TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398432 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 23, 2024, 10:20:54 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 3 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pocetnik  (Pročitano 6019 puta)
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #40 poslato: Decembar 25, 2013, 11:42:17 posle podne »

Na treningu sa opterecenjem ne potrosis vise od 600 cal i ako radis kardio u prvoj zoni 60 min jos nekih 500 cal,ali opet je sve to nagadjanje i proizvoljno.Dovoljno je da 200 cal promasis na dnevnom nivou za mesec dana to je 6000 cal.(1 kg masti oslobadja 9300 cal energije)
Sačuvana
Beast90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #39 poslato: Decembar 25, 2013, 11:19:09 posle podne »

Bazalni metabolizam je 1747, a potrosnja kalorija nije veca od 1400 na dan, to otprilike kazem, posto nemam adekvatan uredjaj za merenje, a prema ovome sto sam nasao na netu, siguran sam da na treningu ne potrosim vise od 1400 kalorija. Videcu da se snadjem i da izracunam, ali dotad, ako Vam nije problem da me na osnovu toga uputite u to sta sam zapravo nabacio prethodnih meseci? Hvala u svakom slucaju ;)
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #38 poslato: Decembar 24, 2013, 09:45:35 posle podne »

potrosnju kalorija mozes meriti pomocu pulsmetra i sata koji ima opciju merenja srcanog ritma i kalorija,a bazalni metabolizam pomocu formula koje mozes naci na netu ili pomocu bioimpedance (vaga koja meri bazalni metabolizam)
Sačuvana
Beast90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #37 poslato: Decembar 20, 2013, 12:43:40 posle podne »

Kako mogu da izmerim to? :D
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #36 poslato: Decembar 20, 2013, 12:39:01 posle podne »

Tesko mogu da ti dam tacan odgovor  bez vrednosti tvog bazalanog metabolizma i potrosnje kalorija na treningu.
Sačuvana
Beast90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #35 poslato: Decembar 20, 2013, 11:21:50 pre podne »

Pa je l' tako treba da bude, mislim je l' radim nesto pogresno? Mislim da imam sasvim solidnu ishranu, koristim suplementaciju, da li bi trebalo nesto da menjam ili dodam?
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #34 poslato: Decembar 17, 2013, 10:04:50 posle podne »

Kilogrami nisu merilo napredka vec odnos dobijanja misicne mase i masti!uglavnom dobijas masti i malo vecu retenciju vode u telu zbog kreatina.
Sačuvana
Beast90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #33 poslato: Decembar 15, 2013, 09:06:37 posle podne »

Ok. Za sada se ne usudjujem da radim mrtvo, zgibove radim, i to siroke, ne znam da li bi trebalo i uske, a takodje i vucenje radim. Sto se tice steznika, primetio sam da mi mnogo pomazu, ali me zanima, posto nosim samo ove na rucnim zglobovima, da li ce to nekako usporiti razvoj tog dela ruke? (nadam se da ovo pitanje ne zvuci previse glupo hehe :D) Sutra mi je tacno 5 meseci kako idem u gym, mislim da sam se ugojio negde oko 7kg, nisam siguran posto se nisam merio dve nedelje, tad sam bio na oko 6.5kg, koristim gejner 4 meseci, toliko sam koristio i kreatin, pa me zanima da li je ovo ocekivani rezultat ili sam mogao i bolje, znam da je kljuc u ishrani, trudim se max, obicno imam 4 obilna obroka dnevno (5. nema sanse da ubacim, jer prosto nema gde :D), uz uzimanje gejnera 2x dnevno.
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #32 poslato: Decembar 04, 2013, 11:00:44 posle podne »

Ukoliko mrtvo dizanje ne radis na pravi nacin,povreda je neminovna tako da imas mnogo veci izbor drugih vezbi koje su bezbednije.Uglavnom za sirinu ledja,radi zgibove,vucenja ispred i iza glave na lat masini uz sto bolju kontrolu pokreta.
Sačuvana
Beast90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #31 poslato: Novembar 07, 2013, 06:09:23 posle podne »

Poz svima jos jednom. Pratio sam savete koje sam dobio ovde, i za sada solidno napredujem, u medjuvremenu ugojio sam se jos 2kg, tako da sam za nepunih 4 meseca ukupno nabacio 5kg, sto mi je prilicno nestvarno cifra, s obzirom da nikad u zivotu nisam bio toliko tezak. Ono na sta bih sada voleo da se fokusiram posebno, jesu sira ledja, voleo bih da brze ostvarim bolje rezultate, ako je to moguce, a da pritom ne zapostavim ostale grupe misice. Ovakav je moj nedeljni program: Ponedeljkom - grudi i biceps, Utorkom - ledja i triceps, Sreda -pauza, Cetvrtak - noge, Petak - ramena, Subota - Ledja i triceps ponovo, i Nedeljom pravim pauzu. A sto se tice samih vezbi, evo koje vezbe radim po misicnim grupama: Grudi - ravni i kosi bench, koso razvlacenje i pullover, Biceps - stojeci pregib, uvrtanje bucicama i cekic, Ledja - zgibovi, vucenje na lat masini do grudi i iza glave, donji kotur, Triceps - propadanja, lat masina i potisak bucicom iza glave, Ramena - military press, podizanje bucica u stranu, podizanje bucica ispred sebe, i podizanje tegova uskim hvatom do brade u stojecem stavu, Noge - cucanj, iskorak bucicama, nozna ekstenzija, nozni pregib (zasebno svaka noga) i stojece podizanje na prste sa bucicama. Ono sto sam primetio je da kada radim ledja dosta aktiviram biceps, a kad radim grudi mnogo vise aktiviram triceps, pa sam razmisljao da zamenim tako da grudi i triceps radim jednog dana, a narednog ledja i biceps, pa me zanima vase misljenje. Takodje primeticete da ne radim mrtvo dizanje, za koje znam da je jedna od najboljih vezbi, ali veliki problem u vezbanju mi prave moji rucni zglobovi, koji su dosta slabi, cesto osecam bol u njima posle treninga, pa me je strah da ne dodje do povrede, jer sam levi zglob lomio 3 puta, tako da izbegavam vezbe gde mogu da dizem veliku kilazu. Takodje koristim steznike za zglobove, samo ne znam koliko mi je to pametno. Da li su vezbe za ledja odgovarajuce za ono sto ja zelim, a to su svakako sira ledja. Zahvalan sam za svaki savet i eventualnu korekciju programa.
Sačuvana
Beast90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #30 poslato: Septembar 22, 2013, 06:51:45 posle podne »

Hvala Marko ;)
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #29 poslato: Septembar 21, 2013, 06:30:09 posle podne »

ledja i triceps,grudi i biceps,pauza ,noge ,ramena i trapezijus,2 dana pauza
Sačuvana
Beast90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: Septembar 21, 2013, 11:24:04 pre podne »

Vrlo korisno. Jos jednom, hvala ;)
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #27 poslato: Septembar 21, 2013, 07:28:23 pre podne »

Pa trudim se da imam barem 5 obroka, ali nekad prosto nema gde da stane vise :D ishrana mi je donekle prilagodjena ovome sto ste naveli, ali trudicu se da sve potpuno bas tako i primenim. Hvala ;) Sto se tice samog vezbanja, neki savet? :D Jedan drug koji vec neko vreme vezbao, mi je rekao da smanjim na jednu grupu dnevno, sta mislite o tome?

baci pogled na ovu temu :)
http://www.pansport.rs/forum/index.php?topic=72681.0
Sačuvana
Beast90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: Septembar 20, 2013, 03:43:54 posle podne »

Pa trudim se da imam barem 5 obroka, ali nekad prosto nema gde da stane vise :D ishrana mi je donekle prilagodjena ovome sto ste naveli, ali trudicu se da sve potpuno bas tako i primenim. Hvala ;) Sto se tice samog vezbanja, neki savet? :D Jedan drug koji vec neko vreme vezbao, mi je rekao da smanjim na jednu grupu dnevno, sta mislite o tome?
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.128 sekundi sa 18 upita.