TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397989 Teme od strane 25049 Članovi Poslednji član: mihailomikedjordjevic1987

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 06:25:31 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 77 78 [79] 80 81 ... 1007 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: CAFFE...  (Pročitano 1391391 puta)
TwinSix
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13929 poslato: Januar 12, 2015, 07:18:11 pre podne »

Ja mislim da je nekoliko meseci mnogo kratak period da bi se videle neke posledice konzumiranja desetak zumanaca dnevno. Treba bar 5-10 godina i vise jesti svakog dana po 10 zumanca da bi video da li ima ili nema posledica. A ovako par mseci ili koja godina je kratak period.
Nije bitno šta misliš ti ili šta mislim ja...već kako jeste.

Radili su ljudi studije,ispitivanja i dokazali...ja sam sam na sebi proverio njihove teorije i video da su upravu...

To je isto kao što imaš ljude koji tvrde da nije zdravo jesti recimo 1 kg mesa dnevno,poremetićeš ph,meso je kancerogeno i ostale bullshit teorije...

Jaja,jezgrasto voće,pirinač,jogurt,mladi sir i crveno meso su najbolja moguća hrana za čoveka,tu je kraj svake diskusije o tome šta treba da jede bilo ko...a količine zavise isključivo od potreba organizma i ciljeva.

Ja bi voleo kad bi mogao da jedem samo ono što volim i da ne spremama klopu a da budem zdrav,pun snage,sa 10% bf (recimo) i da imam 90 kg na 188 cm,ali prc,ne može,burek i pizza moraju da ostanu za ektomorfe i one koji hoće nesto drugo od sebe...

Tako da...

I moj potpis na ovo.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #13928 poslato: Januar 12, 2015, 02:13:13 pre podne »

Ja mislim da je nekoliko meseci mnogo kratak period da bi se videle neke posledice konzumiranja desetak zumanaca dnevno. Treba bar 5-10 godina i vise jesti svakog dana po 10 zumanca da bi video da li ima ili nema posledica. A ovako par mseci ili koja godina je kratak period.

Radili su ljudi studije,ispitivanja i dokazali...ja sam sam na sebi proverio njihove teorije i video da su upravu...

To je isto kao što imaš ljude koji tvrde da nije zdravo jesti recimo 1 kg mesa dnevno,poremetićeš ph,meso je kancerogeno i ostale bullshit teorije...

Jaja,jezgrasto voće,pirinač,jogurt,mladi sir i crveno meso su najbolja moguća hrana za čoveka,tu je kraj svake diskusije o tome šta treba da jede bilo ko...a količine zavise isključivo od potreba organizma i ciljeva.

Ja bi voleo kad bi mogao da jedem samo ono što volim i da ne spremama klopu a da budem zdrav,pun snage,sa 10% bf (recimo) i da imam 90 kg na 188 cm,ali prc,ne može,burek i pizza moraju da ostanu za ektomorfe i one koji hoće nesto drugo od sebe...

Tako da...

Lepo rečeno...to i jeste suština cele priče...

I sam trening remeti ph...mnogi smatraju da se iza cele priče oko "pljuvačine" po odreĂ°enim namirnicama ili čak suplementima kriju brojni farmaceutski lobiji...kako bi farmaceutska indistrija inače zaraĂ°ivala, ako nema bolesti ( nekada i imaginarnih, ali i zabludama izazvanih) koje bi se lečile?

Eto one čuvene pljuvačine po zasićenim mastima i holestrerolu...a na kraju dominacija omega-6 masnih kiselina i trans masti ispadne najveći problem...još kad vidite oznake "hidrogenizovana biljna mast" sve postaje jasno...

"Razbolimo čovečanstvo, a onda ga lečimo"...tako ćemo imati stalnu zaradu, "ko je još od zdravlja zaradio"...i naravno, uvek okrivimo "nevine"...meso, žumanca, mleko, pa čak i trening, a i neke suplemente...
Sačuvana
boky95
Aktivan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13927 poslato: Januar 11, 2015, 07:19:53 posle podne »

@Pecha Bajo moj, krizni period je bio  ;D jedino sam mogao jaja i pola litre mleka, ništa drugo, ali se napredovalo  :D

@Stefan L. Moralo se tako, junetinu sam recimo jeo samo jednom u životu  ???
« Poslednja izmena: Januar 11, 2015, 07:26:46 posle podne od strane boky95 » Sačuvana
Registruj se na Limundo preko ovog linka da i ja zaradim neku kintu:
www.limundo.com/ref/Magnum953
Stefan L.
Gost
« Odgovor #13926 poslato: Januar 11, 2015, 06:14:01 posle podne »

Ja sam prošlu godinu baš dug period jeo 20 jaja na dan, a rekord mi je bio 27 celih jaja za jedan dan. Od kad treniram ispod 11-12 komada na dan ne proĂ°e, a ne odvajam žumanca, pre jesam s' vremena na vreme ali sad ne, nije mi ništa....za sad  ;)
hahahaha :D Car!
Sačuvana
Pecha
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

Eat clean, train hard, die anyway...

« Odgovor #13925 poslato: Januar 11, 2015, 04:21:45 posle podne »

Ja sam prošlu godinu baš dug period jeo 20 jaja na dan, a rekord mi je bio 27 celih jaja za jedan dan. Od kad treniram ispod 11-12 komada na dan ne proĂ°e, a ne odvajam žumanca, pre jesam s' vremena na vreme ali sad ne, nije mi ništa....za sad  ;)
Sukurac bajo moj, jel to onaj rad keva kupi karton jaja za kolace a do uvece ostanu samo 3 ? ;D
Sačuvana
Panta rei, panta res.
boky95
Aktivan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13924 poslato: Januar 11, 2015, 04:05:40 posle podne »

Sačuvana
Registruj se na Limundo preko ovog linka da i ja zaradim neku kintu:
www.limundo.com/ref/Magnum953
Stefan L.
Gost
« Odgovor #13923 poslato: Januar 11, 2015, 03:44:24 posle podne »

Tako da...
Sačuvana
Peki
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

ALL NATURAL !!!

« Odgovor #13922 poslato: Januar 11, 2015, 03:14:38 posle podne »

Neko mi je pametovao da cu navuci holesterol jer sam 2 meseca dnevno jeo 10-12 celih jaja. U cetvrtak sam vadio krv i holesterol i trigliceridi su mi odlicni. Manite se vise tih mitova, nego gvozdje u sake. Nisam znao gde, pa sam ovde napisao. I jos mi je taj neko rekao da vadim krv i da se uverim kako imam povisen holesterol. :D

Pisalo se na forumu da je ta teorija o jajima i holesterolu sranja jos pre par godina...

Ali niko nije jeo više od 4-5 celih,bar nisam video da je neko pisao,sem mene kad sam jeo po 10 celih dnevno i to napisao i opet su se neki tako pravili pametni sa pričom jeste da su jaja ok ali nemoj bas toliko mnogo je...cepao sam nekoliko meseci tako i bio zdrav ko dren...

Kakav crni holesterol...
A 90% ljudi ovde na forumu odvajaju belanca od zumanca , meni bi zalo bilo da kad uzmem od kokoske jaja da pola bacimi.odvojim..
Sačuvana
Još uvek sanjam mračne oblake da prolaze,
još uvek mislim kako jedna reč promeniće svet!
I onog dana kada mene više ne bude,
ni tada nema povlačenja, nema predaje!!!!
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13921 poslato: Januar 11, 2015, 02:01:15 posle podne »

Evo nekih "lepih" članaka o žumancima...rekao bih da je istina najbolje( najvernije prikazana)...  ;D

http://www.bodybuilding.com/fun/whats-the-big-deal-with-egg-yolks-anyway.html

http://livingsuperhuman.com/why-you-should-eat-more-egg-yolks/

http://www.musclehack.com/eat-your-egg-yolks-for-muscle-growth-health/

"There are few, if any links, between high cho­les­terol and heart dis­ease.  It’s pretty com­mon knowl­edge that a total cho­les­terol level below 200mg is what every­one should be shoot­ing for.  But this is a myth per­pet­u­ated by the drug com­pa­nies who are try­ing to sell you statin drugs to lower your cho­les­terol.  In many cases, low total cho­les­terol is a big­ger indi­ca­tor of health prob­lems than high total cho­les­terol.  
The low­est risk group for dying is actu­ally between 200 and 240mg of cho­les­terol.  And the high­est risk group occurs at cho­les­terol lev­els of 170mg and below.   The issue of heart dis­ease likely has a lot to do with over­all inflam­ma­tion in the body, not sim­ply cholesterol."  ;)

Ili ovo npr.

Myth: Egg yolk should be avoided because they contain the most fat and cholesterol of an egg.

During the Golden Era of bodybuilding in the 1980’s bodybuilders believed in eating whole eggs. Nowadays it’s common practice to toss out the yolk. The problem with this is that the egg yolk contains virtually all the protein and nutrition of an egg! â€Large’ eggs typically have about 6-7 grams of protein. Without the yoke you’re only eating about 3 grams of protein per egg.

Consider this.

“Dietary cholesterol has virtually no effect on serum cholesterol. Even Dr. Ancel Keys, whose original “Seven Countries” study gave rise to the whole fat/cholesterol/heart disease madness in the first place, has said:“There’s no connection whatsoever between cholesterol in food and cholesterol in the blood. None. And we’ve known that all along.”That has been confirmed in study after study after study. “

Ehhhhhhhh..."istina je tamo negde"...
Sačuvana
semi-pro
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13920 poslato: Januar 11, 2015, 01:43:25 posle podne »

Kazem samo da bi trebao duzi period da bi se videlo da li utice ili ne utice na zdravlje. A licno sam i ja posle diskusije prestao da odvajam belance od zumanca, nego cepam cela
Sačuvana
Pecha
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13919 poslato: Januar 11, 2015, 11:19:20 pre podne »

Koliko se secam, msm da mi je bas semi-pro govorio da cu navuci holesterol. Druze to je najobicniji mit pod uslovom da jedes cisto i treniras jako!
Sačuvana
Panta rei, panta res.
semi-pro
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13918 poslato: Januar 11, 2015, 03:30:41 pre podne »

Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #13917 poslato: Januar 11, 2015, 02:39:31 pre podne »

Neko mi je pametovao da cu navuci holesterol jer sam 2 meseca dnevno jeo 10-12 celih jaja. U cetvrtak sam vadio krv i holesterol i trigliceridi su mi odlicni. Manite se vise tih mitova, nego gvozdje u sake. Nisam znao gde, pa sam ovde napisao. I jos mi je taj neko rekao da vadim krv i da se uverim kako imam povisen holesterol. :D

Pisalo se na forumu da je ta teorija o jajima i holesterolu sranja jos pre par godina...

Ali niko nije jeo više od 4-5 celih,bar nisam video da je neko pisao,sem mene kad sam jeo po 10 celih dnevno i to napisao i opet su se neki tako pravili pametni sa pričom jeste da su jaja ok ali nemoj bas toliko mnogo je...cepao sam nekoliko meseci tako i bio zdrav ko dren...

Kakav crni holesterol...
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13916 poslato: Januar 10, 2015, 01:12:17 posle podne »

Znas kako veliki problem su i lekari koji su zadnji put procitali bilo sta od "strucne literature" pre minumum 15-ak godina...medicina napreduje tako da treba stalno pratiti "nova saznanja" iz raznih oblasti...kako to rece Lenjin - "uciti, uciti i samo uciti"...

Doduse, niko od nas nije siguran u aktivnost i svrsishodno funkcionisanje enzimskog i transportnog sistema za "obradu i promet holesterola", tako da uvek treba biti obazriv...

I ne zaboravite..."bolje spreciti nego leciti"...omega-3 uvek i na svakom mestu, dosta zdravih masti ( izvori oleinske kiseline i ostalih boostera HDL) i nema razloga za brigu...ali , umerenost uvek i na svakom mestu...

A i da ponovimo po ko zna koji put...holesterol je samo "slucajni krivac" dizbalansa masti u ishrani...dominacija omega-3 u odnosu na omega-6 masne kiseline, "smrt" trans mastima...i holesterol ce postati vas dobar drug  ;)

Zato ce moj predlog uvek biti 1-2 zumanca dnevno...ako su bilo kakvi problemi sa holesterolom iskljuceni( losa ishrana, porodicna predispozicija i "los" lab. nalaz)...
Sačuvana
Pecha
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13915 poslato: Januar 10, 2015, 09:47:11 pre podne »

Sačuvana
Panta rei, panta res.
Stranice: 1 ... 77 78 [79] 80 81 ... 1007 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.115 sekundi sa 18 upita.