TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398473 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: Jelena Nedeljkovic

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 26, 2024, 02:51:05 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 23 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pocetnik, potrebni saveti  (Pročitano 44917 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #242 poslato: April 07, 2015, 01:22:47 posle podne »

radi vežbe za podlaktice (pregibe šake)
« Poslednja izmena: April 07, 2015, 01:25:39 posle podne od strane Ognjen Pedja Tutorov » Sačuvana
katona94
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #241 poslato: April 03, 2015, 01:27:38 posle podne »

Poslednja dva dana sam odradio trening za biceps i i ramena, nema bolova i pojacanja trnjenja. Mozda malo kad radim biceps, neki cudan osecaj tu kod unutrasnje strane lakta. Radim istezanje, b vitamin. Onu vezbu za triceps sto ste mi rekli da radim, ne mogu da radim posto kod kuce treniram i nemam tu spravu. Da dodam jos u vezi ramena i dijastaze, radio sam benc, kosi i kontra kosi. Na obicnom i na kotra kosom se oseti struganje, ali kada stegnem lopatice tada nema toga, nema bolova. Na kosom sve normalno.
« Poslednja izmena: April 04, 2015, 04:40:04 posle podne od strane katona94 » Sačuvana
katona94
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #240 poslato: April 01, 2015, 07:03:35 pre podne »

Bol se javlja ujutro kad ustanem. I pri ustajanju sa kreveta kada se pomazem rukama, ali sada je prestalo i to. Samo me ujutro boli, ali prestane za nekih sat vremena. Videcu danas posle treninga kakva ce biti situacija.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #239 poslato: Mart 31, 2015, 10:56:19 posle podne »

Hvala na savetima! Danas je sedmi dan pauze, jos danas necu nista raditi. Sutra cu probati ramena, biceps. Radio sam vezbe za podlaktice i istezanja za triceps i podlaktice za vreme ove pauze. Prestalo je trnjenje u prstima, i bol u latku pri mirovanju, pri naprezanju se javlja mala bol. Vitamin b uzimam vec nedelju dana. Javljam kako ide.
na koji pokret naprezanja misliš pri kojem se javlja bol?
Sačuvana
katona94
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #238 poslato: Mart 31, 2015, 04:07:03 posle podne »

Hvala na savetima! Danas je sedmi dan pauze, jos danas necu nista raditi. Sutra cu probati ramena, biceps. Radio sam vezbe za podlaktice i istezanja za triceps i podlaktice za vreme ove pauze. Prestalo je trnjenje u prstima, i bol u latku pri mirovanju, pri naprezanju se javlja mala bol. Vitamin b uzimam vec nedelju dana. Javljam kako ide.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #237 poslato: Mart 31, 2015, 01:24:38 posle podne »

Da sa unutrasnje strane lakta, a i na sredini malo. Radio sam istezanja i za triceps i za podlaktice. Skljocanje se javlja kada radim lezece potiske sa cela bucicama, i kada radim sedeci potisak iznad glave za triceps sa bucicom. Pauzirao sam 5 dana, radio sam samo isetezanja, smanjilo se to trnjenje prstiju. Mogu da pocnem da radim biceps i ramena?
to je sindrom golferskog lakta, sa preskakanjem ulnarnog nerva (triceps snapping sindrom - škljocanje lakta)
- radi istezanja triceps+podlaktice
- potiske sa čela/iznad glave ne radi za sada (iritacija pripoja mišića fleksora šake i prstiju i nerva ulnarisa)
- vitamin b
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #236 poslato: Mart 31, 2015, 01:20:33 posle podne »

pogledaj txt o sindromu škljocanja lakta
http://www.pansport.rs/tekstoteka/zdravlje/sindrom-kljocanja-lakta-snapping-triceps-syndrome.html
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #235 poslato: Mart 31, 2015, 01:19:03 posle podne »

- za triceps radi samo ovu vežbu - ekstenzije sa sajlom za triceps (ostale vežbe za triceps ne radi)
pri ovoj vežbi ne postoje ekscentrične kontrakcije - koje bi odovodile do škljocanja/preskaknja
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #234 poslato: Mart 31, 2015, 01:14:34 posle podne »

istezanje za podlaktice (pregibači/fleksori podlaktica)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #233 poslato: Mart 31, 2015, 01:09:37 posle podne »

istezanje za triceps
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #232 poslato: Mart 31, 2015, 01:03:36 posle podne »

Terapija sindroma škljocanja lakta
Istezanje mišića tricepsa u tretmanu sindroma škljocaja lakta osnova se bazira na istezanju. Potrebno je staviti akcenat na istezanje medijalne glave tricepsa. U položaju sa podignutim laktom i šakom izmeĂ°u lopatica lakat treba potiskivati što više prema dole, da se šaka spušta iza vrata izmeĂ°u lopatica. Da bi se pojačao efekat na istezanje medijalne glave potrebno je isovremeno potiskivati lakat unazad iza glave. Istezanje se radi uvek posle treninga. Maksimalno se uradi pasivno istezanje iznad glave, do polažaja dokle otpor dozvoljava, zadrži se 20sec. U tom položaju, produbi za nekoliko cm, što se ponovi nekoliko puta. TakoĂ°e, potrebno je izbegavati potiske iznad glave, propadanja. Potiske treba raditi sa Z Šipkom (položaj ruku na unutura) čime se ruka postavlja u položaj unutrašnje rotacije i pronacije. Raditi u početku triceps ekstenzije na lat mašini.  Kod potisaka bučicom potrebno je postaviti podlakticu i šaku u položaj pronacije umesto u supinaciji. Ukoliko postoji utrnulost radi se i o subluksaciji ulnarnog nerva. Moraju se izbegavati navedene vežbe jedno dve nedelje, pa se kreće polako sa manjim opterećenjem. Treba uzimati vitamin B za oporavak nerva.

Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #231 poslato: Mart 31, 2015, 01:02:01 posle podne »

Subluksacija ulnarnog nerva – u nekim slučajevima pri opružanju/savijanju lakta dolazi do iskakanja ulnarnog nerva iz kubitalnog kanala u kom se nalazi. Uzrok je obično slabost vezivne pregrade koja pokriva kubitalni tunel. Pri subluksaciji nerva dolazi do preskakanja nerva preko koštanog ispupčenja medijalnog epikondila humerusa. Preskakanje nerva dovodi do mehaničkog nadražaja nervnih vlakana, što dugoročno može dovesti i do oštećenja nerva. Simptomi su osećaj škljocanja pri savijanju/opružanju lakta, bol u medijalnom delu lakta, utrnulost u predelu lakta i kubitalnog kanala i četvrtog i petog prsta ruke, bolna senzacija koja zrači u dermatomu ulnarnog nerva, ka poslednja dva prsta i medijalnom stranom podlaktice.
Dislokacija tetive medijalne glave tricepsa – zategnuta medijalna glava ima skraćenu dužinu i manju fleksibilnost. Posledica ovoga je skaćen put medijalne tetive tricepsa, pri čemu ona prelazi preko medijalnog epikondila humerusa. Dislokacija tetive se posebno javlja pri ekscentričnim kontrakcijama ekstenzora podlaktice (potisak iznad glave, propadanja) i opružanju sa spoljnom rotacijom podlaktice.

Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #230 poslato: Mart 31, 2015, 01:00:38 posle podne »

Biomehanika snapping sindroma
Sindrom škljocanja lakta (snapping sindrom) je poznat i kao sindrom bola medijalnog lakta (medial elbow syndrom). Dva su osnovna uzroka ovog sindroma:
- subluksacija ulnarnog nerva
- dislokacija tetive medijalne glave tricepsa
Pri pokretu ekstenzije iz flektiranog položaja, kao i pri pokretu fleksije lakta može doći do preskakanja tetive tricepsa ili ulnarnog nerva preko koštanih struktura u zglobu lakta. Preskakanje se dešava u položaju opružanja izmeĂ°u 80-110 stepeni. Položaj abdukcije (horizontalne), spoljne rotacije, supinacije pojačava stres u medijalnom delu lakta pri pokretima fleksije/ekstenzije. Horizontalna abdukcija, spoljna rotacija i supinacija ruke dovode do zatezanja struktura medijalne glave i tetive tricepsa, kao i ulnarnog nerva.

Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #229 poslato: Mart 31, 2015, 12:57:56 posle podne »

možeš raditi biceps i ramena, ako nema bolova i trnjenja (pojačanje trnjenja)
- izbegavaj potiske iznad glave za ramena (za sada)
Sačuvana
katona94
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #228 poslato: Mart 28, 2015, 01:45:26 posle podne »

Da sa unutrasnje strane lakta, a i na sredini malo. Radio sam istezanja i za triceps i za podlaktice. Skljocanje se javlja kada radim lezece potiske sa cela bucicama, i kada radim sedeci potisak iznad glave za triceps sa bucicom. Pauzirao sam 5 dana, radio sam samo isetezanja, smanjilo se to trnjenje prstiju. Mogu da pocnem da radim biceps i ramena?
« Poslednja izmena: Mart 29, 2015, 09:59:06 posle podne od strane katona94 » Sačuvana
Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 23 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.168 sekundi sa 18 upita.