TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 402385 Teme od strane 25056 Članovi Poslednji član: Selak

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
April 13, 2025, 06:24:09 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 89 90 [91] 92 93 ... 282 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Ishrana pitanja  (Pročitano 857095 puta)
srdjan82
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2877 poslato: Novembar 29, 2015, 07:26:35 posle podne »

Iskreno mi deluju i oni sa reklame za sauna pojas ili pojas na struju koji te tera da radis trbušnjake...
;D
Sačuvana
R1
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2876 poslato: Novembar 29, 2015, 07:24:29 posle podne »

Pa koliko ga pratim deluje prilicno iskreno, ne koristi po prici ni suplemente, samo dobro gadja makronutrijente i trenira. Ali opet, nije mi brat pa da znam. Svakako bi ja probao da sam na nekom niskom bf-u, ovako ce sacekati.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #2875 poslato: Novembar 29, 2015, 07:22:55 posle podne »

Po pitanji IIFYM, to bi bilo kao da me neko ubeĂ°uje da je npr. 80 gr hidrata iz pirinča isto kao i 80 gr hidrata iz belog "kristal" šećera?!

Ili da je 20 gr zdravih masti iz kikirikija isto kao i 20 gr trans masti iz "klasičnog" pomfrita( prženje na ulju )...

To je kao da tvrdiš da je npr. Ronnie Coleman celog života i tokom takmičarske karijere bio u "all natural" modu...dobar vic...

Možda je ovaj momčić( sa yt) i na T3 i klenbuterolu i GHRP-6  ;D

Ah, ko će ga znati...

Sve u svemu probajte, pa ćemo podeliti iskustva...
Sačuvana
R1
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2874 poslato: Novembar 29, 2015, 07:00:00 posle podne »

Sta je IIFYM (ali bez opsirnih tekstova samo ukratko koncept ili potvrda daljeg teksta ukoliko je tacan)? Koliko sam skontao bez dubljeg istrazivanja (mrzi me sad ;D) u pitanju je dopuna potrebnog kalorijskog unosa bilo kojom hranom (junk), ukoliko su makronutrijenti pogodjeni, a ostane se ispod kcal unosa. To mi skroz ima smisla, ako npr unesem 1.5g proteina dnevno, 2g hidrata, prosek neki masti, da li onda ostatak mogu popuniti junkom bez posledica po six pack?

Nemam sad, ali za nekog ko redovno trenira i na 10% masti je? Ovaj lik je bas izrezan, a radi takav princip (naravno umereno, ali opet svaki dan), zanima me je l' neko probao ovde?

https://www.youtube.com/watch?v=IGMijC4bP8Y
Sačuvana
R1
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2873 poslato: Novembar 29, 2015, 06:35:34 posle podne »

Nije bitno kad, nego koliko. Apsolutno bespotrebno. Realno s 1.5g na dnevnom nivou se sve moze postici, a ti na 3g iz hrane dodajes jos i whey.
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2872 poslato: Novembar 29, 2015, 06:33:40 posle podne »

Pa, znam, ali whey uzimam kada ustanem (doručak), i nakon treninga.
Posle toga proteine uzimam iz hrane.
:)
Sačuvana
R1
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2871 poslato: Novembar 29, 2015, 06:30:01 posle podne »

Ako na takvu ishranu dodajes jos 60g iz praska to je bas promasaj. Ne znam sto to radis. Cak ce ti pre izadji na stetu taj koncentrat ako dopadne do 4-5g po kg tt na dugorocno. Ne kazem zasigurno, ali ispada da placas suplement s kojim si debelo u visku, to ti je skroz nepotrebno.
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2870 poslato: Novembar 29, 2015, 06:16:40 posle podne »

@Slaviša
Neka... Bolje za te pare da uzmem neki drugi suplement...
Svakako sam razmišljao kada novca malo prikupim da odradim neko davanje krvi radi analize.
Nije da mrzim hidrate, nego ih ne volim od kako znam za sebe...
Torte, kolače, džemove, marmelade, pekmez, kompot, eurokrem... ...sve zajedno u životu nisam ni kilu pojeo.
Sećam se da i u zabavištu kada smo imali za užinu hleb+slatko, meni su davali samo parče hleba.
Sada pojedem oko 15g crne čokolade nakon doručka i ne zato što volim, nego, 'ajde, još malo UH...

@R1
Trudim se da uz minimalno povećanje BF zalepim mešto mišićne mase.
Bolje se osećam od kako idem u teretanu; idem uglavnom pre posla, tako da mi brže prodje vreme+što sam smireniji na poslu.
Pa, ako mi je lepo tamo, 'ajde da je iskoristim i za malo mišićne mase.
I dok nisam bio upućen u celu ovu priču sam jeo dosta proteina, samo što sam ih sada rasporedio po obrocima, i dodao whey na sve to.
Realno, dve mere wheya=60g proteina, što je već više nego 1g po kg...
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2869 poslato: Novembar 29, 2015, 05:49:29 posle podne »

Kako kažu za naše bubrege...najprostije moguće...neforni, tj. bubrežne ćelije tokom života "izumiru", kada broj funkcionalnih nefrona padne ispod kritične brojke neophodne za normalnu funkciju, eto problema...tzv. bubrežne insuficijencije...

Manje "opterećujte" bubce, duže će vam trajati...

Mada iskreno mislim da SrĂ°an preteruje sa animozitetom oko hidrata, ali ok...naše je da upozorimo  ;)
« Poslednja izmena: Novembar 29, 2015, 06:11:01 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
R1
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2868 poslato: Novembar 29, 2015, 05:07:52 posle podne »

Srdjane jesi li na masi ili odrzavas? U sustini najbitnije je ovde izabrati put koji ti najvise odgovara, bolje i 4g proteina s uzivanjem i sporiji rezultat nego 4g hidrata, pa muka svaki put kada treba da jedes. Mada u konkretnom slucaju ja bi razmislio oko preterane kolicine proteina bez obzira na to sto nema pouzdanih studija, ali sta znam, 4-5g je stvarno puno, teze se i vare + sigurno vise opterecuju bubrege dok se isfiltriraju pa na dugorocno bolje da ne budes ti studija i primer :D nego da korigujes to na oko 2g proteina, bez obzira sto treniras. Pogledaj balans u ishrani ljudi koji ne treniraju, ipak je 'zdravije' da dominiraju hidrati u odnosu na protein. Tj pozeljni balans.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2867 poslato: Novembar 29, 2015, 03:58:26 posle podne »

He, he...bata Srle, postoji i prašak "sa složenim hidratima"...VITARGO!

Evo čisto uporeĂ°enja radi...

Srednja molekulska težina različitih ugljenih hidrata:

Skrob > 1,000.000
Vitargo® 500,000-700,000
Maltodekstrin 1,000-10,000
Dekstroza 180

Dakle, eto rešenja...

http://www.pansport.rs/Oporavak-i-regeneracija/Ugljeni-hidrati/SN119-Vitargo.html
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2866 poslato: Novembar 29, 2015, 03:56:13 posle podne »

Pravim ja svašta od raznog brašna.
Samo mi UH na dan ne prelaze 3g.
Ne znam da li ima potrebe za više, ako unosim proteina 4+g...
Mislim, znam da bi bolje bilo da UH dignem na oko 4-5g, a proteine smanjim na 2g, ali volim proteine jesti...
:D
Sačuvana
Kolev Nenad
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2865 poslato: Novembar 29, 2015, 03:28:39 posle podne »

Ima prasak sa slozenim UH ima  :D
Stavis kilogram ovsenih u blender i imas kilogram ovsenig brasna  :)
Ne volis slatko, ima resenja i za to, izrendas jednu tikvicu, stavis u to dva jajeta, dodas 50-80 gr ovsenog brasna, pomesas i mozes tu smesu da ispeces, bude super.
Ja volim da dodam biber i malo soli :) Uzivaj !!! :)
« Poslednja izmena: Novembar 29, 2015, 03:44:52 posle podne od strane Kolev Nenad » Sačuvana
srdjan82
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2864 poslato: Novembar 29, 2015, 02:34:58 posle podne »

Hvala na savetu, ali ne volim slatko...
Iskreno, od kako sam prihvatio sve ovo gledam stvari kao ishrana+teretana, a ne kao teretana+ishrana...
Bolje se osećam, i sa svojih 33 godina svaki gram telesne težine je dobrodošao, samo da nije BF...
Sačuvana
R1
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2863 poslato: Novembar 29, 2015, 02:22:56 posle podne »

Napravi sejk od banane, mleka i ovsenih. Ne treba ti prasak, samo izblendiras, mozes dodati i vanila ekstrakt i eto ti poslastice ;D Svakako mislim da bi ti zdravije bilo da zamenis tih 2-3g viska proteina hidratima.

https://www.youtube.com/watch?v=yDuLBHgWCZo
Sačuvana
Stranice: 1 ... 89 90 [91] 92 93 ... 282 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.074 sekundi sa 12 upita.