TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398432 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 24, 2024, 07:53:25 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 82 83 [84] 85 86 ... 189 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Brza pitanja!  (Pročitano 702847 puta)
mirkocop
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 127


« Odgovor #1576 poslato: Mart 26, 2015, 08:49:06 posle podne »

Da li je dobro ubaciti u ishranu crni hleb, i koliko ima ugljenih hidrata?
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9500


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #1575 poslato: Mart 26, 2015, 01:52:03 posle podne »

Na rotacijama sam idem 50 100 150 0 50 200 0 raspored UH po danima, 6 nedelja idem ovako, i sad prvi put sam osetio  neku slabost,jer pored teretane 3x nedeljno i kardia radim i fizicki posao 6 dana nedeljno.Sta mi predlazete,da povecam malo unos UH? Proteina uzimam 2.5 gr po kg i masti 0,8 po kg. I ako mozete da mi kazete  jel ok da ubacim ponekad sampinjone uz jaja? hvala

Unos hidrata trebalo bi prilagoditi potrebama, dakle, dnevnim aktivnostima...kao i ukupan kalorijski unos...dakle, logika "razumnog kalorijskog deficita", bez nula i nikako ispod 120-180 gr hidrata dnevno( u tvom slucaju)...

Keto, rotacije, paleo,low carb dijete bih preporucio onima koji se ne bave teskim fizickim poslom, kao osnovnim zanimanjem...zamisli ono smena na gradjevini, a ti na nuli...pa jos kardio, pa trening sa opterecenjem...katabolizam buja...ode i "ono malo mesa na kostima"...

Citiracu mog ujaka - "sve te vase dijetice su za neradnike i vas koji kradete Bogu dane ne radeci nista, lezeci po ceo dan u krevetu cekajuci da vam zivot prodje i nesto padne sa neba, motika u ruke, jelo drzi telo, covek koji radi nije debeo"...  ;D

Sampinjoni su dobar izbor...dosta korisnih sastojaka...
« Poslednja izmena: Mart 26, 2015, 01:56:33 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
Smrzla
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 52


« Odgovor #1574 poslato: Mart 26, 2015, 01:39:10 posle podne »

Na rotacijama sam idem 50 100 150 0 50 200 0 raspored UH po danima, 6 nedelja idem ovako, i sad prvi put sam osetio  neku slabost,jer pored teretane 3x nedeljno i kardia radim i fizicki posao 6 dana nedeljno.Sta mi predlazete,da povecam malo unos UH? Proteina uzimam 2.5 gr po kg i masti 0,8 po kg. I ako mozete da mi kazete  jel ok da ubacim ponekad sampinjone uz jaja? hvala
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9500


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #1573 poslato: Mart 26, 2015, 12:51:43 pre podne »

Koliko vremenski treba misicu da se odmori, posle treninga??

48-72h...naravno, kao što je to Dušan napomenuo sve to zavisi od mnogo usko povezanih "faktora"...

Koja je fora sa sirevima. Npr. kupio sam kackavalj 25%mm, a u nutritivnoj tabeli pise da na 100 gr. ima 17 gr. masti?

Bolje se odluči za neki "posniji sir"...ella, meggle sa 0% mlečne masti...

Tj. da procenat mlečne masti ne prelazi 10%...

A o sirevima, malo "nadugačko"...  ;)

Sir sadrži značajne količine vitamina A i D. Dobar je izvor nekoliko vrsta minerala, a njihova količina zavisi od vrste sira.

Postoji nekoliko kriterijuma prema kojima se sirevi mogu deliti u grupe - po vrsti mleka od kojeg se napravljeni, prema sadržaju mlečne masti u suvoj materiji, konzistenciji, teksturi,  na osnovu tehnologije proizvodnje...
 
Prema količini mlečne masti sireve delimo na: ekstra masne (sa više od 60% mlečne masti), punomasne (45 – 50% mlečne masti),  polumasne (25 – 45% mlečne masti),  malomasne (10 – 25% mlečne masti) i posne sireve koji sadrže manje od 10% mlečne masti.

U pogledu zrelosti postoje mladi sirevi sa 4 do 6 nedelja zrelosti, i zreli ili stari kada je zrelost preko tri meseca.
Prema konzistenciji i količini vode  koju sadrže u sebi sirevi mogu biti ekstra tvrdi (sa veoma malo vode), tvrdi, polutvrdi, meki i sirni namazi.
 
Sveži meki i zrnasti sirevi kratko traju bez obzira na uslove u kojima se pakuju i čuvaju. Dobijaju se zgrušavanjem mleka dodavanjem sirila ili kiselomlečnom fermentacijom uz najmanju dodatnu obradu gruša. Nešto duže trajnosti su sirevi u salamuri (slanom soku), koji su karakteristični za sve zemlje Balkanskog poluostrva. U našoj zemlji se proizvodi beli sir i feta sir. Beli sir je i po proizvodnji i po potrošnji tipično narodni sir jer se proizvodi u svim domaćinstvima koja proizvode mleko, a nemaju uslove za prodaju mleka. Feta sir, iako po izgledu i organoleptičkim osobinama sličan belom siru, dobija se drugačijim tehnološkim procesom proizvodnje.
Polutvrdi sirevi su sirevi sa niskim dodavanjem gruša i glavni predstavnici ovih vrsta sireva su Gauda i Edamer.
 
Tvrdi sirevi bilo da je ementaler, čedar, permezan ili neki drugi izraĂ°uju se posebnom tehnologijom. Imaju sadržaj vlage ispod 40% i uglavnom se prave u velikim komadima.
 
Cutler je lepo objasnio o čemu se radi...odbi malo vode i sl. i eto sve se uklapa... 25% m.m.
« Poslednja izmena: Mart 26, 2015, 12:53:26 pre podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
mirkocop
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 127


« Odgovor #1572 poslato: Mart 25, 2015, 10:37:10 posle podne »

Hvala na odgovoru decko brate... :-)
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 17212


« Odgovor #1571 poslato: Mart 25, 2015, 09:57:03 posle podne »

Pa ima neki standard 24h ili 48h ili 72h :-) ?
To zavisi od mnogo faktora, ishrane,spavanja, suplementacije ali najčešće se provlači brojka od 72h :)
Sačuvana
boky95
Aktivan član
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 805


« Odgovor #1570 poslato: Mart 25, 2015, 09:20:59 posle podne »

Pa ima neki standard 24h ili 48h ili 72h :-) ?

Dečko brate, ne zamaraj se mnogo takvim stvarima. Na odmor utiče generalno tvoj način života od toga kako se hraniš, unos vitamina i minerala, krljaš li se suplementacijom, koliko odmaraš-spavaš, jesu li ti treninzi intezivni ili pak radiš na 40% snage, ako crnčiš na graĂ°evini kao i ja onda ti je oporavak mišića znatno duži, i tako dalje ;) Dakle ne postoji standard, svako telo drukčije reaguje, svi mi se drugačije hranimo, drugačije treniramo, odmaramo i na kraju krajeva, drugačiji život imamo, neko sa manje stresa-neko sa više stresa, nema univerzalne brojke. Nadam se da ti je sad jasno.
« Poslednja izmena: Mart 25, 2015, 09:23:56 posle podne od strane boky95 » Sačuvana
Registruj se na Limundo preko ovog linka da i ja zaradim neku kintu:
www.limundo.com/ref/Magnum953
Pecha
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2229


Eat clean, train hard, die anyway...

« Odgovor #1569 poslato: Mart 25, 2015, 09:11:58 posle podne »

Pa ima neki standard 24h ili 48h ili 72h :-) ?
Kada se sva tela standardizuju, bice i standarda za oporavak. Boki ti je dao odgovor, a ti opet pitas da bi cuo nesto sto zelis izgleda...
Sačuvana
Panta rei, panta res.
Nenad Zaga
Redovan član
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 741


« Odgovor #1568 poslato: Mart 25, 2015, 09:11:39 posle podne »

Pa ima neki standard 24h ili 48h ili 72h :-) ?
Ako mislis na to kada opet mozes da radis istu misicnu partiju, onda neka to bude MINIMUM 48h.
Sačuvana
mirkocop
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 127


« Odgovor #1567 poslato: Mart 25, 2015, 08:57:03 posle podne »

Pa ima neki standard 24h ili 48h ili 72h :-) ?
Sačuvana
SF
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 52

« Odgovor #1566 poslato: Mart 25, 2015, 08:51:19 posle podne »

Koja je fora sa sirevima. Npr. kupio sam kackavalj 25%mm, a u nutritivnoj tabeli pise da na 100 gr. ima 17 gr. masti?
25%mm se gleda u SUVOJ MATERIJI
Primetio sam da to pise, al opet ne razumem jel ima 25 ili 17 na 100 grama. Nije mi bas najbolje jasna ta suva materija.
Sačuvana
boky95
Aktivan član
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 805


« Odgovor #1565 poslato: Mart 25, 2015, 08:40:59 posle podne »

Koliko vremenski treba misicu da se odmori, posle treninga??

To zavisi od mnogo faktora, niko ti to ne može reći ;)
Sačuvana
Registruj se na Limundo preko ovog linka da i ja zaradim neku kintu:
www.limundo.com/ref/Magnum953
mirkocop
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 127


« Odgovor #1564 poslato: Mart 25, 2015, 08:32:31 posle podne »

Koliko vremenski treba misicu da se odmori, posle treninga??
Sačuvana
SF
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 52

« Odgovor #1563 poslato: Mart 25, 2015, 06:48:26 posle podne »

Koja je fora sa sirevima. Npr. kupio sam kackavalj 25%mm, a u nutritivnoj tabeli pise da na 100 gr. ima 17 gr. masti?
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 11481


Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #1562 poslato: Mart 19, 2015, 04:18:15 posle podne »

opet ja sa jednim mozda glupim pitanjem,ali boljem da pitam nego da skitam :)  prevenstveno radi se o amino 5600 scitec nutrition,na njemu pise preporucena doza je 4 tableta,koje treba da se piju pre,posle treninga i pred spavanje,dakle to mu dodju 12 tablete dnevno,pa mene zanima da li je to ok i da li treba tako i ja da pijem? a pored isto,whey da pijem samo posle treninga ili...? hvala unapred

4 tablete je premalo, ja bih ti savetovala da uzimaš pre treninga minimum 4 tablete, na pola treninga isto 4 tablete a posle trenigna whey protein. Ako ti to nije cimanje...

Ako imaš whey pre bih savetovala BCAA u prahu da uzmeš. 

Whey posle treninga obavezno, sa vodom, a u toku dana po potrebi. Možeš ujutru npr sa ovsenim pahuljicama, ukoliko ne unosiš neki drugi izvor proteina, poput jaja npr
Sačuvana
Stranice: 1 ... 82 83 [84] 85 86 ... 189 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.107 sekundi sa 17 upita.