TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 402385 Teme od strane 25056 Članovi Poslednji član: Selak

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
April 13, 2025, 06:24:54 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 165 166 [167] 168 169 ... 282 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Ishrana pitanja  (Pročitano 857096 puta)
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #1737 poslato: Mart 15, 2015, 05:32:45 posle podne »

Pa, rekao sam ti palentu...
:D
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #1736 poslato: Mart 15, 2015, 04:44:27 posle podne »

OK, hvala, sada mi je jasno.
:)
Pošaljem ti onda...
:)
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9500


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #1735 poslato: Mart 15, 2015, 04:14:57 posle podne »

Palenta je fina ujednačena frakcija kukuruznog griza.

Palenta je, kao što znate, kukuruzni griz koji se kuva kao kaša u koju se kasnije, radi bogatijeg ukusa dodaju raznorazni sastojici.

Razlika izmeĂ°u kukuruznog brašna i griza je ta što je griz ''grublja'' varijanta običnog brašna, kod koje su se zrna ustinjavala na veće komadiće za razliku od običnog brašna koje je glatko i sitno.

Kukuruzni griz = krupno kukuruzno brašno
« Poslednja izmena: Mart 15, 2015, 04:17:01 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #1734 poslato: Mart 15, 2015, 03:31:31 posle podne »

Mogu ti poslati sliku te palente na PP kada dodjem kući ako hoćeš...
Mada, nikada nisam znao razliku izmedju palente, griza i kukuruznog brašna; a ne interesuje me baš toliko da bi' pitao Slavišu...
:D
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #1733 poslato: Mart 15, 2015, 02:08:42 posle podne »

Ne.
Kupio sam (jako je retka) integralnu palentu kojoj ne treba kuvanje.
Vidjao sam na par mesta isto palentu sa 0min kuvanja, ali nije integralna...
:)
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #1732 poslato: Mart 15, 2015, 12:58:44 posle podne »

Palenta, so, jogurt, kašika maslinovog (i šta sve želiš od začina), i dodaš kiselu vodu da postane smesa polu drićkava...
:D
Stavim onaj papir za pečenje, i po njemu razlijem tu smesu što tanje mogu.
Stavim u rernu na turbo da se sto pre zapeče.
Kada procenim da je OK, onda je nafilujem.
Fil (pripremiš pre, ili u medjuvremenu :)  )
Kupim onaj pelat u "limenci"; on, beli luk, ljuta tucana paprika, kolikoprstimauhvatim (PanSport trenutno) whey-a, origano... I u blender.
Premažem to zapečeno iz rerne sa njim; stavim preko toga belo meso (koje sam pre toga ispekao i iseckao), pečurke.
Stavim i šta imam jos (ne odjednom): kukuruz, i (ili) papriku, i (ili) jaja, i (ili) masline... (ako hoćeš pomalo cheat 50-70g nekog sira sa +20% mm).
Vratiš da se zapeče, i to je to.
Inače, ne iskoristim svu količinu pelata, tako da sa njim mogu još nešto da pravim, ili ga koristim posle kao kečap.
Ovo je moj 100% houm mejd recept, tako da ne moraš 100% po njemu da radiš, nego po svojim željama i potrebama...
:D
Prijatno...
;D
:)
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #1731 poslato: Mart 15, 2015, 12:34:15 posle podne »

Pa, da, možeš i palačinke...
:)
Ja sam i picu pravio od palente.
Možeš da probaš ako želiš; imam neki manji pleh i taman mi treba 50g palente za njega...
:)
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #1730 poslato: Mart 15, 2015, 12:15:15 posle podne »

Pa, ako je smesa kao testo možeš staviti kvasac ako želiš...
:)
Sačuvana
dziga
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 55


« Odgovor #1729 poslato: Mart 15, 2015, 12:08:41 posle podne »

Koje brašno koristiš?
:)
integralno pomesano sa heljdinim
Sačuvana
BEING HONEST MAY NOT GET YOU A LOT OF FRIENDS
BUT IT`LL ALWAYS GET YOU THE RIGHT ONES.
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #1728 poslato: Mart 14, 2015, 11:51:16 posle podne »

Dok vas nisam "upoznao", kupovao sam "crni" hleb koji mi se uglavnom uplesnavio u frižideru, tako da ne preterujem sa hlebom.
Pečem hleb više da bi' eksperimentisao i video šta ću dobiti kao finalni proizvod.
Mislim da imam kera, i dalje bi' više šetao pirinač no njega...
;D
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9500


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #1727 poslato: Mart 14, 2015, 11:43:02 posle podne »

"Da bi neko postao čovek mora prvo da nauči da ispeče svoj hleb."

Evo jednog recepta za pripremu ukusnog domaćeg integralnog hleba( prvo vam treba naravno "provereno" integralno brašno)...suvi pekarski kvasac je ok...

"-3 šolje brašna (integralnog po izboru)
-1 i još pola šolje vode ugrejane na 40 stepeni C (malo toplije od temperature tela)
-1 kafena kašičica morske soli
-četvrtina kašičice suvog kvasca

Potrebno je da pripremite:

Jedna posuda metalna ili plastična u kojoj čete sjediniti sastojke, poklopac ili pvc folija kojom ćete pokriti promešane sastojke. Šolja od 2,5 dl ili plastična menzura. Pamučna krpa, jedan sud sa poklopcem, metalni, tučani, keramički koji može u rerni da izdrži temperaturu od 230 C stepeni. Rešetka za hladjenje (možete upotrebiti rešetku iz šporeta.

Uveče pomešajte sve sastojke. Važno je da brašno bude sobne temperature pa ga ostavite u kuhinji da se ugreje. U brašno dodajte kvasac i so. Izmešajte da se sjedine. Ugrejte vodu u sudu u kome ćete sjediniti vodu i brašno. Brašno polako dodajte u vodu i mešajte.

Dobićete vlažnu i lepljivu smesu. Poklopite i ostavite da stoji na sobnoj temperaturi 12 do 18 sati.

Ujutru kada otvorite poklopac videćete vlaznu masu sa gomilom mehura. Stavite brašno na podlogu i samo izručite smesu na brašno.  Pospite malo brašna odgore i blago preklopite testo, jednu trećinu preko druge sa obe strane i preklopite krajeve.

Na platnenu krpu pospite malo brašna, može i kukuruznog ili neke semenke po izboru.  Zavite testo u krpu (ne jako da bi moglo da raste) i ostavite da stoji na sobnoj temperaturi sat do sat i po.

Ugrejte rernu na 220 do 230 stepeni zajedno sa sudom sa poklopcem u kome ćete peći hleb.  Kada se dobro ugeje skinite poklopac stavite testo tako da su sastavi sa donje strane. Poklopite i pecite 30 minuta. Skinite poklopac i pecite još 10 do 15 minuta da dobije tamniju boju.

Pečen hleb stavite na rešetku da se ohladi. Odličan, mirisav, hrskav hleb koji ste sami napravili je tu. Iznenadićete se kako je lako i jednostavno. Ovakav hleb je izvanredan. Nema dodataka koji se dodaju u pekarama. Lagan je i šupljikav tako da nije težak i jedno parče je daleko veće i lakše nego kada merite parče kupovnog hleba.
"

Prijatno...

Ali ne "hlebujte" previše...povremeno ga je ok ubaciti da se razbije monotonija...ali bez preterivanja...

Većina ljudi se povodi za atributom "integralno" pa se opusti i hleb konzumira u većim količinama...jer zaboga, on je zdraviji...  ;)

Sve što neumereno( preterano), pa makar bilo i zdravo - GOJI!  :D
« Poslednja izmena: Mart 14, 2015, 11:46:58 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #1726 poslato: Mart 14, 2015, 09:38:30 posle podne »

Pa, da...
:)
Meni je i proja "pita"...
;D
Sa palentom pomešam ostatke od ručka, pa u rernu; i ne ispadne ikada loše...
:)
Sačuvana
Cvetko
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1815


« Odgovor #1725 poslato: Mart 14, 2015, 09:32:22 posle podne »

Pretpostavljam da ispadne OK pita...
:)
Tako i ja eksperimentišem, ali sa palentom...
:)

Nesto kao proja/hleb mada vise vuce na proju ahhaha
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #1724 poslato: Mart 14, 2015, 08:55:45 posle podne »

Pretpostavljam da ispadne OK pita...
:)
Tako i ja eksperimentišem, ali sa palentom...
:)
Sačuvana
Cvetko
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1815


« Odgovor #1723 poslato: Mart 14, 2015, 08:39:12 posle podne »

Probajte kao hleb da napravite:
Izmeljete ovsene mada bi najbolje bilo u blender, stavite par jaja, oko 200ml jogurta, kasicica maslinovog ulja, kasicica praska za pecivo, laneno seme, suncokret, susam ili sta vec volite i to kada izmesate stavite u kalup, peci oko pola sata na 200 stepeni
« Poslednja izmena: Mart 14, 2015, 08:40:43 posle podne od strane cvetkoper » Sačuvana
Stranice: 1 ... 165 166 [167] 168 169 ... 282 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.07 sekundi sa 14 upita.