TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398406 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 11:17:16 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 [3] 4 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Delimicno pucanje zadnje loze  (Pročitano 11624 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #30 poslato: April 22, 2014, 10:08:04 pre podne »

Napiši mi koji si program dobio nafizikalnoj (i gde ideš na terapije)?
Kad mi odg, napisaću ti program za dalje...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #29 poslato: April 22, 2014, 10:06:29 pre podne »

Da li sedeći, peta na podu - koleno mozeš da ispraviš 180○ bez bola?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: April 22, 2014, 10:05:13 pre podne »

Da li hodaš bez problema, bez bola?
Da li iskorak pri hodu pravis bez bola?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: April 22, 2014, 10:03:35 pre podne »

Led ne moraš više redovno, možeš izmasirati posle vežbi ledom....
Elastični nosiš i dalje, a bilo bi bolje da zameniš elasticni dobrim steznikom za natkolenicu.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: April 22, 2014, 09:59:57 pre podne »

Nisam nista pisao ovih dana jer sam se jurio sa doktorima... Zakazali su mi fizikalnu terapiju za utorak, tako da tad pocinjem sa njom.
Podliv koji sam imao skoro je nestao, za par dana ce se povuci to je moje misljenje. Trenutno skoro normalno hodam nemam nekih vecih smetnji. Jos uvek ne mogu da se lepo penjem uz stepenice ni da silazim. Sada mogu da sedim bez problema. Vezbe radim svaki dan.
Sad imam par pitanja:
1. Da li mozes da mi das jos neke vezbe posto ove sad radim bez problema ( jedino onu kad sedim i kad mi je noga na podu i kad je dizem do 180 stepeni to mi jedino jos uvek malo smeta dok radim i ne mogu skroz da ispravim nogu)
2. Da li i dalje da nosim ceo dan elasticni zavoj? (ja ga sad nosim kad hodam kad sedim vezbam itd. kad spavam i kad odmaram tj lezim tad ga skinem)
3. Da li i dalje da hladim nogu ledom posle vezbi?
4. U zadnjih par dana sam malo vise aktivan tj. setam krecem se itd. Da li to prdstavlja neki problem? ili mogu slobodno da se krecem
Pozz  :)
Trebao si se javiti i ranije, bez obzira... koliko je prošlo od povrede?
Kojim se sportom baviš?
Sačuvana
zebra
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: April 18, 2014, 05:26:40 posle podne »

Nisam nista pisao ovih dana jer sam se jurio sa doktorima... Zakazali su mi fizikalnu terapiju za utorak, tako da tad pocinjem sa njom.
Podliv koji sam imao skoro je nestao, za par dana ce se povuci to je moje misljenje. Trenutno skoro normalno hodam nemam nekih vecih smetnji. Jos uvek ne mogu da se lepo penjem uz stepenice ni da silazim. Sada mogu da sedim bez problema. Vezbe radim svaki dan.
Sad imam par pitanja:
1. Da li mozes da mi das jos neke vezbe posto ove sad radim bez problema ( jedino onu kad sedim i kad mi je noga na podu i kad je dizem do 180 stepeni to mi jedino jos uvek malo smeta dok radim i ne mogu skroz da ispravim nogu)
2. Da li i dalje da nosim ceo dan elasticni zavoj? (ja ga sad nosim kad hodam kad sedim vezbam itd. kad spavam i kad odmaram tj lezim tad ga skinem)
3. Da li i dalje da hladim nogu ledom posle vezbi?
4. U zadnjih par dana sam malo vise aktivan tj. setam krecem se itd. Da li to prdstavlja neki problem? ili mogu slobodno da se krecem
Pozz  :)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: April 09, 2014, 09:38:53 pre podne »

Elasticni zavoj za sada nosi sto više, posebno kad hodaš i vežbaš...
Javi kako ide za dan-dva..
Pozdrav
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: April 09, 2014, 09:37:29 pre podne »

Hodanje normalno koliko prija, kad sediš noga podignuta. Led + gel 3x na dan.
Masaza strucna i fizikalna terapija bi bile korisne...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: April 09, 2014, 09:35:41 pre podne »

Ok, radi vežbe u položaju da ne boli.
U ovoj fazi vazno je da dozirano stezeš misiće vežbama - kvadriceps i zadnju ložu,  bez pomeranja noge (staticka, izometrička konrrakcija).
Takodje, važno je da polako ispravljas nogu sto više da se ne bi formirao grub ožiljak i priraslice, tj kontraktura noge, koju posle treba razbijati....
Sačuvana
zebra
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: April 08, 2014, 05:24:44 posle podne »

Moram da ti postavim par pitanja oko vezbi :)
Koliko ponavljanja u seriji?
Ova vezba kad lezim na podu kad mi je peskir ispod kolena, jel treba noga da mi bude "prava" tj kvadriceps zategnut pa da guram koleno na dole ili samo da mi stoji noga na peskiru (opustena nije pod uglom od 180 stepeni) i da guram?
Kad sedim jel sedim dupe do kraja stolice uz naslon ili dupe na pocetku stolice?
I dok radim te vezbe rekao si noga savijena u kolenu, zanima me koliko savijena 90 stepeni ili...
Odradio sam vezbe kako sam ja mislio da je pravilno  ;D
Jos jedna stvar ja jos uvek ne mogu pravilno da sedim http://www.milojevicmedic.com/images/pravilno-sedenje.jpg ovako da su mi prava ledja i da mi je noga pod uglom od 90 stepeni, vec sedim tako sto mi je dupe na polovini stolice i onda se naslonim ledjima a noge su mi blago savijene u kolenima. Tako mi vise odgovara jer ne zatezem zadnju lozu :)
Sačuvana
zebra
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: April 07, 2014, 01:15:27 posle podne »

Dok lezim nogu mogu da opruzim pa ja bih rekao skroz 180 stepeni mozda koji stepen manje a da je savijem pa skoro do 90 stepeni isto koji stepen manje. Kad stojim pa treba mi vremena da se ona ispravi u pocetku je savijena u kolenu jer mi je tako lakse da lezim a kasnije se ispravi na nekih pa sta znam 170 stepeni. Ali i kad hodam mahinalno mi je malo savijena u kolenu jer se plasim da opet ne pokidam nesto jednostavno imam blokadu u glavi da ispravim nogu do kraja kad hodam. I isto kad ustanem iz kreveta spusti mi se sva krv u nogu pa me malo vise boli u odnosu kad lezim ( ja mislim da je to i normalno :) ).
Sad me vise boli ovo mesto sto je modro, kao da su mi se tetive malo ukocile pa me boli kad ispravljam nogu do kraja. I jos uvek ne mogu da sedim jer me boli to mesto gde se pocepao misic.
Hvala na vezbama krenucu da ih radim
Samo da proverim zavoj nosim ceo dan tj skidam ga samo kad masiram ledom?
hvala puno pozz
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: April 07, 2014, 10:15:36 pre podne »

Vezbe radiš polako, apsolutno kontrolisano, do granice bola, ako boli popustiš.
posle vezbi izmasiraš 10min ledom i vratiš elastični zavoj....
Javi kako ide
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: April 07, 2014, 10:13:28 pre podne »

Zagrej se laganim hodom po sobi 5-10min.
Sedeći noga na podu stopalo, povlaciš prste ka sebi (dorzifleksija stopala) da polako ispravljas nogu u kolenu do 180○. Radi polako ne forsiraj.
- lezeći peskir smoran ispod kolena, ispravljaj klleno, tj guras peškir na dole.
Sedeći stopalo na podlozi stežeš butni mišić, bez pomeranja noge.snagu stezanja doziraš do/ispod granice bola
Sedeći stopalo na podlozi  noga savijena u kolenu, polako povlaciš stopalo ka sebi, bez pomeranja stopala, stezes zadnju ložu,  dozirano napinjanje zadnje lože,  ispod granice bola.
Radis tri serije za svaku nogu. 1-2x na dan... dok radiš vežbe elasticni zavoj nosiš.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: April 07, 2014, 10:04:46 pre podne »

Potrebno je da mozeš da ispravis nogu u kolenu 180○
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: April 07, 2014, 10:03:57 pre podne »

Potrebno je da šetaš što više (ne preterivati naravno), da kreneš lagano vežbe (odredjen program, napisaću ti koji), fizikalna terapija bi ti pomogla da se ubrza zarastanje i oporavak, takodje, blaga, dozirana, strucna masaza utiče na sto bolje zarastanje misića....
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] 4 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.116 sekundi sa 17 upita.