TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398432 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 23, 2024, 09:23:58 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 7 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: pitanje  (Pročitano 15906 puta)
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #42 poslato: Oktobar 23, 2013, 04:29:27 posle podne »

evo uzeo sam kreatin i dekstrozu danas i imam protein.Zanima me kada da ga pijem ,da li pre i posle treninga neposredno ili kako?kako da ga ukombinujem sa dekst. i proteinom.DA li da ga pijem svaki dan ili pravim pauzu danima kada ne treniram?

Imaš prvo 7 dana punjenja,uzimaš 20-25g dnevno.Dakle to je samo u prvih sedam dana.
Poenta je da pre svakog obroka uzmeš kreatin sa dekstrozom( dve supene kašike) u 350-500ml. A ako posle treninga piješ kreatin to ti dodje kao užina i onda pomešaj sve zajedno.
Primer: 1. popiješ kreatin sa dekstrozom, doručkuješ
          2. užina,popiješ kreatin i dekstrozu i onda npr. bananu pojedeš  itd. ostale obroke do kraja dana

Posle faze punjenja,dakle kada ti proĂ°e tih prvih nedelju dana piješ 10-15g kreatina dnevno (5g ti je jedna doza) i svaki put sa njim dekstroyu ista mera od 2 supene kašike.
Danima kojima ne treniraš popij samo 5g sa dekstrozom naravno.
I bitno je da piješ pre i posle treninga,tako da gledaj kako ćeš organizovati obroke da imaš vremena dsa svariš.

Sačuvana
pedjoni986
Gost
« Odgovor #41 poslato: Oktobar 23, 2013, 03:53:47 posle podne »

A sto ne bi citao malo ? Ili ces da se navikavas na robotsko postavljanje pitanja i da te neko vodi kroz zivot ? Ovde imas 5561315464898456321231 tema o kreatinu i 5649878781651456 bar puta je receno kako se dozira.
Sačuvana
shock
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #40 poslato: Oktobar 23, 2013, 03:45:02 posle podne »

evo uzeo sam kreatin i dekstrozu danas i imam protein.Zanima me kada da ga pijem ,da li pre i posle treninga neposredno ili kako?kako da ga ukombinujem sa dekst. i proteinom.DA li da ga pijem svaki dan ili pravim pauzu danima kada ne treniram?
Sačuvana
BeastMode
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #39 poslato: Oktobar 23, 2013, 02:51:58 posle podne »

Ja bih rekao 5-7 dana ... Realno 5g kreatina nije nista ako treniras jako potrosis rezerve vrlo brzo ...
Sačuvana
You are only strong as your weakest link!
TwinSix
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #38 poslato: Oktobar 23, 2013, 01:39:14 posle podne »

Moram i ja da pitam doktorku...kada se dnevno uzima samo 5 gr.,bez punjenja,koliko treba da traje period  ''ciscenja'' celija?
...mada sve vise citam strane studije koliko je kreatin u tim manjim dozama dobar i za neke druge funkcije u organizmu,cak i za nevezbace...
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #37 poslato: Oktobar 22, 2013, 11:47:57 posle podne »

ma ne ocekujem ja sad neke vanserijske rezultate i naravno ne odmah,ali mi je bitno da mi se to ne makne.neko kaze izgubices 50 % onog sto si dobio neko neces nista,neko da cu ostetiti i bubrege,ono ima svega i sad sam u dilemi..
najverovatnije cu ga uzeti ,da razmislim jos malo nije zurba.. :)

Neces ostetiti bubrege i neces imati bilo kakvih problema ukoliko koristis kreatin u propisanim dozama i sa dosta vode za vreme koriscenja. Posle nekog vremena napravis pauzu, da se celije "ociste" pa krenes ponovo.
Sačuvana
shock
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #36 poslato: Oktobar 22, 2013, 08:27:24 posle podne »

znaci u svakom slucaju pomaze .hvala svima na odgovorima
Sačuvana
pedjoni986
Gost
« Odgovor #35 poslato: Oktobar 22, 2013, 08:16:45 posle podne »

pedjoni jesi li ga koristio i koliki bust da ocekujem od njega?

Ocekuj neocekivano, citavih 10% porasta snage :D

Nisam provalio dal se šališ ili si ozbiljan oko ovoga .Ako si stvarno  dobio 10% snage ti si genetski fenomen.To je potpuno nerealno jer bi to značilo da bi moj čučanj od 170kg skočilo na 185kg  tokom korisćenja tog kreatina :)

Odgovor za shock-a:
 Ti možeš da očekuješ napredak po pitanju veličine mišića i snage ali to nije ništa preterano jer kreatin nije čarobni prah već prirodni dodatak ishrani.A to da ćeš se smanjiti to je relativno možda izgubiš 300-400g što je neprimetno a nećeš ni motivaciju izgubiti (motivaciju ćeš pre da izgubiš ako koristiš pa prestaneš sa korišćenjem kofeina ili nekog drugog psihostimulansa) sve u svemu od kreatina možes samo da imaš koristi.Od tebe zavisi koliku ćeš korist izvući iz njega,ako se bolje hraniš više ćeš iskoristiti prednost kreatina ako ti je ishrana losija biće manja korist ali ćeš u svakom slučaju osetiti barem blagu razliku nego kad ga ne koristiš uopste.Moj ti je iskren savet da ga kupiš jer je dosta jeftin u odnosu na druge suplemente,a moze dati lepe rezultate.

Zasto je nerealno da pocetnik oseti 10% snage uz korsicenje kreatina ? To je neki minimum..niko nije rekao da ces ti osetiti, jer ti si davno probio velike tezine,i sad tu dolaze druge stvari, ovde smo pricali o pocetniku, i stavio sam orijentaciono 10% sto ne znaci da je kod svih tako.
Sačuvana
škemi
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #34 poslato: Oktobar 22, 2013, 07:41:31 posle podne »

Pedjoni ti je lepo odgovorio. Ako nastavis da treniras, i jedes puno i kvalitetno, nestace samo voda, ali deo snage i neka punoca misica ce dobrim delom ostati. Ali ima tu puno faktora, ne znam da li si ekto, endo... Sta jedes, i kako treniras... Bitno je da ne prestajes sa treninzima, jedes i odmaras i budes istrajan, i rezultat mora da dodje..
Sačuvana
shock
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #33 poslato: Oktobar 22, 2013, 07:23:44 posle podne »

i znaci nije ti se mnogo maklo?
Sačuvana
škemi
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #32 poslato: Oktobar 22, 2013, 07:20:38 posle podne »

ma ne ocekujem ja sad neke vanserijske rezultate i naravno ne odmah,ali mi je bitno da mi se to ne makne.neko kaze izgubices 50 % onog sto si dobio neko neces nista,neko da cu ostetiti i bubrege,ono ima svega i sad sam u dilemi..
Kod monohidrata ti je bitno da unosis minimum 3 l vode dnevno, on ce te terati i kad ti se ne pije da pijes, suše se usta i td... Pozeljno je da ga posle treninga uparis sa dekstrozom i proteinom! Univerzalna upotreba je 5 gr pre, i 5 gr posle treninga. A mozes i po pola od toga, isto pre i posle, a mozes i samo posle treninga po 5 grama (tako mozes i na duze staze). Bitno je da imas konstantan unos, nekih mesec dana, ili koliko ti vec traje kutija, da se organizam napuni kreatinom. Kod mene je posle nedelju-dve krenulo da radi kako treba, videlo se i u ogledalu bas, snaga onako.. (ali ona mi nije presudna). Slazem se sa tim da je jedan od najjeftinijih, a daje vidljive rezultate...
Sačuvana
shock
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #31 poslato: Oktobar 22, 2013, 07:06:38 posle podne »

Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #30 poslato: Oktobar 22, 2013, 06:37:13 posle podne »

Nisam provalio dal se šališ ili si ozbiljan oko ovoga .Ako si stvarno  dobio 10% snage ti si genetski fenomen.To je potpuno nerealno jer bi to značilo da bi moj čučanj od 170kg skočilo na 185kg  tokom korisćenja tog kreatina :)

Odgovor za shock-a:
 Ti možeš da očekuješ napredak po pitanju veličine mišića i snage ali to nije ništa preterano jer kreatin nije čarobni prah već prirodni dodatak ishrani.A to da ćeš se smanjiti to je relativno možda izgubiš 300-400g što je neprimetno a nećeš ni motivaciju izgubiti (motivaciju ćeš pre da izgubiš ako koristiš pa prestaneš sa korišćenjem kofeina ili nekog drugog psihostimulansa) sve u svemu od kreatina možes samo da imaš koristi.Od tebe zavisi koliku ćeš korist izvući iz njega,ako se bolje hraniš više ćeš iskoristiti prednost kreatina ako ti je ishrana losija biće manja korist ali ćeš u svakom slučaju osetiti barem blagu razliku nego kad ga ne koristiš uopste.Moj ti je iskren savet da ga kupiš jer je dosta jeftin u odnosu na druge suplemente,a moze dati lepe rezultate.
Sačuvana
shock
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #29 poslato: Oktobar 22, 2013, 06:19:23 posle podne »

pa dobro i to je nesto :D
nista sutra uzimam steroide
Sačuvana
pedjoni986
Gost
« Odgovor #28 poslato: Oktobar 22, 2013, 06:02:01 posle podne »

Sačuvana
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 7 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.32 sekundi sa 18 upita.