... Ali kao da su ti ledja malo povijena? To ne bi smelo.. ali velika je tezina, nisi se povredio (daleko bilo), znaci dobro je. Neka jos neko baci kom na klip, verovatno se tripujem za djale.
Sačuvana
BeastMode
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: Oktobar 17, 2013, 03:36:26 posle podne »

Sačuvana
BeastMode
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: Oktobar 17, 2013, 03:33:15 posle podne »

Back lat spread :D
Sačuvana
Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8 9 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.06 sekundi sa 13 upita.