TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 403303 Teme od strane 25061 Članovi Poslednji član: Mikelele

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Jun 01, 2025, 08:23:40 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 55 56 [57] 58 59 ... 282 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Ishrana pitanja  (Pročitano 909192 puta)
semi-pro
Redovan član
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 687

« Odgovor #3387 poslato: April 07, 2016, 01:44:18 pre podne »

Ne znam, mislim da iz istih razloga zbog cega treba izbegavati beli hleb treba izbegavati i beli pirinac i da je nekako precenjen i uljez medju ostalim dobrim izvorima uh. Nije bitno onako sam pitao.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9500


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #3386 poslato: April 07, 2016, 01:03:18 pre podne »

A šta ćemo npr. sa aloksanom iz belog hleba? I "mogućim" problemima koji se tiču "izumiranja" beta ćelija( produkuju insulin)?

Hoćemo tako da uporeðujemo i npr. ovsene pahuljice i svedemo ih na skrob, vlakna, i malo više mikronutrijenata?

Hm, pa po toj logici najbolje da uzmemo "kupovni" skrob, dodamo malo vlaknastog povrća i eto nama "home made", skroba sa vlaknima i bogatstvom mikroelemanata...šta će nam onda i pirinač i beli hleb  :D

Može biti...

« Poslednja izmena: April 07, 2016, 01:05:30 pre podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
semi-pro
Redovan član
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 687

« Odgovor #3385 poslato: April 07, 2016, 12:18:20 pre podne »

Hm sve te aditive emulgatore zgusnjivace ima mnogo vise i u wheyu, tako da ono, unosimo sve to kako god da se hranimo.
Da nisam obratio paznju na termicku obradu hleba ali i pirinac pre jela termicki obradjujemo(mada je sigurno skrob zasticeniji zbog veceg zrna i kracem izlaganju visokoj t.).
 Nije mi se prijeo nego sam nesto citao o belom pirincu koga uglavnom kude bas zbog "siromastva" mikronutr. Pa rekoh ako mu je skoro ista stvar mogao bi posle treninga da prodje i beli hleb. Ne vidim sta bi konkretno bila cinjenica ZA za beli prinac u odnosu na hleb.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9500


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #3384 poslato: April 06, 2016, 11:55:08 posle podne »

Pa poði samo od načina na koji se peče hleb i termički obraðuje skrob( manji fragmenti - dekstrini, dakle hidroliza skorba već otpočela), a tu su i dodaci aditiva, emulgatori, stabilizatori i zgušnjivači, boje, izbeljivači...

Čemu ovo uporeðenje? Prijeo ti se lebac beli?

Sačuvana
semi-pro
Redovan član
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 687

« Odgovor #3383 poslato: April 06, 2016, 11:18:32 posle podne »

Koja je konkretna razlika izmedju belog hleba i belog pirinca?
-skrob je izvor uh kod oba
-oba imaju visok gi indeks od 75-85
-oba su toliko obradjena da nemaju nikakvih vitamina,minerala i vlakana
I ako je sve tako zasto se toliko preporucuje beli pir a napada beli hleb?
Sačuvana
Terror
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1796


terroristes

« Odgovor #3382 poslato: April 05, 2016, 10:21:31 posle podne »

Nije valjda stalno zero...
Sačuvana
Nase ce sjene hodati po Becu ,lutati po dvoru , plasiti gospodu...
leevu
Redovan član
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 603


« Odgovor #3381 poslato: April 05, 2016, 05:30:35 posle podne »

oko 20 ml maslinovog, 5 zumca, znaci oko 25 g i oko 40 g oraha to je oko 30
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9500


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #3380 poslato: April 05, 2016, 03:03:27 posle podne »

Kada bih taksativno naveo unos masti...hm, dva zumanca, 30-50 ml extra virgin maslinovog ulja( proslo friziderski test), 30-50 gr kikirikija, 10 kapsula omega-3, i naravno oko 10-15 gr  mlecne masti iz jogurta i sira...
« Poslednja izmena: April 05, 2016, 03:38:04 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
belgrade style
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1203


« Odgovor #3379 poslato: April 05, 2016, 03:01:08 posle podne »

Okvirno 2 zumanceta, 75g kikirikija, par kasika maslinovog
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #3378 poslato: April 05, 2016, 01:42:36 posle podne »

50-70g, a ostale zdrave masti ne brojim...
:)
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4423


« Odgovor #3377 poslato: April 05, 2016, 01:41:24 posle podne »

23 komada badema sa Ellom pred spavanje. Plus masti iz mesa i žumanaca.
Sačuvana
acala
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 262

« Odgovor #3376 poslato: April 05, 2016, 01:32:56 posle podne »

Bracale koliko na dan pojedete kikirikija, badema, orasa ??? i tako toga? (zdravih masti)
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9500


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #3375 poslato: April 01, 2016, 09:14:35 posle podne »

Slavisa, na dan pojedem 300-400 grama mesa, 3 cela jajeta i 100grama ovsenih i 250grama integralnog hleb treniram kucne vezbe i to ali otkad sam pojacao ishranu jer pre nisam nista ni jeo po ceo dan, poceo sam da dobijam stomak, raste mi stomak, a pre nisam imao toliki sta je problem u ishrani, jer ostalo je sve isto kao i pre

Hm...a koliko si visok, težak? Obim struka? Koliko dugo treniraš? Kako ti izgledaju treninzi? Nedeljni plan treninga( mišićne partije, vežbe, serije, ponavljanja, pauze izmeðu serija)? Radiš kardio?

Šta su ti ciljevi? Koliko dugo se hraniš tako? Koliki je unos masti? Koliko dugo treniraš u kontinuitetu?

Pojasni rast stomaka? Masno-vodena izolacija?

Ako nisi ništa jeo po ceo dan, čitaj gladovao, hm, prva asocijacija je jo-jo efekat...kao posledica adaptacije tela na nedovoljan unos hrane...ali možda i grešim...

Neki zdravstveni problem? Piješ neke lekove?

Da li je u skorije vreme odraðen lab. nalaz krvi i urina( glikemija, trigliceridi, ukupni holesterol, HDL, LDL, transaminaze - AST, ALT, ukupni , direktni bilirubin ; urea, kreatinin, kompletna krvna slika, Fe, CRP, sedimentacija, rutinski pregled urina...)?

Vrednost krvnog pritiska? ...ekg u miru, spirometrija...?
Eho srca( ultrazvučni pregled srca), test opterećenja...?

P.S. Integralni hleb sam pečeš od brašna u čiji si kvalitet siguran ili...?
« Poslednja izmena: April 01, 2016, 09:18:39 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
belgrade style
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1203


« Odgovor #3374 poslato: April 01, 2016, 07:28:09 posle podne »

Pa baš zato što ništa nisi jeo se to i dešava.
Sačuvana
acala
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 262

« Odgovor #3373 poslato: April 01, 2016, 07:26:08 posle podne »

Slavisa, na dan pojedem 300-400 grama mesa, 3 cela jajeta i 100grama ovsenih i 250grama integralnog hleb treniram kucne vezbe i to ali otkad sam pojacao ishranu jer pre nisam nista ni jeo po ceo dan, poceo sam da dobijam stomak, raste mi stomak, a pre nisam imao toliki sta je problem u ishrani, jer ostalo je sve isto kao i pre
Sačuvana
Stranice: 1 ... 55 56 [57] 58 59 ... 282 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.049 sekundi sa 13 upita.