TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399884 Teme od strane 25055 Članovi Poslednji član: ranilac

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 17, 2025, 11:48:51 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 9 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pomoc :) :) :)  (Pročitano 29696 puta)
semi-pro
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #68 poslato: Jul 05, 2014, 10:24:51 pre podne »

Ok onda, i meni je bilo nemoguce da zbog 1g treba pauzirati
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #67 poslato: Jul 05, 2014, 08:33:15 pre podne »

Da ali ovo nije kreatin nego blend sa wheyom albiminom itd i na 30g(1doza) ima 1g kreatina. Ipak po vama da koristim ovaj blend isto kao kreatin sto se tice pauza?

1 g kreatina je gotovo ništa, tako da pauza ti nije potrebna  - to je protein... možeš ga koristiti u kontinuitetu bez problema.
Sačuvana
Pecha
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

Eat clean, train hard, die anyway...

« Odgovor #66 poslato: Jul 04, 2014, 11:16:26 posle podne »

Mislim da je to zanemarljivo.
Sačuvana
Panta rei, panta res.
semi-pro
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #65 poslato: Jul 04, 2014, 10:58:35 posle podne »

Inace ne uzimam kreatin
Sačuvana
semi-pro
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #64 poslato: Jul 04, 2014, 10:57:41 posle podne »

Da ali ovo nije kreatin nego blend sa wheyom albiminom itd i na 30g(1doza) ima 1g kreatina. Ipak po vama da koristim ovaj blend isto kao kreatin sto se tice pauza?
Sačuvana
Nikola Najdanovic
Aktivan član
Van mreže Van mreže

Personalni trener FISAF International

Fitness Portal
« Odgovor #63 poslato: Jul 04, 2014, 10:06:24 posle podne »

Do 6 meseci mozes neprestalno kreatin da koristis. Mada, ja ga ne bi bas toliko dugo koristio a ranije jesam.
Sačuvana
semi-pro
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #62 poslato: Jul 04, 2014, 09:13:00 posle podne »

Ok a posle koliko , mogu 2 meseca pa pauza 2 nedelje?
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #61 poslato: Jul 04, 2014, 08:58:02 posle podne »

Pauza 2 do 3 nedelje.Ne opterecuj se previse sa tim.
Sačuvana
semi-pro
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #60 poslato: Jul 04, 2014, 08:51:55 posle podne »

Da ali sam mislio da taj 1g ne moze nista posebno da utice i da necu morati da pauziram s ovim zbog tog 1g. A kolika pauza onda?
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #59 poslato: Jul 04, 2014, 08:21:00 posle podne »

Kreatin imas u svim oblicima mesa,piletina ,curetina,riba,crveno meso tako da mozes napraviti pauzu sa suplementom.
Sačuvana
semi-pro
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #58 poslato: Jul 04, 2014, 08:17:40 posle podne »

Jel zna neko da lil moze da skodi ukoliko svakodnevno unosimo po 1g kreatina duzi vremenski period. Koristim vec dugo onaj blend nitro gold koji po dozi ima 1 g kreatina, znam da je ovo minimalna doza ali znam da se pravi pauza kod kreatina,a posto nameravam jos dugo dugo da koristim ovo (inace za dorucak uz ovsene) da li treba napraviti neku pauzu, da li ce uticati nesto negativno ako npr koristim svakodnevno jos 2,3 god ? Da nece poceti sam bubreg da stvara manje kreatina?
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #57 poslato: Jun 27, 2014, 09:59:15 posle podne »

Veca misicna masa ,povlacice vise secera u misic i obarace nivo secera u krvi !Zato se iskljucivo preporucuje trening hipertrofije .U tom lancu endokrinolog ,nutricionista,mora biti sportski lekar i personalni trener i to je jedini i pravi nacin da resis dovoljno ili potpuno svoj zdravstveni problem.iskljucivo koristi slozene ugljene hidrate,moja preporuka je (crni pirinac,kinoa,heljdino brasno)!
Sačuvana
Helena27
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #56 poslato: Jun 27, 2014, 09:52:56 posle podne »

Hvala ti puno na odgovoru.:)

Ja trenutno nisam u mogucnosti da sebi obezbedim strucni nadzor, iskreno sam mislila da osobe koje rade u teretani makar malo znaju nesto o tim stvarima(naravno ima dosta njih koji su pravi profesionalci) ali ovde gde ja idem to nije slucaj. Endokrinolog mi je samo rekao da idem kod nutricioniste i da pocem aktivno da treniram jer kako misicna masa raste polako se insulin dovodi u red. E sad, meni je secer ok jer sam vec dva meseca sve slatko izbacila iz ishrane, ali taj insulin mi pravi dosta umor, ali nakon treninga ja se osecam odlicno.
Hvala na savetima.:)
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #55 poslato: Jun 27, 2014, 09:37:28 posle podne »

Imao sam klijente sa kojima sa radio koji su u slicnoj situaciji kao ti i ono sto ti mogu savetovati je da pre u toku i nakon treninga ukupno 3x meris nivo secera u krvi.
Odnos ugljenih hidrata i proteina mora biti 3:1 !Trening sa opterecenjem izskljucivo trening hipertrofije 8 do 12 ponavljanja ( to otvara insulinska vrata na misicnim celijama da uzmu visak secera iz krvi).Uglavnom,moj predlog je da tvoj trening ne radis sama bez strucnog nadzora,da obavezno odradis testiranja funkcionalne dijagnostike i da tvoj endokrinolog ima uvid u tvoje treninge.
Nakon treninga mozes popiti cokoladno mleko ili proteinski sajk sa nesto glutamine i vitarga ,ali opet o kojoj kolicini se radi zavisi od trenutne vrednosti nivoa secera u tom trenutku !
Sačuvana
Helena27
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #54 poslato: Jun 27, 2014, 10:29:27 pre podne »

Zdravo svima, treba mi vasa pomoc.
Pocela sam pre mesec dana da treniram u teretani, posle skoro 8 godina pauze. Na zalost momci koji rade u njoj nisu bas zainteresovani za pomoc pa sam u pocetku morala sama da se snalazim za program i sada radim sama. Treninzi su mi cetiri puta nedeljno, traju oko sat ipo, od toga su mi tegovi 45 min i kardio 45 min.

Treba mi pomoc vezana za suplmentacju. Pre par meseci dijagnostikovan mi je dijabetis tip 2 sa konacnom dijagnozom insulinemijom( pojacano lucenje insulina iz pankreasa) i samim tim sam dobila terapiju i ishranu. Ono sto vise ne mogu da jedem, ne zbog zdravlja nego zato sto je pocelo da mi se gadi jeste meso. Kaze mi doktorka da je to normalno uz ovu terapiju. Toliko mi se gadi da na samo miris mi se stvara uzasna mucnina. Ona mi je bazirala ishranu na zitaricama, mlecnim proizvodima, povrcu, malo morskih plodova. Tek sam krenula sa tim pa je jos rano da vidim da li mi odgovara.

Da li mozete da mi date savet sta da uzimam od suplemenata da malo" poguram" ovu masnocu iz sebe? Visoka sam 162 i za sada teska 65 kg i imam 29 god.
I da.... jel' znate mozda da li da pijem neki protein kao dodatak ishrani, jer ja kada sam pitala doktorku ona se zgrozila na to i rekla mi je da je to cista hemija sve  da to zaobilazim. Ali znajuci nase lekare, pa bas i nemam puno poverenje u njenu procenu vezano za to.
Da me ne shvatite pogresno, ne mislim da moze da se preko noci postigne napredak i svesna sam da ce trebati vreme, ali zaista zelim da promenim svoj nacin zivota zbog svog zdravlja.

Hvala..:))))
Sačuvana
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 9 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.283 sekundi sa 18 upita.