TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398268 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 14, 2024, 06:29:52 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 43 44 [45] 46 47 ... 282 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Ishrana pitanja  (Pročitano 766646 puta)
boky95
Aktivan član
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 805


« Odgovor #3567 poslato: Maj 22, 2016, 01:23:14 posle podne »

Momci, imam jedno brzinsko pitanje :) Koji bi mi tiganj preporučili, od kog proizvoĂ°ača, da traje i da ne lepi? Ja imam moj "Metalac" već dve godine, šljaka još dobro ali bi hteo kupiti još jedan pa me zanima vaš predlog, rokajte  ;)
Sačuvana
Registruj se na Limundo preko ovog linka da i ja zaradim neku kintu:
www.limundo.com/ref/Magnum953
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #3566 poslato: Maj 21, 2016, 10:20:53 posle podne »

Belo onako, svinja podosta...
;D
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #3565 poslato: Maj 21, 2016, 09:34:01 posle podne »

Nisam odavno:
1. Kada pečemo meso, šta je ono belo što izlazi iz njega?
2. Osim što ima soli, koliko je OK pečenica?!?
:)
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
********
Na mreži Na mreži

Poruke: 12950


Never give up!

« Odgovor #3564 poslato: Maj 21, 2016, 04:09:35 posle podne »

Drzimo se teme a to je ishrana.
Sačuvana
nikola3081
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 18

« Odgovor #3563 poslato: Maj 20, 2016, 01:43:31 posle podne »

Koj je k sa vama? Otvorite si privatni forum pa lecite svoje frustracije tamo
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9500


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #3562 poslato: Maj 19, 2016, 10:32:58 posle podne »

To je nemoguća situacija...da ne idemo u dubiozne teme...  ;)
Sačuvana
nikola3081
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 18

« Odgovor #3561 poslato: Maj 19, 2016, 10:26:36 posle podne »

To onda znači da ketozom jetra koristi masti za funkcionisanje tela iako su naši mišići puni glikogena? Da preformulisem.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9500


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #3560 poslato: Maj 19, 2016, 10:20:44 posle podne »

Polako Nikola...kao što je Dušan to preveo...jedno je glikogen u jetri, a drugo je glikogen u mišićima...dakle, glikogenom iz jetre snabdevamo celo telo energijom( glukozom - glikogenoliza...hm, glikoneogeneza)...dakle, ta glukoza može stići i do mišića, ali glikogen iz mišića ne može izaći iz istih - nedostatak odreĂ°enih enzima...

Da se ne bavimo mnogo hipotetikom, već dajte da to naše znanje opredmetimo u vidu dobro fomulisane ishrane i naravno treninga...

Kao što Ragnaroksu reče - samo treba zadati jasne kriterijume pretrage...  ;)

A tu i drugi hormoni - i kortizol, i kateholamini, hormon rasta...

PoĂ°imo od same keto-dijete i procesa keto-adaptacije...

Jedan od čestih problema sa kojim se susreću svi koji počinju sa keto dijetom( uopšteno) je tzv. keto-adaptacija. Da, da, kao i za sve u životu, treba stisnuti zube i pregurati ovaj težak period koji se odlikuje stanjem mentalne razdražljivosti i opšte slabosti. Ali posle tog inicijalnog perioda, nastupa „zlatno doba“ fenomena koji je Matt Stone opisao kao „kateholaminski medeni mesec“. Osećate se sjajno, puni energije, niste više razdražljivi, ne ponašate se kao neka džandrljiva baba, čini vam se kao da ste se ponovo rodili. A ono što se zapravo dogaĂ°a je krizna reakcija organizma na nedostatak „šećera“ - skaču kateholamini( adrenalin, noradrenalin), skače kortizol, čak se uključuje i hormon rasta, jednostavno vaše telo je uspostavilo mehanizam korišćenja alternativniih izvora energije( „zaštitni katabolizam buja“). Dakle, keto-adaptacija ima za posledicu i rapidnije iskorišćavanje masti kao izvora energije.


Sačuvana
nikola3081
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 18

« Odgovor #3559 poslato: Maj 19, 2016, 10:09:16 posle podne »

"your body will start to use liver glycogen when you are depriving your body of carbohydrates and then when you you have depleted all your liver glycogen you will then go into ketosis where your liver will than start to produce ketone bodies."

Mene interesuje sta se desi kada se isprazni glikogen iz jetre a ima ga u mišićima? Znam da je ovo skoro nemoguce
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 17212


« Odgovor #3558 poslato: Maj 19, 2016, 09:58:22 posle podne »

Nadam se da si na ovo mislio :)

По престанку прилива глукозе из гастроинтестиналног тракта, нивои инсулина опадају. За хомеостазу глукозе у крви одговоран је још један хормон — глукагон. Како је глукоза најнепосреднији извор енергије за ћелије, а за неуроне и једини (осим током периода дуготрајног гладовања), ниво глукозе у крви последично почиње да опада. Глукагон смањује степен преузимања глукозе из крвотока, инхибира невиталне анаболичке процесе, и регулаторно утиче на мобилизацију резерви гликогена. Ослобођена глукоза из хепатоцита затим прелази у крвоток. Суштински, гликоген јетре представља депо глукозе који, између оброка, обезбеђује константан прилив овог шећера периферним органима и ткивима. Ова улога се назива и пуферском улогом јетре за глукозу
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 17212


« Odgovor #3557 poslato: Maj 19, 2016, 09:53:33 posle podne »


Из Википедије
Депои гликогена у јетри представљају резерве глукозе које се, у случају пада концентрације глукозе у крви, веома брзо могу мобилисати и тај пад компензовати. Гликоген депонован у мишићима представља извор енергије током интензивних физичких напора, при чему ослобођена глукоза никада не прелази у крвоток.[3] Иако далеко мање заступљене од резерви липида, резерве гликогена су веома важне и у енергетски суфицитарним стањима, при повећаним концентрацијама глукозе, прве се попуњавају.
Sačuvana
nikola3081
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 18

« Odgovor #3556 poslato: Maj 19, 2016, 09:39:11 posle podne »

Pročitao sam a onda sam našao da glikogen ne može da se pretvori u glukozu.

Masite poentu foruma, ostaće na kraju tri čoveka da odgovaraju na pitanja tipa "kad kreatin, kolko whey". Ne razumem zašto  ne dozvoljavate sukob mišljenja
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 17212


« Odgovor #3555 poslato: Maj 19, 2016, 09:26:26 posle podne »

Kada se iskoristi glukoza iz jetre da li jetra može da koristi glikogen? Pročitao sam da glikogen ne može da se pretvori u glukozu i da posle nekog vremena bez hrane jetra će početi da koristi amino kiseline iako ima i dalje glukoze, nadam se da me kapirate šta je moje pitanje

1. www.google.com
2. glukagon

Nikad bolji odgovor :D
Sačuvana
nikola3081
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 18

« Odgovor #3554 poslato: Maj 19, 2016, 06:52:46 posle podne »

Kada se iskoristi glukoza iz jetre da li jetra može da koristi glikogen? Pročitao sam da glikogen ne može da se pretvori u glukozu i da posle nekog vremena bez hrane jetra će početi da koristi amino kiseline iako ima i dalje glukoze, nadam se da me kapirate šta je moje pitanje
Sačuvana
nikola3081
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 18

« Odgovor #3553 poslato: Maj 19, 2016, 04:50:09 posle podne »

Hej Slaviša, hoćeš reci da i kada ne radimo ništa trošimo glikogen?
Sačuvana
Stranice: 1 ... 43 44 [45] 46 47 ... 282 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.11 sekundi sa 18 upita.