TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 402385 Teme od strane 25056 Članovi Poslednji član: Selak

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
April 13, 2025, 06:11:46 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 96 97 [98] 99 100 ... 282 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Ishrana pitanja  (Pročitano 857081 puta)
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #2772 poslato: Novembar 15, 2015, 10:24:27 posle podne »

R1...a kako ti trenutno spremaš ribu? Šta koristiš od začina?

Evo predloga za pastrmku u foliju...

- Za pripremu pastrmke u foliji očišćenu pastrmku dobro operite, posušite je čistom kuhinjskom krpom i posoliti je spolja i iznutra( po želji ).

- Marinda za pastrmku, beli luk očistite i sitno isecite, peršunov list operite i što sitnije isecite. "Sjediniti" beli luk, peršunov list i ulje, pa dobijenom marinadom dobro natrljajte pripremljenu ribu sa svih strana. Nakapajte polovinu limuna preko pastrmke i ostavite je oko pola sata da odstoji u začinima.

- Svaku pastrmku i malo marinade posebno zavite u alu foliju, pa je stavite da se peče u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta. Zatim otvorite foliju okrenite ribu i vratiti je u rernu otvorenu da se zapeče i dobije lepu boju. Jednom ribu okrenite i otvorenu da se lepo ispeče sa obe strane.

- Gotovu pastrmku u foliji servirati sa kriškama limuna na oval ukrašen zelenom salatom. Toplo poslužite sa prilogom po želji.

Prijatno...  ;)
« Poslednja izmena: Novembar 15, 2015, 10:26:03 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
Gym Hater
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2771 poslato: Novembar 15, 2015, 09:23:40 posle podne »

Ne bih da bacam hate ovde ali tako se ne posti. :)
Prvo ne jede se riba svaki dan.
Drugo ako mislis da ces opasti za 40 dana tu si se gadno zajebao sto proteina neces jesti. Ne zavisi to od proteina.
Sačuvana
R1
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2770 poslato: Novembar 15, 2015, 09:11:32 posle podne »

To mozda nije losa ideja, imate preporuku cime zaciniti ribu ili neka marinada? Mislio sam onaj ljudi cili sos probati, al' to mi ne deluje da je za ribu.
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2769 poslato: Novembar 15, 2015, 08:57:39 posle podne »

Meni kada dosadi neki izvor proteina, promenim stvari koje jedem uz njega; ili začin...
:)
Sačuvana
R1
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2768 poslato: Novembar 15, 2015, 08:54:44 posle podne »

Ma oslic ne mogu, bas mi je tu tesko izabrati ribu, skusa i pastrmka su izdrzale najduze, ali malo mi se i one smucile, tj ove godine pastrmku nisam jeo bas dugo, mozda mi se samo skusa smucila. Pitao sam onako, da vidim misljenja, ali trudicu se koliko god mogu da bude sveza.
Sačuvana
Cvetko
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2767 poslato: Novembar 15, 2015, 08:51:15 posle podne »

R1 probaj da nadjes neki drugi nacin spremanja ribe, mozes i oslic da probas, on u kombinaciji sa krompirom, lukom mmm.
Sačuvana
Harry_Callahan
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2766 poslato: Novembar 15, 2015, 08:26:33 posle podne »

Nema jaja, sira, mesa, mleka, pricam o postu ;D Jedini izvor proteina mi je tada riba, znam da je sveza preporuka, pokusavam da se fokusiram na to, ali bas mi nekad tesko padne skusa, generalno mi ne ide riba. Kombinujem skusu i pastrmku, al' ono. Ipak cu onda gledati da bude sveze 500g, a konzerva za dorucak i veceru. Ili bar svaki drugi treci dan da ubacim tri konzerve da ne bude bas svaki dan, nece valjda biti nista za par puta nedeljno tako kroz mesec ipo dana.

Slavisa, konzerva je 170g jedna, od toga 120g ribe unutra, La Perla (oko 100rsd), sa Rio Mare bi propao za dve nedelje, to mi je bas preskupo.

kupis rio mare za 7 dana,nakon toga jedes hleb ostatak mjeseca da prezivis haha
Sačuvana
R1
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2765 poslato: Novembar 15, 2015, 08:15:43 posle podne »

Nema jaja, sira, mesa, mleka, pricam o postu ;D Jedini izvor proteina mi je tada riba, znam da je sveza preporuka, pokusavam da se fokusiram na to, ali bas mi nekad tesko padne skusa, generalno mi ne ide riba. Kombinujem skusu i pastrmku, al' ono. Ipak cu onda gledati da bude sveze 500g, a konzerva za dorucak i veceru. Ili bar svaki drugi treci dan da ubacim tri konzerve da ne bude bas svaki dan, nece valjda biti nista za par puta nedeljno tako kroz mesec ipo dana.

Slavisa, konzerva je 170g jedna, od toga 120g ribe unutra, La Perla (oko 100rsd), sa Rio Mare bi propao za dve nedelje, to mi je bas preskupo.
Sačuvana
leevu
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2764 poslato: Novembar 15, 2015, 05:05:15 posle podne »

Imam pitanje oko govedjeg zelatina, koliko da pijem i koliko dugo treba? Znam da je pisano na forumu ali sad ne mogu naci, a nesto me boli zglob leve ruke, msm da je povredjen na treningu(nije bas intezivan bol ali ono osecam)
Sačuvana
Kolev Nenad
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2763 poslato: Novembar 15, 2015, 04:33:12 posle podne »

Ako budemoralo tih nekoliko konzervi tune, ali samo ako bude moralo posto nisam ni ja za tolike kolicine konzervirane ribe, onda da ti barem olaksamo :)
Istreses u ciniju 3 konzerve, dodas rendanu papriku ili sargarepu, nekoliko jaja, biber ili neki drugi zacin i mesas sve dok se ne sjedini masa.
Kada bude gotovo oblikujes tako da ispadnu pljeskavice i imas odlican fishburger :)
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #2762 poslato: Novembar 15, 2015, 03:28:35 posle podne »

Jel opasno da jedem tunu iz konzerve 3x dnevno nekih 50ak dana, jedem oko 500g sveze ribe i 2 tunjevine inace, ali zamenio bi jednu svezu skusu/pastrmku konzervom jer mi je tako lakse. Ali ovo mislim samo na odredjen period od mesec, mesec ipo dana dok traje post, inace to ne praktikujem, pojedem 3-4 tunjevine nedeljno u drugim uslovima.

I sam znaš za moju preporuku, oko toga da ne bi trebalo svakodnevno na meniju imati konzervirane varijante ribe...ali ako baš moraš, 150 gr konz. tunjevine dnevno neće dovesti do fatalnog ishoda( niti "akutnog trovanja" živom)...  ;)

O kom se proizvoĂ°aču radi? Rio Mare?

Sa druge strane, kao što ti je rečeno ne moraš samo da "pucaš" po ribi, neka taj unos bude i iz drugih izvora proteina visoke biološke vrednosti npr. jaja( akcenat na belanca), živina( piletina, ćuretina)...crevno meso( junetina, konjsko...), i sl.

Sačuvana
srdjan82
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2761 poslato: Novembar 15, 2015, 02:11:54 posle podne »

Pa, verovatno mu neće šta faliti tih par desetina dana na konzervama, ali će mu svako preporučiti da ih zameni sa svežom ribom.
Ako je zbog finansija OK, ali "lakše" nije izgovor...
Sa druge strane, ako je nekome bitan post, OK; ali ne znam koliko je pametno i izvodljivo sa jednim dupetom na dve stolice u ovom slučaju...
Sačuvana
leevu
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2760 poslato: Novembar 15, 2015, 02:04:03 posle podne »

Jel opasno da jedem tunu iz konzerve 3x dnevno nekih 50ak dana, jedem oko 500g sveze ribe i 2 tunjevine inace, ali zamenio bi jednu svezu skusu/pastrmku konzervom jer mi je tako lakse. Ali ovo mislim samo na odredjen period od mesec, mesec ipo dana dok traje post, inace to ne praktikujem, pojedem 3-4 tunjevine nedeljno u drugim uslovima.
A sto bi komplikovao?Belo meso i nema razmisljanja
pa vidis da decko hoce da posti iz verskih razloga
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2759 poslato: Novembar 15, 2015, 02:00:09 posle podne »

...da...
Postuje se na forumu, a ne kod kuće...
;D
Sačuvana
pocetnik619
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2758 poslato: Novembar 15, 2015, 01:53:09 posle podne »

A sto bi komplikovao?Belo meso i nema razmisljanja
Sačuvana
Stranice: 1 ... 96 97 [98] 99 100 ... 282 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.059 sekundi sa 13 upita.