TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 406341 Teme od strane 25075 Članovi Poslednji član: prolomvoda

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Oktobar 30, 2025, 01:14:37 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 248 249 [250] 251 252 ... 282 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Ishrana pitanja  (Pročitano 1017411 puta)
pedjoni986
Gost
« Odgovor #490 poslato: Avgust 29, 2014, 11:05:27 pre podne »

Ma daj, prosecni klinci provedu 5-6 sati dnevno na fejsu a za ishranu se nema vremena :D pa pecenje mesa je 15-30 minuta, kao sto kaze twin, a i kada se kuva malo vise na slabijoj temperaturi, ti ne stojis pored njega i bajes mu :D nego samo nadgledas,a radis nesto drugo.. sto se tice luka, jedi ga RAW, ja svo povrce jedem RAW uglavnom, izbegavam obradu
Sačuvana
Pecha
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2229


Eat clean, train hard, die anyway...

« Odgovor #489 poslato: Avgust 29, 2014, 10:56:52 pre podne »

Samo me zanimalo kako covek toliko vremena potrosi na kuvanje. :D
Crveno meso samelji i tako ga kuvas 1,5h ako zelis brze da ga skuvas naravno... A to za luk mi nikako nije prakticno, fora je svaki dan da jedes zdravo a ako bi to moje kuvanje dovodio u pitanje samo zbog malo luka, pa onda bih izbacio taj luk. A mislim da ima i da se kupi crni luk u granulama to bi mogli da ti dosta ustedi na vremenu.
Ja ne volim nikako da meso bude cak i ni malo zivo, gadno mi je.
Sačuvana
Panta rei, panta res.
TwinSix
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4423


« Odgovor #488 poslato: Avgust 29, 2014, 10:40:23 pre podne »

Ja volim da je iznutra živo, pogotovo kad jedem crveno meso. Neki to zovu ''english''. Obzirom da već 3 godine spremam meso u konv.pećnici, to mi je 15 minuta na 150 stepeni. Taman koliko treba i pirinču da se spremi. Automatizacija proizvodnje. ;)
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #487 poslato: Avgust 29, 2014, 10:38:07 pre podne »

Slažem se da se narušava, ali što duže-to je ukusnije...
:)

Pa, probamo pa vidimo...
:D
Kako drugačije?!?
:D
Kada pečem belo meso, volim da je malo mekano (živo) iznutra... mislim, sve se to iskustvom stekne...
:D
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9500


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #486 poslato: Avgust 29, 2014, 10:27:14 pre podne »

Pecho brate, polako...neukim kuvarima u koje i sebe ubrajam treba malo vise vremena za kompletnu pripremu...naravno, podsetimo da i previse termicke obrade mesa narusava amino kiselinski sastav proteina mesa, jer  i neke amino kiseline su "preosetljive" na visoke temperature...a i prisutni vitamini B-grupe...tako da acala povedi racuna i o tome...

Kako procenjujete da li je meso dovoljno kuvano, peceno?
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #485 poslato: Avgust 29, 2014, 10:23:51 pre podne »

Dok se luk "dinsta" u vodi - sat+ vremena.
Meso (juneće recimo) bar tri sata (piletini treba manje).
Eto... otprilike 4 sata.
:)
Sačuvana
Pecha
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2229


Eat clean, train hard, die anyway...

« Odgovor #484 poslato: Avgust 29, 2014, 10:08:15 pre podne »

Ako nemam 3+ sati slobodnog vremena, ni ne pomišljam da kuvam...
:D
Evo jos jednom da ponovim, ajde mi molim te objasni kako tvoje kuvanje traje toliko ? :D
Sačuvana
Panta rei, panta res.
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #483 poslato: Avgust 29, 2014, 01:15:54 pre podne »

Ako nemam 3+ sati slobodnog vremena, ni ne pomišljam da kuvam...
:D
Sačuvana
Pecha
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2229


Eat clean, train hard, die anyway...

« Odgovor #482 poslato: Avgust 28, 2014, 11:41:14 posle podne »

Probao sam da kuvam trajalo je oko 3 sata i 30 minuta :)
Objasni kako molim te ? :)
Ja ponekad kada nemam vremena za spremanje vise raznovrsnih jela, oljustim 1,2 kg krompira i odredjenu kolicinu uglavnom piletine ubacim i od kad prokuva voda u loncu kuva se jos 40 min i imam klopu bukvalno za ceo dan za samo 40 min.
Sačuvana
Panta rei, panta res.
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #481 poslato: Avgust 28, 2014, 10:31:56 posle podne »

Otprilike: isto ti je da li ces napraviti limunadu, ili ces popiti vodu pa limun...
Kako ko voli...
:D
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9500


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #480 poslato: Avgust 28, 2014, 10:29:18 posle podne »

Probao sam da kuvam trajalo je oko 3 sata i 30 minuta :)
Mnogo mi je lakse da ispecem belo meso na teflonu i uz njega isecem sveze povrce ili obarim grasak, brokoli, boraniju, to sve bude za 20 min gotovo...
Znaci ovako mi je brze i lakse...A kad kuvam duze i teze :D Sad ne znam jel se bas mora kuvati jel je to mnogo kvalitetniji izbor od ovog sto sam naveo...

Ajmo najjednostavniji mogući odgovor...kuvano je zdravije, tako obraðeno meso je sočno i ukusno( kako kome), a pri tom zadržava "svoje zdrave osobine".  ;)

U životu se ništa ne mora...ali opet sve te načina pripreme hrane delimo na zdrave i manje zdrave :-) ali sve je to relativno  ;)

Sačuvana
acala
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 262

« Odgovor #479 poslato: Avgust 28, 2014, 10:20:54 posle podne »

Probao sam da kuvam trajalo je oko 3 sata i 30 minuta :)
Mnogo mi je lakse da ispecem belo meso na teflonu i uz njega isecem sveze povrce ili obarim grasak, brokoli, boraniju, to sve bude za 20 min gotovo...
Znaci ovako mi je brze i lakse...A kad kuvam duze i teze :D Sad ne znam jel se bas mora kuvati jel je to mnogo kvalitetniji izbor od ovog sto sam naveo...
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9500


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #478 poslato: Avgust 28, 2014, 09:56:58 posle podne »

Jedan clan je rekao nesto u fazonu da je zabluda da covek svaki dan treba da jede kuvano. I mogu reci da se slazem sa njegovim misljenjem.
Jer ako covek unese dovoljnu kolicinu vlakana i popije dovoljno vode to je onda sasvim ok, zasto mora biti sad kuvano jelo??

Momci ovo pocinje da liči na traženje dlake u jajetu...niko ne kaže da mora uvek da bude kuvano jelo...za meso ti je potrebna termička obrada, da tako kažem...voće i pojedine vrste povrća su ok i u presnoj varijanti...izbor načina pripreme hrane prilagoðavamo cilju, nekada i slobodnom vremenu...ali bez prženja na ulju, bez pohovanja,...dakle, ok je kuvanje, poširanje( kod ribe...u vlastitom soku),blanširanje, pečenje( gril)...
« Poslednja izmena: Avgust 28, 2014, 10:29:51 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #477 poslato: Avgust 28, 2014, 06:09:58 posle podne »

Zato što je ukusnije...
:)
I ako Slaviša uvek govori "akcenat na raznovrsnost", kuvanim jelima ces to postići...
:)
Sačuvana
Pecha
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2229


Eat clean, train hard, die anyway...

« Odgovor #476 poslato: Avgust 28, 2014, 05:53:47 posle podne »

Jedan clan je rekao nesto u fazonu da je zabluda da covek svaki dan treba da jede kuvano. I mogu reci da se slazem sa njegovim misljenjem.
Jer ako covek unese dovoljnu kolicinu vlakana i popije dovoljno vode to je onda sasvim ok, zasto mora biti sad kuvano jelo??
Ko je rekao da moras svaki dan da jedes nesto kuvano ?
Sačuvana
Panta rei, panta res.
Stranice: 1 ... 248 249 [250] 251 252 ... 282 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.034 sekundi sa 11 upita.